Gönderen Konu: Lakers final biletini kaptı!  (Okunma sayısı 631 defa)

Çevrimdışı m3t3d1nh0

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 15.446
  • Puan 9028
  • Cinsiyet: Bay
  • olm kişisel mesajdan sanane
    • MSN Messenger - m3t3_d1nh0@windowslive.com
    • Profili Görüntüle
Lakers final biletini kaptı!
« : 07 Haziran 2008, 08:41:00 »
Lakers final biletini kaptı!

NBA sezonun en büyüğünü belirleyecek olan final serisinin ilk biletini alan Los Angeles Lakers oldu! Lakers'ın San Antonio Spurs karşısında son çeyrekte 17 sayı geriden geldiği karşılaşmada yıldızlaşan Kobe Bryant, takımını finale taşıdı!

NBA Batı Konferansı final serisi 5. maçında karşılaştığı son şampiyon San Antonio Spurs'ü yıldız basketbolcusu Kobe Bryant'ın etkili oyunuyla 100-92 yenen Los Angeles Lakers, NBA finalini yükselen ilk takım oldu.

Spurs karşısında seride durumu 4-1'e getiren Lakers Batı Konferansı Şampiyonu olurken, NBA finalinde karşılaşacağı rakibini beklemeye başladı. LA Lakers'ta Kobe Bryant ürettiği 39 sayıyla yine maça damgasını vuran isimdi. Kobe Bryant ürettiği sayıların 17'sini son çeyrekte kaydederken Lakers'ın San Antonio karşısında 17 sayı geriden gelip maçı almasında da büyük pay sahibi oldu. Lakers, bu galibiyetle Play-off serisinde oynadığı 15. maçında 12. galibiyetini elde etti. Lakers Staples Center'da ise 8'de 8 yaptı.

LA Lakers'ta Lamar Odom 13 sayı, 8 ribauntluk başarımıyla dikkat çekerken, Pau Gasol attığı 12 sayının yanı sıra 19 ribaunt toplayarak bu alanda play-off kariyer rekorunu kırdı. Gasıl karşılaşma boyunca 5 kez de asist yaptı.

Geceyi mağlubiyetle kapatan ve hem konferans şampiyonluğundan hem de NBA finalinden olan San Antonio Spurs'te ise Tony Parker 23 sayı üreterek takımının en skorer ismi oldu.

Tim Duncan'ın 19 sayı, 15 ribaunt ve 10 asisitlik göz kamaştıran başarımı ise takımına galibiyet getirmeye yetmedi. Michael Finley 13 sayıyla karşılaşmayı tamamlarken, Brent Barry ve Kurt Thomas ise 11'er sayıyla Lakers adına mücadele ettiler.

Los Angeles Lakers 1961 yılında Minneapois'ten Los Angeles'a taşındığından beri 23. kez NBA finallerinde mücadele edecek. Lakers toplamda ise 29 kez finallerde boy göstermişti.

Los Angeles ekibi bu finallerde 14 kez mutlu sona ulaşmıştı.

Los Angeles Lakers'ın NBA finalindeki rakibi ise Boston Celtics - Detroit Pistons serisinin galibi olacak. Doğu Konferansı final serisi Boston Detroit karşısında 3-2 önde bulunuyor.

Los Angeles Lakers, finaldeki muhtemel rakiplerinden Boston Celtics'le daha önce NBA finallerinde toplam 10 kez karşılaştı. Bu eşleşmelerin 8'inden Boston galip ayrılırken, Lakers ise yalnızca iki kez mutlu sona ulaştı. Lakers, muhtemel rakiplerinden Detroit Pistons'la ise 3 kez final serilerinde kozlarını paylaştı. Bunların sonuncusu 2004 yılındaydı ve bu seride Detroit Pistons zafere ulaşmıştı.