Gönderen Konu: Real Barca'yı süpürdü: 4-1  (Okunma sayısı 640 defa)

Çevrimdışı black_tower91

  • 4.SINIF UYE
  • **
  • İleti: 2.472
  • Puan 48
  • Cinsiyet: Bay
  • DAvid Villaa
    • MSN Messenger - black_tower91@hotmail.com
    • Profili Görüntüle
Real Barca'yı süpürdü: 4-1
« : 08 Mayıs 2008, 16:16:29 »
Geçtiğimiz hafta Osasuna'yı yenerek La Liga'da zaferini ilan eden Real Madrid, ezeli rakibi Barcelona'yı taraftarı önünde 4-1 mağlup ederek şampiyonluğunu taçlandırdı. El Clasico'dan yenik ayrılan ve ligde ikincilik şansı kalmayan Katalan ekibi, Şampiyonlar Ligi'ne ön elemeden katılacak.


Dünyanın sayılı rekabetlerinden biri olan ve 'El Clasico' olarak bilinen Barcelona-Real Madrid derbisinde, gülen taraf yine Real Madrid oldu.

 

Real Madrid, La Liga'nın 35. haftasında konuk ettiği ezeli rakibini 4-1 ile geçerek geçen hafta ilan ettiği şampiyonluğu, Santiago Bernabeu'daki taraftarı önünde taçlandırdı. Başkent ekibi ligin ilk yarısında oynanan maçı da 1-0 kazanmıştı.

 

80.000 seyircisi önünde maça çok hızlı başlayan Real Madrid, 13. dakikada kaptan Raul ve 21. dakikada Arjen Robben ile 2-0 öne geçti. Real Madrid maç boyunca süreklase ettiği rakibi karşısında ilk yarıyı 2-0 önde kapadı.

Real Madrid fırtınası ikinci 45 dakikada da devam etti. İkinci yarının ilk 15 dakikalık diliminde üst üste yakaladığı pozisyonlardan yararlanamayan eflatun-beyazlılar, 63'te oyuna 1 dakika önce giren Higuain'in sayısıyla farkı 3' çıkardı.

 

Uzun bir sakatlık sürecinin ardından ilk maçına çıkan ve oyuna sonradan giren Hollandalı Ruud Van Nistelrooy, 78. dakikada penaltıdan kaydettiği golle durumu 4-0 getirdi.

 

90 dakika boyunca yokları oynayan Katalan ekibi, ender geliştirdiği atakların birinde Fransız yıldızı Henry ile 87. dakikada şeref sayısını attı. Karşılaşma 4-1 Real Madrid üstünlüğü ile sona erdi. Xavi 90+3'te gördüğü kırmızı kartla Barcelona'yı sahada 10 kişi bıraktı.

 

Bu sonuçla Real Madrid 81 puana ulaşırken, 64 puanda kalan üçüncü sıradaki Barcelona'nın, Villarreal'in haftayı galibiyetle kapatmasıyla ikincilik şansı kalmadı.