Gönderen Konu: Simcity 3000 Unlimited  (Okunma sayısı 476 defa)

Çevrimdışı Force23

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 32.652
  • Puan 334
  • Cinsiyet: Bay
  • !!ƒяєєѕтуℓєя!!
    • Profili Görüntüle
Simcity 3000 Unlimited
« : 02 Ağustos 2007, 21:32:34 »
Maxis’in bir klasik haline gelmiş şehir simülasyonlarının sonuncusu Simcity 3000 Unlimited adıyla çıktı. Bir önceki versiyona getirdiği birkaç yenilik dışında oyuna fazla bir şey kattığı söylenemez bu yeni oyunun. Yine de oyun geleneksel Simcity kalitesini bir basamak daha yukarı çıkarıyor.

     Oynanış olarak oyunda pek bir şey değişmemiş. Yine aynı izometrik bakış açısıyla şehrinize yerleşim, iş merkezleri ve sanayi için alanlar ayırıp yol, su ve elektrik sağlamakla meşgulsünüz. Bu işleri yaptıktan sonra insanların şehrinize gelmesini bekliyorsunuz ve herhangi bir problem çıktığında müdahale ediyorsunuz. Oyunun grafikleri standartların üzerinde ve pastel tonlar ile birlikte oyuna hoş bir görünüm veriyorlar. Müziklerse kesinlikle mükemmel. Hafif jazz türü bir müziği var ve oyunun başında oldukça uzun oturmanıza rağmen herhangi bir şekilde sıkmıyor. Aynı zamanda pek çok parça içinden istediğiniz birini de seçebiliyorsunuz.

     Oyundaki yeniliklerden biri eski felaketlere ek olarak konulan yeni dört adet felaket. Bu felaketler oyun sırasında rasgele olarak gelebildikleri gibi siz kendiniz de şehrinizin başına bir bela gönderebiliyorsunuz. Yeni felaketler şunlar: asit yağmuru, çekirge sürüleri, girdaplar ve meteor yağmurları. Yine bunlar da oldukça güzel grafiklere sahip ve seyretmesi zevkli (özellikle meteor yağmuru). Aynı zamanda gerçek bir acil durum hissi uyandırmayı başarıyorlar.

     Bir başka yenilik de oyuna görsel açıdan oldukça geliştirmiş ama sadece görsel açıdan. Değişik yeryüzü şekilleri ve ağaç türleri ile şehrinize farklı bir hava katabilirsiniz. Ama bu seçimleriniz şehriniz üzerinde herhangi bir etki yapmıyor. Buza benzeyen beyaz yer şekli ile çölü andıran sarı yer şekli arasında renkleri dışında bir fark yok. Bir diğer seçenek olarak da bina tipleri var. Artık klasik Simcity evlerine ek olarak birde Asya tipi ve Avrupa tipi olarak iki yeni ev tipi daha eklenmiş. Bu seçimler sayesinde şehrinizi tamamen kendinize özgü kurabiliyorsunuz. Tropikal bir Tayvan şehri veya karlı bir İngiliz şehri yapabilirsiniz.

     Tabi bunlara ek olarak önceki oyunda da olan özel binalar var (landmarks). Bunlarla da şehrinize güzel bir görünüm verebilirsiniz. Örneğin Avrupa tarzı evleri seçip bir de şehrinize Eifel kulesi eklerseniz güzel bir Fransız şehri elde edebilirsiniz. Size bu özel binalardan oldukça fazla sunuluyor. Ama siz bunlar bana yetmez derseniz Internet’ten daha pek çoğunu indirebilirsiniz.
Only God Can Judge Me !!
They''ll Never Take Me Alive