Gönderen Konu: FB Zalgirisi Bekliyor  (Okunma sayısı 522 defa)

Çevrimdışı YuRY

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 17.264
  • Puan 1606
  • Cinsiyet: Bay
    • MSN Messenger - Tr_YuRY@hotmail.com
    • Profili Görüntüle
FB Zalgirisi Bekliyor
« : 18 Kasım 2006, 05:50:36 »
FB Zalgirisi Bekliyor

--------------------------------------------------------------------------------
Fenerbahçe Ülker basketbol takımı Euroleague (C) Grubunda oynadığı ilk 3 karşılaşma sonrası galibiyet alamamış ve topladığı 3 puan ile grubun son sırasına yer almıştı. Sarı lacivertli ekip Perşembe günü kendi sahasında oynayacağı Zalgiris Kaunas maçı ile çıkış geçerek, üst sıralara tırmanmak istiyor.

Dün oynanan Efes Pilsen karşılaşmasında alınan mağlubiyetin ardından Zalgiris Kaunas maçı hazırlıklarına başlayan Fenerbahçe Ülker'de tek hedef Litvanya temsilcisini İstanbul'dan eli boş göndermek.

Sarı lacivertli takımın tecrübeli oyuncularından Ömer Onan üst üste aldıkları mağlubiyetlerle hedeften biraz uzaklaştıklarını vurgulayarak, "Ama Zalgiris Kaunas maçı bizim için bır çıkış olabilir. Bu mücadeleden galip ayrılırsak hem kendimize güvenimiz gelecek, hem de bizi bekleyen zorlu deplasmanlar öncesi moral kazanmış olacağız. Pau-Orthez' şansız bir maç kaybettik. Ancak ben Kaunas karşılaşmasından galip ayrılacağımıza inanıyorum. Takım olarak iyi oyunculardan kuruluyuz. Ama günümüz basketbolunda oyuncular maçı kazanamıyor. Ekip olarak iyi savunma ve iyi hücum yapmak zorundayız. Bunu yaptığımız gün Euroleague'de başarılı olacağımıza inanıyorum"

Fenerbahçe Ülker takımı kaptanı İbrahim Kutluay, Kaunas karşısında mutlak galibiyetle ayrılmak zorunda olduklarını belirterek, "Bizim açımızdan çok önemli bir karşılaşma, Kaunas karşısında mutlak galibiyet almak zorundayız. Gruptaki iddiamız açısından da önemi olan bir maç olacak. Umarım Perşembe günü taraftarımız da desteği ile Euroleague'deki ilk galibiyetimizi alırız. Biz hedeflerimizi uzun vadede düşünüyoruz. Dolayısı ile şu gün itibari ile konuşmak erken olur. Euro Lig çok farklı bir ortam. Durumumuz çok iyi gözükmüyor ama maç kazandıkça sıralamada yükseleceğimizi düşünüyorum. Genel olarak baktığımda bir problem yaşadığımızı düşünmüyorum. İlerleyen haftalarda daha iyi olacağımıza inanıyorum" dedi.

Kutluay ayrıca dün oynanan Efes Pilsen maçı ile ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:

"Mirsad'la Haislip arasında bir kavga yaşandı. Tabiki sahalarda görmek istemediğimiz bir manzaraydı. Maalesef böyle gergin atmosferlerde zaman zaman yaşanabiliyor. Hakemler konusunda da çok fazla söylenecek bir şey yok. Onlarda gergin atmosferden etkilendiler. Sonuçta kaybettik. Ama bu maçın rövanşı da var. Ben yine Fenerbahçe basketbol takımının bu sezon şampiyonluğun en güçlü adayı olduğunu düşünüyorum."