Gönderen Konu: Senna Villareal'de kaldı!  (Okunma sayısı 587 defa)

Çevrimdışı Saw

  • 2. SINIF UYE
  • ****
  • İleti: 9.123
  • Puan 1000
  • Cinsiyet: Bay
  • | |......S€N! S€V!Y0RUM......| |
    • Profili Görüntüle
Senna Villareal'de kaldı!
« : 26 Ağustos 2008, 08:19:47 »
Villarreal Kulübü Başkanı Fernando Roig, 2 yıllık daha sözleşmesi bulunan Marcos Senna'nın sözleşmesinin 1 yıl daha uzatıldığını ve ücretinin artırıldığını duyurdu.

Senna'nın sözleşmesinin feshedilmesi durumunda ise normalde 36 milyon euro olan tazminatın 100 milyon euro'ya dek çıkartıldığı bildirildi.

Villarreal'in, İtalyan Udinese takımı ile yaptığı hazırlık maçının ardından basına açıklama yapan Roig, ''Marcos Senna'nın sözleşmesini 1 yıl daha uzatmaya karar verdik. Marcos, hiç kuşku yok ki çok önemli ve Villarreal'in projeleri için gerekli olan bir futbolcu. Sözleşmesini iyileştirdik. Bu durumda herşey çok açık ve hepimiz memnunuz'' dedi.

Senna da, ''Her zaman burada kalmak istediğimi söyledim. Sözleşmemi uzatarak Villarreal'de 1 yıl daha kalmak beni mutlu ediyor. Şu anda tek düşündüğüm Villareal için çalışıp, büyük bir sezon için iyi şeyler yapmak'' diye konuştu.



Ajansspor.com'dan duyuru;
Geçtiğimiz günlerde yayınlamış olduğumuz Alper Aslan imzalı "Senna geliyor" haberimizde transferin bittiği duyumuna ulaştığımızı kullanıcılarımza duyurmuştuk.

Haberi aktardığımız günden sonra ise bu konuda farklı duyumlar da oluştu. Türk basınında milyon dolarlık gazeteler bile aynı haberi defalarca okuyucularına aktardı. Hatta bugün bile birçok gazetede bu transferin gerçekleştiği haberi yer almaktadır.

Bu da, ortada bir bilgi dolaştığının, fakat elde edilen duyumların yanlış olduğunun anlaşılmasını sağlamıştır.

Bu gelişmeler sırasında en ufak bir haberi hatta köşe yazını bile yalanlayan Fenerbahçe Kulübü'nin ise bu haberi kesinlikle yalanlalamış olması da bunun ispatıdır.

Hatta Senna haberinin doğruluğu, son olarak Aziz Yıldırım'ın ağzından aktarılan "Senna gelmeyecek" şeklindeki açıklamanın yalanlanması ile de gün yüzüne çıkmıştır.

Sarı lacivertlilerin bu futbolcuyla ilgilendiğini belli eden açıklamada şu ifadeler yer almıştır;
"Başkanımız Sayın Aziz Yıldırım'ın, Futbol Federasyonu Genel Kurulu'nda delegeler ile yaptığı sohbette, Senna için kulübü 24 milyon Euro istiyor, bu yüzden alacağımız isim o değil şeklinde konuştuğu iddia edilmektedir. Bu haberler doğru değildir. Sayın Başkanımızın bu konu ile ilgili kesinlikle bu şekilde bir diyalogu olmamıştır"..

Yani "Bu futbolcuyla ilgilenmiyoruz" diye hiçbir ifade resmi internet sitesinden (şu ana kadar) yayınlanmamıştır. Senna ve menajeri de defalarca "Aragones'ten teklif aldıklarını" açıklamışlardır. Tüm bunlar, haberin doğruluğunun kanıtıdır.

Biz kullanıcılarımıza günler öncesinden çok güvenilir kaynaklardan aldığımız bir duyumu aktardık. Bunu aktarmamak taktir edersiniz ki haberciliğin doğasına aykırıdır. Fakat haberdeki bazı ifadeler ise maalesef bahsettiğimiz yanlış duyumlardan kaynaklanmamtadır ve bu duyumları az önce de bahsetiğimiz milyon dolarlık bütçelere sahip dev gazeteler bile sütunlarına aktarmıştır.

Biz haberi ilk kez duyurmanın mutluluğunu halen yaşasak da, haberimizde "iddia" olarak aktardığımız bazı ifadelerin de doğru çıkmamasının üzüntüsünü duymaktayız.

Transfer zor bir iştir ve anlaşmalar bazen kulüpler düzeyinde farklı nedenlerden ötürü de olamayabilmektedir. Haberimizi o günün şartlarında doğruluğundan emin doluğumuz için yayına aldığımızı tekrar belirterek, gelişmelerin bu şekilde olmasının yorumunu ise değerli sporseverlere bırakıyoruz..

Saygılarımızla..