İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - Saw

553
İNGİLTERE LİGİ HABERLERİ / "Berbatov'da son hamle!"
« : 26 Ağustos 2008, 08:09:56 »
Geçen çarşamba Bulgaristan'ın Bosna Hersek'i 2-1 mağlup ettiği özel maçta takımının gollerine imza atan Berbatov Cumartesi günü oynanan Sunderland maçı kadrosundan çıkarılmıştı.

Geçen hafta bir kaç gazete Berbatov'un bir taraftarın kendi ismi yazılı Manchester United formasına imza attığı fotoğrafı yayınlamıştı.

Spurs teknik direktörü Juande Ramos kulübün internet sitesinde yayınlanan bir demecinde Berbatov'u, oyuncunun maçta oynamaya hazır olmadığını düşündüğünü belirttiği için kadroya almadığını söylemişti

Bulgar golcünün durumu hakkında konuşan Ramos "Daha önce de söylediğim gibi beklemeye ve oyuncumla milli maçtan döndükten sonra oynamaya hazır olup olmadığını konuşmaya ihtiyacım vardı. Kendisini kadroya almadım çünkü yeteri kadar konsantre olduğunu düşünmüyordum. Soyunma odası atmosferine ve takımın gösterdiği çabaya uygun olmadığını hissettim. Bir oyuncu oynamaya hazır değilse onun ne kadar iyi olduğu önemli değildir. Hazır değilse iyi bir maç çıkaramaz. Kendimle ilgili endişelendiğim tek nokta maça çıkacak, mücadele edecek ve kazanmaya çalışacak en iyi takımı seçebilmiş olmamdır." dedi.

2 sezon önce Bayer Leverkusen'den 10.9 milyon pound (20.36 milyon dolar) karşılığında Tottenham'a transfer olan Berbatov, Pazar günü yayınlanan gazetelerin haberine göre kendisiyle gelecek hafta kapanacak olan transfer dönemi öncesinde sözleşme imzalamak isteyen Manchester United'a katılmak istediğini gizlememişti.

Tottenham Bulgar oyuncuya 30 milyon pound değer biçerken Manchester United'dan gelen 20.5 milyon poundluk teklif reddedilmişti.

Premier League'de 2. hafta geride kalırken oynadığı her iki maçı da Middlesbrough ve Sunderland'e 2-1 kaybederek sezona kötü bir başlangıç yapan Tottenham'da Berbatov'un ayrılması durumunda kadroda "santrfor" özellikli tek futbolcu yeni transfer Darren Bent kalacak.

554
İNGİLTERE LİGİ HABERLERİ / Deco Chelsea'ye ısındı!
« : 26 Ağustos 2008, 08:09:35 »
Sezonun ilk maçında Portsmouth'u Stamford Bridge'de 4-0 yenen Chelsea, Premier League 2008/09 Sezonu'nun ikinci haftasında Wigan Athletic deplasmanı JJB Stadı'na konuk oldu. Karşılaşmada Alan Wiley düdük çaldı.

Wigan ise ilk haftada West Ham deplasmanı Upton Park'ta 2-1 yenilerek lige mağlubiyetle başlamıştı.

Wigan'da ilk haftanın ardından ilk 11'de 2 değişiklik vardı; Chelsea karşısında Paul Scharner'in yerine defansın göbeğinde Titus Bramble, Olivier Kapo'nun yerineyse orta sahada Jason Koumas başladı.

Portekizli menajer Luiz Felipe Scolari ilk hafta Portsmouth karşısında farklı kazanan 11'de sadece bir değişiklik yaptı; Jon Mikel Obi'nin yerine orta sahada sakatlığı geride kalan Ganalı Michael Essien başladı.

Wigan Athletic [0 - 1] Chelsea
04' [0 - 1] Deco

Karşılaşmanın 88. dakikasında Olivier Kapo'nun yakın mesafeden vuruşunda gole izin vermeyen Chelsea file bekçisi Petr Cech ev sahibini beraberlikten etti.

Chelsea bu galibiyetle 2'de 2 yaparak ligde 6 puana ulaşırken, Wigan Athletic ikinci hafta sonunda da puanla tanışamadı.

Chelsea üçüncü haftada komşusu Tottenham Hotspur'u Stamford Bridge'de ağırlayacak, Wigan Athletic ise Hull City deplasmanı KC Stadı'na konuk olacak.

555
İNGİLTERE LİGİ HABERLERİ / Komşusundan Arsenal'e puan yok!
« : 26 Ağustos 2008, 08:09:13 »
Premier League'de 2008/09 Sezonu'nun açılış maçında ligin yeni takımlarından West Bromwich Albion'u Emirates Stadı'nda yeni transferi Samir Nasri'nin tek golüyle yenen Arsenal ikinci haftada Fulham deplasmanı Craven Cottage'a konuk oldu.

Fulham ise ilk haftada ligin bir diğer yeni takımı Hull City'yle deplasmanda karşılaşmış ve 2-1'lik skorla evine puansız dönmüştü.

Fulham'ın yeni transferi Toni Kallio Arsenal karşısında Paul Konchesky'nin yerine ilk 11 başlarken, bir diğer yeni transfer Andrew Johnson sakatlığı sebebiyle forma giyemedi.

Arsenal'de hastalığını atlatan Kolo Toure ilk 11 başlarken, sakatlığı sebebiyle hafta içinde milli maçta oynayamayan Samir Nasri yeniden formasına kavuştu. Hollandalı Robin van Persie de Danimarkalı Nicklas Bendtner'in yerine sahadaydı.

Fulham [1 - 0] Arsenal
21' [1 - 0] Brede Hangeland

556
İNGİLTERE LİGİ HABERLERİ / Cisse golle başladı!
« : 26 Ağustos 2008, 08:08:52 »
Yaptığı transferlerle Premier League'de söz sahibi olmak isteyen ancak 2008/09 Sezonu'na Middlesbrough deplasmanı Riverside'da alınan 2-1'lik yenilgiyle başlayan Tottenham Hotspur, ikinci haftada da White Hart Lane'de konuk ettiği Sunderland karşısında aynı skorla yenildi.

Tottenham [1 - 2] Sunderland
55' [0 - 1] Richardson
73' [1 - 1] Jenas
83' [1 - 2] Cissé

Konuk Sunderland'e 3 puanı getiren isimse; hafta içinde Marsilya'dan kiralanan Fransız golcü Djibril Cissé'ydi.

557
BANKASYA 1-2-3. LİGLER / Ordu sezonu açtı!
« : 26 Ağustos 2008, 08:07:37 »
19 Eylül Stadı'nda düzenlenen sezon açılış töreninde, yeni transfer edilen 24 futbolcur taraftarlara tanıtıldı. Takım, teknik direktör Ahmet Apaydın yönetiminde kısa bir çalışma yaptı.

Öte yandan Orduspor'da, kulüp başkanı Mehmet Fikret Çavuş'un istifasının ardından yönetim kurulunun görevi sürdürme kararı aldığı bildirildi.

Kulüp basın sözcüsü Cengiz Bilgihan, Orduspor'un geleceği açısından yönetim kurulu olarak görevi sürdürme kararı aldıklarını belirterek, "Şu aşamada alınacak bir olağanüstü kongre kararı takıma büyük zararlar verir" dedi.

Törene, Ordu vali yardımcıları Adem Yılmaz ve Mehmet Fikret Çavuş, Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun ile taraftarlar katıldı.

558
BANKASYA 1-2-3. LİGLER / Osman Gürsoy taraftara seslendi!
« : 26 Ağustos 2008, 08:07:15 »
Kırmızı Grup'un kendisini lağv etmesinden sonra bu gruba dahil olan taraftarlar açık tribünde Yarenler Taraftar Grubu'yla birlikte Boluspor'a destek verecek. Açık tribünde ortamın daha güçlü olması için taraftarların birlik ve beraberlik içinde olmasını isteyen Osman Gürsoy, "90 dakika takımını destekleyen taraftar istiyoruz. Kırmızı Grup'un kendisini lağv etmesinden sonra aldığımız duyumlara göre ateşli taraftarlarımız açık tribünde yer alacakmış. Bu yıl tribünlerin daha renkli olacağını düşünüyorum" dedi.

Bu yıl Boluspor'un hedefine ulaşması için ateşli taraftara ihtiyaç duyduklarını anlatan Futbol Şube Sorumlusu Osman Gürsoy, şöyle konuştu:
"Biz tribünlerde seyirci değil taraftar görmek istiyoruz. Tribünler ne kadar ateşli olursa o kadar başarıya yakın oluruz. Boluspor taraftarının büyüklüğünü spor camiası biliyor. Taraftarımız sürekli tezahürat yaparsa futbolcularımız da o kadar iyi konsantre olur. Camialar sadece yönetim ve oyunculardan oluşmaz. Taraftar varsa başarı olur. Bu yıl başarının anahtarı taraftarın elinde"

559
BANKASYA 1-2-3. LİGLER / Malatyaspor'da kritik günler!
« : 26 Ağustos 2008, 08:06:57 »
Tekgül, kulüp idari binasında düzenlediği basın toplantısında, geçen hafta sonu yapılan kongrenin yeterli delege sayısına ulaşılamaması sebebiyle ertelendiğini hatırlattı.

Mevcut yönetimin de istifa etmesi ile kulübün zor bir döneme girdiğini ifade eden Tekgül, çarşamba gününe kadar futbolcuları kentte kalmaları yönünde ikna ettiğini, o güne kadar bir başkan adayının çıkmaması durumunda futbolcuların kenti terk edebileceklerini ifade ederek, şöyle konuştu:
''Hepinizin bildiği gibi kongrede istediğimiz sonucu alamadık. Sonuç alınamadığı gibi, mevcut yönetim de istifa etti. Bu çok zamansız oldu. 1 Eylül tarihinde transfer dönemi bitiyor. Takımda belirsizlik var. Futbolcularla görüşerek çarşamba gününe kadar beklemeleri gerektiğini söyledik. Bu tarihe kadar en azından bir başkan adayı çıkarsa futbolcular önünü görür. Yok eğer çıkmazsa kenti terk edebilecek futbolcular da olabilir. Çarşamba gününe kadar bir başkan adayının çıkması lazım.''

-KAYYUM YERİNE GEÇİCİ YÖNETİM-
Hafta sonu yapılacak kongrede de başkan adayı çıkmaması durumunda kulübün kayyuma kalacağına işaret eden Tekgül, kayyum yönetimi yerine, geçici bir yönetimin oluşturulabileceğini dile getirerek, ''Bu hafta sonu yapılacak kongrede de başkan çıkmazsa vali ve belediye başkanının da istemesi halinde geçici bir yönetim oluşturulabilir. Takımın kayyuma kalması yerine bu geçici yönetim gelmesi daha iyi olur. Daha sonra gelen yönetim, bu yönetimden görevi devralır'' dedi.

560
Kapsal, yaptığı açıklamada 40. TSYD Ege Dostluk Turnuvası'nın ilk maçı olan Manisaspor karşılaşmasına tam kadro çıktıklarını, Manisaspor'un bütçesinin kendilerinden 3-4 kat fazla olmasına rağmen iyi bir oyun ortaya koyduklarını söyledi.

Altay maçında genç oyuncularla mücadele ettiklerini belirten Kapsal, dünkü karşılaşmada oynayan futbolcuların kendilerine ümit verdiğini vurgulayarak, şunları söyledi:
''Sahaya koyduğumuz olumlu işlerimiz var. Elbette eksik yönlerimiz de bulunuyor. Bu eksiklerimizi olumlu hale getirmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ben hazırlık döneminde almak istediklerimizi aldım. Bunun analizini yapacağız. Daha fazla çalışacağız. Yeni bir kadro kurduk, futbolcuların arasındaki uyumu sorununu her geçen gün azaltıyoruz. Bu bir süreçtir, şampiyonluk sürecine de girdik. Karşıyaka camiasının sabretmesi ve güven duyması gerekir. Futbolcularım onlara duyulan sabır ve güveni boşa çıkarmayacak.''

-FUTBOL CİDDİ BİR İŞTİR-
Kulüp olarak, bütçeleri kısıtlı olmasına rağmen, sportif anlamda başarı için çalıştıklarını ifade eden Kapsal, Türkiye'de futbolun günlük hesaplarla yapıldığını ifade ederek, ''Türkiye'de bir futbol gerçeği var. Bizim amacımız saha içinde amaç birlikteliğinin yanı sıra saha dışında da futbolcuların sosyal birlikteliğini sağlamak. Futbol ciddi bir iştir. Futbolda amaç günü kurtarmak için pahalı transferler yapmak değil. Biz, gençlerle çalışıp, geleceğin takımını oluşturmak için çalışıyoruz. Bizim yaptığımızın doğru yol olduğuna inanıyorum'' diye konuştu.

561
BANKASYA 1-2-3. LİGLER / "Lige hazır gözükmedik"
« : 26 Ağustos 2008, 08:06:19 »
Uçar, yaptığı açıklamada Cuma ve Pazar günleri oynadıkları karşılaşmalarda istedikleri oyunu sergileyemediklerini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Gerçeği söylemek gerekirse turnuvadaki maçlara baktığımızda lige pek hazır gözükmedik. Ligin başlamasına bir hafta var, bu süreyi en iyi şekilde değerlendirmek istiyoruz. Karşıyaka maçında, fizik olarak çok iyi gözüktük. 40. dakikada 10 kişi kalmamıza rağmen oyuncularım iyi mücadele etti.''

Uçar, TSYD turnuvasındaki maçlarda orta sahada sıkıntı yaşadıklarını, Kayserisporlu Turgay'ın transferi ile ilgili görüşmelerin devam ettiğini, bu oyuncunun transferinin olmaması durumunda başka bir mevkiye transfer yapabileceklerini sözlerine ekledi.

562
BANKASYA 1-2-3. LİGLER / ''Futbolcularım aslanlar gibi..''
« : 26 Ağustos 2008, 08:06:00 »
Teknik direktör Kadir Özcan, antrenman öncesinde yaptığı açıklamada, geçen hafta sonu yapılması planlanan kongreyi ve kongrenin yapılacağı salonda yaşanan olayları anımsatarak, şöyle konuştu:
"Malatya'ya bakıldığı zaman dışarıdan ayrı bir camia olarak görünüyor, ama içine girdiğiniz zaman bazı sıkıntılarla karşı karşıya kalıyorsunuz. Bu da insana üzüntü veriyor. Kamptayken bir yönetim boşluğu başladığı zaman sıkıntıya düştük. Belki bir iki tane daha transfer yapıp yolumuza devam edecektik. O arada futbolculardan Mehmet Ayaz'la Burak takımdan ayrıldı. Ama ne olursa olsun o zamandan sonra bile bu futbolcular, aslanlar gibi hiçbir şeye meydan vermeden çalışmalarına aynı hızla devam ettiler. Yönetim boşluğunun dışında parasal anlamda da sıkıntı çekmelerine rağmen bunu hiç yansıtmadılar."

Karşıyaka maçında da futbolcuların aynı performansı sergileyeceğine inandığını aktaran Özcan, "Bu çocuklar o derece düzgün, düzeyli ve Malatyaspor'a da layık çocuklar. Malatyalılara çok iş düşüyor. Dışarıdan Malatya, büyük bir camia olarak görünüyor ki hala öyle olduğuna inanıyorum. Problemleri aşma adına elimizden geldiği kadar oyuncalara yansıtmadan devam edeceğiz" dedi.

"HERKESE GÖREV DÜŞÜYOR"
Malatya Valisine, belediye başkanına, sivil toplum örgütlerine ve milletvekillerine çok iş düştüğüne dikkati çeken Özcan, "Karamsarlığa da düşüyoruz zaman zaman. Ama Malatya'nın bu işin üstesinden çok rahat gelmesi gerekli. Böyle belli küçük kesimler bu işi engellememeli. Toplumun tüm bireyleri beraber hareket etmeli" diye konuştu.

Özcan, Malatyaspor'daki oyuncuların lisans bedellerinin çıkarılmadığının anımsatılması üzerine, şunları aktardı:
"Bunun mutlak süratle üstesinden gelinir. Artık o kadar da değil. Burada belediye başkanı var, vali var. Zaten o zaman artık her şey bitmiş demektir. Oyuncu kadrosu kötü başlayabiliriz. Moral motivasyonu üst düzeyde tutabilirsek eksiklerimiz çok olmasına rağmen sıkıntı çekmemize rağmen oyuncularımız aslanlar gibi çıkar oynar."

"FUTBOLCULARIN KAFASINDAKİ SORU İŞARETLERİ ORTADAN KALKMALI"
Sarı kırmızılı takım kaptanı Murat Duman da, Malatyaspor için üzüldüklerini belirterek, şunları kaydetti:
"Geçen kongredeki yaşanan olaylar hem Malatya halkına ve Malatya'ya yakışmadı. Malatyaspor büyük bir camia. Yaşananlar oyuncuları etkiliyor. Burada kalan ve antrenman yapanlar her şeyin bilincinde. Ona göre çalışıyoruz, ona göre hazırlanıyoruz. Yeni gelecek yönetimi beklemek zorundayız. Bir an önce bu hafta bazı şeylerin belli olması gerekiyor. Futbolcuların kafasındaki soru işaretlerinin ortadan kalkması lazım. Bugün yarın bazı şeylerin ortaya çıkacağını düşünüyorum."

563
BANKASYA 1-2-3. LİGLER / Diyar'da sağlık kontrolleri!
« : 26 Ağustos 2008, 08:05:34 »
Hafta sonu başlayacak lig öncesinde Yeşil-kırmızılı futbolcuların tümü bugün Dicle Üniversitesi'nde sağlık kontrolünden geçti. Sabahın erken saatlerinde sağlık taramasına giden futbolcuların filmleri çekildikten sonra kan testleri yapıldı.

Teknik Direktör Coşkun Demirbakan, futbolcuları Kocaeli'de sağlık taramasından geçiremediklerini ifade ederek, "Yeni sezon öncesi bir dizi sağlık kontrolünden geçtik. Bugün itibari ile hazırlıklarımıza başladık. Cumartesi günü sahamızda Orduspor ile karşılaşacağız. Bu maç ile birlikte taraftarlarımız ile buluşacağız" dedi.

Takım kaptanı Hüseyin Kartal ise başarılı bir kamp dönemi geçirdiklerini belirterek, "Cumartesi günü sahamızda oynayacağımız maç, ligdeki ilk karşılaşmamız olacak. Bu maçı mutlaka kazanmamız gerekiyor. Taraftarlarımızı Orduspor maçında yanımızda görmek istiyoruz" diye konuştu.

564
BANKASYA 1-2-3. LİGLER / Bank Asya 11 takıma sponsor oldu!
« : 26 Ağustos 2008, 08:05:12 »
Şirketten yapılan açıklamada, Türk Futbolunun marka değerini yükseltmeyi hedefleyen Bank Asya'nın, isim sponsorluğunu yaptığı Bank Asya 1. Lig'de mücadele edecek takımlardan Altay, Boluspor, Diyarbakırspor, Giresunspor, Güngören Belediyespor, Karşıyaka, Kayseri Erciyesspor, Malatyaspor, Orduspor, Sakaryaspor ve Samsunspor'a sponsor olduğu ifade edildi.

Bank Asya, sponsorluk anlaşmasını yarın kulüp başkan ve yöneticilerinin katılımıyla genel müdürlük binasında imzalayacak.