Gönderen Konu: Demirel'in 'Anadolu' hayali  (Okunma sayısı 545 defa)

Çevrimdışı irsad26

  • 4.SINIF UYE
  • **
  • İleti: 2.386
  • Puan 6334
  • Cinsiyet: Bay
  • Eskişehirspor..!
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
Demirel'in 'Anadolu' hayali
« : 01 Eylül 2008, 14:38:04 »
Demirel'in 'Anadolu' hayali
Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, basketbol heyecanını Anadolu'ya taşımak istediklerini söyledi.
Konya'nın merkez ilçe Selçuklu Belediyesi, Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu üyeleri ve Efes Pilsen World Cup 7 turnuvasını takip eden basın mensupları için Kule Site Döner Restoran'da bir yemek verdi.

Demirel, yemekte yaptığı konuşmada, Selçuklu Belediyesinin Konya'ya çok güzel bir salon kazandırdığını ve organizasyonun sorunsuz devam ettiğini kaydetti.

Konya'da bulunmaktan son derece mutlu olduğunu dile getiren Demirel, ''Hidayet Türkoğlu ve Kerem Tunçeri gibi oyuncularımızla burada olmaktan çok mutluyuz. Anadolu'daki diğer şehirler de altyapıya yatırım yaparlarsa, basketbol heyecanını Anadolu'ya taşımak istiyoruz'' dedi.

Turnuvanın Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu maçları öncesi son derece önemli olduğunu anlatan Demirel, şunları söyledi:

''Konya'da düzenlenen turnuvada oynadığımız ilk iki maçı da rahat kazandık. Milli takımın form durumunun iyi düzeyde olduğunu söyleyebilirim. Bu turnuva takımımızın son durumunu görmek açısından son derece verimli geçti. Ukrayna ile ilk maçımızı yapacağız. Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu maçlarında bizden beklenen performansı göstererek, şampiyonaya katılacağız.''

Selçuklu Belediye Başkanı Adem Esen ise böyle bir organizasyon için Konya'yı tercih eden federasyon yetkililerine teşekkür etti.

Özellikle basketbola önemli verdiklerini ifade eden Esen, ''Basketbola yatırımlar yapıyoruz. Her mahalleye bir basketbol sahası yapıyoruz. 60'ın üzerinde basketbol sahasını Konya'ya kazandırdık. Burada gençler basketbola ısınıp geleceğin yıldızları olma yolunda ilk adımlarını atıyorlar. Federasyonumuzun, bundan sonra da bu tür organizasyonları Konya'ya vermeye devam edeceğini umuyoruz'' diye konuştu.

Siyah Kırmızı<<Şampiyon EsEs