Gönderen Konu: ilginç, Metroda çıplak eylem!  (Okunma sayısı 1002 defa)

Çevrimdışı Abdullah

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ********
  • İleti: 41.478
  • Puan -1500
  • Cinsiyet: Bay
  • qwqwqw
    • Profili Görüntüle
    • Onehost.net
ilginç, Metroda çıplak eylem!
« : 28 Ocak 2008, 00:04:55 »


Haberin Okunma Sayısı: 2443

ABD'de Metroda Pantolonsuz Yolculuk eylemi ilginç görüntüler oluşturdu.

ABD'nin New York kentinde düzenlenen ‘Metroda Pantolonsuz Yolculuk’ eylemi ilginç görüntüler oluşturdu. Metroya bindikten sonra, pantolonlarını çıkararak iç çamaşırları ile kalan eylemcileri gören yolcular şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Bu yıl 7'ncisi düzenlenen “Pantolonsuz metro yolculuğu' eyleminin fikir babalığını ‘Improve Everywhere' isimli grup yapıyor. Bu eylemle metroya binenlere eğlenceli dakikalar yaşatmayı amaçlayan 2 binden fazla kişi katıldı. Yolculuk sırasında, pantolonlarını çıkarıp iç çamaşırlarıyla dolaşan eylemciler, hiçbir olağandışılık yokmuş ve öteki pantolonsuz kişilerle ilgili değilmiş gibi davranırken, bazı yolcular şaşkınlıklarını gizleyemedi. Vagonlarda gerekse metro istasyonlarında pantolon giymeyen kadın ve erkekler, sakin sakin oturup, gazete ya da kitaplarını okurken, eylemden bilgisi olmayanlar baldırı çıplak yolcuları yan gözle süzmekten kendilerini alamadı.

Pantolonsuz metro yolculuğuna katılmak isteyen gönüllüler, önce Foley Meeydanı’nda biraraya geldi. Sayıları 2 nini bulan eylemciler, gruplar halinde 3 ayrı metro hattına bindikten sonra, yolcuların şaşkın bakışları altında pantolonlarını çıkarıp çantalarına yerleştirdi. 3 ayrı metro hattında yolculuk eden baldırı çıplak eylemciler, belirli duraklarda inerek bir süre metro istasyonunda bekledikten sonra, yeniden metroya binerek, diğer yolcuların şaşkın ve ‘sorgular bakışlarına' aldırmaksızın bir süre yolculuk etti. Baldırı çıplak eyleme katılanlar, kendilerine yöneltilen sorulara, “Pantolonumu giymeyi unuttum'', “Evden aceleyle çıktım, pantolon giymeye zaman kalmadı'', “Pantolonumun etiketi rahatsız ediyordu ondan çıkardım'', “Küresel ısınmayı protesto ediyorum'' gibi ilginç ve esprili yanıtlar verdi.

‘Improv Everywhere’ adlı grubun kurucusu olan ve her türlü çılgınlığın yaşandığı New York’a ’yeni bir tat getirmek için 7 yıldan bu yana bu eylemi düzenlediğini belirten Charlie Todd, “Metro yolculuğu oldukça sıkıcı olabiliyor. Amacımız insanları güldürmek ve metro yolcuların ilginç bir New York macerası yaşamalarını sağlamak. Hem eğleniyoruz, hem de eğlendiriyoruz. Amacımız kimseyi rahatsız etmek değil. Pantolon giymemek yasalara aykırı değil ve bu hakkımızı kullanıyoruz'' diye konuştu. Pantolonsuz yolculuk eylemine katılanlar da değişiklik ve eğlence için bu eyleme katıldıklarını söyledi.

New York metrosunda 2 saati aşkın süre iç çamaşırı ile yolculuk eden pantolonsuz eylemcilerin gösterisi Union Square'de sona erdi. Metrodan çıktıktan sonra New York’un göbeğinde iç çamaşırları ile dolaşmayı sürdüren eylemcilere bu yıl polis müdahale etmedi. Geçen yılki eylemde polis, katılımcıların bindiği tren hatlarından birini durdurmuş ve pantolonsuzları tutuklamıştı. Ancak açılan davada hakim, pantolonsuz dolaşmanın yasalara aykırı olmadığına hükmederek eylemcileri serbest bırakmıştı.

haber : Milliyet