Gönderen Konu: Yay Hayattir, Ok Niyettir, Hedef Amaçtir  (Okunma sayısı 390 defa)

Çevrimdışı win

  • Osc Çizik Üye

  • 2. SINIF UYE
  • *
  • İleti: 6.409
  • Puan 650
  • Cinsiyet: Bay
  • OSC BY WİN
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
Yay Hayattir, Ok Niyettir, Hedef Amaçtir
« : 18 Temmuz 2008, 19:24:39 »
Yay

Yay hayattir; Butun enerji ondan gelir. Ok bir gun mutlaka terk edecektir. Hedef ise uzaklardadir. Ama hayat her zaman sizin yaninizda kalir, bu yuzden ona nasil iyi bakacaginizi bilmeniz gerekir. Durgun kalacagi donemlere ihtiyaci vardir her daim kusanilmis ve gerilmis halde tutulursa gucunu kaybeder. Bu yuzden gucunuzu tazeleyebilmek için dinlenmeyi kabul etmelisiniz. Boylece aniden yayi germek için asildiginizda gucunuz eksiksiz olur. Yayin bilinci yoktur : O okçunun elinin ve arzularinin bir uzantisidir. Oldurmeye ya da dusunmeye hizmet eder. Bu yuzden her zaman amacinizi net olarak belirleyin Yay esnektir ama yinede onun da sinirlari vardir. Kapasitesinin otesinde herhangi bir girisim onu kiracak ya da onu tutan elleri tuketecektir. Bu durumda yayin yani sira kendi bedeninizden de size verebleceginden fazlasini talep etmeyin. Ve unutmayin, bir gun yaslilik zamani gelecek bu bir lanet degil nimettir Yayi zarifçe gerin, her iki tarafin da kendine dusen payi gerektigi biçimde yapmasini saglayin, enerjinizi bosa harcamayin. Bu sayede yorgun dusmeden pek çok ok atabilirsiniz.


Ok

Ok sizin niyetinizdir. Yayin gucunu hedefin tam ortasina baglayan araçtir. Niyetimiz her zaman son derece net, açik ve iyi dengelenmis olmalidir. Ok bir kez yaydan ayrildi mi artk asla geri gelmez, bu yuzden surece mudahale etmek oka yon verecek hareketler dogru ve duzgun olmadiginda sirf ok gerilmis ve hedef bekliyor diye eski kafali bir sekilde hareket etmekten daha iyidir. Sizi durduran tek sey hedefi tutturamamak korkusu ise bu durumda niyetinizi açikça gostermekten çekinmeyin. Dogru hareketleri yerine getirin ve elinizi açip yyin telini birakin, gerekli adimlari atarak girdiginiz mucadele ile yuzlesin. Hedefi vurmayi basaramazsaniz bile bir dahaki sefere daha iyi nisan almaya muktedir olacaksiniz. Eger hiç risk almazsaniz bir dahaki sefere neleri degistirmeniz gerektigini asla bilemezsiniz.

Hedef

Hedef ulasilmasi istenen amaçtir. Sizin tarafinizdan belirlenir. Izlenen yolun guzelligi de iste burada yatar : Asla bahaneler uydurmaya ya da rakibinizin daha guçlu oldugunu soylemeye hakkiniz yoktur. Cunku hedefi seçen sizsiniz ve tum sorumluluk size ait. Eger hedefinizi bir dusman olarak gorurseniz belki iyi bir atis yapabilirsiniz ama kendinizi gelistirmeyi asla basaramazsiniz. Tum hayatiniz boyunca okunuzu, kagittan ya da tahtadan yapilmis, anlami olmayan seylerin ortasina atmaya çalisirsiniz. Ve diger insanlarla biraraya geldiginzde hayatta hiç ilginç ya da heyecanli birsey yapmadiginizdan yakinirsiniz. Iste tam da bu yuzden bir amaç belirlemeniz gerekir, ona ulasmak için ellinden gelenin en iyisini yapmali, ona saygiyla e onemseyerek bakmalisiniz : Onun sizin için anlamini ve onun için ne kadar çaba, egitim ve sezgi harcadiginizi iyi bilmelisiniz. Hedefinize nisan alirken sadece ona odaklanmayin, onun çevresinde olup biten herseyi de gorun ; çunku ok firlatildiginda, ruzgar, agirlik, uzaklik gibi kolay kolay hesap edemeyeceginiz etkenlerle karsilasacaktir. Bir amaç sadece insan ona ulasmayi hayal edebildigi surece vardir. Onun varligini gerçek kilan insanin tutkusudur, aksi takdirde amaç olu birsey , uzak bir hayal, tatli bir dus olur. Ve tipki niyetin bir amaca ihtiyaç duydugu gibi, amaç da bir insanin niyetine ihtiyaç duyar. Cunku varligina anlam veren sey budur; bu sayede sadece bir dus degil , bir okçunun dunyasinin merkezidir.
El uso de una camisa del fuego en un lado de ti .. E incluso ..
De tierras rurales en la olla .. Ya nervioso yo ..
Una era un medio y soy ..
bits no mis problemas, sé que este caso terminará conmigo ..

[ İspanyolca olduğu için kendi tercümemdir.İzinsiz kullanmayınız..]







wiN ~Her hakkım saklıdır

Çevrimdışı schoot9

  • 2. SINIF UYE
  • ****
  • İleti: 5.356
  • Puan 4609
  • Cinsiyet: Bay
    • Profili Görüntüle
Yay Hayattir, Ok Niyettir, Hedef Amaçtir
« Yanıtla #1 : 19 Temmuz 2008, 15:52:14 »
saol