Gönderen Konu: Ve söz Tümer'de  (Okunma sayısı 779 defa)

Çevrimdışı melih123

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 12.490
  • Puan 2352
  • Cinsiyet: Bay
    • MSN Messenger - steve_melih@hotmail.com
    • Profili Görüntüle
Ve söz Tümer'de
« : 03 Şubat 2008, 23:56:37 »
Ve söz Tümer'de
Samsunspor forması altında kendini kanıtlayan ve Beşiktaş'a transfer olan, siyah beyazlı ekipteki 5 sezonun ardından tartışmalı ve birazda olaylı şekilde Fenerbahçe'ye transfer olan ve son olarak askerlik problemi sebebiyle yurtdışına çıkmak zorunda kalarak Larissa’ya transfer olan Tümer Metin, Yunanistan'da DHA ekibini ağırladı.


Tüm soruları içtenlikle cevap veren milli futbolcu, Fenerbahçe, Milli takım, kariyeri, medya olan ilişkileri, Beşiktaş ve Fenerbahçe taraftarı, futboldan sonraki hedefleri ve daha birçok konu ile ilgili çok önemli açıklamalar yaptı.

Önce Yunanistan'daki günleri ile ilgili açıklamalarda bulunan Tümer, burada son derece keyifli olduğunu ve Yunanistan'ı tercih etmesinin sebebinin askere gitmemek değil EURO 2008'e hazırlanmak olduğunu söyledi.

"YİNE SÖYLÜYORUM ASKERLİGİMİ YAPACAĞIM. BELKİ AVRUPA SAMPİYONASI'NDAN SONRA BELKİ KARİYERİMİ TAMAMLADIKTAN SONRA. HER TÜRK VATANDAŞI  GİBİ ASKERE GİDECEGİM"

Transferinin ardından Yunanistan’da keyifli bir hafta geçirdiğini belirterek şöyle konuştu:

“Son derece yoğun ilgili ve dostluk çerçevesinde geçti. Larissa teklifte bulunduğunda buranın nasıl bir yer olduğuna dair hiçbir bilgim yoktu. İnternetin başına geçip nereye gidiyorum diye baktım. Şartlar uygun olduğunda onlara yaşayacağım yeri görmek istediğimi söyledim. Son derece memnunum. Neden Yunanistan, neden Larissa diye soru işareti olabilir. Ben öyle düşünmüyorum. Neden burada olduğumu biliyorum. Bir tane hedefim var. 3.5 ay sonra oynanacak olan Avrupa Şampiyonası'nda Türk milli takımının kadrosunda olmak. Takdir görürsek, hazır olmak için böyle bir tercihte bulundum. Askere gideceğim zaten. Gitmeyeceğim diye bir şey söylemedim. İlk hedefim EURO 2008. 2002 Dünya Kupası kadrosunda ben yoktum. Şenol Hoca ile Letonya'ya baraj maçında kaybettik. Fatih hocalı dönemde İsviçre'ye karşı Dünya Kupası şansını kaybettik. Ne Avrupa Şampiyonası ne de Dünya Kupası görebildim. Kariyerimdeki tek eksik bu. Grup elemelerinde emeği geçmiş bir insan olarak bu emeğin karşılığını orada yaşamak adına  futbol oynamak adına ve orada bulunmak adına böyle bir tercihte bulundum. Kendimi çok iyi hissediyorum. Daha futbol oynamak istiyorum. Kariyerimi Avrupa Şampiyonası ile taçlandırırsam mutlu olacağım. Buraya gelmemin gerekçeleri bunlardı. Adımın bu şekilde gündeme gelmesi beni yıpratmadı desem yalan olur. Canımın sıkıldığı doğru. Hiçbir zaman askere gitmeyeceğim askerden kaçıyorum demedim. Yine söylüyorum askerliğimi yapacağım. Belki Avrupa Şampiyonası'ndan sonra belki kariyerimi tamamladıktan sonra. Her Türk vatandaşı gibi askere gideceğim."

"BEŞİKTAŞ TARAFTARI TÜMER METİN'İ SEVER BELKİ DE SEVDİ. AMA BEŞİKTAŞ CAMİASI TÜMER METİN'E O SEVGİYİ GÖSTEREMEDİ. FENERBAHÇE TARAFTARI DA TÜMER METİN'İ SEVDİ VE O SEVGİYİ AİDİYET DUYGUSU İÇİNDE SON DERECE AÇIK SEÇİK BELLİ ETTİLER”

Tecrübeli futbolcu Fenerbahçe’nin kendisinde iz bıraktığını belirterek, “Fenerbahçe'ye imza attığım günden itibaren keyifli bir 1.5 sene geçirdim. Özellikle şampiyon olduğumuz sene. İyi bir çalışma ortamı içindeydik. Geçen sezon 100. yıl şampiyonluğu yaşadım. Fenerbahçe camiasının Tümer Metin de iz bırakmasının sebebi şudur. İmza attığım günden ayrıldığım güne kadar hep o saygıyı taraftar yönetici ve futbolcu arkadaşlarımdan hep gördüm. O saygıyı net hissettim orda. Hiç kimseye bir kırgınlığım yok. Beşiktaş camiasına bir kırgınlığım yok. Larissa ile anlaştıktan sonra Beşiktaş'tan eski dostlarım arayıp başarı diledi. Taraftarın tabii ki kızgınlığı olacak. Diğer büyük bir takıma gitmişsiniz. Futbolcunun taraftar gibi düşünmeye hakkı yok. Ben tepkinin olduğu yerde aslında onun altında bir sevginin yattığını düşünüyorum. Beşiktaş taraftarı Tümer Metin'i sever. Belki de sevdi. Beşiktaş camiası Tümer Metin'e o sevgiyi gösteremedi. Öbür tarafta Fenerbahçe taraftarı Tümer Metin'i sevdi. O sevgiyi aidiyet duygusu içinde son derece açık seçik belli ettiler. Bunun yanında saygı eklenince. Tümer Metin'in hoşuna giden belki de Tümer Metin'in egosunu tatmin eden özellik bu oldu. O anlamda çok keyifli bir 1.5 sene yaşadım Fenerbahçe'de. Beşiktaş'ı unutmak söz konusu değil. Çok güzel 5 sene geçirdim. Belki onlar gösterdiklerini düşünüyorlar ama. Beşiktaş'tan Fenerbahçe'ye giderken kimse alkışlar ile uğurlanmaz. Türkiye'de bu söz konusu değil. Ama belki benim orada yaşadığım 5 sene süre zarfında bana bu sevgiyi gösterdiklerini düşündüler. Belki de öyle hissettiler. Ama ben açıkçası öyle hissetmedim. Fenerbahçe'de yaşadığım o aidiyet duygusu gösterilen sevgi coşku bana bunu daha farklı hissettirdi. Şartlar o şekilde gelişti. Hiç pişmanlık yaşamadım açıkçası" diye konuştu.

“BENCE ‘FENERBAHÇE CUMHURİYETİ’ DOĞRU BİR DEYİM”

Milli futbolcu, "Fenerbahçe Cumhuriyeti" sözünün doğru olduğunu, Fenerbahçe'nin içine girdikten sonra anladığını ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Beşiktaş'ta, Galatasaray'da, Fenerbahçe'de Türkiye'nin önde gelen kulüpleri. ‘Fenerbahçe Cumhuriyeti’ deyiminin Fenerbahçe'nin dışında olduğum dönemde bunu çok fazla anlama imkanınız yok. Ancak içine girip yaşamanız lazım. Çok büyük bir camia. Futbolcunun mazeret bulamayacağı şartların çok iyi hazırlandığı bir camia. Bence "Fenerbahçe Cumhuriyeti" doğru bir deyim.”

“ZİCO ÇOK İYİ İNSAN. ZAMAN ZAMAN TÜRK FUTBOLCUSU BUNDAN FAYDALANIYOR OLABİLİR. BELKİ KENDİ VATANDAŞLARI DA”

Unutamadığın teknik adam sorusu için ise Tümer, Del Bosque cevabını verdi. Zico'nun iyi bir insan olduğunu ifade eden milli futbolcu bundan Türk futbolcusunun ya da başka futbolcuların faydalanabileceğini vurgulayarak, “Unutamadığım yabancı hoca olarak Del Bosque'yi söyleyebilirim. Hem hocalığı hem ekibi hem futbolcuya olan artıları. Del Bosque giderken 30 oyuncu iki göz iki çeşme ağladık. Bu bende bir iz bıraktı. Hocalığı zaten tartışılmaz. Fatih hocanın taktisyen yönünü ve kendine olan inancını futbolcuya yansıtmasını ön planda tutabilirim. Zico çok iyi insan. Zaman zaman Türk futbolcusu bundan faydalanıyor olabilir. Belki kendi vatandaşları da. Brezilya insanı çok rahat. Biz Türk futbolcusu biraz daha disiplini seven dizginlerin hep hocada olmasını isteyen bir yapıya bürünmüşüzdür. Senelerdir böyle gördüğümüz için. Belkti o rahatlık biraz Türk futbolcusunu bozuyor olabilir. Ama Zico ile çok güzel bir 1.5 sene geçirdik. Fikir alışverişleri açısından, yardımları açısından o da önemli bir yer tutuyor hayatımda"

"TÜRKİYE'YE DÖNERSEM FENERBAHÇE'YE DÖNECEĞİM"

34 yaşındaki sol ayak Türkiye'ye dönerse adresinin Fenerbahçe olduğunu söyledi.

"Kiralık imza attim. Dönüceksem Fenebahçe'ye döneceğim. Mukavelem devam ediyor önümüzdeki sene için Fenerbahçe ile. Buraya da kiralık imza attım 3.5 aylık. Türkiye'ye dönüş söz konusu olduğunda mukavelem doğrultusunda Fenerbahçe'ye döneceğim. Buda beni çok mutlu eder. Eğer kariyerime Yurtdışında devam edecek olursam o zaman EURO 2008'den sonra şartlar neyi götericek ona göre davranacağım"

"YUNANİSTAN'DA HAYAL KIRIKLIĞI YAŞAMADIM"

Başarılı orta saha oyuncusu, Türkiye dışına çıktığında hayal kırıklığı yaşamadığını da söyledi.

"Bugun idmanı izlediniz Türkiye'deki şartlari burda ararsaniz hayal kırıklığı  yasarsiinz. Oraya bir çizgi çektim. Onları yaşadım. tüm güzellikleri ile. Bu yaştan sonra Barcelona'ya Milan'a İnter'e gidecek halim yoktu benim. Ama Belçika, Almanya ve Avustarya'ya gitme şansım vardı. Burası Türkiye'ye çok yakın burdaki ilgi hoşuma gitti. Tarihimizde ne yaşanmış ne yaşanmamış hiç konuşulmadı bugüne kadar gelirken soru işareti vardı kafamda. Oraya bir hat çektim Onlar geçmişte kaldı. Kendi adıma bir hayal kırıklığı yaşamadım. Şartlar çok güzel umarım 3.5 ayda böyle devam eder"

Tümer Metin, eski takım arkadaşları Sergen Yalçın ile Alex de Souza'dan hangisini daha çok beğendiği sorusuna, "Sergen çok büyük ozelliklere sahip. İstediği zaman çok iyi işler yapabilen yeteneklerinin farkında, akıllı biri. Alex'in ise bunlara ek olarak daha istikrarlı. Çok fazla farkları yok. Ben biraz milliyetçi olayım Sergen diyeyim" yanıtını verdi.

"BEN HAZIR OLDUĞUM ZAMAN, FATİH HOCANIN BENDEN FAYDALANMAK İSTEDİĞİNİ BİLİYORUM"

Tecrübeli oyuncu 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılacak olan A Milli Futbol takımıyla ilgili olarak ise "Türkiye'den çıkmadan önce Fatih hocamla konuştum. Seni düşünüyorum demedi. Ama ben hazır olduğum zaman, Fatih hocanın benden faydalanmak istediğini biliyorum. Eğer 3.5 ayı iyi geçirirsem EURO 2008 kadrosunda olmak beni mutlu edecek" dedi.

Milli Takımın Avrupa Şampiyonası'ndaki ilk hedefinin gruptan çıkmak olması gerektiğinin altını çizen Tümer Metin, "Rakibin ilk hedefi çok önemli değil. O gün sizin neler yaptınızdır. İyi bir jenerasyon yakalandı. İyi bir sentez var. Birinci hedef gruptan çıkmak olmalı. Ben Avrupa Şampiyonası için büyük hedeflere sahibim . Rüyalarını hayallerini kurdum. Çok başarılı olacağımızı düşünüyorum. İnandığım şey bu, herkesin inanması gereken şey de bu" diye konuştu.

"DAHA NE YAŞAYACAKTIM TÜRKİYE'DE BİLMİYORUM YANİ. DAHA NE OLABİLRDİ. BU KADAR KÖTÜYDÜM AMA BİRDE BÖYLE BİR KARİYER VE YAŞANTI VAR"

Türkiye'deki futbol yaşantısı süresinde medya ile zaman zaman sorunlar yaşayan Tümer, "Medya ile ilişkimin kötü olduğunu düşünmüyorum. Kendime güveniyorum. Birilerinin bir futbolcu hakkında konuşması futbolcuyu ne kadar yüceltirse yüceltsin, sahada işini yapmıyorsa o övgüler çöpe gider. Ne kadar eleştirilirse eleştirilsin sahada işini yapıyorsa o eleştiriler çöpe gider. Kendime güvendim. Bunun arkasından gittim. Bu kadar eleştirilip kimseye nasip olmamış 2 şampiyonluk yaşadım. Bundan sonra da olmayacak 100. yıl şampiyonluğu.  Daha ne yaşayacaktım Türkiye'de bilmiyorum yani. Daha ne olabilirdi. Bu kadar kötüydüm ama bir de böyle bir kariyer ve yaşantım var" ifadelerini kullandı.

"KİMSEYE YUKARIDAN BAKMADIM. SİZİN ÇİZDİĞİNİZ PROFİL TAMAMEN BENİ TANIMAYANLARIN ÇİZDİĞİ BİR PROFİL"

Ben neler yapabileceğimi, kim olduğumu biliyorum. Kimseye yukarıdan bakmadım. Sizin çizdiğiniz profil tamamen beni tanımayanların çizdiği bir profil. Beni tanıdınızda benimle zaman geçirdiğinizde, ben o profili tamir edebileceğime inanıyorum. Bunu düzeltmek için bir çabam olmadı. Kimin ne yazdığı benim için önemli değil. Benim için işimi doğru yapmam ve yeteneklerimi doğru yapmamdı. İyi insan ve doğru insan olduğumu biliyorum. Röportajdan önce sizinle de 1 saat konuştuk ve sizin de fikirleriniz değişti. Benim kimseye kırgınlığım yok"

"FUTBOLU BIRAKTIKTAN SONRA 1 SENE GÜNEŞE UÇACAĞIM"

Futbol kariyerini noktaladıktan sonraki planlarıyla ilgili ise Tümer Metin, "Takım menajerlik fikri bana fena gelmiyor. Ama kesinlikle 1 sene uzak kalacağım. Futbolu bıraktıktan sonra mümkünse 1 sene güneşe uçacağım. Nerede güneş varsa orada olacağım. Belki de çok özleyeceğim futbolu bilmiyorum. Ya da altyapı fikri daha sıcak geliyor bana. Genç oyuncularla uğraşmak, bilgi ve birikimimi onlar ile paylaşmakta çok sıcak geliyor" diye konuştu.

"ÇOK KEŞKEM YOK BENİM"

Hayatın boyunca genellikle aldığı kararların arkasında olduğunu ve pişmanlık yaşamadığını ifade eden Tümer, "Benim

çok keşkem yok. Kendime inanarak aldığım karaların hep arkasında oldum. An an keşkelerim vardı. O şekilde konuşmasaydım o şekilde davranmasaydım gibi. Keşke İsviçre maçındaki frikiği bir daha kullanabilsem. Ama hayatımı etkileyecek keşkelerim olmadı" şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK FUTBOLCUSU HAKAN ŞÜKÜR"

Milli futbolcu en beğendiği Türk futbolcusunun Hakan Şükür olduğunu vurgulayarak, "Türkiye'nin en büyük futbolcusu bence Hakan Şükür. Kariyer açısından, yaşadıkları açısından. O cv'ye bakıldığında bir boşluk yoktur. Arda çok yetenekli. Emre iyi bir kariyer. Tuncay takımı ateşliyor" dedi.

"İLHAN İÇİN ÜZÜLÜYORUM"

"SEMİH'İN SANTRAFOR ÖZELLİKLERİNİ KEZMAN'DAN DAHA ÇOK BEĞENİYORUM"

Eski takım arkadaşı ve birlikte oynadıkları zamanlarda çok iyi bir ikili olduğu İlhan Mansız'a da değinen Tümer, "İlhan için üzülüyorum. Hala içinde futbol oynama isteği olduğunu biliyorum. Dizi müsade etse şu an bile döneceğini biliyorum. Kötü bir ameliyat geçirdi. Toparlayamadı. Çok uğraştı dönmek için ama bitti. 6 tane aynı dizden ameliyat olduğu süreç o'nu yıprattı. En iyi anlaştığım futbolcu İlhan'dı. Çok uzun süre beraber oynadık. Özel hayatımızda da iyi arkadaştık. Artı santrafor özellikleri çok gelişmiş bir oyuncuydu. Semih'de de o özellikle var. Semih'in santrafor özelliklerini Kezman'dan daha çok beğeniyorum mesela. Ama Kezman'da büyük faydalar sağladı bize. Şampiyonluğu getiren maçta golü attı. Büyük artıları oldu " dedi.

"FENERBAHÇE AVANTAJLI BİR SKOR İLE GİDERSE VE İSPANYA'DA KONTROLLÜ OYNARSA TURU GEÇECEKTİR"

Tümer, eski takımı Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nde Sevilla ile oynayacağı maçlara da değinerek, "Yeni transfer hayırlı olsun. Sevilla'ya karşı Beşiktaş'tayken oynadım. Çok etkili oynuyorlar içeride. Oradaki maçın zor olacağını düşünüyordum. Fenerbahçe'nin Avrupa'da kazandığı o ivme devam ediyor. İnter hariç kimseye mağlup olmadı. Avatajlı bir skor ile gidilmesi gerekir. İkinci maç zor olacak. Rövanş da daha kontrollü oynabilirse Fenerbahçe turu geçecektir" ifadelerini kullandı.

"SİVAS'I TAKDİR EDİYORUM"

"FENERBAHÇE ŞAMPİYONLUKTA BİR ADIM ÖNDE"

Türkiye Ligi'ndeki şampiyonluk yarışını da değerlendiren Tümer, "Sivas'ı inanılmaz takdir ediyorum. Fenerbahçe'nin bir adım önde olduğunu düşünüyorum. Yine sezon sonu herhalde Fenerbahçe şamipyon olur diye düşünüyorum"

"AZİZ YILDIRIM BÜYÜK DUAYEN"

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'dan da övgüyle bahseden Tümer Metin, "Azizi Yıldırım çok büyük duayen. Hiç dışarıdan gönründügü gibi değil. Başkanı anlamak lazım. Çok iyi anlaştık. Buraya gelirken transferimde gösterdiği kolaylıktan, ilgi ve alakadan son derece minnettarım. En son telefon konuşmamızda bir telefon uzakta olduğunu söyledi. Onun nezdinde tüm yönetim kurulu üyelerine ve Fenerbahçe camiasına teşekkür ediyorum" dedi.

Tümer, Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören ile hiç gorüşmediklerini ve karşılaşmadıklarını söyledi.

TÜRKİYE'YE TEŞEKKÜR..

Tümer Metin son olarak ise Türkiye selam yollayarak, "Herkesi seviyorum çok selam söylüyorum. Ülkemizin kıymetini bilelim. Gurbette benim gibi bir adam bile duygusallaşıyor. Herkese bana gösterdikleri sevgi ve ilgi alaka için teşekkürler" dedi.

Çevrimdışı Guiza

  • Osc Çizik Üye

  • 3. SINIF UYE
  • *
  • İleti: 4.672
  • Puan -4405
  • Cinsiyet: Bay
    • MSN Messenger - Sanane@Oyunsiteniz.com
    • Profili Görüntüle
    • www.Oyunsiteniz.com
Ve söz Tümer'de
« Yanıtla #1 : 06 Şubat 2008, 16:12:38 »
Haber için Saol




Çevrimdışı Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ********
  • İleti: 161.437
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
Ve söz Tümer'de
« Yanıtla #2 : 06 Şubat 2008, 16:17:05 »
Haber İçin Sağol