Gönderen Konu: İdrarınız altın değerinde!  (Okunma sayısı 452 defa)

Çevrimdışı win

  • Osc Çizik Üye

  • 2. SINIF UYE
  • *
  • İleti: 6.409
  • Puan 650
  • Cinsiyet: Bay
  • OSC BY WİN
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
İdrarınız altın değerinde!
« : 18 Temmuz 2008, 09:39:58 »
Yıllardır her gün yaptığınız hem de birden çok kere yaptığınız bu eylemi paraya çevirmenin zamanı gelmedi mi?

Hem vaktinizi harcıyorsunuz, hem de umumi tuvaletlerde paranızı harcıyorsunuz. Artık idrarınızı ekonomik değeri olan sıvı bir varlık olarak görün ve ticari olarak işletilen tuvaletlerden yaptığınız iş karşılığında para alın.

Aslında dünyanın birçok şehrinde insanlar atıklarının geri dönüşümünü sağlayabilmek için vergi veriyor hatta direk olarak para ödüyor. Dünya üzerinde yüzlerce şehirde otomatik umumi tuvaletler bulunuyor. Mesela New York veya Los Angeles'ta...

Tuvalete girebilmek için bir çeyreklik atıyorsunuz. Tuvaletin kapısı otomatik olarak açılıyor ve işinizi görüyorsunuz. Fakat ödediğiniz bu çeyreklik aslında tuvaletin masraflarını zar zor karşılayabiliyor.

Örneğin New York'un merkezi bir yerine yerleştirilen bir tuvaletin bedeli 100 bin dolar. Los Angeles'ta bu rakam 300 bin dolara kadar çıkabiliyor. 1 kişiden 25 cent geliyor. Günde ortalama 20 ve 130 kere arasında değişen kullanımdan yılda 2 bin dolar ve 11 bin dolar elde ediliyor.

Los Angeles'ta yerel yönetimin özel bir şirketle 20 yıllık anlaşması bulunuyor. Tuvaletlere alınan reklamlar da kullanıcılardan gelen paranın dışında oldukça fazla gelir getiriyor. Bu gelirlerin hepsini bir araya getirdiğinizde yerel yönetimle anlaşma yapan şirketler oldukça fazla gelir elde ediyor. Sadece Los Angeles'taki tuvaletlerin 150 milyon dolarlık bütçesi bulunuyor.

Şirket yerel yönetime belli miktarda para ödüyor. Burada yerel yönetimlerin görevi tabii ki o şehirde yaşayanları tuvalete yönlendirmek. Eğer bu tuvaletler olmasaydı siz ihtiyacınızı görmek için başka formüller üretecektiniz.

Hatta çok abartı bir örnek olabilir ama işinizi sokakta da görebilirdiniz. Sonuç itibariyle belediyenin görevi size her türlü ihtiyacınızı giderebilmek için ortam yaratmak. Ama siz bunun için para ödüyorsunuz.

Kulağa ilginç gelse de, eğer sizin idrarınızın bu şirketler milyon dolarlar kazanıyorsa, sizin idrarınız bu şirketler için değerli birer alışveriş aracıdır. Sonuç olarak bundan para kazanıyorlar.

O zaman siz de niye ticari düşünmeyesiniz ki? Bu tuvaletleri işletmeye hak kazanan şirketler ve yerel yönetimler bu işten rant sağlıyor ve iyi paralar kazanıyor. Peki siz ne kazanıyorsunuz? Hiçbir şey. Hatta bir de üstüne para veriyorsunuz.
El uso de una camisa del fuego en un lado de ti .. E incluso ..
De tierras rurales en la olla .. Ya nervioso yo ..
Una era un medio y soy ..
bits no mis problemas, sé que este caso terminará conmigo ..

[ İspanyolca olduğu için kendi tercümemdir.İzinsiz kullanmayınız..]







wiN ~Her hakkım saklıdır