İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - black_tower91

361
EURO 2008 MİLLİ TAKIM ÖZEL / Emre Belözoğlu sakatlandı
« : 11 Haziran 2008, 12:02:52 »
A Milli Takım'ın yıldız futbolcularından Emre Belözoğlu baldırından sakatlandı. Emre bugünkü İsviçre karşılaşmasında forma giyemeyecek.




Avrupa Şampiyonası'ndaki ikinci maçını bugün Basel'de İsviçre ile yapacak olan A Milli Futbol Takımı'nda sakatlar kervanına Emre Belözoğlu da katıldı.   

 

Basına kapalı yapılan antrenman sonrası sağ alt baldırında şiddetli ağrı hisseden Emre Belözoğlu, MR'ı çektirilmek üzere hastaneye götürüldü.

Emre Belözoğlu'nun İsviçre karşısında forma giyemeyeceği belirtilirken, ay-yıldızlıların Çek Cumhuriyeti ile oynayacağı maçta da forma giymesinin zor olduğu öğrenildi.

362
EURO 2008 MİLLİ TAKIM ÖZEL / Cenevre'de tur hesabı
« : 11 Haziran 2008, 12:02:03 »
Avrupa Şampiyonası'nda gruplardaki ikinci maçlar Türkiye'nin de yer aldığı A Grubu'nda Portekiz-Çek Cumhuriyeti maçıyla başlıyor. İlk maçlarını kazanan iki takımın da hedefi sahadan üç puanla ayrılıp, tur vizesini büyük oranda garantilemek...




13. Avrupa Futbol Şampiyonası'na bugün Türkiye'nin de yer aldığı A Grubundaki ikinci maçlarla devam edilecek.

 

İsviçre'nin Cenevre kentinde oynanacak Portekiz-Çek cumhuriyeti maçı saat 19.00'da başlayacak. Karşılaşmayı Yunan hakem Kyros Vassaras yönetecek.

 

İlk maçlarda Portekiz, Türkiye'yi 2-0 yendi ve sergilediği futbolla da otoritelerden övgü aldı. Çekler ise ev sahibi İsviçre karşısında zaman zaman zorlansa da karşılaşmayı 1-0 kazanmayı bildi.

 

Çekler'in savunma oyuncusu Marek Jankolovski, zorlu maçla ilgili herkesin Ronaldo'dan bahsettiğini, fakat Portekiz'in Ronaldo'dan başka silahlara da sahip olduğunu belirtti. "Deco orta sahanın yıldızı. Gomes ileride çok tehlikeli. Tabii Simao ve Quaresma da öyle" diyen Jankulovski rakiplerinin müthiş bir takım olduğunu söyledi.

 

İsviçre maçının tek golünü atan Vaclav Sverkos da, "Portekiz'den daha güçlü bir rakip bulamazdık. Avrupa'nın en iyi kulüplerinde oynayan pek çok oyuncuları var. Onlar turnuvanın favorisi" diyerek rakipten çekindiklerini ortaya koyuyor.

 

İsviçre maçında özellikle hücumda etkisiz kalınması üzerine Çek teknik direktör Carol Brüeckner bir takım değişikliklere gideceğini açıkladı. Savunmadan memnun olan deneyimli teknik adamın orta saha ve ileride nasıl bir değişikliğe gideceği ise merak konusu...

 

Turnuva öncesi favoriler arasında gösterilen, Türkiye maçının ardından iddiaları birkez daha kanıtlayan Portekiz Milli Takımı’nda ise bir değişiklik beklenmiyor. Brezilyalı teknik direktör Scolari'nin Türkiye maçının 11'ini Çeklere karşı da oynatması bekleniyor.

 

Portekizli futbolcular da kendilerine güvenseler de işlerinin kolay olmadığını söylüyorlar. Takımın Brezilya asıllı yıldızı Deco, "Çekleri küçümsemiyoruz. İsviçre karşısında çok iyi oynayamadılar ama bu bir ölçü değil" diyerek, en az Türkiye maçı kadar zorlu bir mücadelenin kendilerini beklediğini söyledi.

 

İki takım bugüne dek ise sadece bir kez karşılaştılar. 1996 Avrupa Şampiyonası’ndaki maçı Çek Cumhuriyeti Karel Poborsky'nin golüyle 1-0 kazanmış ve yarı finale yükselmişti.

363
İtalyan basını, Hollanda'ya 3-0 yenilen İtalya Milli Takımı'nı ve teknik direktör Roberto Donadoni'yi eleştirdi. Corriere dello Sport ''Donadoni faciası'' başlığını kullanırken, Tuttosport gazetesi de ''Lippi'yi bize geri verin'' manşetini attı.




2006 Dünya Kupası'nın şampiyonu İtalya Milli Takımı, Avrupa Şampiyonası'ndaki ilk maçında Hollanda'ya 3-0 yenilince İtalyan basını tarafından ağır şekilde eleştirildi.   

 

La Gazzetta dello Sport, ''Kahretsin, bu ne yenilgi'' manşetiyle verdiği haberin spot cümlelerinde, kaleci Buffon'un maç sonunda İtalyanlar'dan özür dilediği belirtilirken, ''Hollanda'dan ders. Buffon: ''Bizi bağışlayın. Dünya şampiyonları çöküşü yaşarken, Van Basten'in ekibi 3-0'lık bir galibiyet yaşadı'' denildi.   

 

Manşetinde ''Donadoni faciası'' başlığını kullanan Corriere dello Sport, ''Gökmavililer Avrupa Şampiyonası'ndaki ilk karşılaşmada Hollanda'ya 3-0 yenilerek alt üst oldular. Buffon, İtalyanlar'dan özür diledi. Ekibimiz, ilk gol aslında ofsayt olsa da kendisini maça veremedi. Del Piero ve Cassano'nun oyuna alınmaları da bir işe yaramadı'' yorumunu yaptı.   

 

Tuttosport gazetesi ise İtalya Milli Takımı'nın önceki teknik direktör Marcello Lippi'yi arar hale geldiğini vurgulayarak, ''Lippi'yi bize geri verin'' manşetini atarken, yenilginin Donadoni'nin yanlış seçimlerinden kaynaklandığını savunduğu haberinde, alt başlıkta ''Donadoni İtalya'yı batırdı. Hollanda karşısında tarihi bir hezimet yaşandı'' ifadelerini kullandı.   

 

''Her şey yanlıştı'' başlığıyla sunulan yorum yazısında da ''Bu hezimet sonrasında güven kazanmayı nasıl başaracaksın? Lütfen, bize Lippi'yi geri verin. Keşke bu mümkün olabilse. Şimdi lütfen hiç kimse, ilk golün aslında ofsayt olduğu türünden bir bahanenin ardına sığınmaya kalkışmasın'' denildi.     

 

TARİHİ YENİLGİ

İtalya'nın Hollanda karşısında aldığı 3-0'lık mağlubiyet, Gök Mavililer için tarihi bir yenilgi olma özelliği de taşıyor.

 

İtalya, Avrupa Şampiyonası'nda daha önce en ağır yenilgisini 22 Haziran 1988'de, Almanya'da SSCB ile oynadığı yarı final karşılaşmasında yaşamıştı. Karşılaşma, Litovşenko ve Protassov'un imzaladığı gollerle, İtalya'nın 2-0'lık yenilgisiyle sonuçlanmıştı.   

 

İtalya'nın aldığı en son 3-0'lık yenilgi ise 25 yıl önce yaşanmıştı. Napoli'de 15 Ekim 1983'te İsveç ile oynadığı Avrupa Futbol Şampiyonası eleme maçında İtalya, sahadan 3-0'lık yenilgiyle ayrılmıştı.

364
EURO 2008 MİLLİ TAKIM ÖZEL / İsveç fiyakayı bozdu: 2-0
« : 11 Haziran 2008, 11:59:03 »
EURO 2008 D Grubu maçında İsveç, son Avrupa şampiyonu Yunanistan'ı Ibrahimovic ve Hansson'un golleriyle 2-0 mağlup etti.




13. Avrupa Futbol Şampiyonası'na 4. gün maçlarıyla devam edildi. A, B ve C gruplarının ardından D Grubu'nda da ilk maçlar tamamlandı.

EURO 2008'e son şampiyon unvanıyla gelen Yunanistan, gruptaki ilk maçında İsveç'e 2-0 yenilmekten kurtulamadı. Avusturya'nın Salzburg kentinde yer alan Wals-Siezenheim Stadı'nda oynanan maçta İsveç'e 3 puanı getiren goller Ibrahimovic ve Hansson'dan geldi.

Her iki takımın da etkili ataklar üretemediği ve orta alan mücadelesi şeklinde geçen ilk yarının ardından, ikinci yarıya üstünlüğünü kabul ettirerek başlayan İsveç, 49'da Wilhelmsson'la yararlanamadığı fırsatın ardından 67. dakikada turnuvanın en şık gollerinden birini atan Ibrahimovic'in sayısıyla 1-0 öne geçti.

Bu dakikadan sonra eşitliği sağlamak için savunmasında açıklar veren son Avrupa şampiyonu Yunanistan karşısında etkili kontrataklar üreten Kuzey Avrupa temsilcisi, 72. dakikada Hansson'un golüyle rahatladı.

Son 5 büyük turnuvaya katılan ve son Avrupa Şampiyonası'nda çeyrek finalde Hollanda'ya penaltılarla elenen İsveç, kalan kısa sürede rakibine şans tanımayınca EURO 2008'e 2-0'lık önemli bir galibiyetle 'merhaba' dedi. Rakibini 1920'den sonra ilk kez mağlup eden İsveç, Rusya'yı 4-1 yenen İspanya'nın ardından D Grubu'nda ikinci sıraya yerleşti.

EURO 2008 elemelerinde Türkiye ile aynı grupta yer alan ve lider olan son şampiyon Yunanistan ise, ilk maçından puansız ayrılarak üçüncü sıraya oturdu.



YUNANİSTAN: 0 - İSVEÇ: 2
Stat: Wals-Siezenheim
Hakemler: Massimo Busacca, Matthias Arnet, Stephane Cuhat (İsviçre)
Yunanistan: Nikopolidis, Antzas, Dellas (Dk. 70 Amanatidis), Kyrgiakos, Seitaridis, Katsouranis, Karagounis, Basinas, Torosidis, Charisteas, Gekas (Dk. 46 Samaras)
İsveç: Isaksson, Alexandersson (Dk. 74 Stoor), Mellberg, Hansson,  Nilsson, Wilhelmsson (Dk. 78 Rosenberg), A.Svensson, D.Andersson, Ljungberg, H.Larsson, Ibrahimovic (Dk. 71 Elmander)
Goller: Dk. 67 Ibrahimoviç, Dk. 72 Hansson (İsveç)
Sarı kartlar: Dk. 1 Charisteas, Dk. 51 Seitaridis, Dk. 61 Torosidis (Yunanistan)

365
EURO 2008 MİLLİ TAKIM ÖZEL / İspanya farklı başladı: 4-1
« : 11 Haziran 2008, 11:57:38 »
EURO 2008 D Grubu'nun ilk maçında Rusya'yı David Villa (3) ve Fabregas'ın attığı gollerle 4-1 mağlup eden İspanya, turnuvaya 3 puanla başladı.

 


EURO 2008 D Grubu'nda günün ilk maçında İspanya ile Rusya, Avusturya'nın Insbruck kentinde karşı karşıya geldi. 20, 44 ve 72. dakikalarda David Villa ile 90. dakikada Fabregas'ın attığı gollerle maçı 4-1 kazanan İspanya, hem turnuvaya 3 puanla başladı hem de iddiasını gözler önüne serdi. Tivoli Neu Stadı'ndaki karşılaşmada Rusya'nın tek golünü ise Pavlyuchenko kaydetti.

Sakatlıkları nedeniyle Pavel Pogrebnyak ve Andrei Arshavin gibi iki önemli oyuncusundan yoksun mücadele eden Rusya karşısında maça iyi başlayan İspanya, ilk dakikalarda oyunun kontrolünü ele geçirmeyi başardı. İki önemli yıldızı Fernando Torres ve David Villa ile pozisyonlar bulan 'boğalar', 20. dakikada David Villa'nın attığı golle 1-0 öne geçti.

Golün hemen ardından çok önemli bir fırsatı değerlendiremeyen Rusya'nın bir topu da direkten döndü. Eşitliği sağlamak için savunmada boşluklar veren Rusya'nın üstüne kontra ataklarla giden İspanya, David Villa'nın 44. dakikada attığı golle farkı ikiye çıkardı ve devreyi de 2-0 önde kapattı.

İkinci yarıya Sychev yerine Bystrov ile başlayan Rusya, ilk dakikalarda güçlü rakibi karşısında istediği baskıyı oluşturamadı. Skorun da verdiği rahatlıkla geri çekilen ve oyunu kendi sahasında kabul eden İspanya'da, 54. dakikada Fernando Torres'in yerine Fabregas oyuna dahil oldu.

İkinci yarıda kontrataklarla rakip kaleye giden İspanya, 70. dakikadan itibaren oyunun kontrolünü tamamen ele alırken, ilk yarıda iki kez rakip fileleri havalandıran David Villa'nın 72. dakikada kaydettiği golle 3-0 öne geçti.

Kalan bölümde farkı azaltma çabasıyla rakip kaleye yüklenen Rusya, 86. dakikada Pavlyuchenko'nun attığı kafa golüyle skoru 3-1'e getirdi. Ancak kontrataklarla pozisyon üretmeye devam eden 'boğalar', 90. dakikada Fabregas'ın attığı golle farkı yeniden üçe çıkardı ve maçı da 4-1 kazandı.

İspanya EURO 2004'te de aynı grupta yer aldığı ve 1-0 yendiği Rusya'yı bu kez 4-1'le geçerek, şu ana kadar EURO 2008'in en gollü maçına imza attı.

Son altı maçını kazanan İspanya, Kasım 2006'dan bu yana oynadığı toplam 16 maçta yenilgi yüzü görmedi. Turnuvaya 3 golle başlayan David Villa ise, 32. kez giydiği milli formayla toplam 17 gole ulaştı.
 

İSPANYA: 4 - RUSYA : 1
Stat: Tivoli Neu
Hakemler: Konrad Plautz, Egon Bereuter, Markus Mayr (Avusturya)
İspanya: Casillas, Ramos, Puyol, Marchena, Capdevila, Senna, Iniesta (Dk. 63 Cazorla), Xavi, Silva (Dk. 77 Xabi Alonso), Villa, Torres (Dk. 54 Fabregas)
Rusya: Akinfeyev, Anyukov, Kolodin, Shirokov, Zhirkov, Semak, Zyryanov, Semshov (Dk. 57 Torbinsky), Bilyaletdinov, Sychev (Dk. 46 Bystrov) (Dk. 70 Adamov), Pavlyuchenko
Goller: Dk. 20, 44 ve 75 Villa, Dk. 90 Fabregas (İspanya), Dk. 86 Pavlyuchenko (Rusya)

366
NBA / Söz sırası Kobe'nin: 87-81
« : 11 Haziran 2008, 11:55:26 »
Los Angeles Lakers 2-0 geride olduğu NBA final serisinin 3. maçında Boston Celtics'i Staples Center'da 87-81 yendi. Sahasında 9. play-off maçını da kazanan Lakers'ta Kobe Bryant 36 sayıyla başroldeydi.





NBA final serisinin 3. karşılaşması ilk 2 maçta olduğu yine büyük bir mücadeleye sahne oldu. Seride 2-0 geride olan Los Angeles Lakers, ezeli rakibi Boston Celtics'i sahasında 87-81 mağlup etti. Evindeki yenilmezlik serisini 15 maça çıkaran Lakers, finallerde durumu 2-1'e getirdi.

Staples Center'daki maça her iki takım da hücumda tutuk başladı. 4.5 dakikada sadece 2 sayı üretebilen Boston karşısında Kobe Bryant'ın önderliğinde agresifliğini artıran Lakers, 8-0'lık bir seriyle ilk molaya 9-2 önde girdi. Moladan sonra Rondo ve Posey ikilisinin etkili oyunuyla dengeyi sağlayan Celtics, periyodun sonunda 20-20'lik eşitliği yakaladı.

İkinci çeyreğin başında Lakers'ta Odom ve Radmanovic üçer faule ulaşırken, buna karşın savunma direncini artıran ev sahibi ekip, ilk 3 dakikada 9-2'lik bir seri yakalayarak 29-22 öne geçti. Garnett'in ilk basketini 8. denemesinde bulduğu Boston takımı, devreyi 8 top kaybı ve 14/42 saha içi isabetiyle kapatırken, ev sahibi ekipte Kobe'nin kenarda olduğu dakikalarda devreye Vujacic girdi. Sloven gard bu çeyrekte 12 sayılık bir katkı yaparken, soyunma odasına 43-37 önde inen Los Angeles Lakers, 12/22 serbest atış oranıyla farkı daha fazla açma şansını kullanamadı.

İkinci yarının başında Celtics'te günün başarılı ismi Rajon Rondo ayak bileğinin dönmesi sonucu oyunu terk ederken, rakibinin üst üste hücumlardan boş dönmesini iyi değerlendiren konuk ekip, 7 dakika içinde 51-49 öne geçti. Allen'ın liderliğinde skor üstünlüğünü sürdüren Boston, son periyoda 62-60 önde girdi.

4. çeyrek Vujacic ve Allen'ın karşılıklı üçlükleriyle başlarken, iki takımın da iyi savunma yaptığı bölümde Boston'da sadece 6 sayı kaydedebilen günün formsuz ismi Paul Pierce 5. faulünü aldı. Bitime 7 dakika kala Kobe'nin üçlüğüyle 69-68 öne geçen Lakers, son bölümleri büyük çekişmeye sahne olan maçtan 87-81 galip ayrıldı.

2-0 yenik olduğu seriyi bu galibiyetle 2-1'e getiren Los Angeles Lakers, bu sezon sahasında oynadığı 9. play-off maçını da kazanırken, Boston Celtics'e karşı da sezonun ilk galibiyetini aldı. 2-0 geriden gelip şampiyon olan NBA tarihindeki 4. takım olmayı amaçlayan Lakers'ta gecenin kahramanı sezonun MVP'si Kobe Bryant'tı. Son 3 hücumda sayı bularak takımına galibiyeti getiren Kobe, maçı 36 sayı-7 ribaunt-1 asistle tamamladı.

20 sayıyla kariyerinin play-off rekorunu kıran Sasha Vujacic ise Kobe'nin en büyük destekçisiydi. Ev sahibinde 9 sayıda kalan Pau Gasol 12 ribaunt alırken, 4 sayı-9 ribaunt- 4 asist üreten Lamar Odom son çeyrekte ön plana çıktı.

Bundan sonraki 2 maçı daha Los Angeles'ta oynayacak olan Boston Celtics'te Ray Allen'ın 25 sayı-5 ribauntluk performansı yeterli olmazken, Lakers'a karşı alınan ilk yenilgide Kevin Garnett'in 13, Paul Pierce'ın 6 sayıda kalması önemli etken oldu.

367
SAĞLIK BİLGİLERİ / Sindirim sisteminin dostu: Enginar
« : 11 Haziran 2008, 11:52:58 »
saol

368
SAĞLIK BİLGİLERİ / Eriği tuzlamayın!
« : 11 Haziran 2008, 11:52:30 »
evet bunu biliorm bende

hiç ii deil tuzlamakk

369
İnternational League / Turnuva Sohbeti
« : 11 Haziran 2008, 11:51:44 »
Beyler onaylamayan son 2 kişi onlarda onaylasın kuraları belirtcem

370
İnternational League / Turnuva Sohbeti
« : 11 Haziran 2008, 11:49:46 »
Burdan yorumlarını ve  görüşleri yazabilirsiniz.

371
12.NBA 08 TURNUVASI / HAMACHİ AĞIMIZ
« : 11 Haziran 2008, 11:31:01 »
başarılar

372
12.NBA 08 TURNUVASI / PUAN ÖDÜLLERİMİZ
« : 11 Haziran 2008, 11:30:21 »
başarılar