Gönderen Konu: Eto Barça'ya hayat verdi  (Okunma sayısı 696 defa)

Çevrimdışı DeViL

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 11.454
  • Puan 2621
  • Cinsiyet: Bay
  • ultrAslan
    • AOL Instant Messenger - uA
    • Yahoo Instant Messenger  - Pc-co
    • Profili Görüntüle
Eto Barça'ya hayat verdi
« : 27 Şubat 2007, 14:42:06 »
Barcelona'nın Kamerunlu yıldızı Samuel Eto'o, takımının pazar günü ligde oynadığı ve 3-0 kazandığı Athletic Bilbao maçındaki etkili oyunuyla sakatlıktan sonra eski günlerine döndüğünün sinyallerini verdi.

Kariyerinde üç kez 'Yılın Afrikalı Futbolcusu' seçilen Kamerunlu yıldız futbolcu Samuel Eto'o, Bilbao maçında bir gol atıp bir golün de pasını verince, takımının La Liga'da iki puan farkla liderliğini sürdürmesinde başrol oynadı. Samuel Eto'o maçtan sonra İspanyol basınına yaptığı açıklamalarda, "Bu maç benim dönüşümdü. Tekrar takımdaki yerimi aldığım ve gol attığım için çok mutluyum" dedi.

Dizinde yaşadığı sakatlık nedeniyle yaklaşık 4 ay sahalardan uzak kalan Samuel Eto'o geçtiğimiz hafta ilk maçında sahaya çıktığı zaman Nou Camp'ta taraftarlardan büyük alkış almıştı. Ancak daha sonra, teknik direktör Frank Rijkaard'la yaşadığı tartışmalarla gündeme gelen ve oyuna sonradan girmeyi reddettiği iddia edilen Eto'o futboluyla değil de spekülasyonlarla İspanyol basınında tartışma konusu olmuştu.

Ancak Eto'o bunlara her zamanki gibi sahada cevap verdi. Athletic Bilbao'yu yıkan isim olan Kamerunlu yıldız takımının galibiyetinde başrol oynarken, zirve yarışında da Barcelona'ya altın değerinde üç puan kazandırdı.
İspanyol basını da Eto'o'nun dönüşüne geniş yer ayırırken, Kamerunlu golcüden övgüyle bahsetti. Günlük spor gazetesi Marca, "Eto'o dönüyor ve lig değişiyor" başlığını atarken, Sport Gazetesi, "Eto'o rüyayı geri getiriyor" ifadeleriyle okuyucularına seslendi.

Barcelona'nın önümüzdeki haftalardaki yoğun maç programı göz önüne alındığında Eto'o'nun dönüşünün takım için büyük fayda sağlayacağı da otoriteler tarafından sıkça vurgulanıyor. Son La Liga ve Şampiyonlar Ligi Şampiyonu Barça, çarşamba günü Real Zaragoza'yla İspanya Kupası'nda oynadıktan sonra, cumartesi günü ligde şampiyonluk mücadelesi verdiği Sevilla'ya kapışacak. Barça daha sonra 6 Mart'ta Şampiyonlar Ligi'nde ilk maçta kendi evinde 2-1 yenildiği Liverpool'a rövanş maçında konuk olacak. Eto'o'nun dönüşü, Barcelona'nın yanı sıra, ülkesi Kamerun'da da sevinçle karşılandı. Çünkü, 2008 Afrika Uluslar Kupası'na hazırlanan Kamerun, 24 Mart'ta, Liberya'yla karşılaşacak.
26.02.2007 

Kaynak : İHA