Gönderen Konu: Basketbol Köşe yazıları.....  (Okunma sayısı 1175 defa)

Çevrimdışı -CARLOS-

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 15.282
  • Puan 100
  • Cinsiyet: Bay
    • Profili Görüntüle
Basketbol Köşe yazıları.....
« : 03 Haziran 2008, 11:04:49 »
Basketbol Köşe yazıları.....
KAAN KURAL: "YİNE BİZE HÜSRAN"

İki sert savunma takımının eşleşmesinde farkı Papaloukas'ın yaratıcılığı ortaya koydu. Yunan basketbolcu 8 sayı, 7 ribaunt, 6 asist, 3 top çalma ile kilitlenen maçı Rus ekibi lehine çözdü.

Bu kadar iyi savunma yapan, bu kadar disiplinli takımlar arasındaki bir randevuda sistemler bir yerde kilitleniyor. Çok hassas bir denge noktasında iki tarafa da eğilebilecek bir terazi gibi oyunun dengesi. Bu tip eşleşmelerde sistemin zaten çalışacağını, savunmaların zaten rakibe hayatı dar edeceğini biliyorsanız, sürpriz yapmanız gerekiyor. Daha önce sistemde olmayan bireysel bir yaratıcılık, sistemi daha verimli hale getiren bir insan dokunuşu. Ne yazık ki Avrupa Ligi çeyrek final ikinci macında bunu yapan yine CSKA Moskova oldu.

Lakabını haketti
Trajan Langdon ondan sadece şut beklenirken ilk yanda bol bol içeriye girince, savunmayı kendinden uzak tuttu ve ikinci yanda "Alaskalı Suikastci" lakabını hak eden öldürücü üçlükleri ile 'beklentilerin dışında' oynamayı başardı. Tam 5 üçlük isabeti buldu Langdon. Üstelik 7 atışta. Efes takım halinde o kadar üçlük isabeti bulmak için 18 atış kullanmıştı. Ancak asıl farkı yaratan Papaloukas'dı. Oyun zekası, basketbol bilgisi; boy, kilo, sıçrama yeteneği, şut yüzdesi gibi kolay ölçülebilen bir şey değil. Ama genelde maç sonucunu yaratan ana faktörlerden biri. Papaloukas aynı Yunan Milli Takımı Avrupa Şampiyonu olurken nasıl bütün kilit oyunların içindeyse, dün de bütün kilit oyunları yapan isimdi. 8 sayı, 7 ribaunt, 6 asist, 3 top çalma yaptı. Efes, Holden'ı sadece 3 sayıda tutarken, takımın direksiyonuna geçip yöneten isimdi Papaloukas. Öyle sihirli işler yaptı ki şapkadan tavşan değil gergedan çıkardı zaman zaman. Mesela bitime 2 dakika kala fark 4'e inmişken Prkaçin'in serbest atışı sırasında Endefin biraz önde olduğunu görünce Smodis'le göz göze geldi. İleri gideceğini işaret etti. Atış kullanılır kullanılmaz ileri fırladı. Her bir sayı için can alınıp can verilirken, bomboş bir turnike attı. Langdon'ı hep doğru yerlerde buldu. Yaptığı 6 asist Efes'in takım halinde ulaştığı rakamdan sadece 1 eksikti.

Özlemimiz büyüyor
Efes ise bu sürprizi yapacak oyuncuyu bir türlü bulamadı. Prkaçin 15 sayıyla en skorer isim olsa da Ettore Messina'nın ekstra önlemleri sayesinde sadece 1 asistte kaldı. Avrupa'nın en iyi dış savunmasını içerden yeterince yıkamayınca, oyunu içerden dışarıya doğru kuramayınca ana skorerler Domercant-Granger ikilisi 16 şutta sadece 6 isabet bulup toplam 17 sayıda kaldılar. CSKA'nın o duvar gibi yükselen arka alan savunmasını aşmak için oyunu içeri yıkmaya çalıştık. Kısmen de başardık ama o ekstra "sos"u katacak Papaloukas'ı
bulamadık bir türlü. Tabi bir de hiç hesapta olmayan faktörler var. Mesela Sergey Panov. Tecrübeli oyuncu 14 sayıyla Langdon'ın ardından en skorer isim oldu.

Efes bir kez daha Final Four'un kapısına kadar gelip içeri giremeden geriye dönmek zorunda kaldı. Ancak son 10 yılın tamamında Avrupa'nın en iyi 8 takımı arasına kaldığını, bunu başaran da yegane Avrupa takımı olduğunu unutmayalım. Belki seneye sıra bizdedir... Bir yıl daha beklememiz gerekecek... Ve bu özlem her yıl daha da büyüyor...

(Kaynak: Vatan Gazetesi)

Çevrimdışı rmelihr

  • 2. SINIF UYE
  • ****
  • İleti: 8.225
  • Puan 1951
  • Cinsiyet: Bay
  • WWW.OYUNSİTENİZ.COM
    • ICQ Messenger - 160
    • Profili Görüntüle
Basketbol Köşe yazıları.....
« Yanıtla #1 : 03 Haziran 2008, 11:05:18 »
PAYLAŞIM İÇİN SAĞOL