Gönderen Konu: Nonda söz onda...  (Okunma sayısı 1188 defa)

Çevrimdışı Abdullah

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ********
  • İleti: 41.478
  • Puan -1500
  • Cinsiyet: Bay
  • qwqwqw
    • Profili Görüntüle
    • Onehost.net
Nonda söz onda...
« : 21 Ocak 2008, 15:12:17 »

Nonda söz onda...
Galatasaray bu sezonun transferde flaş takımıydı hiç şüphesiz. Sarı kırmızılı taraftarlar Lincoln, Linderoth gibi transferle coşmuş ve sezonu büyük ümitlerle başlamışlardı. Transfer döneminin son gününde ise Kongolu bir futbolcu geldi Florya Metin Oktay Tesisleri'ne. Avrupa futbolunu yakından takip edenler için yabancı biri değildi. Ancak geçirdiği ağır sakatlık sonrasında Monaco'daki parlak kariyeri düşüşe geçmiş ve Nonda Galatasaray'a gelmeden önce Blackburn Rovers forması ile hayata dönmeye çaba gösteriyordu. Kafalarda kuşku dolu ve beraberinde soru işaretleriyle geldi Galatasaray'a. Ve kısa sürede sildi bütün kuşkuları. Galatasaray çok milyon eurolar harcadığı Lincoln ve Linderoth'dan pek verim alamazken, Nonda yönetimin transferde en büyük yüz akı oldu. Rize'ye attığı üç golün ardından, sarı kırmızılılar Bursaspor'u tek golle geçerken Nonda yine Galatasaray'ın can simidi oldu. Şimdi o Lincoln'den bile gözde. Galatasaray'ın en ucuz yabancı transferi en çok verimi olan ismi oldu. Şimdi konuşma sırası onda doğal olarak...

ÖNCE ROTASININ NASIL İSTANBUL'A ÇEVRİLDİĞİNİ ANLATTI.

"Ben gelmeden önce zaten Galatasaray'la ilgili bazı duyumlara sahiptim. Galatasaray'ın edinmiş olduğu başarılar hakkında bilgilerim vardı. Bu da benim için ister istemez bir fikrin oluşmasına yardımcı olmuştu. Herşeyden önce beni bu kadar takip ettiğiniz için herhalde en çok ilgi gösterdiğiniz golcülerden biri olduğumu düşünüyorum ve çok teşekkür ediyorum. Biliyorsunuz ben Blackburn'e bir yıllığına kiraya gitmiştim ve ondan sonra Roma'ya geri dönmem söz konusuydu. Fakat Roma'da ben yöneticilerle fazla iyi anlaşamadığımı Roma'nın sistemi içinde rahat edemiyeceğimi biliyordum.Ve diğer teklifler arasında Galatasaray'ında teklifi gelince bir kez daha düşündüm ve menejerimle de oturup konuştuk. Galatasaray'ın bizim için son derece güçlü son derece iyi bir mücadele alanı olacağını biz gördük. Bunun üzerine Galatasaray'a gelmeyi tercih ettim"

KARİYERİNE GALATASARAY'DA DEVAM EDECEK Mİ ?

"Gelecek ile ilgili konuşmak için çok erken biz buraya gelirken ilk önce Galatasaray'lı yöneticilerle daha sonrada Galatasaraylı teknik ekiple bu seneki hedeflerimizle ilgili ortak görüş oluşturduk.. Bu sene bir takım kesin hedeflerimiz var. Ligde şampiyonluğa ulaşmak UEFA'da ilerleyebileceğimiz en iyi noktaya kadar ilerlemek, bu hedefleri yerine getirdikten sonra ancak bir sonraki etap hakkında bence düşünmeye başlamak gerekir. Şu anda yerine getirmemiz gereken vazifeleri yerine getirelim daha sonrasını bakarız."

Umulandan fazla gol attın. Taraftarın beklentisi senin gol kralı olman yolunda artık böyle bir hedefin var mı?

"Hayır ben böyle düşünmüyorum. Benim için önemli olan herşeyden önce şu oynadığımız son maçtan sonra Galatasaray'lı taraftarlar sevdiklerinden daha da fazla sevmeye başladılar ise benim için mutluluk verici bir durum. Galatasaray için ben elimden geleni yapabiliyorsam, bana verilen görevleri, işleri yerine getirebiliyorsam bu da benim için çok büyük bir mutluluk kaynağı. Gol atabiliyorsam bu benim için çok önemli birşey, bir golcünün görevi herşeyden önce gol atmaktır. Fakat ben işleri böyle görmem elimden geleni yapmaya gayret ederim, elimden geldiğince gol atmaya gayret ederim. Benim için şu anda gol krallığına gitmek o konuda bir mücadele göstermek, hayır ben şu an, bunları düşünmüyorum. Benim için önemli olan şu anda giydiğim Galatasaray formasına hizmet etmek. Galatasaray forması için golleri atmak sene sonunda gol kralı olmuşum ne kadar mutlu olurum. Fakat gol kralı da olmadan Galatasaray için herşeyi yapabilmişsem ve faydalı olabilmişsem bu da benim için yeterlidir.

SEZONUN İLK YARISINDA G.SARAY'IN PARLAK BAŞLANGIÇTAN SONRA DÜŞÜŞE GEÇİŞİNİ VE ÇOK POZİSYONA GİREN TAKIMIN SONRADAN POZİSYON KISIRLIĞI YAŞAMASINI NONDA ACABA NASIL DEĞERLENDİRDİ?

"Bunu değerlendirmek benim için çok zor. Bunu ben teknik olarak değerlendirir miyim bilmiyorum. Fakat bizim için aslında şu önemli, hangi oyuncuya veya hangi hocaya sorarlarsa sorsunlar on pozisyona girip bir gol atmak mı istersiniz yoksa üç pozisyona girip üçünü mü gole çevirmek isterisiniz diye. Bu konuda seçim yapma durumu yoktur. Herhalde herkez tabi ki üç gollü durumu tercih edecektir. Lig gerçekten uzun, başlangıçla bitiş arasında gerçekten uzun bir dönem var bunu sayılara dökemesek de, istatistik verilerden bir doğruya oluşamayacak olsakta, araya yorgunluk faktörünün, sakatlık faktörünün, hava şartlarının veya tüm diğer şartlarında değişikliklerini katmak gerek. Hatta burada tüm diğer takımların da dirençlerinin de yükseldiğini ya da onların da lige daha fazla ısındıklarını da belki hesaplamak gerekir .Fakat ben takım olarak girdiğimiz gol pozisyonlarını saydığımızı düşünmüyorum. Bizim için önemli olan birşey var rakip takımdan yalnızca bir gol fazla atıp o maçtan üç puan kazanmak sonuç olarak az pozisyona girmişiz çok pozisyona girmişiz bu bizim için önemli değil"

ŞAMPİYONLUK ŞANSI VE RAKİPLER

"Zaten biz ligin ilk yarısını uzun bir süre lider götürdük. Herşeyden önce sakat arkadaşlarımızın da takıma geri dönmeleri sonrasında ligin başındaki gücümüze tekrar ulaşacağımızı ve kaybettğimiz puanları da kazanacağımızı düşünüyorum"

LİNCOLN LİNDEROTH AYHAN SAKATLANMASAYDI DURUM FARKLI OLUR MUYDU ?

"Futbol müsbet bir ilim değildir. Real Madrid'in tüm oyuncuları neredeyse altın top sahibi fakat şampiyon olamayabiliyorlar"

İSTANBUL...

"Ben gelmeden önce İstanbul'u hiç tanımıyordum. Bir kere Monaco'yla gelmiştim ama sadece otele geliyorsunuz. Otelden stada gidiyorsunuz, pek tanımak için fırsat olmuyor. Avrupada şöyle ya da böyle gibi bir İstanbul imajı var. Fakat içine girdiğiniz zaman, aslında genellikle Avrupa'da bahsedilen imajın doğru olmadığını, çok güzel, çok modern, çok çağdaş bir şehirde yaşadığınızı hissediyorsunuz. Ben İstanbul'da çok güzel bir hayat yaşadığımı düşünüyorum. Ne eşim ne de çocuklarım memleket hasreti çekmiyorlar çünkü çevremizde Fransızca konuşabilen çok sayıda insan var. Çocuklarımız Fransızca konuşulan okullara gidebiliyorlar.Gezebileceğimiz camiler, müzeler ve tarihi yerler var. Boğaza gidebiliyoruz şehrin öbür yakasına geçebiliyoruz. Ben kendimi İstanbul'da çok iyi hissediyorum"

HAKAN ŞÜKÜR VE ÜMİT KARAN İLE BİRLİKTE OYNAMAK NASIL BİR DUYGU ?

"Hakan ve Ümit hem kariyerli hem de çok kaliteli oyuncular ve herkesinde tahmin edebileceği üzere iyi oyuncuların yanında oynamak diğer oyunculara çok büyük avantajlar sağlar. Benim içinde her ikisinin veya diğer forvetlerimizin de yanında oynamak gerçekten çok kolaylıklar sağlıyoruz ve çok rahat ediyorum"

HAKAN ŞÜKÜR'ÜN ELEŞTİRİLMESİ

"Türk futboluna hem yurt içinde hem de yurtdışında, Avrupa platformunda hem de dünya platformunda çok önemli başarılar getirmiş bir oyuncu ve Türk futbol tarihinin önemli taşlarından biri ve ben Hakan'la sahada yanyana oynadığım zaman Hakan'ı eleştirenlerin haksız olduklarını saha içinde görüyorum. Hakan'ın saha içinde yapmış olduğu görevler var şu anda ve Hakan gol atmadığı zaman da o forma içinde sahada yerini alması takıma çok katkı sağlıyor.

TAKIMDA KİMLERLE KOLAY ARKADAŞLIK SAĞLADI ?

"Herşeyden önce Fransızca konuşanlarla arkadaşlık kurdum. İsmael ve Rigo hemen tanışıp konuştuk. Ondan sonra bana ilk yaklaşanlardan biri Hasan Şaş oldu. Hasan bildiğiniz gibi sıçak bir insan ortama pozitif enerji sayıyor. Ayrıca Arda'da çok sıcak onunla da çok iyi anlaşıyoruz. Ama tek tek saymaya gerek yok arkadaşlık ortamı çok iyi burda..."

FELDKAMP'IN OFTAŞ MAÇINDA OLMAMASI SİZİ O GÜN OLUMSUZ ETKİLEDİ Mİ?

"Hoca hakkında aklınaza gelen şudur, hoca takımın patronu, takımın lokomotifi. İtici güçtür. Ama o gün bizde suç vardı. Biz belki kafaca o maça hazır olamadık. Belki tatil planlarını erken yapmaya başladık. Asıl önemli olan artık geçmişe değil, önümüze bakmalıyız. Geriyi bir kez daha değerlendirmenin bir anlamı yok. Önümüzü daha iyi görmük için gelecek günlerin planlarını yapmak şimdi daha önemli.

ATTIĞIN GOLLERDEN SONRA BEKLENTİ ARTTI. BU BASKI YARATIR MI SENDE?

"İngiltere'deki senem benim için kolay olmadı. Az dakika aldım, sonra oynadıkça performansım yükseldi. Bir futbolcu için en önemli şey maç tecrübesini ilerletmektir. Burda da gittikçe daha fazla vakit alıyorum, daha fazla güven kazanıyorum. Ve daha iyi oynamaya başlıyorum. 30 yaşındayım, birçok farklı kulüp, taraftar ve farklı basın karşısında oynadım. Artak tecrübeliyim, bu baskılardan artık olumsuz etkilenmiyorum. Bu baskının beni kötü etkilememesi için bu baskıyı yönetmeyi tecrübemle öğrendim. Bir sezon hep iyi gitmez. İyi anlar da vardır, kötü anlar da. Bir makina her zaman iyi çalışmaz, bir pas lekesi makinaye aksatabilir. Sonra temizleyip, yüksek verim alırnsınız. Devre arası da bize çok iyi geldi. İyi çalıştık.

HER ZAMAN BÖYLE SAKİN MİSİN ?

"Sakin omlduğumu düşünmemiz güzel. Bu konuda kendimi tarif edemem. Bazen kendinizi kontrol edemezsiniz. Ama insan karşısındakinin de ne düşündüğünü önemsemeli"

AİLEN İLE İLİŞKİLERİN NASIL?

Kongo'da annam babam ve küçük kardeşlerim var. Ben Fransa'ya geldikten sonra onlar doğal olarak beni merak etti. Kardeşlerimin bir bölümü Avrupa'da, işleri yolunda ve ailem beni ve onların iyi olyduğunu bildikçe rahatlıyor.

ARDA İLE FARKLI BİR UYUMUN GÖZE BATIYOR

"Zihnimdeki anı defterini karıştırdığımda Türkiye'deki ilk oynadığım maçta Arda'yı hatırlıyordum. Gerçekten bu yaşta bir oyuncunun sahada yapabildikleri çok olumlu cok şaşırtıcı. Arda'nın daha da gelişeceğini düşünürseniz. Türk futbolu için büyük bir umut elimizin altında. Arda gibi iyi oyuncularla oynamak insanı rahatlatır ve oynama şevki verir. Herşeyden önce Arda kendisi gibi kalmalı, olduğu gibi kalmalı., Arda bugün bir yerdeyse, bu kişiliğiyle buraya geldi. Şimdi kendisinden bekletilerin daha da arttığını bilmesi ve kendisini daha da geliştirmesi gerektiğini bilmesi gerek. Arda bu noktaya kendi yetekleri ile geldiğini bilip, kendini muhafaza ederse geleceği de daha da parlak olacak"
21.01.2008 

Kaynak : DHA

Çevrimdışı HaLiLL

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 14.638
  • Puan 1441
  • Heryerdeyiz!
    • Profili Görüntüle
    • ultrAslan38
Nonda söz onda...
« Yanıtla #1 : 21 Ocak 2008, 15:16:17 »
  8)

Eyv. ;)

Çevrimdışı Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ********
  • İleti: 161.438
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
Nonda söz onda...
« Yanıtla #2 : 21 Ocak 2008, 17:28:03 »
galatasaraya yararli oluyor gerçekten.yerinde bir transfer oldu Nonda

Çevrimdışı BF08

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 11.528
  • Puan 2987
  • Cinsiyet: Bay
  • KİNG BESTFİFA 08
    • Profili Görüntüle
Nonda söz onda...
« Yanıtla #3 : 21 Ocak 2008, 17:29:05 »
 ;) nonda krallıgıda onda  :D
BF08 ALAYINA İSYAN !!! uA .


Çevrimdışı PCaNeR

  • 3. SINIF UYE
  • ***
  • İleti: 3.519
  • Puan 527
  • Cinsiyet: Bay
  • ..::MetallicA::..::LoST::..
    • MSN Messenger - jedi_caner@hotmail.com
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
Nonda söz onda...
« Yanıtla #4 : 21 Ocak 2008, 18:02:51 »
"Nonda söz onda" sözü biraz saçma olmuş ve yazarın espri yeteneğini ortaya koymuş malesef..

Çevrimdışı melih123

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 12.490
  • Puan 2352
  • Cinsiyet: Bay
    • MSN Messenger - steve_melih@hotmail.com
    • Profili Görüntüle
Nonda söz onda...
« Yanıtla #5 : 21 Ocak 2008, 18:11:19 »
eyw apocuk  :-*

Çevrimdışı Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ********
  • İleti: 161.438
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
Nonda söz onda...
« Yanıtla #6 : 21 Ocak 2008, 18:11:38 »
Haber için saol

Çevrimdışı Abdullah

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ********
  • İleti: 41.478
  • Puan -1500
  • Cinsiyet: Bay
  • qwqwqw
    • Profili Görüntüle
    • Onehost.net
Nonda söz onda...
« Yanıtla #7 : 22 Ocak 2008, 15:30:49 »
 :-* :-*

Çevrimdışı melih123

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 12.490
  • Puan 2352
  • Cinsiyet: Bay
    • MSN Messenger - steve_melih@hotmail.com
    • Profili Görüntüle
Nonda söz onda...
« Yanıtla #8 : 22 Ocak 2008, 19:27:30 »
 :-*

Çevrimdışı -Qlv-

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 12.106
  • Puan 1008
  • Cinsiyet: Bay
  • Wasp
    • Profili Görüntüle
    • YOK A...Q
Nonda söz onda...
« Yanıtla #9 : 24 Ocak 2008, 00:55:50 »
"Nonda söz onda" sözü biraz saçma olmuş ve yazarın espri yeteneğini ortaya koymuş malesef..

 ;D






Çevrimdışı Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ********
  • İleti: 161.438
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
Nonda söz onda...
« Yanıtla #10 : 24 Ocak 2008, 00:56:56 »
 :)