Gönderen Konu: Genç bir takımız  (Okunma sayısı 375 defa)

Çevrimdışı YuRY

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 17.264
  • Puan 1606
  • Cinsiyet: Bay
    • MSN Messenger - Tr_YuRY@hotmail.com
    • Profili Görüntüle
Genç bir takımız
« : 17 Kasım 2006, 18:07:55 »
Genç bir takımız”

--------------------------------------------------------------------------------
Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, İtalya ile yarın oynanacak özel maç öncesi, ''Dünya şampiyonu olan bir takıma karşı oynuyoruz, İtalya her zaman güçlü bir takımdır'' dedi.

Terim, çarşamba günü İtalya Milli takımı ile yapacakları özel maç öncesinde milli takımın kaldığı otelde düzenlediği basın toplantısında, artık herkesin diğer bir takımın oyun sistemine çok kolay ulaşabildiğini belirterek, ''Bugün artık teknoloji o kadar gelişti ki, herkes herkesin oyun sistemini, takım kadrosunu bir düğmeye basarak kolayca bulabiliyor. Ama bu hiçbir şeyi değiştirmez. Takımların sistemini bilmek o takımı yeneceğiniz anlamına gelmez. Netice itibariyle de dünya şampiyonu bir takıma karşı oynuyoruz. İtalya, her zaman güçlüdür. Bu bir puan maçı olsaydı sonuç farklı olabilirdi'' dedi.

Terim, bir gazetecinin, orta saha oyuncularını prese dayalı oyunculardan seçme nedenini sorması üzerine, ''Her takım gibi biz de orta sahaya çok önem veriyoruz. Ancak bizim orta saha oyuncularımız oldukça genç. Bu da bizim için bir avantaj oluşturuyor. Bu maçta da aşağı yukarı aynı şeye bağlı kalacağız. Orta sahadaki oyun sistemimiz içinde belki bir Emre'yi değiştirebilirim'' yanıtını verdi.

Bir gazetecinin, Türkiye liglerinden milli takıma çağırdığı oyuncuların, takımlarının gerek Avrupa kupaları, gerekse de liglerde aldıkları kötü sonuçlardan dolayı performanslarında bir düşüş yaşanıp yaşanmadığı yönündeki sorusuna ise Fatih Terim, şu yanıtı verdi:

''Bazen liglerden bazen de Avrupa kupalarından maalasef böyle dönüyorlar. Biz milli takım antrenörlerinin kaderi bu. Hep dua ediyorum ki kazanıp güler yüzle gelsinler diye. Ama bu futbolun doğasında var. Onların morallerini yükseltip, maça hazırlamak da bizim görevimiz. Bu durumu ancak şöyle düzeltebiliriz; kazanmanın ve kaybetmenin doğallığını onlara anlatıp bu durumu kabul etmelerini sağlayarak bir sonraki maça kendilerini hazırlamaları yönünde telkinde bulunmalıyız. Yoksa onların bu durumlarını bağırarak, kızarak veya suçlayarak düzeltmemiz mümkün değil. Bana göre doğru olan, suçlu aramadan çözüm aramaktır.''

TERİM'İN İTALYA SEVGİSİ

Fatih Terim, bir İtalyan gazetecinin, 'İtalya Ligi hakkında ne düşünüyorsunuz?' sorusuna ise, ''İtalya Ligi benim konum değil, konuşmam da yanlış olur. Sadece dünya şampiyonluğu hakkında konuşabilirim. Almanya'da özellikle İtalya'nın bütün maçlarını izledim. Lippi gibi iyi bir hocaları vardı. Kaldığım otelde, İtalyan gazetecilerle sohbetimde de kalbimin hep İtalya'dan yana olduğunu, İtalya'nın Dünya Kupası'nı kazanacağımı söylemiştim. Sonuç böyle olduğu için çok mutluyum. Ancak İtalya Ligi'nde çok ilginç bir dönem yaşandı. İtalya'nın Dünya şampiyonluğuyla, İtalya futbolundaki şike iddiaları aynı döneme denk geldi'' şeklinde yanıt verdi.

Terim, ''Floransa'ya ilk geldiğim günden itibaren İtalyan halkının bana gösterdiği büyük ilgi ve sevgiden dolayı İtalya'ya ikinci vatanım diyebilirim'' yorumunu yaparken, sonuçta İtalya hakkında da her zaman duygu ve düşünceleri olduğunu dile getirdi.

Bir başka İtalyan gazetecinin, Avrupa grup elemelerinde Norveç ile İtalya'da oynamak istemesinin doğru olup olmadığını sorması üzerine de Terim, ''2 maçımızı Frankfurt'ta oynadık. Sonuçta Frankfurt Stadı da bizim stadımız gibi oldu. Oyuncularım da biz de buna alıştık. Ancak Floransa benim doğduğum Adana gibi İtalya'nın güneyinde bir şehir. Son maçımızı çok sevdiğim Floransa'da oynamak istiyorum. Ancak seyircisiz oynayacağımız için çok da fark etmeyeceğini düşünüyorum'' cevabını verdi.

Terim, bir gazetecinin, 'Tekrar İtalya'ya gelirseniz ilk gelişinizden ne gibi farklı bir yanınız olur?' sorusunu şu şekilde yanıtladı:
''İlk gelişimden çok daha tecrübeli olacağım kesin. Oynattığım futboldan asla vazgeçmem. Bana burada hep söylenen oynattığım futboldan çok zevk aldıkları ve coşku duydukları yönündeydi. Ancak saha kenarında hareketlerim yönünden çok daha tecrübe kazandığım için daha farklı davranırım.''

EMRE VE SERHAT

İngiltere'nin New Castle United takımında forma giyen Emre Belözoğlu, bir gazetecinin sorduğu 'Uzun bir süreden sonra ilk kez milli takıma çağrıldınız. Düşünceleriniz nelerdir?' sorusunu, şöyle yanıtladı:

''Açıkçası zor bir dönemdi. Yaklaşık 1 seneyi bulan bir bekleme. Sonuçta beklenmesi gereken bir dönemdi. Ancak her şey bıraktığım gibi. O dönemden farklı olan sadece 9 puanımız var. Fatih hocama çok teşekkür ediyorum. Fatih hocam aldığım 4 maçlık cezanın bitmesine 1 maç kala beni özel bir izinle milli takıma çağırdı.'' Fatih Terim, Emre'nin bu açıklamaları üzerine, ''Emre'nin 4 maçlık cezası vardı. Kendisini 1 maç kala tekrar çağırdık. Aslında FIFA az ceza verdi'' sözleri gazeteciler arasında gülüşmelere neden olurken, Emre'nin yüzünün asılması dikkatten kaçmadı.

Emre Belözoğlu bir başka soru üzerine de, Avrupa futboluyla Türk futbolunu kıyaslarken, ''Her ülkenin kendine özgü bir futbol biçimi var. İtalya'da 4 sene oynadım, İngiltere'de de ikinci senem, çok mutluyum. Ancak Avrupa futbolu Türk futbolu karşısında çok farklı.

Emre, Türkiye'ye transfer olup olmayacağının sorulması üzerine ise, ''Esas olan şu saniye ise Türkiye'ye dönmeyi düşünmüyorum. Ama gelecek için bir şey diyemem'' yanıtını verdi.

Basın toplantısında Serhat Akın da ciddi bir sakatlık yaşadığını belirterek, ''Futbola eskisi gibi dönmem zaman aldı. Gerek milli takım hocalarım, gerekse de takım arkadaşlarım desteğiyle çok zor olan bu dönemi atlatmama yardımcı oldular ve şimdi tekrar milli takımda olmaktan dolayı mutluyum'' dedi.
Basın toplantısı sonrasında İtalyan gazetecilerin Fatih Terim'in etrafında toplanarak sohbet etmeleri dikkat çekti.

(A) Milli Futbol Takımı, İtalya maçı hazırlıklarını bu akşam TSİ saat 20.00'da basına kapalı olarak yapacağı antrenmanla tamamlayacak.

(A) Milli Futbol Takımı'nın yarınki İtalya ile yapacağı özel maça şu muhtemel 11 ile çıkması bekleniyor:

Rüştü, Servet, Gökhan Zan, Hamit Altıntop (Serhat), İbrahim Üzülmez, Emre, Mehmet Aurelio, Tuncay, Sabri, Arda, Hakan Şükür

Çevrimdışı Abdullah

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ********
  • İleti: 41.478
  • Puan -1500
  • Cinsiyet: Bay
  • qwqwqw
    • Profili Görüntüle
    • Onehost.net
Genç bir takımız
« Yanıtla #1 : 28 Haziran 2007, 13:49:52 »
HABER İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM KARDEŞ