Gönderen Konu: Pirates of the Caribbean: Legend of Jack Sparrow  (Okunma sayısı 3265 defa)

Çevrimdışı FabregaS

  • Osc Yönetici
  • 2. SINIF UYE
  • ******
  • İleti: 8.108
  • Puan 2519
  • Cinsiyet: Bay
  • PES 10 VS FİFA 10
    • Profili Görüntüle
Pirates of the Caribbean: Legend of Jack Sparrow
« : 15 Haziran 2007, 14:20:28 »

Not: Bu oyun kesinlikle konsol ve Gamepad için yaratılmış. Klavyede ısrar ederseniz PC oyuncuları olarak çok zorlanacaksınız. Bir de oyun belli belirsiz çökebilir, o yüzden “iki bölüm geçeyim de kaydedeyim” demeyin, her bölümden sonra muhakkak kayıt alın.

Bölüm 1

Oyuna başladığımız bölüm, ilk bölümdür. Hemen üstünüzdeki sandıktan altınları alın. Altınlar yardımıyla oyundaki güncellemelerimizi satın aldığımız için, nerede sandık görürseniz yapışın. En ufak para bile işinize yarayacağı için, almadan geçmeyin.
Başladığınız noktadan ilerleyip köprüden geçin, ilk düşmanlarınızla karşılaşın. Oyunda farklı vuruş stilleri olsa da, hızlı ve seri vuruşlar genelde hep işliyor. Hatta eğer tek kişi iseniz, Bay Will Turner düşmanları oyalarken, size de yavaş yavaş hepsini sopalamak kalıyor. Adamları hallettikten sonra sola ilerleyin. Su akan yerde bir sandık var. Ondaki paraları da alın. Buradan sonra sağdaki yola doğru ilerleyin. Kapıdan ilerleyin, diyorum ama kapıyı açmak için öncelikle kullanma tuşunuza basmalı ve oklara basarak ekranda gösterilen şekilde hareketlendirmelisiniz. Bu pasif bulmacadan sonra içeri ilerliyoruz, silahlı düşmanlarımızla tanışıyoruz. Neyse ki ateş süreleri arasında kaçma şansımız çok yüksek ve üzerinde bulundukları platform tek vuruşta onları da yanına alıp yok oluyor. Misler gibi valla. Şimdi kapıyı açmamız gerek ama maalesef manivelamız yok. Sağa ilerleyin, çalıları kılıcınızla kesip girin. Bir sandık ile etrafındaki askerler yeni hedefimiz. Askerleri temizleyin, sandığın ganimetiyle haritayı alın. Harita mevzuatı zamanla kendi kendini açıklayacak, heyecanlanmayın. Arkanızdaki boşluktan manivelayı alın. Kapıyı şimdi açın ve içeri girin. İçeridekileri halledin, merdivenlerden çıkın ve yol sonunda yukarıya tırmanın. Gene önümüzdekileri öldürüp yolun sonuna ilerlememiz lazım. Burada öğreneceğimiz nokta, yerdeki kırılabilir objeleri alıp fırlatabileceğiniz. Fırlatma mevzuu için yakın olmak en iyisi. O açıdan önce sopalayın da fırlatma işini son tercih tutun şimdilik. Ayrıca bu bölümde, üzeri yeşil bir sandık göreceksiniz. Bunların içinden sağlık paketi çıkıyor. Bu yüzden sağlığı kullanmadan önce bölüm civarındaki herkesi öldürün ki, enerjiniz azalırsa hemen geri alın. Yolun sonuna gelince, tırmanın duvara. İpten karşıya geçince, gene bir dövüşümüz olacak. Bu kısmın amacı da, önce kapının kilidini kaldırmak (hızlıca bas bırak yapacaksınız), ardından da hazine odasının kapısını kırıp (doğru tuşa basacaksınız) hediyelere kavuşmak. Kolay olacak sanmayın, zira bayağı bela olabilir. Hem öncesi, hem de ara videonun sonrası olarak.

Bölüm 2

Bölümün bize verdiği ilk hediye, bomba atmak. Ayarladığınız tuşa uygun olarak bastığınızda, Jack cebinden bir rom çıkarıp fırlatacak ve düştüğü yerde yangına sebebiyet verecektir. Ortalıkta bulacağınız fıçılardan da kesenizi doldurabilirsiniz artık atamadığınızı fark ettiğinizde. Aynı şekilde, Will’de balta (keser gibi bir şey aslında) atabiliyor. Silahınız bittiğinde ortalıktaki fıçıların üzerindeki kutulardan alabilirsiniz. Yavaştan ilerleyin, Siyah İnci’nin mürettebatını da halletmeye başlayın. Yolun sonuna geldiğinizde durun ki düşen bombalardan biri yolunuzu açsın. Açılan alandan girdikten sonra yola devam edin, yeni bir bombayla soldaki alan açılacak. Siz oraya değil, sağa dönün. Kutuları kırın, sağlığı alın, ardından da kuyunun manivelasını kullanın. İçeriden çıkacak asker size yeni bir harita parçası verecek. Parçayı da aldığınıza göre, aynen yola devam. Sürekli ilerleyin, ta ki üç tane korsanın tepeden ateş ettiği yere gelene kadar ilerleyip savaşın. O üç zibidiyi halledin, ardından soldaki korsanın oradan kutu halindeki bombayı alın.Önünüzde sağdaki tahta perdenin önüne koyup bir rom fırlatın. Orası da açıldıktan sonra ilerleyin ve yolun sonunda ilk büyük savaşa gelin.

Bölüm Sonu 1

Pek kolay olmayan ama yöntemini bulunca çok kolay geçilebilen bir bölüm sonu denebilir. İlk filmden hatırladığımız bombacı korsan karşımızda, bir kasaba çanının altından hem ateş ediyor, hem de bomba atıyor. Benim yöntemimle, adama önden değil de sağdan dolaşıp rom fırlatın. Romlarınız bitince hemen doldurun ve aynı noktaya geri gidip tekrar sallayın. O noktanın artısı, çan kulesinin sağından gelen adamların yapay zekâsının suçu yüzünden size ulaşmamaları rahatlığı. Bir iki dakika içinde amca ölür ve bu bölüm de biter.

Çevrimdışı FabregaS

  • Osc Yönetici
  • 2. SINIF UYE
  • ******
  • İleti: 8.108
  • Puan 2519
  • Cinsiyet: Bay
  • PES 10 VS FİFA 10
    • Profili Görüntüle
Pirates of the Caribbean: Legend of Jack Sparrow
« Yanıtla #1 : 15 Haziran 2007, 14:21:34 »
Bölüm 3

Bölüme başladığınız yerdeki herkesi öldürün ve yenileri gelmeye devam ederken sürekli katliama devam edin. Tüm korsanlar ölünce, adam eve girecek ve bir barut fıçısı ile dönecek. Fıçıyı alın ve karşınızdaki barikata fırlatın. Böylece yol açıldı. İlerleyin, yolun sonuna kadar dövüşerek gidin. Kale köprüsüne gelince, Will’e geçip balta fırlatma özelliği yardımı ile ipleri kesin. İçeri girdiğinizde, öncelikle tüm korsanları öldürün. Ardından kale girişinde, soldaki manivelayı çevirin. Böylece adamlar içeri girecek. Sağdaki manivelayı da çevirince kurtulacaklar. Sonra Will’le birlikte solda kalan alete binin ve kolu çevirip yukarıya geçin.

Şimdi, bundan sonrası çok eğlenceli. Öncelikle korsanları öldürün ve ortalıktaki her şeyi kırıp dökün. Ortalıkta bulacağınız barut fıçılarından birini, soldaki duvara atın. Bu duvarın üzerinde bir çatlak göreceksiniz. O çatlakta yeni sandık buluyoruz. Yeni bir harita parçası alıyoruz. Sonra da sütunların arasından geçip atış talimi yapıyoruz. Bu sahneyi Monkey Island’dan hatırlamıyor muyuz? Hatırlıyoruz tabi ama tersten. İndirin bütün gemileri (ya da indirmeyin, nasılsa bölüm bitecek) ve vurduğunuz gemi başına para alıp, yeni bölüme geçin.

Bölüm 4

Will gitti, yerine Elizabeth geldi. Gerçi o da güzel kılıç kullanıyor maşallah. Bu bölümde, Elizabeth’in evindeyiz. Öncelikle odadaki ve camdan odaya girenleri halledin. Dikkat ederseniz arada cam önlerinde kullanabileceğiniz simgeler çıkacak. Onlara bastığınızda, camdan odaya giren korsanların merdivenlerini itiyorsunuz. Bir süre dövüşün, odanın duvarı patlatılacak. Yan tarafa geçince de muhabbet aynen devam edecek. Bir süre dövüştükten sonra, tüm merdivenleri düşürmeniz gerekecek. Hemen hepsini tekmeleyin ve yıkılan duvardan hole girin. Burada, sağa doğru ilerleyip kütüphaneyi açarsanız yeni bir harita parçanız olacak. Herkesi öldürüp aşağıya inin.

Bölüm Sonu 2

Bu kadar kolayı da biraz garip kaçmış. Odanın iki yanındaki ipleri kesin ve kurtulun.
Adam kaçtıktan sonra kontrol size geçecek. Yoldan ilerleyin, zaman bitmeden kapıya varın ve sizden istediği kombinasyonu girip evden kurtulun.

Çevrimdışı FabregaS

  • Osc Yönetici
  • 2. SINIF UYE
  • ******
  • İleti: 8.108
  • Puan 2519
  • Cinsiyet: Bay
  • PES 10 VS FİFA 10
    • Profili Görüntüle
Pirates of the Caribbean: Legend of Jack Sparrow
« Yanıtla #2 : 15 Haziran 2007, 14:22:27 »
Bölüm 5

İspanyol gemisinin saldırısına uğruyoruz. İngiliz bayrağını görüp bela olmaya niyet etmişler.Standart olarak herkesi sopalamamız lazım. Bu arada da özel bir vuruş aldık hediye olarak. “Alev kılıç” diyebiliriz. Kontrol size geçince, herkesi dövün. Sonra merdivenlerden aşağıya gelen zırhlı şövalyeleri benzetin ve üst kata çıkın. Bir tane sağda ve bir tane solda olmak üzere iki kol var. Onları çalıştırın. Bunları halledince, geminin burnuna gidip filikaların iplerini kesiyoruz. Filikalar suya düştükten sonra da, sol taraftaki barut fıçılarından birini alın. Alt kata inin ve sol taraftaki güney merdiveninin yanında duran metal kutuları bununla patlatın. İşte bir diğer harita parçası. Şimdi geminin direklerini yakmaya başlıyoruz. Önce önünüzdekini, ardından kıçtakini yakın. Ana direk ise zırhla korunduğu için yakılmıyor. Öncelikle zırhın parçalanması lazım. Tüm adamlar ölünce, İspanyolların lideri geliyor. Bu adamın garip bir kılıç tekniği var. Ölümcül ve kuvvetli! Onun yardımı ile –her ne kadar o fark etmese de- ana direğin zırhını kıracağız.

Bölüm sonu 3

Bu elemanla sürekli direğin orada dövüşün. Sizden sopa yediği zaman, bir savaş çığlığı atıp özel hareketini yapacak. İşte o özel hareket direğin zırhına zarar veriyor. Tabi sizin canınıza da ot tıkayabilir. O yüzden kızdırın ve kaçın taktiğiyle birkaç seferde işiniz biter. Sonra da direği yakıp bölümü bitirin.

Çevrimdışı FabregaS

  • Osc Yönetici
  • 2. SINIF UYE
  • ******
  • İleti: 8.108
  • Puan 2519
  • Cinsiyet: Bay
  • PES 10 VS FİFA 10
    • Profili Görüntüle
Pirates of the Caribbean: Legend of Jack Sparrow
« Yanıtla #3 : 15 Haziran 2007, 14:23:47 »
Bölüm 6

Will’i geri alıyoruz. Korsan da olsak, arkadaşlıklarımıza önem veriyoruz haliyle. Kurtarma işi bittikten sonra ilerleyin, adamları dövüp kolu çekin. Madenci arabası gelecek. Yola devam edin ve sağa dönün. İleride yerde oturan madenciyi kurtarın. Kurtarılmayı bekleyen onun gibi biri daha olduğunu söyleyecek. Geri dönün, maden arabasının arkasına geçip tekmeleyin. Bir sonraki kola gidecek. Oraya gittiğinde, kolun durumuna dikkat edin. İlk çekişinizde sola, ikincisinde ise ilerideki boşluğa gider. Biz sola gitmesini istiyoruz. Sola yolladıktan sonra –gene tekmeleyerek- üzerine rom atıp patlatın. Böylece ikinci korsana ve hazine sandığına ulaşacağız. Korsanı kurtarıp altınları aldıktan sonra, ilk dikilen korsana gidin. Bir platform getirecek, madenlerin ikinci katına gideceğiz. Bu katın en büyük sorunu, bir sürü maden arabası ile yol mantığına ihtiyaç duymamız. Öncelikle, kayıp haritamızı bulalım. Aşağıya indikten sonra, yolları sola dönecek şekilde ayarlayın. Diğer katta ikinci korsanı kurtardığımız gibi, yine yıkıntı döküntüler içinde ama daha ufak bir yeri patlatacaksınız. Arkasından çıkan sandıkta, diğer harita duruyor. Şimdi bir araba daha çağırın ve bu sefer sağdaki büyük tahtaları patlatın. İşte diğer kata çıkış asansörümüz. Yani bölüme...

Bölüm 7

Sanırım bir bayanı çok kızdırmışız. Hemen özür dilemek lazım ama korsanlığın şanına yakışmaz. En güzeli etraftakileri pataklamak. Tamamını öldürdükten sonra, üst kattaki “ördek” bize biraz hırs gösteriyor. Adamın elinde top var, kılıçla ateş ediyor... Deli galiba?
Bu amca kapıyı açtıktan sonra ilerleyin ve gelenleri halledin. Yolun sonunda, cellatla karşılaşacaksınız ve köprü düşecek. Sanki kaçmayı düşünen varmış gibi... Ortalık şenlik halinde. Öncelikle silahlı olanları halledin. Ardından Will etrafı temizlerken, siz gidip celladı indirin. Yandaki barut fıçısını kafasına geçirmek çok yardımcı oluyor. Herkes bittikten sonra, açılan kapıdan ilerleyin ve kalanları temizlemeye devam edin. Asma kattan varil atanlarla senkronu tutturun, sağlıklıca ilerleyin. Hemen aşağıya inecekler. Öldürün gitsin. Şimdi soldan devam edin.Bir kuyuya geleceksiniz. Buradaki herkesi öldürdükten sonra, geri dönüp hemen soldaki barut fıçısını alın ve kuyunun kapağını patlatın. İşte haritanın bir başka parçası. Gidilecek tek yol kaldı. Oraya gitmeden, yoldaki iki sağlığı alın. İçeri girince ilk adamımızı göreceğiz ama biraz önceki kılıcıyla ateş eden deli korsanı geçmemiz gerek maalesef.

Bölüm sonu 4

Buradaki en iyi taktik, Will ile balta atmak ve Jack ile sert vuruşlar yapmak. Maalesef ki alanda rom ve balta kutusu olmadığı için dikkatli kullanmak lazım. Üzerinizdekileri adama harcayın ve ardından da Jack ile gidip birkaç kere vurun. Ölecek. Buraya gelmeden önce, Jack’e birkaç güncelleme yapmanız da akıllıca olacaktır.


Çevrimdışı FabregaS

  • Osc Yönetici
  • 2. SINIF UYE
  • ******
  • İleti: 8.108
  • Puan 2519
  • Cinsiyet: Bay
  • PES 10 VS FİFA 10
    • Profili Görüntüle
Pirates of the Caribbean: Legend of Jack Sparrow
« Yanıtla #4 : 15 Haziran 2007, 14:24:34 »
Bölüm 8

İlk filme dönmüş gibiyiz. Asıl adamımızı bulduk. Her şey yolunda ve ilerleyeceğiz derken kafasına bir rom şişesi iniyor. Bölümdekileri öldürün ve kimseyi Gibbs’e yaklaştırmayın. Bu bir koruma bölümü. Yukarıdan ateş eden tipler için, nişan alıp rom/balta fırlatın. Herkes öldürülünce, kapıdan çıkıp iki elemanı bulmanız gerekiyor. Önce buradaki harita parçasını alacağız. Umarım yanınızda yeterli rom vardır. Kılıcınızı yakın, ortadaki masaların üzerindeki mumlara (toplam altı tane) vurun ve hepsini yakın. Böylece gizli harita ortaya çıkacak.

Kapının ilerisindeki odaya girince, tepede bir korsan bizim adamımızı gırtlaklamak üzere. Papağanın ona hakaret ettiğini ve saklandığını söylüyor. Onu bulmazsak öldürecek gül gibi adamı. Gelenleri öldürün ve etraftaki kutuları parçalayın. Kutuların birinin arkasından çıkacak papağan, ardından da saldırgan korsana hak ettiğini verdirtecek. Videolardan sonra, ortadaki anahtarı alıp kapıdan çıkın. Şimdi asıl adamımız havada asılı duruyor. Hem de bir varilin içinde. Sağdaki asmada, o varilin bağlı olduğu ipi göreceksiniz. Bir rom şişesi sallayıp varili düşürün. Baktınız olmuyor, tam karşıdaki adamların durduğu katın ayaklarını kırıp sizin seviyenize getirin. Sonra adamları öldürüp yola devam edin ve katın sonunda, diğerlerini de halledip ipi kesin. Ufaklık giderken “büyük ağabeyinin” bizi aradığını söylüyor. Korkunç büyük ağabey, o da kabulümüz. Şimdi geldiğiniz gibi aynen geri çıkın. “Çok kocaman ağabey” bizi papağan düşmanı ile aynı noktadan karşılıyor. Will’e geçip adamın iki yanındaki kutulara balta sallayın. O aşağıya indikten sonra ilerleyin, Gibbs ile konuştuğunuz meyhanedeki kavgayı bitirin.

Bölüm 9

Videonun ardından, “ejder gözü” taşını bir Japon ya da Çinli kadın alıp kaçıyor. Ondan geri almalıyız. Sürekli ilerleyin ve gördüğünüz her şeyi kırın. Bölümlerden çıkmak için, herkesi öldürdükten sonra ejder kafası heykellerine gidip kılıcınızı kullanın. Yolun sonuna geldiğinizde, hatunla dövüşeceksiniz. Bu bölümde, etrafta göreceğiniz pazar arabalarını parçalayın. İçlerinden birinden harita parçası alacaksınız.

Bölüm sonu 5

Japon bayan epey güçlü; vurduğu zaman bayağı gücünüzü götürüyor. O yüzden mümkün olduğunca balta ve rom fırlatmadan yana olun gene. Elinizdekiler biterse de birkaç kez vurun, kaybolacak. O gittikten sonra gelenleri de öldürün, büyük kapının sağ tarafındaki dinamit kutusunu kapı önüne bırakıp rom ile patlatın.Romunuz bittiyse de vurarak patlatabilirsiniz. Bunun ardından yolunuza devam edin, aynen geri döneceksiniz. Tekrar geçemeyeceğiniz bir kapıya gelince, yine geri dönün ve dinamit kutusunu tekrar alıp bu kapıyı halledin. Bir roketle(!?) yolunuza devam edeceksiniz. Etraflıca tuzaklara, askerlere dikkat edip, savaşarak yol sonuna varın. Tapınağa geldik.

Çevrimdışı FabregaS

  • Osc Yönetici
  • 2. SINIF UYE
  • ******
  • İleti: 8.108
  • Puan 2519
  • Cinsiyet: Bay
  • PES 10 VS FİFA 10
    • Profili Görüntüle
Pirates of the Caribbean: Legend of Jack Sparrow
« Yanıtla #5 : 15 Haziran 2007, 14:26:18 »
Bölüm 10

Tapınağa girdiğinizde, ilk defa karşılaşacağınız garip bir düşman var. “Kil savaşçılar”...
Bu adamları öldürmenin yolu, onları suya çekmek ya da vurarak suya sokmak. En iyi yöntem olarak, su kenarında size saldırmalarını bekleyip hemen arkalarına geçmek. Zaten iki vuruşta suya girerler. Onları halledince kapı açılacak ve birkaç düşman daha gelecek. Bunları da halledip ilerleyin. Şimdi geleceğiniz ara bölümde, yan duvarlardan düşmanlar çıkacak. Haliyle hepsini öldüreceğiz ama bir tanesinin çıktığı yerde şahane bir sandık var. Onu açtığınızda, kılıcınız bir kademe artıp güçlenecek. Artık daha az vuruş, daha çabuk öldürüş sahibisiniz. Aynen ilerleyin. Bir sonraki odada gene bir sürü kil savaşçı var. Hepsini hallettikten sonra, odadaki her şeyi parçalayın. Tamamı kırıldığında, köprünün üzerinde harita parçamız çıkacak. Bunu da alıp ilerlemeye devam edin. Herkesi öldürdükten sonra üst kattaki odaya girince, tekrar bölüm sonuyla karşılaşıyoruz.

Bölüm sonu 6

Bu kadının artık vefat vakti geldi. Gerçi pek kolay olmasa da deneyeceğiz. Öncelikle bu kadına hızlı atakları kullanmayın. Bir kere yavaş ama sağlam vurun, ardından hemen kaçın. Vurun ve kaçın. Kendini çoğaltıp birkaç tane olduğunda, her birine bir kere hızlıca vurun. Sadece doğru olana vurduğunuzda enerjisi azalır. O zaman diğerlerini boş verin ve buna saldırın. Biraz uzun sürebilecek çalışma isteyen durumdayız. Velhasıl, sonunda ölecek. Tabii Jack’in doymak bilmez hırsızlık içgüdüsü sadesinde, şimdi de bir ejder tarafından kovalanıyoruz. Koşarak kaçın ortamdan.

Çevrimdışı FabregaS

  • Osc Yönetici
  • 2. SINIF UYE
  • ******
  • İleti: 8.108
  • Puan 2519
  • Cinsiyet: Bay
  • PES 10 VS FİFA 10
    • Profili Görüntüle
Pirates of the Caribbean: Legend of Jack Sparrow
« Yanıtla #6 : 15 Haziran 2007, 14:27:22 »
Bölüm 11

Öncelikle, bölüme başladığınız yerdeki asma katı düşürün ve bütün korsanları öldürün. Yukarıdan düşen adamdan bir anahtar çıkacak. Onunla büyük kapıyı açın. Arka tarafa geçince herkesi öldürüp odanın arka tarafına gidin. Bir kol göreceksiniz. Ona vurup köprüyü indirin. Tepeye çıkıp camı kırdığınızda, mini limana düşeceksiniz. İndiğiniz yerde ilerleyin ve gene herkesi temizleyin. Yolun arka tarafında, merdivenlerden varil attıklarını göreceksiniz. Hiç çıkmayın oraya, önce buraya düştüğünüz yere dönün ve hemen ilerideki barut fıçısını alın. Yola devam edin geriye doğru. Metal kutular göreceksiniz üst üste. Onların üzerine sallayın fıçıyı ve yeni harita parçanızı alın. Sonra yukarıya doğru varillerden kaçarak yürüyün. Tepedeki adamları öldürün ve balkona geçin. Bu bölümün adını aldığı kısım karşımızda. Interceptor (kraliyetin en hızlı donanma gemisi) ağır ateş altında. Kenardaki topları patlatıp yola devam edeceğiz. Önce ekrandaki herkesi öldürün. Sonra bir tane sağda, bir tane de solda olmak üzere iki fıçıyı alıp toplarla fırlatın. Her top patlatışınızın ardından, bir tabur daha korsan gelecek. Üçünü de hallettiğinizde, bölüm bitecek. Biraz hızlı olmanızda da fayda var, gemi uzun süre dayanamaz haliyle.

Bölüm sonu 7

Hem harita alma, hem büyük adamı dövme zamanı. Öncelikle, sürekli uzaktan balta ya da rom atarak adamın enerjisini düşürün. Bayağı zaman alacak bir hikâye. Önde ve sağda olmak üzere iki topu var. Her birinden üçer kez top attıktan sonra, onları bırakacak ve kâh peşinizden gelerek, kâh size el bombası atarak zarar vermeye çalışacak. Burada detay şu; dikkat ederseniz bu adam duvara çıktığında, beş saniye saçma sapan etrafa bakıyor. Tam o aralıkta, duvar kenarından barut fıçılarını alıp, kafasına atmalısınız. Toplam üç kere attığınızda, bize gereken harita üzerinden düşecek. Büyük ihtimalle de ölecek. Ölmezse, aynı taktiğe devam edebilirsiniz.

Bölüm 12

Donmuşların diyarına hoş geldiniz. Bölüme başladığınızda, adamların geminin yanındaki varilleri tutuşturduğunu göreceksiniz. Bu yüzden hemen varilleri uzağa fırlatın. İki tane önce, iki tane arkada olmak üzere toplam da dört varil var. Ardından herkesi öldürün. Bu bölüm için ekstra not olarak, karşınıza çıkan her kutu ve buz parçasını (buna sarkıtlar da dâhil) parçalamanızı öneriyorum. Zira harita parçasını ancak böyle alıyoruz. Kavga bitince, geminin arkasında çöken buzu itip, önünüzdeki yolu açın. Bu mağarayı yol kapanana kadar takip edin. Adından yandaki merdivenlerden ilerleyip, diğer bir buzu iterek yolunuzu açın. Tekrar aşağıya inin ve ilerlemeye devam edin. Şimdi yolun sonuna gidin, işte büyük adam!

Bölüm sonu 8

Buzul adam şimdilik en kolayı oldu sanırım. Size yolladığı askerlerini yavaşlatın ve tahtına rom atın. Böylece adam aşağıya inecek. Aşağıya indiğinde de bir kere rom atın, iki kere güçlü vurun. Rom at, vur, rom at, vur şeklinde ilerleyin, hemen ölecek. Hatta yanlışlıkla tahtının sol tarafına geçerse, oradan hiç çıkamıyor. Sürekli rom atın. Önünüzde de bir rom varili olduğu için, değmeyin keyfinize. Birazdan amca ölecek ve size bir borazan bırakacak. Şimdi yolun ilerisindeki barut fıçısını alıp, bölüm sonu yaratığını öldürdüğünüz mekândaki parçalanmayan kutuda kullanın. İşte son harita parçası! Yoldan geri dönün, balinanın olduğu yerde son bir video girecek ve bölüm bitecek.

Bölüm 13

Bu bölümün tek amacı, ara mağaradan geçip geminizi yakalamak. Anlatacak pek bir şey yok. Yoldan dümdüz koşun sürekli. Zorunlu olmadıkça dövüşmeyin bile. En sona vardığınızda da tüm buz adamları öldürün, geminize atlayın.

Bölüm 14

Kısa bir bölüm olmakla birlikte, bir iki tane ufak detayı bilmek gerekiyor. Öncelikle korsanlar biraz güçlü ve artık seri olmuşlar. Bir kere güçlü, bir kere de hızlı vurun. Yoksa size vurmaya başladıklarında durduramıyorsunuz. Bunun dışında, eğer önünüze bir top çıkarsa kesin ilerideki duvarı onunla patlatacaksınızdır. Duvarın önü kapalıysa, kapatan nesneyi itebilirsiniz. Yolun kesildiği nokta, size üç tane topun yan yana ateş ettiği yer. Yandaki yokuştan tırmanın ve kayayı itip, halledin hepsini. Ardından aşağıya inip barut fıçısını alın ve kayanın saplandığı yerdeki kutuyu patlatın. İşte yeni bir harita! Aynen yoldan devam edin, en son vardığınızda da kayayı çekip ilerleyin. İlk filmden tanıdık sahnelere merhaba.



Çevrimdışı FabregaS

  • Osc Yönetici
  • 2. SINIF UYE
  • ******
  • İleti: 8.108
  • Puan 2519
  • Cinsiyet: Bay
  • PES 10 VS FİFA 10
    • Profili Görüntüle
Pirates of the Caribbean: Legend of Jack Sparrow
« Yanıtla #7 : 15 Haziran 2007, 14:30:13 »
Bölüm 15

Yardımlaşmanın esas olduğu bir bölüm. Video bittikten sonra yandan çıkın ve sola dönün. Bayanın peşindeki iki korsanı öldürün. Yola devam edip kuyunun solundaki genci kurtarın. Şimdi de kuyudan su çekin. Yol açılacak. Buradan geçip Kaptan Kara Bulut ile tanışın. Videonun sonunda sizi vurmak için top atışı yapacaklar ve yeni bir harita ortaya çıkacak. Önünüzdeki yoldan devam edip sağa dönün. Herkesi temizleyip kasaba meydanına varın. Öncelikle at arabasını itip kadını kurtarın. Ardından tüm korsanları öldürün. Kuyunun sağ tarafındaki barut fıçısı yardımı ile alevlerin solundaki tahta çiti yıkın. Vali kurtulacak. Şimdi kuyudan su çekin ve yangını söndürün. Yangın sönünce, harita parçamızı alabiliriz. Şimdi valiyi ve insanları gemiye götürmeniz lazım. Buraya geldiğiniz yere geri dönün ve yolun sonuna gidin. İskeleye birkaç korsan tırmanacak. Hemen hepsini öldürün, yoksa insanları öldürüyorlar ve bölüme tekrar başlamanız gerekiyor.

Bölüm 16

Bence, bu bölümde kimseye bulaşmayın. Sadece başınız derde girerse, önünüzü açmak ve kaçma yolu açmak için vurun. Önünüz tıkanırsa Elizabeth’e geçin. Birkaç kez sağ ve sol taraftaki yığınları kırıp, yol yapmanız gerekecek. Yolun sonuna kadar hiç durmadan koşun ve gemiye çıkın. Siz çıkınca teknelerce korsan gelecek. Her zamanki gibi sadece para kazanmanız için yapılmış. Hepsini kaçırsanız bile, bir şey olmuyor. Gerçi ben bu bölümdeki haritayı bulamadım. Eğer bir harita varsa diye arayacaksanız, herkesi sopalayın.

Bölüm sonu 9

Duman Korsanı Kara Bulut geminin üzerinde yakaladı bizi. Onu temizlememiz lazım. Hızlı hareket ederseniz, bir kere bile vuramaz size. Uzun süren bir taktik ama can vermeden geçmek için birebir. Öncelikle güçlü vuruşunuzu savurun, sonra hemen zıplama ile geri kaçın. Tekrar vurun ve zıplayarak kaçın. Bunu birkaç kez yaptığınızda, kaptan kaçacak ve ortalığı dumanla kaplayacak. Şimdi geminin sağ ve sol tarafında bulunan barut fıçılarını alın ve dumanın içinde kaptanın ateş ettiği yere fırlatın. Üç kere tutturduğunuzda, duman kalkacak ve tekrar dövüşe gireceksiniz. Aynı hikâyeden bir kere daha olacak. Sonra ölümüne yakın, gene dumana boğup bomba atmaya başlayacak. Biz de gene barut fıçılarını atıp öldüreceğiz amcayı.

Bölüm 17

Bölüme başladıktan sonra, önünüze gelen herkesi öldürün. En soldaki kapıya vardığınıza, mini bir bölüm sonu olacak. Biraz güçlüce bir amca. Herkesi öldürdüyseniz, Will ile birlikte sürekli vurun. Hareketlerinizi senkronize (aynı anda) yapmayın, bir siz, bir de Will vursun. Böylece adam yerinden bile oynayamadan kaybedecek. Onu hücreye atınca, Will’in altınını alacak. Şimdi altını geri almak için anahtar lazım. Soldaki kapıdan girip bir üst kata çıkın. Burası top odası. Interceptor’a yine ateş ediliyor. Yakında yok olacak, o yüzden durdurmak lazım. Sağdaki iki tane kocaman adamda anahtar var. Onları halledin ve açılan hücreden barut fıçısını alıp topları patlatın. Her top iki fıçı atışı ile yok ediliyor. Tamamını halledin. Ardından bir üst kata çıkın ve yine yarım bir bölüm sonu kavgası var. Bu adamdan önce, gene etrafı temizleyin. Ardından rom ve balta fırlatın. Elinizdekiler bitince, ikiniz birlikte gidip vurun; bu kadar basit. Akabinde en alt kata dönüp odayı açın. Amca dışarı çıktıktan sonra, hücreye dalıp sandığı açın. İşte yeni bir harita parçası.

Bölüm sonu 10

Bu korsanı bir güzel dilimlemek gerekiyor artık. Standart dövüş taktiklerinden vazgeçmeden hallediyoruz amcayı. Vuruyoruz, geri atlayıp gene saldırıyoruz. Birazdan ölmüş olur.

Bölüm 18

Tepeye çıktıktan sonra, kendi gemimize -Interceptor- atlıyoruz. Bölümün amacı, adam kaybetmeden tüm saldırıları bertaraf etmek. Öncelikle herkesi temizleyin ve hemen toplardan birinin başına geçip Siyah İnci’nin ön ve arka topları ile onların başındaki korsanlarını harcayın. Ardından savaşa devam edin. En sonunda Barbossa’nın emriyle ateş açılacak ve Siyah İnci’ye geçeceğimiz bir yol açılacak. Geçmek istediğimizden değil aslında da, kolyeyi bir türlü sabit tutamıyor Will kardeşimiz.

Bölüm 19

Bölüme başladığınızda, hemen sağdaki kolu indirin. Size barut fıçıları verecek. Onlardan birini alın, sağdan yukarıya çıkın ve demir kutuyu parçalayın. İşte size harita parçası. Herkesi sopaladıktan sonra, bölüm sonuna geçiyoruz.

Bölüm sonu 11

Yapı olarak en güçlü adamla karşı karşıyayız. Üstelik bir kere seri tutturursa, kesin ölüyorsunuz. Kaçarı yok. Bu adam için bir hızlı, bir güçlü vuruş yapmak ve bir fıçı barut atmak onu bayıltıyor. Bayıldığı zaman da işaretli noktaya gelip geminize bir sinyal geçiyorsunuz ve Elizabeth ile Gibbs toplarla adama ateş ediyor. Bunu birkaç kez yaptığınızda, bölüm bitiyor ve kendinizi ünlü “Rom Adası” üzerinde Elizabeth ile buluyorsunuz.


Çevrimdışı FabregaS

  • Osc Yönetici
  • 2. SINIF UYE
  • ******
  • İleti: 8.108
  • Puan 2519
  • Cinsiyet: Bay
  • PES 10 VS FİFA 10
    • Profili Görüntüle
Pirates of the Caribbean: Legend of Jack Sparrow
« Yanıtla #8 : 15 Haziran 2007, 14:32:05 »
Bölüm 20

Adada kontrol bize geçtiğinde etraftaki örümcekleri halledin. Ardından yol boyunca devam edin. Örümceklerle dövüşerek ilerlerken, hep solunuza dikkat edin. Bir sarmaşık keseceksiniz ve arkasındaki sandıkta yeni harita parçanız var. Yola devam edip bölümün ortalarına vardığınızda, et yiyen çiçekler göreceksiniz. Onlarla uğraşmadan önce, suyun üzerinden sağa dönün ve sarmaşıkları kesin. Bir sandık göreceksiniz. Açtığınızda, yeni kılıcınıza merhaba! En güçlü kılıcı buldunuz. Şimdi et yiyen çiçeklere saldırabilir ya da rom atıp yakabilirsiniz. Hepsini halledip bölüm sonuna gidin. Romunuzu doldurun ve kumların ortasındaki tabutu açın. Bir sürü altınınız ve bir sürü çok güçlü düşmanınız olacak. Burada eğer vur kaç yaparsanız, sorun kalmaz. Geldiğiniz yoldan aynen geri dönüp sahile çıkın. Sahilde gene bu garip kum yaratıkları saldıracak. Onları da halledip bölümden kurtulun.

Bölüm 21

Gemiden giden kırmızıları çağırma bölümü aslında. Öncelikle hemen aşağıya inin ve köprüde asılı duran adama yardım edin. Onu çıkardığınızda bir harita alacaksınız. Sonra geminin kıçına gidip herkesi öldürün. Parçalanan çanın parçalarını alacaksınız.Ardından aşağıya inip kalanlarla dövüşün. Şaşkın elemanın gözünü de aldığınız zaman, tekrar kıça geri gidip çanı takın. Çan çalındıktan sonra, aşağıya inip işaretlere uğrayın. Tüm kayıkları yukarı çekeceksiniz. Ardından tüm korsanları öldürüp bölümü bitirin.

Bölüm 22

Adaya geri döndük. Will’i kurtarmamız lazım. Herkesi öldürerek devam edin. Kullanabileceğiniz topa geldiğinizde, önünüzdeki korsanları ve tam önünüzdeki duvarı yıkın. Ardından yıkılan yere gidip barut fıçısını alın. Kullandığınız topun arkasında duvar içinde iki tane sandık göreceksiniz. Sağdakinde harita, soldakinde sağlık var. Birini aldıktan sonra, tekrar barutu aldığınız yere gidin ve kutuları kırın. Soldaki üçlü kutudan bir barut daha çıkacak. Onu da açmadığınız duvar için kullanabilirsiniz. Bundan sonra hiç durmayın ve sürekli koşarak kapıları açın, ilerleyin. Sonunda girişe geleceksiniz ve bölüm sonu canavarına düşeceksiniz.

Bölüm sonu 12

Hemen Elizabeth’e geçin. Yaratığın iki hali var. Birinde ekrana uzak, diğerinde yakın. Yakın olduğunda bıçak fırlatın. Bu kadar basit. Gelen örümceklerle Jack ilgilenir zaten. İşi bitince de onu köprü gibi kullanıp karşıya geçin.

Çevrimdışı FabregaS

  • Osc Yönetici
  • 2. SINIF UYE
  • ******
  • İleti: 8.108
  • Puan 2519
  • Cinsiyet: Bay
  • PES 10 VS FİFA 10
    • Profili Görüntüle
Pirates of the Caribbean: Legend of Jack Sparrow
« Yanıtla #9 : 15 Haziran 2007, 14:32:37 »
Bölüm 23

Girdiğiniz alandaki herkesi öldürün, tüm dövüşler bittikten sonra da ortadaki sandıktan lanetli altınlardan alın. Yola devam edin, sonuna geldiğinizde örümcekler saldıracak. Onları da halledip Will’in baltalarını kullanarak sağ dıştaki yolu açın ve ilerleyin. Kayayı ittikten sonra, yolun sonu Barbossa!

Bölüm sonu 13

Cidden pek taktik yok burada. Sadece hep kaçın, hep dövün, hep kaçın ve hep dövün. Arada gidip kalkan alacak ama o kalkanlar da tek vuruşta düşüyor zaten. Sonunda enerjisi biten Barbossa kaçacak. Tabi insan ölümsüz olunca, savaşmaktan sıkılıyor. İlk filmi izlediyseniz, bu kaçışın sonunu da tahmin edebilirsiniz.

Oyun sonu

Üç silahşorlara karşı savaşıyoruz. Hem zor, hem de kolay bir bölüm. Jack, Will ve Elizabeth aynı anda ekranda. En basit taktik, tüm adamları aynı İspanyol’a yönlendirip tek tek temizlemek. Zaten sırayla ortama karışacakları için, insanları temizleyip adamlara saldırmak en mantıklısı olacaktır. Ayrıca Jack’in rom şişeleri de çok ama çok işe yarıyor. Aklınızda bulunsun. Bunlar ölünce, her birinden düşen anahtarları alın ve arka kapıyı açıp Siyah İnci’ye çıkın. Siyah İnci’ye çıktığınızda, karşınızdaki surları yıkmanız lazım. Öncelikle topları (her biri üçer atışta), sonra duvarları (her biri üçer atışta) ve kuleyi (2 atışta) indirin. Bu arada kıyıdan saldıran adamları da toplarla temizleyin. İşte bu kadar, oyun bitti...

Çevrimdışı LeGeND-MæN

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 25.719
  • Puan 1937
  • Cinsiyet: Bay
  • Mangal Yürekli Adam
    • Profili Görüntüle
Pirates of the Caribbean: Legend of Jack Sparrow
« Yanıtla #10 : 19 Haziran 2007, 22:04:13 »
paylaşım için sağol kardeşim ;)
tarz yaratmak için Ağır Abi OLma!! Ağır Abi Dediğin Sevdimi Tam Sever Giydiğini herkez Beğenir, Saygısı Sonsuz Sevgisi Ebedi Olur..

DAĞLARINA DARGIMIM YAR...



Çevrimdışı meert

  • 3. SINIF UYE
  • ***
  • İleti: 4.796
  • Puan 50
  • Cinsiyet: Bay
    • Profili Görüntüle
Pirates of the Caribbean: Legend of Jack Sparrow
« Yanıtla #11 : 24 Haziran 2007, 16:41:05 »
SAOL
Bir Gün Herkes FENERBAHÇE'li Olacak !!!