Gönderen Konu: Süper Mario uçtu  (Okunma sayısı 579 defa)

Çevrimdışı LeGeND-MæN

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 25.719
  • Puan 1937
  • Cinsiyet: Bay
  • Mangal Yürekli Adam
    • Profili Görüntüle
Süper Mario uçtu
« : 15 Ağustos 2007, 16:48:24 »
Süper Mario uçtu
Bir dönem Galatasaray forması da giyen ve oynadığı dönemde Sarı-kırmızılı taraftarların büyük sempatisini kazanan Brezilyalı futbolcu Mario Jardel, Avustralya Ligi takımlarından Newcastle Jets'e transfer oldu.

Sarı-kırmızılı taraftarların Süper Mario Jardel lakabını taktığı ve Galatasaray'ın Real Madrid'le yaptığı Süper Kupa maçında, takıma kupayı getiren golleri kaydeden Mario Jardel, son yıllarda büyük düşüş yaşadığı kariyerine Avustralya Ligi'nde devam etme kararı aldı. Son olarak Güney Kıbrıs Rum Kesimi takımlarından Anorthosis Famagusta'nın formasını giyen 33 yaşındaki Mario Jardel Avustralya Ligi takımlarından Newcastle Jets takımıyla 1 yıllık sözleşme imzaladı.

Brezilya Milli Takımı'nın formasını da 10 kez giyen Jardel, Sporting Lizbon ve Porto formalarını giydiği dönemde Avrupa'nın en çok gol atan futbolcusu olarak iki kez 'Altın Ayakkabı Ödülü'nün sahibi olmuştu.

Jardel bu başarılarına karşın son 5 yılda sadece 37 maçta sahada top koşturarak parlak kariyerini adeta bitirme noktasına getirdi. Öyle ki Jardel, Anorthosis formasıyla bile son maçını 12 Mayıs'ta Güney Kıbrıs Rum Kesimi Kupası final maçında oynamıştı.

Jardel'in, kumar ve uyuşturucu bağımlısı olduğu ve bu nedenle de kariyerinin büyük düşüş yaşadığı iddia ediliyordu.

Mario Jardel, Avustralya Ligi'ne transferiyle ilgili olarak yaptığı açıklamada, şu anda 92.5 kilogram ağırlığında olduğunu ve 3 kilogram daha zayıflaması halinde tekrar eski başarımını yakalayabileceğini söyledi. Jardel menajeri aracılığıyla yaptığı açıklamada, "Kesinlikle doğru bir karar verdiğimi düşünüyorum. Üst düzey bir oyuncu olduğumu göstermek istiyorum. Avustralya'da iyi şeyler yapmak istiyorum. Kısa zamanda antrenörümün isteklerini yapabilecek seviyeye geleceğim" dedi. Jardel, 1993 yılında Avustralya'da Brezilya formasıyla Dünya Gençler Kupası'nı kazanmıştı. Jardel, profesyonel futbol kariyeri boyunca tam 12 farklı takımda forma giyerek istikrarsız bir görüntü çizmişti
tarz yaratmak için Ağır Abi OLma!! Ağır Abi Dediğin Sevdimi Tam Sever Giydiğini herkez Beğenir, Saygısı Sonsuz Sevgisi Ebedi Olur..

DAĞLARINA DARGIMIM YAR...