Gönderen Konu: G.Saray son anda yıkıldı: 2-2  (Okunma sayısı 964 defa)

Çevrimdışı melih123

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 12.490
  • Puan 2352
  • Cinsiyet: Bay
    • MSN Messenger - steve_melih@hotmail.com
    • Profili Görüntüle
G.Saray son anda yıkıldı: 2-2
« : 05 Ocak 2008, 21:33:47 »
G.Saray son anda yıkıldı: 2-2
Fortis Türkiye Kupası D Grubu ikinci hafta maçında Galatasaray Bursa Atatürk Stadı'nda Bursaspor ile 2-2 berabere kaldı. Maçın gollerini G.Saray'dan 3. dakikada Bursaspor'un kalecisi Vega'nın hatasında Mehmet Topal ve 88. dakikada Mehmet Güven atarken, Bursaspor'un golleri 84. dakikada Volkan ve 90+2. dakikada Tum'dan geldi. Galatasaray grupta bu beraberlikle puanını 4'e yükseltirken, Bursaspor ilk hafta maçlarını bay geçerken, ilk maçında ilk puanını aldı.


Maçın başında hata ve gol!

Maça hızlı başlayan G.Saray'da teknik direktör Feldkamp, uzun bir aradan sonra Ümit Karan ve Hakan Şükür ikilisine ileride şans tanıdı. Bursaspor'un ve Venezuella Milli Takımı'nın da kalecisi olan Vega'nın kısa düşen topunu güzel bir vuruşla ağlara gönderen Mehmet Topal, maçın başında takımını 1-0 öne geçirdi. Bu golün ardından da ataklarını sıklaştıran G.Saray, özellikle Hakan Şükür ve Ümit Karan ile girdiği pozisyonlarda başarılı olamadı. Bursaspor ise ilk yarının sonlarına doğru Tum ile etkili olurken, bereberlik fırsatlarını eline geçirmesine rağmen, bunlardan sonuç alamadı. Böylelikle ilk yarı G.Saray'ın 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarıya Bursaspor takımı iki değişiklik ile başladı. Bursaspor taknik direktörü Samet Aybaba, Cihan'ın yerine Ozan'ı ve Veli'nin yerine de Sumulikoski'yi oyuna dahil etti. Bu oyuncu değişiklikleriyle ikinci yarıda etkili olan Bursaspor, özellikle Orkun'un kalesini abluka altına aldı. Bursaspor girdiği pozisyonları cömertçe harcayınca, G.Saray karşılaşmanın 64. dakikasında Hasan Şaş'ın yerine oyuna Mehmet Güven'i aldı. Bu dakikalardan sonra genelde Bursaspor'un üstünlüğüyle geçen maçta Samet Aybaba son değişiklik hakkında da oyuna Pancu'yu aldı.

Maçın sonlarında üç gol!

Mehmet Topal karşılaşmanın 76. dakikasında sakatlandı. Mücadelenin 79. dakikasında G.Saray'ın yeni transferlerinden Emre Güngör sakatlanan Mehmet Topal'ın yerine oyuna girdi. Maçın son dakikalarında sahada gerginlik hakimdi. G.Saray'ın etkili olduğu dakikalarda Bursaspor'un hızlı atağa çıktığı pozisyonda ceza alanına giren Volkan, plase vuruşla Orkun'u avladı ve takımına bereberliği getirdi. Herkes maç bu skorla bitecek derken, karşılaşmanın 88. dakikasında geri pastan dolayı en direkt serbest vuruş kazanan G.Saray'da, topun başına geçen Mehmet Güven takımını galibiyeti ulaştıran golü attı. G.Saray'ın maçtan galip geleceğini düşünenlere cevabı ise 90+2. dakikada Tum verdi ve attığı golle skoru belirledi: 2-2

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

3. dakikada, Bursaspor kalecisi Vega'nın kısa düşen topunda, topla buluşan Mehmet Topal, meşin yuvarlağı ağlara yolladı (0-1)
24. dakikada, sol kanattan gelişen Bursaspor atağında yapılan ortaya iyi yükselen Tum'un kafa vuruşu, kaleci Orkun'da kaldı.
34. dakikada, Arda'nın orta alandan verdiği pasla buluşan Ümit Karan'ın şık vuruşunu kaleci Vega, son anda kontrol etti.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)

64. dakikada Bursaspor'dan Mustafa Sarp'ın vuruşu savunmaya çarparak kornere çıktı.
66. dakikada ceza sahası içinde düşürülen Sercan'ın pozisyonunda hakem Zafer Önder İpek oyunu devam ettirdi.
67. dakikada Bursaspor'un kullandığı korner atışında ceza sahasında topla buluşan Tum'un kafa vurşu direğe çarparak dışarı çıktı.
74. dakikada Uğur Uçar sağ kanattan ceza sahasına sokuldu. Bursaspor'da son anda araya giren savunma topu uzaklaştırdı.
84. dakikada Volkan sol kanattan getirdiği topu yerden plase bir vuruşla ağlara gönderdi. (1-1)
87. dakikada Galatasaray'ın kazandığı çift vuruşta, ceza sahası içerisinde topa sert vuran Mehmet Güven'in şutu ağlarla buluştu (1-2)
90. dakikada, sağ kanattan Pancu'nun kullandığı serbest vuruşta topa iyi yükselen Tum'un kafa vuruşu, direğe çarparak ağlara gitti. (2-2)

STAT: Bursa Atatürk
HAKEMLER: Zafer Önder İpek, Muharrem Yılmaz, Asım Yusuf Öz,
BURSASPOR: Vega, Serkan Kurtuluş, İsmail Güldüren, Egemen, Ömer Erdoğan, Cihan (Bekir dk. 46 ), Tum, Volkan Şen, Mustafa Sarp, Veli (Sumulıkoski dk.46), Sercan (Pancu dk. 77 )
YEDEKLER: Yavuz Eraydın, Pancu, Bekir, Eser, Sumulikoski, Koray, Selcan,
TEKNİK DİREKTÖR: Samet Aybaba
GALATASARAY: Orkun, Barış, Hakan Şükür, Hasan Şaş (Mehmet Güven dk. 64 ), Mehmet Topal (Emre Güngör dk.78 ), İsmael Bouzid, Hakan Balta, Uğur Uçar, Arda, Servet, Ümit Karan (Serkan Çalık dk. 85),
YEDEKLER: Aykut, Emre Güngör, Özgürcan, Sabri, Serkan Çalık, Mehmet Güven,
TEKNİK DİREKTÖR: Karl Heinz Feldkamp
GOLLER: Mehmet Topal (dk:2), Volkan (dk. 84), Mehmet Güven (dk. 88), Tum (dk. 90)
SARI KARTLAR: İsmail Güldüren (dk. 69), Uğur Uçar (dk.78), Ümit Karan (dk. 81), Egemen (dk. 83), Vega (dk. 85)

Çevrimdışı melih123

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 12.490
  • Puan 2352
  • Cinsiyet: Bay
    • MSN Messenger - steve_melih@hotmail.com
    • Profili Görüntüle
G.Saray son anda yıkıldı: 2-2
« Yanıtla #1 : 05 Ocak 2008, 21:34:50 »
Beşiktaş zorlanmadı: 0-4
Fortis Türkiye Kupası A Grubu ikinci maçında Beşiktaş deplasmanda Diyarbakır DİSKİ Spor'u 4-0 yenerek grupta ilk 3 puanıyla tanıştı. Siyah-beyazlıların golleri 17. dakikada Cisse, 52. dakikada Nobre, 72. dakikada Higuain ve 85. dakikada Aydın Karabulut kaydetti.


Yedek kadro sahada

Teknik direktör Ertuğrul Sağlam, Diyarbakır deplasmanına yedek ağırlıklı bir kadroyla çıktı. Beşiktaş'ın yıldızları Bobo yedekler arasında yer alırken, Delgado ilk 18'de yer almadı. Siyah-beyazlıların yeni transferi Filip Holosko da yedek oyuncular arasında yer aldı. Beşiktaş'ta ayrıca Serdar Özkan ve Gökhan Zan da sakatlıkları sebebiyle Diyarbakır'a getirilmedi.

Beşiktaş'ta savunmanın göbeğinde İbrahim Toraman ve Baki Mercimek görev yaparken, sağ bekte İbrahim kaş, sol bekte de İbrahim Üzülmez görev aldı. Orta alanın sağında Ali Tandoğan şans bulurken Tello, Cisse ile birlikte orta sahanın ortasında  mücadele etti. Sol kanatta ise genç oyuncu Aydın Karabulut kendisine yer buldu. Beşiktaş'ın ilk 11'indeki gol ayakları ise Nobre ve Batuhan oldu.

Siyah pankart

Beşiktaş taraftarları, Diyarbakır'da önceki gün meydana gelen bombalı saldırıda hayatını kaybeden 5 kişi arasında bulunan Beşiktaş'ın fanatik taraftarı Eren Şahin'i unutmadı. Taraftarlar maç öncesi "Uğruna şehit verdik Beşiktaş Eren Şahin" yazılı siyah afiş açtılar.

Perdeyi Cisse açtı

Beşiktaş karşılaşmaya etkili başlayan taraftı. DİSKİ Spor karşısında henüz ilk dakikada kontrolü eline alan siyah-beyazlılar, özellikle Nobre ile girdiği pozisyonlardan yararlanamadı. Gol perdesini açan gol ise 17. dakikada Fransız oyuncu Cisse'den geldi. Cisse'nin ceza sahasına girmeden attığı sert şutta kaleci büyük bir hata sonucu topu elinden kaçırdı ve Beşiktaş deplasmanda 1-0 öne geçti.

Nobre direğe takıldı

Golden sonra da etkili oyununu sürdüren Beşiktaş, ilk yarının son dakikasında Nobre ile direğe takıldı. Tello'nun ortasında iyi yükselen Nobre'nin kafa vuruşu direkten geri geldi ve ilk yarı 1-0 Beşiktaş'ın üstünlüğüyle sona erdi.

Holosko'nun asisti Nobre'nin golü

Ertuğrul Sağlam karşılaşmanın ikinci yarısına, ilk yarıda tutuk bir performans sergileyen Batuhan'ın yerine yeni transfer Filip Holosko ile başladı. Oyuna girdikten 7 dakika sonra bir pozisyonda sol kanattan topla ilerleyen Holosko'nun güzel ortasına ceza sahası içinde Nobre kafayı vurdu ve Beşiktaş 2-0 öne geçti.

Higuain girdi golünü attı

Karşılaşmanın 69. dakikasında ikinci oyuncu değişikliği hakkını kullanan Ertuğrul Sağlam, Şilili yıldız Tello'yu oyundan alıp yerine Arjantinli Higuain'i oyuna sürdü. Oyuna girdikten 3 dakika sonra ceza sahası içinde oluşan karambolde topu ağlara gönderen Higuain takımının 3. golünü kaydederek Beşiktaş'ı 3 farklı üstünlüğe taşıdı. Golde Diyarbakır DİSKİ kalecisi Tayfun'un büyük hatası vardı.

Genç Aydın noktayı koydu

Maçın başından itibaren sol kanatta iyi bir performans ortaya koyan Aydın Karabulut, iyi performansını bir de golle süsledi. Higuain'in pasında ceza sahası içinde şık bir plase yapan 19 yaşındaki genç oyuncunun golüyle Beşiktaş 4 farklı üstünlüğü yakaladı.

Bu dakikadan sonra Beşiktaş baskısı sürse de siyah-beyazlı ekip gol atmayı başaramadı ve karşılaşma konuk takımın 4-0'lık üstünlüğüyle sona erdi. Bu galibiyet Beşiktaş A Grubu'ndaki ilk glaibiyetini alırken, Diyarbakır DİSKİ Spor ise 2. maçlar sonunda galibiyetle tanışamadı.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
5. dakikada Tello'nun pasında topla buluşan Nobre kaleci ile karşı karşıya kaldı. Brezilyalı futbolcu kaleciyi de geçip şutunu çekti. DİSKİSpor savunması topu çizgiden çıkarttı.
11. dakikada Nobre şık çalımlarla ceza sahasına girerek şutunu çekti. Topu kaleci son anda tokatladı.
17. dakikada Cisse'nin ceza sahasının dışından çektiği sert şutta kaleci Tayfun'un hatasında top ağlarla gitti. 0-1
20. dakikada Nobre rakip savunmadan sıyrılıp ceza sahasının sol çaprazından sert bir şut çekti Top direği yalayarak auta gitti.
44. dakikada sağ kanattan yapılan ortada Beşiktaş ceza sahası içinde bomboş durumda bulunan Azat'ın kafa vuruşunda, top üsten auta gitti.
45. dakikada Tello'nun sol çaprazdan kullandığı serbest vuruşa ceza sahası içinde Nobre kafayı vurdu top direkten döndü.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
52. dakikada Holosko'nun sol çaprazdan ceza sahasına girdiği gibi yaptığı ortaya Nobre kafayla toğu ağlara gönderdi. 0-2
64. dakikada Aydın'ın sol çaprazdan sert şutunda top kalecide kaldı.
68. dakikada Ali'nin pasında ceza sahası içerisinde topla buluşan Holosko'nun şutu üsten auta gitti.
72. dakikada Higuain'un ceza sahasında çektiği şutu kaleciden sekti, havalanan topu kaleci almak isterken elinden kaçırdı, araya Higuain girerek toğu filelere gönderdi. 3-0
74. dakikada Higuain'in ortasında Nobre kafayı vurdu top direkten döndü.
85. dakikada Higuain'in pasıyla sol çaprazda buluşan Aydın şık bir vuruşla topu ağlara gönderdi. 4-0

STAT: Atatürk
HAKEMLER: Koray Gençerler, Özgür Çetiner, Volkan Narinç
DİSKİSPOR: Tayfun, Oktay, Nedim, Ömer, Ercan, Kemal, Mansur, Akif (Hasan dk. 85), Soner (Abdullah dk. 63), Azat, Serkan (Sinan dk. 68)
YEDEKLER: Selçuk, Eren, B. Oktay, Cemil
TEKNİK DİREKTÖR: NURETTİN ŞİRO
BEŞİKTAŞ: Hakan Arıkan, İbrahim Toraman, İbrahim Kaş, İbrahim Üzülmez (Ali Küçik dk. 73), Ali Tandogan, Baki, Aydın, Tello (Higuain dk. 67), Cisse, Batuhan (Holosko dk. 46), Nobre
YEDEKLER: Rüştü, Ethem, Bülent, Bobo
TEKNİK DİREKTÖR: ERTUĞRUL SAĞLAM
GOLLER: Cisse (dk. 17) Nobre (dk. 52), Higuain (dk. 72), Aydın (dk. 85)
SARI KART: Ali Tandoğan (Beşiktaş)

Çevrimdışı HaLiLL

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 14.638
  • Puan 1441
  • Heryerdeyiz!
    • Profili Görüntüle
    • ultrAslan38
G.Saray son anda yıkıldı: 2-2
« Yanıtla #2 : 05 Ocak 2008, 21:36:55 »
sohbet bölümüne taşı istersen.

olsun grupdan çıkarız  8)

Çevrimdışı melih123

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 12.490
  • Puan 2352
  • Cinsiyet: Bay
    • MSN Messenger - steve_melih@hotmail.com
    • Profili Görüntüle
G.Saray son anda yıkıldı: 2-2
« Yanıtla #3 : 05 Ocak 2008, 21:39:08 »
 :D :D

Çevrimdışı Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ********
  • İleti: 161.428
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
G.Saray son anda yıkıldı: 2-2
« Yanıtla #4 : 05 Ocak 2008, 21:52:55 »
Haber için saol melih

Çevrimdışı melih123

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 12.490
  • Puan 2352
  • Cinsiyet: Bay
    • MSN Messenger - steve_melih@hotmail.com
    • Profili Görüntüle
G.Saray son anda yıkıldı: 2-2
« Yanıtla #5 : 05 Ocak 2008, 21:53:18 »
eyw

DeMoN

  • Ziyaretçi
G.Saray son anda yıkıldı: 2-2
« Yanıtla #6 : 05 Ocak 2008, 23:14:59 »
 :D

Çevrimdışı Abdullah

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ********
  • İleti: 41.478
  • Puan -1500
  • Cinsiyet: Bay
  • qwqwqw
    • Profili Görüntüle
    • Onehost.net
G.Saray son anda yıkıldı: 2-2
« Yanıtla #7 : 05 Ocak 2008, 23:20:42 »
 ;D

Çevrimdışı melih123

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 12.490
  • Puan 2352
  • Cinsiyet: Bay
    • MSN Messenger - steve_melih@hotmail.com
    • Profili Görüntüle
G.Saray son anda yıkıldı: 2-2
« Yanıtla #8 : 05 Ocak 2008, 23:44:29 »
 :D