Gönderen Konu: Ski Racing 2006 (PC)  (Okunma sayısı 475 defa)

Çevrimdışı Force23

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 32.652
  • Puan 334
  • Cinsiyet: Bay
  • !!ƒяєєѕтуℓєя!!
    • Profili Görüntüle
Ski Racing 2006 (PC)
« : 02 Ağustos 2007, 23:56:18 »
Ülkemizde çok da popüler olmayan bir spordur kayak. Tüm dünyanın meşin yuvarlağın peşinden gittiğini düşünürsek, kim neden ilgilensin kayak sporuyla değil mi? Soğuk ve yağışlı havanın etkisine girdiğimiz şu günlerde, içimizi ısıtacak bir oyunla karşınıza gelmek isterdim ancak elimizdeki oyun Ski Racing 2006. Yapacak fazla birşey yok. İçimizdeki buzların üzerinden 40 yıllık kayakçı ustalığıyla kayalım bari.

Yaklaşık 8 ay önce ortaya çıkan Ski Racing 2005, bende gayet keyifli bir tat bırakmıştı. Grafikler ortalamanın üzerindeydi. Ses efektleri birbirini tekrar ediyordu ama oynanış kolay ve eğleceliydi. İlk oynadığımda adeta elimden bırakamamıştım. Ski Racing 2006’yı da aynı duyguları tekrar yaşayacağım hevesiyle yükleyip, masaüstündeki icon’una tıkladım.

 
Hızı hissediyorsunuz 
 
 
Oyuna, kendimize uygun bir surat seçerek başlıyoruz. Hemen ardından ise son derece basit tasarlanmış bir karakter yaratma ekranı geliyor karşımıza. Burada fizik özellikliklerimiz, karakterimizin yapısı ve temel özelliklerimizi ayarlıyoruz. İsmimizi de girdikten sonra oyunumuzun menüsü karşılıyor bizi. Hemen options’dan gereken ayarları yapıyoruz. Grafik ayarlarıyla uğraşmayı sevenler için üzücü olacak ama Ski Racing’de detaysız bir ayar bölümü mevcut.

Eğer daha önce hiç Ski Racing oyunu oynamadıysanız, tutorial kısmı kafanızdaki soru işaretlerini kısa sürede giderecektir. Benim gibi deneyimliler(!) tutorial’in yüzüne bile bakmayıp “Free Run” yapabilir ve gerçeğin suratlarına bir tokat gibi çarpmasını ağır çekimde izleyebilirler. Neden mi?

Dünya Şampiyonası’ndan Tutorial yollarına uzanan mini dev öykü(!)..

Seçebileceğiniz 4 tip kayak müsabakası türü var. Bunlar sırasıyla Downhill, Super G, Giant Slalom, Slalom olarak belirtilmiş. Sırasıyla hepsini denedim ve kendimce iyi neticeler aldım. Ancak rakibim olmadığı için aldığım zamanların ne kadar başarılı olduğu konusunda net bir fikrim olamıyordu. Bende bir hırsla menüden World Cup’ı seçtim ve Hermann Maier dahil bir çok kayakçıyla rekabet etmeye karar verdim. Çok geçmeden anladım ki büyük bir hata yapmışım...

 
Başka bir sporu denesen olmaz mı? 
 
 
World Cup’ta karşımıza ilk olarak bir fikstür çıkıyor. Buradan sıradaki yarışa tıklayarak, tamamen gerçeğine göre hazırlanmış piste çıkıyorsunuz. Kısa bir yükleme ekranının ardından kendinizi, karla kaplı zeminin üzerinde aşağıya doğru dalışa geçmişken buluyorsunuz. Yapımın en önemli noktası manevra zamanlamaları. Öyle ki bir bayrağı geçtikten sonra diğerine dönmeye çalışırsanız, muhtemelen bayrağı kaçıracak ve yaptığınız süreye +3 saniye eklenecektir. Bu yüzden dönüşlerinizi bayrağa gelmeden önce yapın. Zaten bir süre sonra alışıp, ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız. Fakat bazen öyle bayraklar oluyor ki, nasıl dönerseniz dönün bir sonrakini tutturamıyorsunuz. Bu gibi durumlarda “s” tuşu imdadınıza yetişecektir. Dönüşleri daha keski dönmenizi sağlayacak olan bu tuş, hızını oldukça düşüreceği için mümkün olduğunca az kullanılmalı. Malum bu sporda zaman kaybına yer yok. İlk mücadelenin sonunda ekrana diğer sporcuların zamanları yansıdı ve sonuç gerçekten iç karartıcıydı! Kendime güvenim yersiz çıkmış, ilk 32 kişi arasında kendime yer bile bulamamıştım. Birinci ile aramdaki 11.58 saniyelik fark, diğer yarışlarda da bir ömür gibi uzayıp gitti. Yapacak fazla birşey yoktu, tutorial yolları ardına kadar göründü(!)
Only God Can Judge Me !!
They''ll Never Take Me Alive

Çevrimdışı fbli_07

  • 4.SINIF UYE
  • **
  • İleti: 1.468
  • Puan 518
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
Ski Racing 2006 (PC)
« Yanıtla #1 : 03 Ağustos 2007, 00:17:14 »
paylaşım için sağol