Domuz avi
Merhaba. ben giresundan salim sizlere iki gün önceki yaşadığım korku, heyecan, ikisini bir arada olduğu bir olayı anlatmak istiyorum sizinde hoşunuza gidecek tüğlerinizin diken diken olacağından eminim
BAŞLIYORUM
cuma akşamı 4 arkadaş bizim olduğumuz espiye ilçesinden gezmeye
yani av yapmak için yaylaya yakın bir yere gittik taksinin gittiği yere kadar gittik ve orada taksiyi bıraktık tüfeklerimizi omuzlayarak başladık domuz avına baya bi taksiden açılmıştık aradan bir saat gibi zaman geçti ve hava karardı arkadaşlarımdan biri (hadin geri dönelim birazdan kar yağacak) dedi ama bizler onun bu tahminine espirili bir yanıt vermiştik biz halen yürüyorduk
birden yağmur yavaş yavaş yağmaya başladı arkadaşımız haklıydı gittiğimiz yer yaylaya yakın olduğu için çok soğuk ve karın yağması an meselesiydi ve dediği oldu biz geri dönenden sonra bi on dakika sonra kar yağmaya başladı biz korkuyor bir yandanda koşuyorduk yarım saate kalmadan taksinin yanına geldik geldik ama bizdeki korku git gide artıyodu neden diye sorarsanız kar gideceğimiz yolu yarım saat gibi kısa bir sürede kaplamıştı gitmeye çalıştık ama yüz metre gidebildik biz taksiyi orda bırakıp gitmeyi karalaştırdık ve yola yayan koyulduk akşama iki saat gibi
bir zaman kalmıştı en yakın köye üç dört saatlik yol kalmıştı biz artık yürüyemez hale geldik üşüdük ve acıktık yolun alt tarafında bir değirmen gördük içimize buruk bir sevinç düştü kar bir karış olmuştu değirmene tam girecekken arkadaşlardan birisi yaa ben oraya girmem değirmenler de dışarlık olur dedi yani cin gibi bizler iyice başladık korkmaya elimizden başka birşey gelmiyordu sonunda ne olursa olsun dedik ve girdik ALLAH'tan içerde odun kalıntıları vardı ateş yaktık ve karnımızı doyurup ısındıktan sonra korku içinde beklemeye başladık saat gecenin onbir bucuk gibiyken biz kendi kendimize şurdan bir takırtı geliyo ordan birisi geliyo diye hayelleniyoduk.
Tam o sırada yukarı boynuyolu denilen köyden bizim yukarı taksiyle geçtiğimizi görüpte geri dönmediğimizi farkeden köylüler sağolsunlar bizi kurtarmaya gelmişler köyün bir delisi varmış oda onlara katılıp gelmiş elinde bir kemençe çalmasını bilmiyo öylesine almış nerden aldıysa bunlar değirmene yaklaşmışlar bizde tam uykuya dalıcakken birden kulağımıza tuhaf tuhaf seslerr gelmeye başladı biz başladık iyice korkmaya tabi korkunun ecele faydası varmı yok oysa köyün delisi eline aldığı kemençeyle çala çala geliyomuş karın yağmasıyla kemençenin sesi bir başka geliyodu anarkadaşlardan kimisi bakın cinler yavaş yavaş yaklaşoyo derken yaklaşan kemençeci deli ve yanındaki bizi kurtarmaya gelen köylüler biz iki arkadaş kapıya doğru yaklaşan sese doğru elimize aldığımız tüfeklerle kapının arkasına dineldik değirmene yüz metre kala köylüler bir şarşör mermi attı ve ben uyandım hey arkadaşlar bizi kurtarmaya geliyolar diye sevinç içinde bağırdım ve onlarda ellerine tü feklerini alarak ayağa kalktı kapıyı açtık önümüzden bizlere ışık tutuyolardı biz de onlara çağırdık seslerini alınca kesinlikle bunlar değip onlara yaklaştık ve onlarla beraber değirmende onlara olayı anlatıp burda mahsur kaldığımızı anlattık daha sonra onlarla yola koyulduk o gece saat 4 te köydeydik kurtulmuştuk ama geride kalan bir şey vardı taksim evet benim taksim şimdi ne olacak bilmiyorum şimdi onu düşünüyorum
Ben bizi kurtaran köylü arkadaşlara tşk. bir borç biliyorum bir dahada yüksek yerlere av yapmaya gitmeyeceğimede söz veriyorum bend ebir köylü çocuğuyum onları seviyorum neyse başka bir anımla yakında tekrar sizlerle olacağım görüşürüzzzz