Gönderen Konu: BEŞİKTAŞIMIZ 2 - 1 MARSİLYA [ŞİMDİ SIRA PORTO'DA... !]  (Okunma sayısı 2143 defa)

Çevrimdışı Senceru

  • 5. SINIF UYE
  • *
  • İleti: 830
  • Puan 2749
  • Cinsiyet: Bay
  • SeMTiMiZ BoĞaZa KaRŞı Bu ALeMDe KRaL ÇaRŞı
    • Profili Görüntüle
    • www.OyunSiteniz.Com
ŞİMDİ SIRA PORTO'DA
Beşiktaşımız, Dolmabahçe'de Marsilya'yı 2-1 yenerek umutlarımızı son maça taşıdı
Beşiktaş 2-1 Marsilya

Beşiktaşımız Şampiyonlar Ligi'nde (A) Grubu'ndaki 5. maçında, İnönü Stadı'nda Marsilya ile karşı karşıya geldi. Bir üst tur umutlarımızın sürmesi için mutlak kazanmamız gereken karşılaşmada Marsilya'yı 2-1 mağlup ettik. Kara Kartal'a galibiyeti getiren goller karşılaşmanın 27. dakikasında Tello ve 88. dakikad Bobo'dan geldi. Marsilya'nın tek golünü ise 65. dakikada Taiwo kaydetti. Grubumuzdaki diğer karşılaşmada Liverpool, Anfield Rood'da Porto'yu 4-1 mağlup etti. Şimdi artık gözler son maçta Portekiz'de... Porto'yu yenersek Şampiyonlar Ligi'nde bir üst tura kalacağız.

RİCO PAŞA İLK 11'DE
Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Olympique Marsilya karşısında Brezilyalı futbolcu Ricardinho'ya ilk 11'de görev verdi. Beşiktaşımızın Turkcell Süper Lig'de Gençlerbirliği OFTAŞ Spor ile yaptığı son maçın ilk 11'inde 2 değişikliğe giden genç teknik adam, Koray'ın yerine, ligde cezalı olan İbrahim Toraman'a görev verirken, Higuain'in yerine de Ricardinho'yu oynattı. Ricardinho, Beşiktaş'ın Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde Olympique Marsilya ile deplasmanda yaptığı ilk maçta sakatlanarak oyun dışında kalmış, Porto ve Liverpool ile İstanbul'da yapılan maçlarda görev almamıştı. Deneyimli futbolcu, Liverpool ile deplasmanda yapılan son maçta ise sonradan oyuna dahil olmuştu.

RÜŞTÜ YENİDEN...
Sezon başında Fenerbahçe'den Beşiktaş'a transfer olan Rüştü Reçber, siyah-beyazlı formayla ilk kez Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde oynadı. Beşiktaş'ın Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon, daha önceki ilk 4 maçında kaleyi Hakan Arıkan korumuştu. Diğer yandan, Baki Mercimek de kariyerinde ilk kez Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde maça çıktı. Bu arada, sakatlıkları süren Gökhan, Diatta, Mehmet Yozgatlı, Serdar Kurtuluş ve İbrahim Kaş ise maç kadrosunda yer almadı.

FIRTINA GİBİ BAŞLADIK...
İnönü tribünleri Liverpool maçında olduğu gibi yine tıklım tıklımdı. Sevmiştik bir kere Kara Kartal'ı. Her zaman her yerde destek vermek boynumuzun borcuydu. Her zaman taraftarıyla övünen Marsilya, İnönü'deki büyük coşkuyu görünce şaşkına dönmüştü. Her şey hazırdı artık İspanyol hakemin düdüğünü bekliyorduk. Tribünler hazırdı... '3-2-1' dedik ve karşılaşma başladı... İstanbul'a 1 puan için gelen Marsilya'nın, oyunu kendi yarı sahasında kabul ederek kontraaraklara gol arama planı karşılaşmanın henüz ilk dakikalarında belli etti kendini. Fırtına gibi başladık karşılaşmaya... Karşılaşmanın 2. dakikasında Tello'nun füzesi direğin hemen üstünden dışarı çıkarken tribünlerin 'gol' diye ayağa kalkması bir kaç saniye sonra yerini hüzne bıraktı. Karşılaşmanın ilk 15 dakikalık bölümünde oyunun kontrolü bizim elimizde olsa da pozisyon üretmekte oldukça zorlandık. Bobo'nun hücum hattında yalnız kalması, Ricardinho'nun sorumluluk almaması, Delgado'nun oyuna ağırlığını koyamaması ve kanat organizasyonlarına yeterince ağırlık vermemiz Marsilya'nın ekmeğine yağ sürdü.

TELLO'NUN FÜZESİ VE...
Beşiktaş karşısına 5'li bir savunmayla çıkan Marsilya, uzun toplarla Niang ile etkili olmaya çalıştı. Karşılaşmanın 19. dakikasında yüreğimiz ağzımıza geldi. Valbuena'nın sol çaprazdan ortasına altı pasın içinde kafayı vuran Niang meşin yuvarlağı üstten dışarı yolladı. Bu pozisyondan sonra oyunu Marsilya yarı sahasına yıkan Kara Kartal 23. dakikada Bobo'nun uzaktan vuruşuyla rakip kaleyi yokladık ama gol çıkmadı. Gol için ilk sinyal Brezilyalı Bobo'dan geldi. Dakikalar 27. gösterdiğinde Delgado yerde kaldı. Topun başına Şilili Tello geçti. İnönü ayaktaydı, gol bekliyordu Tello'dan... Tello geldi, mermi gibi vurdu ve meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. İnönü'de yine büyük coşku vardı, çılgına döndü taraftarlar. İstanbul'a 1 puan için gelen Eric Gerets'in takımı Marsilya'dan alınacak bir intikam vardı. Bugün hesap zamanıydı. İlk yarının son 10 dakikalık bölümü tam bizim istediğimiz gibi orta saha mücadelesi şeklinde geçti. Marsilya'nın beraberlik golünü bulma çabaları bir istekten öteye gidemedi ve ilk yarı Kara Kartal'ın 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

İKİNCİ YARI BAMBAŞKA BİR KARTAL
İkinci yarıya kontrollü başlayan Kara Kartal, orta sahayı kalabalık tutarak Marsilya'nın oyun kurmasına izin vermedi. İkinci yarıda ilk tehlikesini Bobo ile yaratan Kara Kartal, savunmada risk almayan rakibi karşısında bu şutun ardından tehlikeli olamadı. Fransız ekibi, kontrataklarla gollük pozisyonlar çıkarmaya çalıştı. Takımımız ikinci yarının ilk 20 topu kontrolünde tutamayınca hem hücumda organize olamadı, hem de rakibinin oyunu kendi sahasına yığmasını engelleyemedi. İleride hızlı oyuncusu Niang'ı yalnız bırakan Olympique Marsilya, uzun toplarla bu oyuncuyu buluşturup, Baki ve İbrahim'i birebir yakalama çabası içinde oldu. İkinci yarıda özellikle yan toplarda etkili olan Olympique Marsilya, Rodriguez ve Zubar ile önemli pozisyonlar yakaladı. Siyah-beyazlı oyuncuların kendi ceza alanı içindeki telaşı, Olympique Marsilya'nın savunmadan seken topları yakalayıp yeniden atak yapmasını sağladı. Skorundan verdiği avantajla oyunu kendi yarı sahasında kabul eden Kara Kartal, Marsilya baskısını kıramadı. İkinci yarıda roller değişmişti...

BOBO... BOBO... BOBO
Baskı kuran, daha fazla topa sahip olan, etkili pozisyonlar yakalayan Marsilya olurken, kontraataklarla gol arayan Beşiktaş oldu. Karşılaşmanın ikinci yarısının ilk yarım saatlik bölümündeki etkisiz oyunumuz karşısında Marsilya aradığı golü 65. dakikada ikinci yarıda oyuna dahil olan Taiwo'nun ayağından buldu. Kötü futbolumaza cezayı Taiwo'nun kesmesi İnönü'yü tıka basa dolduran taraftarları adeta şok etti. Marsilya'nın golünden sonra Kara Kartal'ın kendi gelmesini beklerken işler daha da kötüye gitti. İki farklı Beşiktaş izliyorduk İnönü Stadı'nda... Ertuğrul Sağlam'ın golden hemen sonra Ricardinho'nun yerine İbrahim Akın'ı oyuna alması da beklenen patlamayı yapmadı. Artık dakikalar tükeniyordu... Ve sahneye 88. dakikada Bobo çıktı... Sol çaprazdan ceza sahasına sokulan Bobo meşin yuvarlağı ağlara göndererek İnönü Stadı'na hayat verdi. Kalan dakikalarda Marsilya'nın beraberliği yakalama çabaları sonuç vermedi ve karşılaşma Beşiktaşımızın 2-1'lik üstünlüğü ile sona erdi.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
2. dakikada Tello'nun uzak mesafeden sert şutunda meşin yuvarlak az farkla üstten auta çıktı.
20. dakikada ceza sahasına yapılan ortada Zubar'ın kafayla indirdiği topa kale önünde Rodriguez'in kafa vuruşunda top üstten auta gitti.
24. dakikada ceza sahasında topla buluşan Ricardinho'nun yerden sert vuruşunda kaleci Mandanda topu kontrol etti.
27. dakikada Delgado'nun düşürülmesiyle Beşiktaş, ceza sahasının hemen dışında serbest vuruş kazandı. Serbest vuruşu kullanan Tello'nun vuruşunda meşin yuvarlak köşeden ağlarla buluştu. 1-0
29. dakikada sol kanattan kullanılan kornerde iyi yükselen Rodriguez'in kafa vuruşunda top üstten auta çıktı.
31. dakikada kazanılan serbest vuruşu kullanan Zenden'in ceza sahasına ortasında Baki'nin havalandırdığı topa Zubar'ın ceza sahası dışından gelişine sert şutu az farkla yandan auta çıktı.
35. dakikada Valbuena'nın ceza sahası dışından sert şutunda defansa da çarpan top az farkla yandan kornere gitti.
41. dakikada sol kanattan ceza sahasına giren ve son çizgiye inen İbrahim Üzülmez'in içeriye ortasında Ricardinho, kafayı vuramadı. Gerilerden gelen Serdar Özkan'ın yavaş vuruşunda top kalecide kaldı.
44. dakikada Delgado'nun sol kanattan kullandığı kornerde ön direkte İbrahim Toraman'ın kafa vuruşunda top üstten auta çıktı.
45. dakikada Niang'ın pasıyla ceza sahası yayı üzerinde topla buluşan Djibril Cisse'nin sert şutunda defansa çarpan top kornere çıktı.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
60. dakikada topla ceza sahasına giren Niang'ın sağ çarprazdan yerden vuruşunda top az farkla yandan auta gitti.

65. dakikada Taiwo'nun uzak mesafeden sert şutunda top kaleci Rüştü'nün müdahalesine rağmen ağlarla buluştu. 1-1
87. dakikada Djibril'in ceza sahası dışından sert şutunda top kaleci Rüştü'den döndü. Dönen topu defans uzaklaştırdı.

88. dakikada Delgado'nun pasıyla sağ çarprazdan ceza sahasına giren Bobo, sert ve düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi. 2-1

STAT: BJK İnönü
HAKEMLER: Luis Medina Cantalejo, Victoriano Giraldez Carrasco, Jesus Calvo Guadamuro
BEŞİKTAŞ: Rüştü, Ali Tandoğan, Baki, İbrahim Toraman, İbrahim Üzülmez, Serdar Özkan  (Nobre dk. 75 ), Edouard Cisse  (Koray dk. 20 ), Ricardinho  (İbrahim Akın dk. 66 ), Tello, Delgado, Bobo 
YEDEKLER: Hakan Arıkan, Mehmet Sedef, Burak, Higuain
TEKNİK DİREKTÖR: Ertuğrul Sağlam
OLYMPIQUE MARSİLYA: Mandanda, Zubar  (Taiwo dk. 46 ), Givet, Rodriguez, Bonnart, Nasri  (Djibril Cisse dk. 26 ), Cana, Cheyrou, Zenden  (Ayew dk. 54 ), Valbuena, Niang 
YEDEKLER: Mate, Faty, Ziani, M'bami
TEKNİK DİREKTÖR: Eric Gerets
GOLLER: Tello (dk. 27), Bobo (dk. 88) (Beşiktaş), Taiwo (dk. 65) (Olympique Marsilya)
SARI KARTLAR: Zenden, Cheyrou, Niang, Ayew, Djibril Cisse (Olympique Marsilya), Baki, İbrahim Akın (Beşiktaş)








MARSİLYA MARSİLYA SESİN ÇIKSIN MARSİLYA... BENİM SESİM ÇIKMIYO... :D MAÇTAN GELDİM ÖLDÜM BEYLER :D

Çevrimdışı C3MALAKKo

  • Osc Çizik Üye

  • 1. SINIF ÜYE
  • *
  • İleti: 20.507
  • Puan 3
    • Profili Görüntüle
BEŞİKTAŞIMIZ 2 - 1 MARSİLYA [ŞİMDİ SIRA PORTO'DA... !]
« Yanıtla #1 : 29 Kasım 2007, 11:09:03 »
VALLA YEDIGINIZ GOL ATTIGINIZ 2 GOLE BEDELDI :D ;D :D :D

Çevrimdışı izmirli2

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 19.746
  • Puan 2548
  • karakartal
    • Profili Görüntüle
BEŞİKTAŞIMIZ 2 - 1 MARSİLYA [ŞİMDİ SIRA PORTO'DA... !]
« Yanıtla #2 : 29 Kasım 2007, 12:56:47 »
hadi ya  tello süğper firikik attı  2. golünde hazırlanışı ve BOBO nun vuruşu nefisti.portekizde zorlu bir maç oalcak inş uefa ya gideriz
Bizler futbolun deil BEŞİKTAŞI n arkasındayız  bırakın futbolu misket oynasa bile BEŞİKTAŞ taraftarıyız  

Küfüre karşıyız çünkü BEŞİKTAŞ lıyız.Futbol barıştır.Futbol kardeşiliktir.Herşeyin üstüne çekelim bir kemer ama son bir kez YAR..MI YE fener

Çevrimdışı DeViL

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 11.454
  • Puan 2621
  • Cinsiyet: Bay
  • ultrAslan
    • AOL Instant Messenger - uA
    • Yahoo Instant Messenger  - Pc-co
    • Profili Görüntüle
BEŞİKTAŞIMIZ 2 - 1 MARSİLYA [ŞİMDİ SIRA PORTO'DA... !]
« Yanıtla #3 : 29 Kasım 2007, 13:29:08 »
Beşiktaş'ın yendiğine sevineyim mi üzüleyim mi bilemedim akşam :)  Türkiye'yi en iyi şekilde temsil ettikleri için tbrk ediyorum ama benim iddaa kuponumu yatırdıkları içinde üzülüyorum. 87de Bobo attığında herşeyim yıkıldı :)

Çevrimdışı C3MALAKKo

  • Osc Çizik Üye

  • 1. SINIF ÜYE
  • *
  • İleti: 20.507
  • Puan 3
    • Profili Görüntüle
BEŞİKTAŞIMIZ 2 - 1 MARSİLYA [ŞİMDİ SIRA PORTO'DA... !]
« Yanıtla #4 : 29 Kasım 2007, 13:37:49 »
:D buda farklı bı bakıs açısı

Çevrimdışı izmirli2

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 19.746
  • Puan 2548
  • karakartal
    • Profili Görüntüle
BEŞİKTAŞIMIZ 2 - 1 MARSİLYA [ŞİMDİ SIRA PORTO'DA... !]
« Yanıtla #5 : 29 Kasım 2007, 13:46:21 »
Beşiktaş'ın yendiğine sevineyim mi üzüleyim mi bilemedim akşam :)  Türkiye'yi en iyi şekilde temsil ettikleri için tbrk ediyorum ama benim iddaa kuponumu yatırdıkları içinde üzülüyorum. 87de Bobo attığında herşeyim yıkıldı :)
işte olm   vatan hainlerine son  ;D
Bizler futbolun deil BEŞİKTAŞI n arkasındayız  bırakın futbolu misket oynasa bile BEŞİKTAŞ taraftarıyız  

Küfüre karşıyız çünkü BEŞİKTAŞ lıyız.Futbol barıştır.Futbol kardeşiliktir.Herşeyin üstüne çekelim bir kemer ama son bir kez YAR..MI YE fener

Çevrimdışı Senceru

  • 5. SINIF UYE
  • *
  • İleti: 830
  • Puan 2749
  • Cinsiyet: Bay
  • SeMTiMiZ BoĞaZa KaRŞı Bu ALeMDe KRaL ÇaRŞı
    • Profili Görüntüle
    • www.OyunSiteniz.Com
BEŞİKTAŞIMIZ 2 - 1 MARSİLYA [ŞİMDİ SIRA PORTO'DA... !]
« Yanıtla #6 : 29 Kasım 2007, 13:57:35 »
gökhan üstteki yorumuna katılıyorum kardeşim :D asıl adamların attığı gol baldı :D

Çevrimdışı DeViL

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 11.454
  • Puan 2621
  • Cinsiyet: Bay
  • ultrAslan
    • AOL Instant Messenger - uA
    • Yahoo Instant Messenger  - Pc-co
    • Profili Görüntüle
BEŞİKTAŞIMIZ 2 - 1 MARSİLYA [ŞİMDİ SIRA PORTO'DA... !]
« Yanıtla #7 : 29 Kasım 2007, 14:37:19 »
Beşiktaş'ın yendiğine sevineyim mi üzüleyim mi bilemedim akşam :)  Türkiye'yi en iyi şekilde temsil ettikleri için tbrk ediyorum ama benim iddaa kuponumu yatırdıkları içinde üzülüyorum. 87de Bobo attığında herşeyim yıkıldı :)
işte olm   vatan hainlerine son  ;D
vatan haini olarak beni mi kastettin.?

Çevrimdışı Senceru

  • 5. SINIF UYE
  • *
  • İleti: 830
  • Puan 2749
  • Cinsiyet: Bay
  • SeMTiMiZ BoĞaZa KaRŞı Bu ALeMDe KRaL ÇaRŞı
    • Profili Görüntüle
    • www.OyunSiteniz.Com
BEŞİKTAŞIMIZ 2 - 1 MARSİLYA [ŞİMDİ SIRA PORTO'DA... !]
« Yanıtla #8 : 29 Kasım 2007, 14:42:51 »
Beşiktaş'ın yendiğine sevineyim mi üzüleyim mi bilemedim akşam :)  Türkiye'yi en iyi şekilde temsil ettikleri için tbrk ediyorum ama benim iddaa kuponumu yatırdıkları içinde üzülüyorum. 87de Bobo attığında herşeyim yıkıldı :)
işte olm   vatan hainlerine son  ;D
vatan haini olarak beni mi kastettin.?

seni kasteddide esprili bir yaklaşımda bulundu takma kafana... :)

Çevrimdışı DeViL

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 11.454
  • Puan 2621
  • Cinsiyet: Bay
  • ultrAslan
    • AOL Instant Messenger - uA
    • Yahoo Instant Messenger  - Pc-co
    • Profili Görüntüle
BEŞİKTAŞIMIZ 2 - 1 MARSİLYA [ŞİMDİ SIRA PORTO'DA... !]
« Yanıtla #9 : 29 Kasım 2007, 14:54:45 »
Beşiktaş'ın yendiğine sevineyim mi üzüleyim mi bilemedim akşam :)  Türkiye'yi en iyi şekilde temsil ettikleri için tbrk ediyorum ama benim iddaa kuponumu yatırdıkları içinde üzülüyorum. 87de Bobo attığında herşeyim yıkıldı :)
işte olm   vatan hainlerine son  ;D
vatan haini olarak beni mi kastettin.?

seni kasteddide esprili bir yaklaşımda bulundu takma kafana... :)
bunun esprili yaklaşımı falan olmaz biraz dikkat etsin laflarına ;)

Çevrimdışı izmirli2

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 19.746
  • Puan 2548
  • karakartal
    • Profili Görüntüle
BEŞİKTAŞIMIZ 2 - 1 MARSİLYA [ŞİMDİ SIRA PORTO'DA... !]
« Yanıtla #10 : 29 Kasım 2007, 15:22:34 »
Beşiktaş'ın yendiğine sevineyim mi üzüleyim mi bilemedim akşam :)  Türkiye'yi en iyi şekilde temsil ettikleri için tbrk ediyorum ama benim iddaa kuponumu yatırdıkları içinde üzülüyorum. 87de Bobo attığında herşeyim yıkıldı :)
işte olm   vatan hainlerine son  ;D
vatan haini olarak beni mi kastettin.?

seni kasteddide esprili bir yaklaşımda bulundu takma kafana... :)
bunun esprili yaklaşımı falan olmaz biraz dikkat etsin laflarına ;)
şakasına dedim lan  dedim die  hain mi oldun  ;)
Bizler futbolun deil BEŞİKTAŞI n arkasındayız  bırakın futbolu misket oynasa bile BEŞİKTAŞ taraftarıyız  

Küfüre karşıyız çünkü BEŞİKTAŞ lıyız.Futbol barıştır.Futbol kardeşiliktir.Herşeyin üstüne çekelim bir kemer ama son bir kez YAR..MI YE fener

Çevrimdışı ManSpider111

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 21.601
  • Puan 1277
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen ÜyesiNİN BABASI ;D
    • Profili Görüntüle
BEŞİKTAŞIMIZ 2 - 1 MARSİLYA [ŞİMDİ SIRA PORTO'DA... !]
« Yanıtla #11 : 29 Kasım 2007, 15:59:31 »
kesin lan başlaarım vatan hainlerinize..!!!!1 ;D ;D ;D
Seni Unutmadık Barış Akarsu