Gönderen Konu: ''Bay Haziran'' bırakıyor mu?  (Okunma sayısı 644 defa)

Çevrimdışı m3t3d1nh0

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 15.446
  • Puan 9028
  • Cinsiyet: Bay
  • olm kişisel mesajdan sanane
    • MSN Messenger - m3t3_d1nh0@windowslive.com
    • Profili Görüntüle
''Bay Haziran'' bırakıyor mu?
« : 07 Haziran 2008, 08:42:30 »
''Bay Haziran'' bırakıyor mu?

San Antonio Spurs'ün tecrübeli power forveti Robert Horry cumartesi günü yaptığı açıklama ile 7 şampiyonluk kazandığı 16 sezonluk NBA kariyerine son verip emekli olmayı gündemine aldığını söyledi.

(Dış Haberler Servisi)

Robert Horry "Şu anda gerçekten havamdayım. Tek söyleyebileceğim kendimi formda hissettiğim. Oynamak istiyorum, yüzde 80'im oynamak istiyor ve bir salona girip insanların basketbol topunu sektirdiğini gördüğümde bu yüzde 100'e yükselecek. O yüzden bekleyip neler olacağını göreceğiz" şeklinde konuştu.

Son şampiyon San Antonio Spurs, Batı Konferansı finallerinde Los Angeles Lakers'a 5 maçta (4-1) boyun eğdi. Cuma sabaha karşı oynanan maçla son bulan serinin Horry'nin oynadığı son play-off serisi olması bekleniyor.

Kritik anlarda isabet bulduğu 3 sayılık atışlar sebebiyle "Big Shot Rob" (Önemli atış Rob) ve Haziran aylarında oynanan play-off final serisi maçlarındaki önemli katkıları sebebiyle "Mr. June" (Bay Haziran) gibi lakapları bulunan Robert Horry Ağustos ayında 38 yaşına girecek.

237 maçla efsanevi pivot Kareem Abdul-Jabbar'ın elinde bulunan "NBA tarihinde en çok play-off maçı oynayan oyuncu" rekorunu 2008 play-off'larında kıran Horry sezonu 244 kariyer play-off maçı ile tamamladı. Tecrübeli oyuncu NBA kariyerinin her sezonunda play-off'larda boy göstererek de ilginç ve kırılması çok güç bir rekoru elinde bulunduruyor.

Horry "Eğer oynamaya devam edersem bir çok oyuncudan daha iyi olacağımı düşünüyorum. Onlar kadar çevik veya hızlı olmayabilirim ama muhtemelen ligin yaklaşık yüzde 98'inden daha zekiyim." şeklinde konuşarak tecrübesini ortaya koydu.

Horry'nin basketbola devam etmesi Spurs'ün sezon öncesinde karşılaşabileceği önemli bir problemi hatırlatacak: Yaş...

San Antonio'nun kadrosu gittikçe yaşlanmakta ve yazın kadroya bir gençlik aşısı yapılması önemli bir olasılık olarak göze çarpıyor.

Robert Horry Houston Rockets ve San Antonio Spurs ile ikişer Los Angeles Lakers ile de 3 şampiyonluk yaşadı ve NBA tarihinin 7 veya daha fazla şampiyonluk yüzüğüne sahip 8 oyuncusundan biri durumunda.