Gönderen Konu: Avrupa'da Pepe, Türkiye'de Lincoln...  (Okunma sayısı 536 defa)

Çevrimdışı LeGeND-MæN

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 25.719
  • Puan 1937
  • Cinsiyet: Bay
  • Mangal Yürekli Adam
    • Profili Görüntüle
Avrupa'da Pepe, Türkiye'de Lincoln...
« : 15 Ağustos 2007, 16:49:09 »
Avrupa'da Pepe, Türkiye'de Lincoln...
Avrupa'da transfer sezonunun sonuna doğru yaklaşılırken, futbolcular için ödenen bonservis bedelleri dudak uçuklatmaya devam ediyor. Yaptığı pahalı transferlerle her zaman dünya spor kamuoyunda adından söz ettiren İspanya'nın Real Madrid takımı, 2007-2008 futbol sezonu öncesi Portekiz'in Porto takımından kadrosuna kattığı Brezilyalı Pepe için ödediği bonservis bedeliyle de bu yılın en pahalı transferini yapmış oldu.

Real Madrid, Pepe'ye karşılık Porto kulübüne tam 52.27 milyon YTL ödeme yaparak, adını listenin en üstüne yazdırdı.

Listenin ikinci sırasında ise Almanya Bundesliga'da Bayern Münih forması giyen ve bu yıl Manchester United'a transfer olan İngiliz futbolcu Owen Hargreaves yer alıyor. Premier Ligi şampiyonu Manchester United, Hargreaves için ödediği 43.77 milyon YTL ile sezonun en çok bonservis bedeli ödeyen 2. takımı oldu.

Galatasaray'ın eski futbolcusu Frank Ribery için Bayern Münih'in, Fransa'nın Marsilya takımına ödediği 43.64 milyon YTL'lik bonservis bedeli ise listenin 3. basamağında yer aldı.

Sezonun en flaş transferlerinden biri olarak gösterilen Thierry Henry ise bonservis bedelleri açıklanan futbolcular listesinde en pahalı 4. isim oldu. Katalan kulübü Barcelona, Fransız golcü Henry için 41.45 milyon YTL'yi gözden çıkararak Arsenal'den kadrosuna dahil etti.

Öte yandan, Avrupa'nın bazı kulüpleri yaptıkları transferlerde bonservis bedellerini açıklamazken, yine bu transfer sezonunda Atletico Madrid'ten FC Liverpool'a gelen genç İspanyol futbolcu Fernando Torres'in de en pahalılar listesine girmesine kesin gözüyle bakılıyor. Torres için FC Liverpool'un ödediği bonservis bedeli kesin olarak açıklanmamakla birlikte 52.2 milyon YTL olduğu ileri sürülmüştü.

-EN PAHALILAR GALATASARAY'DA-

Bu arada, Turkcell Süper Lig'de mücadele eden takımlardan bu sezon en yüksek bonservis bedelini Galatasaray ödedi. Almanya'nın Schalke 04 takımından Lincoln'u transfer eden Galatasaray, bu transfer karşılığında Alman ekibine tam 8.7 milyon YTL ödeme yapacak. 2007-2008 transfer sezonunda şu ana kadar alınan futbolcular arasında en pahalılar listesinde ikinci sırayı ise bir diğer Galataraylı futbolcu Tobias Linderoth aldı. Galatasaray, İsveç Milli Takımı'nda da oynayan Linderoth için FC Kopenhag takımına 6 milyon YTL ödeme yapacak. Turkcell Süper Lig'de bu sezonun en pahalı 3. bonservis bedeli ise Beşiktaş'ın Paris Saint German'den transferi Edouard Cisse'ye ait. Siyah Beyazlı kulüp, Fransız futbolcu için 3.5 milyon YTL transfer bedelini ödemeyi kabul ettiler. 4. sırada ise 3.3 milyon YTL ile Fenerbahçe'nin Colin Kazım Richards transferi yer alıyor.

Avrupa'da şu ana kadar yapılan transferlerde açıklanan en yüksek bonservis bedelleri şöyle:

1. Pepe (Brezilya) Real Madrid 52.27 milyon YTL
2. Owen Hargreaves (İngiltere) Manchester United 43.77
3. Franck Ribery (Fransa) Bayern Münih 43.64
4. Thierry Henry (Fransa) Barcelona 41.45
5. Darren Bent (İngiltere) Tottenham Hotspur 39.9
6. Alexandre Pato (Brezilya) AC Milan 38.1
7. Diego Forlan (Uruguay) Atletico Madrid 36.4
8. Fernando Gago (Arjantin) Real Madrid 35.3
9. Gabriel Milito (Arjantin) Barcelona 34.8
10. Simao Sabrosa (Portekiz) Atletico Madrid 34.4
11. Ryan Babel (Hollanda) Liverpool 29.6
12. Anatoliy Tymoschuk (Ukrayna) Z.St Petersburg 26.3
13. Neri Castillo (Meksika) Shakhtar Donetsk 26.06
14. Eric Abidal (Fransa) Barcelona 25.9
15. Cristian Chivu (Romanya) Inter Milan 25.9

Türkiye'nin bonservisi en pahalı futbolcuları:

1. Cassio de Souza Soares (Lincoln) (Brezilya) Galatasaray 8.7 milyon YTL
2. Tobias Linderoth (İsveç) Galatasaray 6
3. Edouard Cisse (Fransa) Beşiktaş 3.5
4. Colin Kazım Richards (Türkiye) Fenerbahçe 3.3
5. Gökçek Wederson (Türkiye-Brezilya) Fenerbahçe 2.6
tarz yaratmak için Ağır Abi OLma!! Ağır Abi Dediğin Sevdimi Tam Sever Giydiğini herkez Beğenir, Saygısı Sonsuz Sevgisi Ebedi Olur..

DAĞLARINA DARGIMIM YAR...