Gönderen Konu: Devler iyi başladı!  (Okunma sayısı 850 defa)

Çevrimdışı Saw

  • 2. SINIF UYE
  • ****
  • İleti: 9.123
  • Puan 1000
  • Cinsiyet: Bay
  • | |......S€N! S€V!Y0RUM......| |
    • Profili Görüntüle
Devler iyi başladı!
« : 04 Eylül 2008, 12:03:11 »
NOTLAR.. NOTLAR.. NOTLAR..
2009 Avrupa Basketbol Şampiyonası eleme grubunda Türkiye ile Ukrayna arasında yapılan maça ilgi az oldu.

Milli takımın grubundaki ilk mücadelesinde tribünlerin bir bölümü boş kalırken, maçı yaklaşık 5 bin basketbolsever izledi. Karşılaşmayı ayrıca Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay ile 2010 Dünya Kupası eleme grubunda Ermenistan ile karşılaşacak (A) Milli Futbol Takımı'nın teknik heyet ve oyuncuları da takip etti.

Ukrayna karşısında, sakatlıkları bulunan Ömer Onan ve Semih Erden kadroda yer almazken, Çin'de Litvanya ile yapılan karşılaşmada burnu kırılan Oğuz Savaş, özel maskeyle maçta görev aldı.

Milli takım, maça Engin, Sinan, Barış, Hidayet ve Fatih ilk beşiyle başladı.

A Milli Takım Baş Antrenörü Bogdan Tanjevic, Cemal Nalga ile Murat Kaya'yı bugünkü maçta kadroya almadı.

Basketbolseverler, mücadele öncesi özellikle milli takım kaptanı olan ve NBA'de Orlando Magic forması giyen Hidayet Türkoğlu'na büyük sevgi gösterisinde bulundu.

Taraftarlar, mücadeleyi protokol tribününde izleyen milli futbol takımı oyuncularına ilgi gösterdi.

TÜRKİYE: 86 - UKRAYNA: 73

SALON: Abdi İpekçi Spor Salonu

TÜRKİYE (86): Sinan Güler 7, Engin Atsür 6 (2 ribaund- 1 asist), Ersan İlyasova 10 (12 ribaund- 3 asist), Ersin Görkem, Fatih Solak 2 (3 ribaund), Kerem Tunçeri 13 (1 ribaund- 2 asist), Oğuz Savaş 15 (3 ribaund- 2 asist), Kerem Gönlüm 15 (3 ribaund- 3 asist), Ender Arslan 3 (1 ribaund- 1 asist), Hidayet Türkoğlu 15 (7 ribaund- 5 asist), Barış Hersek (1 ribaund- 1 asist)

UKRAYNA (73): Artem Butskyy 15 (4 ribaund- 3 asist), Dmytro Zabirchenko (3 ribaund- 1 asist), Oleksandr Kolchenko 8 (1 ribaund), Sergiy Gladyr 3, Artur Drozdov 9 (4 ribaund- 3 asist), Olexiy Onufriyev 2, Rostyslav Kryvych 6 (1 asist), Serhiy Lishchuk 13 (8 ribaund- 1 asist), Maxym Ivshyn 2 (2 ribaund), Vyacheslav Kravtson (1 ribaund- 1 asist), Andriy Agafonov 15 (6 ribaund- 1 asist)

1.PERİYOT: 24-24
2.PERİYOT: 27-13
3.PERİYOT: 20-17
4.PERİYOT: 15-19

Artur Dorozdov ve Sinan Güler’in karşılıklı basketleriyle tempolu başlayan mücadelede Millilerimiz, Hidayet Türkoğlu’nun basket faulüyle 2.dakikayı 5-2 önde geçti. Baskılı savunmasıyla rakibine kolay sayı şansı vermeyen Ay Yıldızlılarımız, Engin Atsür’ün de turnike basketi sonrasında skoru 7-2’ye getirdi. Hücumda organize olmakta zorlanan Ukrayna karşısında Millilerimiz, 5.dakikaya girilirken Fatih Solak’ın smaç basketiyle farkı 7 sayıya çıkarttı (9-2). Ukrayna, molanın ardından Serhiy Lishchuk’un çember altından bulduğu dört sayıyla hücumdaki suskunluğunu bozdu. Hidayet Türkoğlu’nun basketine Serhiy Lishchuk ile karşılık veren konuk ekip, farkı da 2 sayıya indirdi (11-9) Ancak Millilerimiz, Engin Atsür ve Sinan Güler’in sayılarıyla skoru yeniden 13-9’a getirdi. Son iki dakikaya girilirken özellikle topu çember altında Kerem Gönlüm ile Oğuz Savaş ile buluşturmayı düşünen A Milli Takımımız, rakibine karşı fizik üstünlüğünü boyalı alanda iyi kullandı. Buna karşın Ukrayna, hızlı hücumlarla bulduğu sayılarla Millilerimize karşılık verdi. Son dakika içerisinde Andriy Agafonov ile basket faul bulan Ukrayna, 22-24 ile öne geçerken, son hücumu Hidayet Türkoğlu ile iyi değerlendiren A Milli Takımımız, skoru eşitlemeyi başardı. Mücadelenin ilk periyodu, 24-24 eşitlikle tamamlandı.

İkinci periyodun ilk dakikası içerisinde iki takımda skor kaydedemezken, konuk takım Ukrayna’da Artem Butskyy, tempoyu düşürerek oyunun hızlanmasını engelledi. Kerem Gönlüm’ün serbest atışıyla periyottaki ilk sayısını kaydeden Millilerimiz, Ender Arslan’ın üç sayılık basketi ve Kerem Tunçeri’nin de turnikesiyle skoru 30-24’e getirdi. Oleksandr Kolchenko ve Serhiy Lishchuk’un pota altından bulduğu sayılarla oyuna yeniden ortak olan Ukrayna karşısında Millilerimiz, Ersan İlyasova’nın serbest atışlarıyla üstünlüğünü korudu. (33-30). Konuk ekip Ukrayna’nın savunmasını sertleştirdiği bölümde Kerem Tunçeri ve Ersan İlyasova ikilisiyle dışarıdan isabetli şutlar bulan Ay Yıldızlılarımız, farkı da 7 sayıya çıkarttı (39-32). Rostyslav Kryvych’in üç sayılık basketine Kerem Tunçeri ile karşılık veren Millilerimiz, Ersan İlyasova’nın da devreye girmesiyle son dakikaya girilirken skoru 45-35’e getirdi. Oyunda kontrolü tamamen eline alan A Milli Takımımız, devre sonunda da soyunma odasına 51-37 önde gitti.

Tempolu başlayan üçüncü çeyrekte iki takımda üç sayı çizgisinin gerisinden kullandığı atışlarda isabet çıkarttı. Millilerimiz etkili savunmasını periyodun başlarında da devam ettirirken, Ersan İlyasova’nın ribaundlara katkı yapmasıyla hücumda ikinci şanslar yakaladı. Alan savunmasına karşı Artem Butskyy’nin asistinde Serhiy Lishchuk ile smaç basket bulan Ukrayna, buna karşın savunmada Millilerimizi durduramadı. Kerem Gönlüm’ün pota altından ve Kerem Tunçeri’nin de dışarıdan etkili olduğu bölümlerde A Milli Takımımız, Oğuz Savaş’ın üç sayılık basketiyle 27.dakikada farkı 16 sayıya çıkarttı (66-50) Mola alan Ukrayna, aranın ardından ilk hücumda Artur Drozdov ile basket buldu. Son bölümde Hidayet Türkoğlu ile basketler bulan Ay Yıldızlılarımız, Kerem Gönlüm’ün de devreye girmesiyle periyodu 71-54 önde tamamladı.

Mücadelenin final periyoduna Ukrayna, Oleksandr Kolchenko’nun turnike basketiyle başladı. Periyottaki ilk sayısını Oğuz Savaş ile dip çizgiden bulan Millilerimiz, Hidayet Türkoğlu’nun da serbest atışı sonrasında skoru 76-60’a getirdi. Ender Arslan ve Engin Atsür’ün birlikte dakika aldığı bölümlerde oyunun kontrolünü tamamen eline alan Ay Yıldızlılarımız, 36.dakikaya girilirken skoru 78-63 yaptı. Hücumda sadece Artem Butskyy ile etkili olan rakibi karşısında A Milli Takımımız, Hidayet Türkoğlu’nun başarılı performansıyla skordaki üstünlüğünü korudu. Artem Butskyy’nin asistinde Sergiy Gladyr ile üç sayılık basket bulan Ukrayna, farkı da 9 sayıya indirdi (80-71) Son bölümde kontrollü oyunu elinden bırakmayan A Milli Takımımız, salondan da 86-73 galibiyetle ayrılmayı başardı.

A Milli Takım, grubundaki ikinci maçında 6 Eylül Cumartesi günü deplasmanda Belçika ile karşılaşacak.