Gönderen Konu: Jefferson: Kazanma isteğimizi göstereceğiz  (Okunma sayısı 698 defa)

Çevrimdışı Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ********
  • İleti: 161.428
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
Jefferson: Kazanma isteğimizi göstereceğiz
« : 02 Kasım 2007, 22:31:56 »
Jefferson: Kazanma isteğimizi göstereceğiz
Kevin Garnett takasıyla Boston Celtics'ten Minnesota Timberwolves'a giden genç oyuncu Al Jefferson, Celtics'te kaybetmeye alıştıklarını fakat bu alışkanlığı Timberwolves'ta değiştireceklerini söyledi. Jefferson, "Kazanmak istediğimizi bireysel ve takım olarak herkese göstereceğiz" dedi.
NTVSPOR
Güncelleme: 14:27 TSİ 4 Ağustos 2007 Cumartesi

Kevin Garnett takasıyla Boston Celtics'ten Minnesota Timberwolves'a gelen genç oyuncu Al Jefferson, takas sürecinde yaşananlar ve gelecek beklentileriyle ilgili soruları NBA'in resmi sitesinde yanıtladı.

 

- Boston Celtics tarafından draft edilmeden önce Mississippi'de yaşıyordun. Minnesota hakkına neler biliyorsun?

 

AJ: Aslında çok fazla şey bildiğim söylenemez. Celtics'te oynarken yılda bir kez Minneapolis'e geliyorduk. Buranın güzel bir şehir olduğunu biliyorum. Büyük bir alışveriş merkezinin ve bir insanın ihtiyaç duyabileceği her şeyin bu şehirde olduğunu duydum, ancak eyalet hakkında pek fazla bilgim yok. Eyalet hakkında bilgi sahibi olmamamın iyi olduğunu düşünüyorum, böylece yazın boş zamanlarımı şehri ve her şeyi daha yakından tanımakla değerlendirebilirim.

 

-Takas yoluyla Minnesota Timberwolves'a gönderildiğini öğrendiğinde neler hissettin?

 

AJ: Genç ve ilk kez takas edilen bir oyuncu olarak Minnesota Timberwolves'a gönderildiğimi öğrendiğimde biraz hayal kırıklığına uğradım. Ancak, bu konu hakkında daha fazla düşünme fırsatım oldu ve Kevin Garnett gibi bir oyuncuyla takas edilmenin bir övgü olduğunu anladım. Celtics'te kaybetmeye alışmıştık, fakat bu alışkanlığı Timberwolves'a taşımak istemiyoruz ve taşımayacağız. Buraya kaybetmek için gelmedik. Yakaladığımız fırsattan dolayı çok heyecanlıyım ve burada mutluyum.

 

- Birçok genç ve yetenekli oyuncunun bulunduğu bir takıma geliyorsun, ama senin tecrübeli bir oyuncu gibi diğerlerine sahada neler yapmaları gerektiğini söyleyen kişi olacağını düşünmüyorum, bu konuda neler söyleyebilirsin?

 

AJ: Evet, takımda böyle bir rolüm olmayacak. Timberwolves'a Ryan Gomes, Sebastian Telfair ve Gerald Green gibi yetenekli genç oyuncularla birlikle geldim. Bu arkadaşlarımın da benimle aynı fikirde olduğunu düşünüyorum. Onlar da kazanmak istiyor. Genç kelimesini insanların düşündüğü gibi, yani sanki bir kusurmuş gibi algılıyorum. Genç olduğumuz için kaybetmemiz normalmiş gibi düşünülüyor, ancak bu kelime kesinlikle bu şekilde anlaşılmamalı. Diğer takımlar gibi biz de sahaya 5 oyuncuyla çıkıyoruz ve her birimiz profesyoneliz. Her akşam sahaya çıkmak ve bütün gücümüzü ortaya koymak zorundayız. Antrenör Wittman'la konuştum ve şundan kesinlikle eminim ki, sahada her şeyimizi ortaya koyarsak antrenörümüz bu durumdan çok memnun olacak ve bizim de tam olarak yapmak istediğimiz şey bu.

 

- Geçtiğimiz sezon çok iyi bir performans sergiledin ve maç başına 16 sayı – 11 ribaunt ve yaklaşık 2 blok ortalamalarıyla oynadın, ancak duyduğumuza göre bu istatistikler senin için yeterli değilmiş ve basketbolunu bir üst seviyeye taşımak istiyormuşsun.

 

AJ: Kesinlikle, her zaman geliştirebileceğiniz bir özelliğiniz vardır. Kevin Garnett ve Kobe Bryant gibi All-Star olmuş oyuncular dahi basketbollarını geliştirmek için çok fazla çalışmaya devam ediyor. Geçtiğimiz sezon iyi bir başlangıç yaptığımı düşünüyorum. Yazın geri kalan bölümünü Minnesota'da çalışarak değerlendirmeyi planlıyorum. Kazanmak istediğimizi bireysel ve takım olarak herkese göstereceğiz.

 

- Üst düzey oyuncuların tamamı yaz döneminde basketbollarına bir şeyler katarlar, sen bu yaz hangi özelliğini geliştirmeye çalışıyorsun?

 

AJ: Bu yaz şutumu çok geliştirdim. 3 sayı çizgisinin gerisinden değil, ama uzak sayılabilecek mesafelerden istikrarlı bir şekilde şut kullanmaya başladım. İsabetli şutlar kullanırsam savunma beni boş bırakamaz, fakat çok fazla alçak postun dışına çıkmak istemiyorum, çünkü en etkili olduğum bölge pota altı.

 

- Seni Minnesota Timberwolves formasıyla görmek için sabırsızlanıyoruz, peki başka hangi özelliklerini geliştirmeye çalışıyorsun?

 

AJ: Sol elimi daha iyi kullanmak için çok çalışıyorum ve bu konuda daha da iyi olabileceğime inanıyorum, fakat benim için en önemli nokta, hem bireysel savunmayı hem de takım savunmasını geliştirmeye devam etmek. 

 

-NBA kariyerini en iyilerden biri olmak üzerine kurdun, eğer ligdeki en iyi alçak post oyuncularından biri olamazsan ne olacak?

 

AJ: Ligin en iyilerinden biri olma isteği insanlara biraz ukalaca gelebilir, fakat bire birde hatta bazen ikili sıkıştırma geldiğinde hiç kimse beni durduramayacakmış gibi hissediyorum. Alçak posttan skor üretebilen bir oyuncu olarak tanınıyorum ve bu yüzden çok fazla dış şut kullanmak istemiyorum.

 

- NBA tarihinin en önemli alçak post skorerlerinden Kevin McHale Minnesota Timberwolves'un Basketbol Şube As Başkanı. Belki onun tecrübelerinden faydalanabilirsin.

 

AJ: McHale'den birkaç şey öğreneceğimi düşünüyorum. Celtics forması giymeye başladığım günden bu yana onun sahada neler yaptığını izliyorum. Boston'da sürekli NBA'in klasikleri arasına girmiş olan maçlar gösterilir ve bu yüzden de kendimi Boston'da McHale'i izleyerek büyümüşüm gibi hissediyorum. McHale ile yüz yüze konuşma fırsatı yakaladığım için çok heyecanlıyım. Timberwolves'a gelişimin en heyecan verici yönlerinden biri de kesinlikle McHale'la birlikte çalışmak.

 

- Olimpiyat elemeleri öncesi Amerika Birleşik Devletleri milli takımına karşı mücadele etmek için seçilen genç yıldızlardan biri de sensin. Bu konu hakkında neler söyleyebilirsin?

 

AJ: Amerika Birleşik Devletleri milli takımına karşı mücadele edecek gruba seçildiğimi öğrendiğimde bunun onur verici bir şey olduğunu düşündüm. NBA'in süperstarlarıyla aynı ortamda bulunmak, bir gün Amerika Birleşik Devletleri milli takımına seçilmeyi başarmanın insana neler hissettireceğini anlamamı sağlıyor. O günü sabırsızlıkla bekliyorum.

 

-  Kendini Timberwolves'un oyuncularından biri olduğun fikrine alıştırdın mı?

 

AJ: Elbette, eğer sahaya çıkıp kendimi ispatlarsam takıma daha kolay uyum sağlayabilirim. Belki bu sezon değil, ama ismim mutlaka Timberwolves'un değişmezleri arasına girecek.   

 

- Boston Celtics'ten seninle birlikte Minnesota Timberwolves'a gelen arkadaşların hakkında neler söyleyebilirisin?

 

AJ: Gerald Green'i zaten tanıyorsunuz, atletik özellikleri sayesinde inanılmaz smaçlar yapabiliyor ve gerçekten çok iyi bir şutu var. Sebastian Telfair çok iyi pas verebilen üst düzey bir oyun kurucu. Ryan Gomes'in en önemli özelliği birçok pozisyonda oynayabilmesi. Ligde her pozisyonu oynayabilen oyuncular arasında yer alıyor. Genç bir ekibiz ve kendimizi çok daha fazla geliştirebiliriz. Celtics'ten Timberwolves'a gelen grubun çok yetenekli olduğunu ve genç bir ekip olarak hiçbir sınırımızın olmadığını düşünüyorum.

 

- İhtiyaç duyulması halinde Batı Konferansı'nda yer alan pivotları savunabileceğini düşünüyor musun?

 

AJ: Elbette, zaten geçen sene Batı Konferansı'nda yer alan uzunları savunmuştum.

 

- Evet, ancak bazen 4 numaralı pozisyonda oynayan isimlere karşı karşıya geliyorsun, 4 numara  ve 5 numara pozisyonunda oynayan isimlere karşı mücadele ederken kendini rahat hissediyor musun?

 

AJ: Benim için hiçbir önemi yok. 4 numara ve 5 numara oynayan oyuncular arasındaki tek fark 5 numara oynayan isimlerin potaya daha yakın olmak istemesi, ancak daha önce de belirttiğim gibi benim için hiçbir önemi yok, her ikisiyle de mücadele edebilirim.

 

- Minnesota Timberwolves'un draftta 7. sıradan seçtiği Corey Brewer'la lisede aynı sınıftaydınız ve yaz döneminde onunla basketbol oynamaya alışkınsın. Bu konu hakkında neler söylemek istersin?

 

AJ: Evet, Corey ve ben lisede aynı sınıftaydık ve aynı zamanda çok iyi arkadaştık. Kamplarda hep birbirimize karşı oynadık.

 

-  Corey Brewer'ın son 2 sezon NCAA'de yaptıklarını takip ettiğini düşünüyorum. Elde ettiği başarılar için neler söyleyebilirsin?

 

AJ: Florida Gators 2 sezon önce NCAA şampiyonluğunu kazandığında Corey harikaydı, ancak geçtiğimiz sezon basketbolunu bir üst seviyeye taşıdı. Gerçekten inanılmazdı. Şampiyonluğa ulaştıkları son 2 sezonun maçlarını izlediğinizde her şeyin tamamen farkı olduğunu görebilirsiniz, geçtiğimiz sezon Florida'nın kazanması için Corey çok fazla şey yaptı. Dürüst olmak gerekirse, Timberwolves'un Corey'i draft ettiğini unutmuştum, çünkü draftla çok fazla ilgilenmiyorum. Ancak, buraya gönderildiğimi duyduğum zaman hangi oyuncularla birlikte mücadele edeceğimi öğrendim.

 

Çeviri: İlker Acun

Çevrimdışı ManSpider111

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 21.601
  • Puan 1277
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen ÜyesiNİN BABASI ;D
    • Profili Görüntüle
Jefferson: Kazanma isteğimizi göstereceğiz
« Yanıtla #1 : 30 Aralık 2007, 11:42:42 »
saol
Seni Unutmadık Barış Akarsu

Çevrimdışı Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ********
  • İleti: 161.428
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
Jefferson: Kazanma isteğimizi göstereceğiz
« Yanıtla #2 : 31 Aralık 2007, 10:35:26 »
eyw zeynel