Gönderen Konu: Arjantin'e kolay geldi: 4-0  (Okunma sayısı 634 defa)

Çevrimdışı LeGeND-MæN

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 25.719
  • Puan 1937
  • Cinsiyet: Bay
  • Mangal Yürekli Adam
    • Profili Görüntüle
Arjantin'e kolay geldi: 4-0
« : 10 Temmuz 2007, 19:30:29 »
Arjantin'e kolay geldi: 4-0
Copa America'da Çeyrek Final karşılaşmasında Peru ile karşılaşan Arjantin, mücadeleden 4-0 galip ayrılarak Yarı Final'de Meksika'nın rakibi oldu.

Çeyrek Final Maçı'nda Meksika, 3. dakikada 1 kişi eksik kalan Paraguay'ı 6-0 gibi ezici bir skorla mağlup ederek Yarı Final'e yükselmişti.

Arjantin - Peru mücadelesinde, her iki takım da oyuna hızlı başlarken ilk tehlikeli atak Arjantin'den geldi. Sol kanatta topu alan ve 2 defans oyuncusunu oyundan düşürerek cezasahasına giren Messi'nin yaptığı vuruşta, top savunmaya çarpıp yükseklik kazanırken, kalecinin bakışları arasında "Çatal" diye tabir edilen yere çarparak oyun alanına döndü.

Bu pozisyonun 2 dakika ardından Messi bir kez daha çalımlarla oyun alanına girerken, bu kez kaleci başarılıydı ve ilk yarı golsüz beraberlikle tamamlandı.

İlk yarı gibi ikinci yarıya da hızlı başlayan Arjantin, ikinci yarı Gabriel Milito'nun yerine oyuna giren Carlos Tevez'in pasında topla buluşan Juan Román Riquelme'nin golüyle 1-0 öne geçti.
Arjantin'in 10 numaralı 29 yaşındaki oyuncusu, cezayayının atak yönüne göre solundan yaptığı vuruşta, topu kalecinin ulaşamayacağı noktadan ağlarla buluşturduğunda dakika 46'ydı.

Golün 2 dakika ardından kendi yarısahasından hızlı çıkan Arjantin sağ kanattan Javier Zanetti ile geldi. İçeri ortasında Tevez uçarak yaptığı kafa vuruşunda top üst direkten oyun alanına geri döndü. Bu karşılaşmadaki direkten dönen ikinci pozisyondu.

Karşılaşmada 1 saat geride kalırken ise Riquelme'nin enfes ara pasında topla buluşan Lionel Messi, kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu kalecinin bacaklarını arasından filelerle buluşturdu ve farkı 2'ye taşıdı.

2-0'ın ardından oyunu istediği gibi yöneten Arjantin, sol kanattan Tevez'in geliştirdiği atakla farkı 3'e taşıdı.
Tevez, sol kanattan kendi taşıdığı topla cezaalanına girerken, penaltı noktasında Messi'yi pasını verdi. Messi'nin gelişine vuruşunda kaleci Leao Butron başarılıydı ama dönen topu bitime 15 dakika kala tamamlayan Javier Mascherano oldu ve topu boş kaleye yolladı.

Bitime 5 dakika kala Arjantin kalesi tehlike atlatırken, kaleci Roberto Abbondanzieri'nin uzun pasında rakip alanda topla buluşan Tevez, rakibini geçerken, rakip savunmayı hazırlıksız yakaladı. Paraguay defansta tek kişi alırken, Arjantin 3 forvetle rakip sahadaydı.

Tevez, topu cezaalanı içerisindeki Riquelme'ye yolladı ve Riquelme güzel bir vuruşla topu kalecinin yanından ağlarla buluşturarak, gol perdesini açtığı 4-0'lık maçın gol perdesini kapattı.

ARJANTİN
1 - Roberto ABBONDANZIERI
8 - Javier ZANETTI
2 - Roberto AYALA
15 - Gabriel MILITO
6 - Gabriel HEINZE
20 - Juan Sebastián VERÓN
14 - Javier MASCHERANO
19 - Esteban CAMBIASSO
10 - Juan Román RIQUELME
18 - Lionel MESSI
21 - Diego MILITO

PERU
1 - Leao BUTRÓN
3 - Santiago ACASIETE
15 - Édgar VILLAMARÍN
2 - Miguel VILLALTA
22 - John GALLIQUIO
8 - Juan Carlos BAZALAR
10 - Juan Carlos MARIÑO
4 - Walter VÍLCHEZ
13 - Juan DE LA HAZA
9 - Paolo GUERRERO
14 - Claudio PIZARRO
tarz yaratmak için Ağır Abi OLma!! Ağır Abi Dediğin Sevdimi Tam Sever Giydiğini herkez Beğenir, Saygısı Sonsuz Sevgisi Ebedi Olur..

DAĞLARINA DARGIMIM YAR...



Çevrimdışı ***ALfoNSo***

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 23.777
  • Puan 6935
  • Cinsiyet: Bay
  • Dü$medeN BuLuTLaRDa Ko$mAm GeREk...
    • Profili Görüntüle
Arjantin'e kolay geldi: 4-0
« Yanıtla #1 : 07 Ağustos 2007, 13:58:18 »
sağol