İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - black_tower91

217
EURO 2008 MİLLİ TAKIM ÖZEL / Romanya-Fransa
« : 12 Haziran 2008, 21:55:19 »
saol

218
EURO 2008 MİLLİ TAKIM ÖZEL / Isvicre-Cek Cumhuriyeti
« : 12 Haziran 2008, 21:55:11 »
saol

219
EURO 2008 MİLLİ TAKIM ÖZEL / İsvicre-Turkiye
« : 12 Haziran 2008, 21:55:06 »
saol

220
EURO 2008 MİLLİ TAKIM ÖZEL / Yunanistan-İsveç
« : 12 Haziran 2008, 21:55:01 »
saol

221
EURO 2008 MİLLİ TAKIM ÖZEL / İspanya-Rusya
« : 12 Haziran 2008, 21:54:57 »
saol

222
EURO 2008 MİLLİ TAKIM ÖZEL / Hollanda-Italya
« : 12 Haziran 2008, 21:54:52 »
saol

223
EURO 2008 MİLLİ TAKIM ÖZEL / Isvicre-Cek Cumhuriyeti
« : 12 Haziran 2008, 21:54:36 »
saol

224
EURO 2008 MİLLİ TAKIM ÖZEL / Çekler kendinden emin
« : 12 Haziran 2008, 21:54:14 »
2008 Avrupa Şampiyonası'nda pazar günü Türkiye ile karşılaşacak Çek Cumhuriyeti futbolcuları ve teknik direktörü, gruptan çıkma konusunda emin açıklamalarda bulundu.





Çekı Cumhuriyeti Teknik Direktörü Karel Bruckner, ev sahibi İsviçre'yi 2-1 yenen Türkiye'yi tebrik etmeleri gerektiğini, ancak gruptan çıkma savaşına hazır olduklarını söyledi.

Açıklamasında, yenildikleri Portekiz maçını da yorumlayan Bruckner, hücum oyunlarının hayli geliştiğini belirtti.

Çek Cumhuriyeti'nin kalecisi Petr Cech de yaptığı açıklamada, teknik direktörünün açıklamalarına tam destek verdi ve Türkiye'yi yenecek güçte olduklarına inandığını söyledi.

Cech, ''Performansımız gittikçe artıyor. Bu durumda Türkiye'yi geçeceğimize şüphe yok'' diye konuştu.

Kendisinden emin bir açıklama yapan golcü oyuncu Libor Sionko, ''Yarışa devam edeceğimize yüzde yüz eminim'' derken, takım kaptanı Tomas Ujfalusi, ekipteki hiçbir oyuncunun eve erken dönme düşüncesinde olmadığını söyledi.

Ujfalusi, ''Grup maçlarından sonra eve dönmenin ihtimalini dahi kabul etmiyoruz. Önemli maçlarda iyi işler başardık. Kaybetmemize rağmen, Portekiz maçı bile kendimize güvenimizi artırdı'' diye konuştu.

225
BEŞİKTAŞ / Beşiktaş Nuri'yi bildirdi
« : 12 Haziran 2008, 21:53:19 »
Beşiktaş Kulübü, transferi için uğraş verdiği milli oyuncu Nuri Şahin ile görüşmelere başladığını Borsa'ya resmen bildirdi.







Yeni sezon için transfer çalışmalarını sürdüren Beşiktaş, Thomas Zapotocny ve Nuri Şahin'in transferi için görüşmelere başladığını borsaya bildirdi.

Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş'den, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na (IMKB) gönderilen yazıda, İtalya'nın Udinese takımında forma giyen Çek futbolcu Zapotocny ve Almanya'nın Borussia Dortmund takımının gurbetçi oyuncusu Nuri Şahin için görüşmelere başlanıldığı bildirildi.

Bu arada, uzun süredir medyada Beşiktaş'a transferiyle ilgili haberlerler yer alan Zapotocny ve Nuri ile ilgili siyah-beyazlı kulüpten ilk kez resmi bir açıklama yapılmış oldu.

226
EURO 2008 MİLLİ TAKIM ÖZEL / En 'kötü' misafir Türkiye!
« : 12 Haziran 2008, 21:52:22 »
A Milli takımımız, katıldığı son 3 büyük organizasyonda da ev sahibi ülkelerin 'belalısı' oldu. 2000 Avrupa Şampiyonası'nda Belçika, 2002 Dünya Kupası'nda Japonya ve Güney Kore, son olarak EURO 2008'de İsviçre Türkiye'ye yenilmekten kurtulamadılar.





Futbol organizasyonlarında Türkiye, organizasyona evsahipliği yapan ülkelerin korkulu rüyası oldu.

 

2000 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda evsahibi Belçika'yı 2-0 yenerek kupa dışına atan Türkiye, 2002 Dünya Kupası'nda da evsahibi Japonya'yı 1-0'lık sonuçla kupadan elemişti. Ay-yıldızlılar tarihinin en büyük başarısnı elde ettiği 2002 Dünya Kupası üçüncülük maçında ise diğer ev sahibi ülke Güney Kore'yi 3-2 mağlup ederek, bronz madalyanın sahibi olmuştu.

 

2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'na Avusturya ile birlikte evsahipliği yapan İsviçre ile aynı grupta bulunan Türkiye, Arda'nın son dakikada attığı golle de İsviçre'yi 2-1 yenerek kupanın dışında bıraktı.

 

Böylece Türkiye, 3 büyük organizasyonda karşılaştığı evsahibi ülkeleri kupa dışında bırakmış oldu.

227
EURO 2008 MİLLİ TAKIM ÖZEL / 'Servet güven veriyor'
« : 12 Haziran 2008, 21:51:31 »
Milli oyuncu Hamit Altıntop, savunma oyuncusu Servet'in takımda olmasının kendilerine güven verdiğini belirterek, "Çünkü yüreğiyle oynuyor" dedi. Hamit, kazandıkları moralle Çek Cumhuriyeti'ni de yeneceklerini söyledi.





Avrupa Futbol Şampiyonası finallerinde ev sahiplerinden İsviçre'yi 2-1 yenerek çeyrek final umutlarını son maça taşıyan A Milli Takımın başarılı oyuncularından Hamit Altıntop, Servet'in sahada olmasından takımın güç aldığını söyledi.

Hamit, çok iyi ve kaliteli futbolculardan kurulu bir takım olduklarını belirterek, ''Devreyi 1-0 yenik kapatmamıza rağmen, inancımızı yitirmedik, moralimizi bozmadık. Bu maçı kazanacak güce ve tekniğe sahiptik. Her şeyden önemlisi biz bir takımdık. Ama iyi bir takım. Diyebilirim ki, takıma en büyük gücü Servet veriyor. Onun sahada olması bize hem güven, hem de moral veriyor. Çünkü Servet yüreğiyle oynuyor. Her şeyini kazanmak için ortaya koyuyor'' diye konuştu.

Servet'in sakatlığı konusunda ise Hamit, ''Şayet ciddi bir sakatlığı vardıysa ve bu maçta ona rağmen oynamak istediğiyse kendi sağlığını ve kariyerini riske eder. Ama ciddi bir sakatlığı yoksa oynamasından büyük güç aldık'' dedi.

ARDA VE SEMİH
Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'in bu maça Arda ve Semih'i almasının çok doğru ve yerinde bir karar olduğunu söyleyen Hamit, ''Arda'nın arkadan, Semih'in de önden yaptığı bindirmelerle rakibi çökerttik. Maçı kazanmamızı sağlayan golleri de bu 2 arkadaşımız attı. Onların adına çok sevindim. Şimdi biz inanın ki bu moralle Çek Cumhuriyeti maçından da iyi bir sonuç alarak, çeyrek finale takımımızı taşırız'' şeklinde konuştu.

228
EURO 2008 B Grubu karşılaşmasında Hırvatistan, turnuvanın favori ekiplerinden Almanya'yı 2-1 yendi. Hırvatistan puanını 6'ya yükseltip grup liderliği için büyük avantaj yakalarken, Almanya 3 puanda kaldı.




EURO 2008 B Grubu'nda Almanya ile Hırvatistan karşı karşıya geldi. Gruptaki ilk maçlarını kazanan iki takımın mücadelesinde Hırvatistan Almanya'yı 2-1'le geçmeyi başardı. Karşılaşmanın ilk yarısını 24. dakikada Srna'nın attığı golle öne kapatan Hırvatistan, 62. dakikada Oliç'in attığı golle farkı 2'ye çıkardı. Almanya 79. dakikada Podolski ile farkı 1'e indirse de, Hırvatistan sahadan 2-1 galip ayrılmayı başardı.

 

Karşılıklı ataklarla başlayan maçta ilk dakikalarda iki takım da birbirine üstünlük kuramadı. 24. dakikada Sol taraftan gelişen Hırvatistan atağında Pranjic'in kale sahası içine yaptığı ortada Jansen'in büyük hatasını affetmeyen Srna, bir anda araya girerek topu Almanya filelerine bıraktı ve takımını 1-0 öne geçirdi.

26. dakikada Almanya gole yaklaşan taraf oldu. Sol taraftan Jansen'in yaptığı ortada Mario Gomes'in kafa vuruşunda top üstten dışarı gitti. Bu pozisyonun ardından Hırvatistan Kranjcar ile bir fırsattan yararlanamazken, Almanya da Ballack'ın bir serbest vuruşu ve Kolse'nin kalesi sahasında içindeki net pozisyonundan gol çıkaramadı.

 

40. dakikada Frings'in sol taraftan kullandığı köşe vurşunda, Metzelder müsait pozisyonda kafa vurşunu yaptı ancak top üstten auta gitti. Oldukça zevkli geçen karşılaşmada Hırvatistan 42. dakikada ikinci gole çok yaklaştı. Bu dakikada sağ taraftan gelişen Hırvatistan atağında ceza sahasına ortalanan topta Olic'in pasıyla kaleci ile karşı karşıya kalan Kranjcar'ın vuruşunu kaleci Lehman çıkarmayı başardı ve ilk yarı Hırvatistan'ın 1-0'lık üstünlüğü ile sonuçlandı.

Almanya ikinci yarıya Jansen'in yerine Odonkor'u alarak başladı. İlk 15 dakika topa daha çok sahip olan ve beraberlik için rakip kaleye yüklenmeye çalışan Almanya, buna karşın tehlikeli pozisyon üretmekte zorlandı.

Almanya ataklarında gole izin vermeyen Hırvatistan, 62. dakikada gelişen bir atakta skoru 2-0'a taşdı. Sağ taraftan yapılan ortada Almanya savunmasına çarpan top yön değiştirerek kaleye yöneldi. Lehmann'ın çabasına rağmen direkten dönen top Oliç'in önünde kaldı, bu futbolcu da boş kaleye yaptığı vuruşla Hırvatistan'ı 2-0 öne geçirdi.

İkinci golden sonra Hırvatistan kalesine ataklarını yoğunlaştıran Almanya'nın 72. dakikada gelişen atağında Ballack'ın pasında sol tarafta topla buluşan Schweinsteiger'in vuruşunda defansa çarpan top son anda kornere gitti.

79. dakikada sol taraftan Lahm'ın yaptığı ortada Ballack kafayı vurdu, Hırvat defasına çarpan top Podolski'nin önünde kaldı. Bu oyuncunun sol ayağııyla yaptığı sert vuruşta top ağlara gitti ve fark bire inmiş oldu. 2-1

Karşılaşmanın son bölümlerinde iki takımın da az sayıdaki pozisyonundan gol sesi çıkmazken, 90. dakikada Alman oyuncu Schweinsteiger kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı. Bu kart ayrıca turnuvada çıkan ilk kırmızı kart oldu.