Gönderen Konu: Lincoln hain Alex gitsin!  (Okunma sayısı 575 defa)

Çevrimdışı win

  • Osc Çizik Üye

  • 2. SINIF UYE
  • *
  • İleti: 6.409
  • Puan 650
  • Cinsiyet: Bay
  • OSC BY WİN
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
Lincoln hain Alex gitsin!
« : 29 Temmuz 2008, 11:22:13 »
Lincoln hain Alex gitsin!


* Aurelio gibi sıradan bir görev adamını başımıza taç ettik!
* F.Bahçe'de önemli olan Aurelio'nun gidişi değil Emre'nin gelişi
* Emre'nin huyu kötü; şımarık, güvenilmez adam ama büyük futbolcu
* F.Bahçe'nin oyun kurucusu yok. Alex oyun kurucu değil. O da gitsin
* Aziz Yıldırım'ın 'G.Saray'dan adam aldım' diye zil takıp oynaması çok komik
* Kewell yanlış transfer. G.Saray'ın seyirciyi heyecanlandıracak transferi yok
* Lincoln'ün sevilecek tarafı yok. Bu adam G.Saray'a ihanet etti. Hain sevilir mi!..


***

Unutulur gider

Oyun stilini fazla beğenmediğiniz Aurelio, Real Betis'e gitti. Bu Fenerbahçe yönetimini pek etkilemiş gibi görünmüyor ama camia ve basından elden kaçırılması nedeniyle büyük eleştiriler var. Aurelio, Fenerbahçe için büyük bir kayıp mıdır? Beğenmediğimi değil, abartıldığı kadar iyi bir futbolcu olmadığını söyledim. Hatırlarsan benim cümlem de şudur: 
"En iyi oyuncusu Aurelio olan takım, büyük takım değildir." Aurelio bir görev oyuncusu. Bir görev oyuncusunu iyi bir teknik direktör her zaman yaratabilir. Bir teknik direktörün yaratacağı oyuncu da en iyi oyuncu değildir. Teknik direktörler yetenek aşılayamaz ama yeteneği olan bir futbolcuyu çok daha iyi bir futbolcu yapabilir.

MECBUREN YASTALAR
Aurelio ahım şahım bir yetenek değil. Büyük futbolcu değil. Büyük futbolcu olsa Brezilya Milli Takımı'nda oynardı. Bize bu kadar kolay bırakmazlardı. Tarihin en dökülen Brezilya'sında bile oynayamayan bir oyuncuyu biz başımıza taç ettik. Niye; 'Görevini iyi yapıyor.' Görev adamı her takımda vardır ve her takımda olabilir. Onun için kalkıp gitmesi o kadar önemli değil. Ruhum bile duymaz. Aurelio'nun gidişiyle Fenerbahçe mahvoluyorsa bu Fenerbahçe'nin küçük takım olduğunu gösterir. Hagi giderse bir şey kaybedersin, Platini giderse bir şey kaybedersin. Emre Belözoğlu giderse bir şey kaybedersin. Aurelio gibi Türk futbolunda geçmiş dönemlerde yazılan edilen tonlarca adam var. Bir tanesini hatırlıyor muyuz? Ama Cevat Prekazi'yi hatırlıyoruz... O takımdaki görev adamı kimdi? Adını hatırlayan var mı? Fenerbahçe, Aurelio'nun yerine koyacak bir görev adamı bulamıyorsa bitmiştir. Türk futbolu da bitmiş, Fener de bitmiş. Konuşmayalım, tartışmayalım bile. Çok sıradan bir görev adamını başımıza taç ettik. Fatih Terim'in de bunda günahı var. "Aurelio'suz olmaz" gibi laflar etti sağda solda. Onun için ben bu işte tamamen Aziz Yıldırım'ın tutumunu destekliyorum. Bir Aurelio gider, bin Aurelio gelir ama bir Hagi gittiği zaman bin sene sonra bile yenisi gelmeyebilir. Tabii Fenerli medya, taç ettiği için Aurelio'yu yıllardan beri. Şimdi mecburen, arkasından yas tutma durumundalar. Ben aldırmadım bile. Önemli olan Aurelio'nun gidişi değil, Emre'nin gelişi. Emre eğer müzmin sakatlığını atlatabilirse ve bu sene mesela 25 maç oynayabilirse, Emre farkını bütün dünya görecek, sadece Türkiye değil. Emre büyük futbolcu. Huyu kötü, sporcu ahlakı iyi değil, kendini beğenmiş, şımarık. Güvenilmez bir adam; Galatasaray'a yaptıklarını biliyorum. Bir de 1 senedir sakat oynamıyor. Oynadığı zaman anında sakatlanıyor, garip bir durumu var. İnşallah iyidir. İyi bir Emre'nin hem Türk futboluna, hem de Fenerbahçe'ye çok büyük faydası olur. Emre'nin gelmesi doğru, Aurelio'nun gidişi de doğru; yeter ki Emre oynasın.

ALEX DE GİTSİN
_Geçen sezon sık sık Fenerbahçe'deki eksiklerden bahsediyordunuz. Burak, Güiza ve Emre transfer edildi. Tümer geri döndü. Eksiklikler giderildi mi?
Fenerbahçe'nin en büyük eksikliği oyun kurucusu yok. Alex oyun kurucu değil. Alex de gitsin umrumda değil. Alex oynamayan bir takıma lazım. Çünkü futbol oynamadığın zaman duran topların önem kazanıyor. Duran toplara iyi vuran bir adama ihtiyacın oluyor. Amerikan futbolunda, sadece topu diktikleri zaman vuracak bir adam vardır. O adam sadece topa vuracağı zaman oyuna girer. Ondan sonra oyunu kenarda seyreder. Hakem öyle karar verdi mi düdük çalar, bir oyuncu çıkar, o oyuncu girer. Vurur; vurur vurmaz da kenara oturur. Futbolda böyle bir adet olmadığı için Alex'i 90 dakika içeride tutmak zorundasın. Bir faydası yok geri kalan zamanda zaten. Alex oyun kurucu değil. Fenerbahçe oyun oynamaya başladığı zaman, oyunla gol pozisyonuna girmeye başladığı zaman Alex'e fazla ihtiyacı da kalmıyor. Oyun kuramadığın zaman Alex önemli.

BİR SENE OYNAMADI
Şimdi Emre bu yeri doldurur mu, dolduramaz mı bilemiyorum. Çünkü 1 sene sakatlığı nedeniyle doğru dürüst oynamadı. 1 sene çok önemli bir zaman futbolcu için. Eğer Emre oynarsa, Fenerbahçe en önemli sorunlarından bir tanesini çözmüş olur. İkinci sorunu da çözmüş görünüyor. Bir santrfora ihtiyacı vardı. Gerçi fazla seyretmedik Avrupa Şampiyonası'nda, Torres'in yerine son 20-25 dakika oynadı ama onu oynatmayan, Torres'i tercih eden hocanın ilk transfer etmek istediği kişi Güiza oldu. Aragones'in bilgisine saygı duymak lazım. Ha tutar mı, tutmaz mı bilemeyiz. Kezman da çok büyük ümitlerle geldi ama frekansı uymadı. Güiza uyar mı? Onun uyma ihtimali daha fazla. Çünkü hocası, kendi hocası. Bir sorunu çözdü Fenerbahçe.

_Tümer ve Burak...
Onlardan bir şey yok.

_Burak beğendiğiniz bir futbolcuydu.
Antalya'dayken beğeniyordum ama o günden beri bir gelişim gösteremedi. Hele de Fenerbahçe'de oynar mı, oynamaz mı bilemiyorum!.. Bence
Fenerbahçe'nin devam etmekte olan asıl sorunu stoperde. Fenerbahçe'nin stoperi yok.


HINCAL ULUÇ
El uso de una camisa del fuego en un lado de ti .. E incluso ..
De tierras rurales en la olla .. Ya nervioso yo ..
Una era un medio y soy ..
bits no mis problemas, sé que este caso terminará conmigo ..

[ İspanyolca olduğu için kendi tercümemdir.İzinsiz kullanmayınız..]







wiN ~Her hakkım saklıdır

Çevrimdışı Saw

  • 2. SINIF UYE
  • ****
  • İleti: 9.123
  • Puan 1000
  • Cinsiyet: Bay
  • | |......S€N! S€V!Y0RUM......| |
    • Profili Görüntüle
Lincoln hain Alex gitsin!
« Yanıtla #1 : 29 Temmuz 2008, 11:25:33 »
Saol ;)