Gönderen Konu: ''İstanbul'a bırakmayacağız''  (Okunma sayısı 678 defa)

Çevrimdışı Saw

  • 2. SINIF UYE
  • ****
  • İleti: 9.123
  • Puan 1000
  • Cinsiyet: Bay
  • | |......S€N! S€V!Y0RUM......| |
    • Profili Görüntüle
''İstanbul'a bırakmayacağız''
« : 14 Ağustos 2008, 12:30:42 »
Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, UEFA Kupası 2. ön elemede Bosna Hersek'in Siroki Brijeg takımıyla yapacakları ilk maçta İstanbul için avantajlı bir skor elde etmek istediklerini söyledi.

Sağlam, maçın yapılacağı Pecara Stadı'nda düzenlediği basın toplantısında, son yıllarda gelişme kaydeden Bosna Hersek futbolunun öne çıkan bir takımıyla karşı karşıya geleceklerini belirterek, ''İyi bir sonuç alıp, ikinci karşılaşmaya bırakmamaya çalışacağız'' dedi.

Siroki Brijeg ekibinin kadrosunda iyi oyuncular bulunduğunu ifade eden genç teknik adam, şöyle konuştu:
''Rakibin iki mücadelesini izleyebildik. İzlenimlerimiz ışığında rakibimiz gerçekten iyi bir takım. Tabiki futbolda işinizi ciddiye almadığınızda sonuçların sürprizlere açık olduğunu çok yaşadık. Maçın başlangıç düdüğünden itibaren olaya ciddi sarılıp, ilk karşılaşma sonunda bizim için ikinci karşılaşmaya avantajlı bir skor elde etmemiz gerekecek. Gücümüz belli, rakibin de gücü ortada. Bu gerçekler ışığında kendi kalitemizi, yeteneklerimizi futbolun doğrularıyla birleştirip sahaya yansıttığımızda iyi sonuç almış olacağız. Avantajlı bir skor almaya çalışacağız. Fiziksel ve zihinsel olarak bu sonucu alacağımıza inanıyorum. İnşallah oyuncularımız ellerinden geleni yapıp sezonun ilk maçını iyi bitirmek istiyoruz''

-''ALACAĞIMIZ SONUÇ LİGE OLUMLU YANSIYACAKTIR''-
Ertuğrul Sağlam, Bosna Hersek'de olmaktan da mutlu olduklarını dile getirdi.

Sezonun ilk resmi maçını yarın Siroki Brijeg ile yapacaklarını vurgulayan Sağlam, ''Karşılaşmada iyi mücadele edip, ortaya iyi futbol koyarak ve beraberinde iyi sonuç almak için çok nedenimiz var. Hazırlık maçlarını iyi sonuçlarla tamamladıktan sonra sezonun ilk resmi maçına çıkacağız. Beklentisi olan insanlara, bizi merak eden taraftarlarımıza ve bizi seven insanlarımıza güzel mesaj vermek istiyorum. İyi başlamak bizim için çok önemli. Yoğun bir maç trafiği bizi bekliyor. Alacağımız iyi sonucun lige olumlu yansıyacağını düşünüyorum'' diye konuştu.

Siyah-beyazlı takımın çalıştırıcısı, takımda hala eksik olup olmadığı yönündeki soruyu ise ''Eksik gedik var mı? diye bir teknik adama sorarsanız. Birçok şey söyler. İbrahim Toraman ve İbrahim Üzülmez'in de yakın zamanda takıma katılacağını düşünürsek, sayısal anlamda ve alternatif sayıda oyuncularımızın olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. 22 tane formayı alabilecek cezalı veya sakat oyuncuların varlığında yerine koyabileceğimiz alternatif oyuncularımız olacak'' şeklinde yanıtladı.

Beşiktaş teknik direktörü, ''Rakibimiz iyi bir takım. Bize karşı iyi futbol oynamak isteyecek. Onlar da kazanmak isteyecek. Taraftarlarının desteğini alacaklar. Böyle bir atmosfere alışığız. Karşımıza nelerin çıkacağını düşünebiliyoruz'' dedi.

Sağlam, oyun sistemi ve forvet oyuncuları tercihi konusundaki soruyu ise ''Arkadaşlarımızla bu konuyu konuştuk. Dönem içinde bazı arkadaşlarımız oynayacak, bazıları yedek kalacak ve bazıları ise kadroya giremeyecek. Herkes kararı veren hocaya ve oynayan oyuncuya saygı gösterecek'' diye yanıtladı.

Ertuğrul Sağlam, çift ön libero oynayıp oynamayacağı sorusu üzerine ''Çift ön liberolu sahaya çıkacağız. Ama zaman içinde sistemde değişiklikler veya taktikte farklılıklar olabilir'' diye konuştu.

Sağlam, kadroyu açıklamak istemediğini, ancak Gökhan Zan'ın oynayacağını dile getirdi.

-''İBRAHİM TORAMAN VE İBRAHİM ÜZÜLMEZ'İN SAMİMİYETİ BİZİ ETKİLEDİ''-
Sağlam, İbrahim Üzülmez ve İbrahim Toraman'ın affı konusunda ise ''Geçen süre içinde arkadaşlarımızın iyi niyeti, samimiyeti ve profesyonelliği bizi etkiledi. Aramızda olmaları için karar aldık'' dedi.

Sağlam, bu konuda şunları söyledi:
''O günkü şartlarda olayları yaşayan arkadaşlarıyla olmamaları gerektiğini düşünerek, inandığımız doğrultuda hareket ettik. Geçen süre içinde arkadaşlarımızın iyi niyeti, samimiyeti, profesyonelliği bizi etkiledi. Aramızda olması için karar aldık. Onlar bu davranışlarıyla bizim bu kararımızı almamızda yardımcı oldular. İnşallah iyi olacak.''

Sağlam, iki futbolcunun affedilmesinin çelişki olup olmadığı sorusunu ise ''Çelişki değil. Arkadaşlarımız cezalarını çektiler. Zaten o yaşadıkları süreç içinde pişmanlıklarını açık seçik dile getirdiler. Bir topluluk içinde zaman zaman istemesek de bu kararları almak zorunda kalıyoruz. Topluluğun birlikteliği açısından ve bazı değerleri korumamız adına bunu yapmamız gerekiyor'' dedi.

Sağlam, UEFA Kupası'nda gruplardan çıkma başarısı gösterememeleriyle ilgili soruyu ise ''Beşiktaş bizimle birlikte 4 sene sonra Şampiyonlar Ligi'ne katıldı. İnşallah bu sezon da o şansızlığımızı kırıp öncelikle gruplara kalıp, ardından gruptan çıkarız'' diye konuştu.

Genç teknik adam, güvenlik konusunda da bir sorun yaşayacaklarını düşünmediklerini ve bu konuda endişelerinin olmadığını dile getirdi. Sağlam, prim ve ceza sistemi konusunda ise ''Her sene uyguladığımız sistemi oyuncularımıza imzalatıyoruz. Rakamlar değişse de sistemimiz aynı olacak'' derken, Turkcell Süper Lig'de Konyaspor ile yapacakları maçın pazartesi günü olması konusundaki soruyu da ''Hafta sonu oynanması ile iş günü oynanması arasında fark olacaktır. Ama taraftarlarımız ilk defa İstanbul'da bizi seyredecekleri için sorun yaşanmayacaktır'' diye yanıtladı.