İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - Saw

637
BASKETBOL / Mutlu Akü ABD'li oyuncuları bekliyor!
« : 19 Ağustos 2008, 11:27:42 »
Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi Kulübü Basın Sözcüsü Uğur Özteke, yaptığı açıklamada oyuncuların menajerleriyle uzun süredir yaptıkları görüşmelerin olumlu sonuçlandığını söyledi.

Özteke, yeni sezonda Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi forması giyecek olan Mena Michael Haynes, Monty Mack, Edmund Saundres ve Alex Dunn'un yarın İstanbul'da olacaklarını, çarşamba günü de 4 oyuncuyla sözleşme imzalayacaklarını kaydetti.

Yeni sezona çok daha iddialı girmek için kadrolarına önemli takviyeler yaptıklarını ifade eden Özteke, ''Yeni sezonda çok daha güçlü ve çok daha başarılı bir takım oluşturma çalışmalarımız devam ediyor. Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi'ni daha üst sıralarda görmek istiyoruz. Bu sezon Konyalı basketbol izleyicisine çok daha kaliteli bir takım izlettirmek istiyoruz'' diye konuştu.

Özteke, 5-7 Eylül tarihleri arasında Bolu'da, 9-11 Eylül tarihleri arasında da Uşak'ta düzenlenecek turnuvalarda ABD'li oyuncuların da takımdaki yerini alacağını sözlerine ekledi.

638
BASKETBOL / Bayan Milliler Finlandiya'ya gitti!
« : 19 Ağustos 2008, 11:27:21 »
 20 Ağustos Çarşamba günü saat 19.00'da Finlandiya ile başkent Helsinki'de karşılaşacak olan (A) Milli Bayan Basketbol Takımı'nın kadrosu şöyle:
Nevriye Yılmaz, Esmeral Tunçluer, Birsel Vardarlı, Nevin K.Nevlin (Fenerbahçe), Şaziye Karslı, Naile İvegin, Tuğba Taşçı, Melek Bilge (Beşiktaş Cola Turka), Nilay Yiğit (Kayseri TED), Işıl Alben, Emine Tuğba Palazoğlu, Yasemin Horasan, Bahar Çağlar (Galatasaray), Sariye Gökçe (Mersin Büyükşehir Belediyesi).

(A) Milli Bayan Basketbol Takımı, Avrupa Şampiyonası eleme gruplarında oynadığı ilk karşılaşmada Polonya'yı 75-59 mağlup etmişti.

639
BASKETBOL / Selçuklu Efes Pilsen World Cup'a hazır!
« : 19 Ağustos 2008, 11:27:04 »
Selçuklu Belediye Başkanı Adem Esen, yaptığı açıklamada, ilk kez böyle bir organizasyona evsahipliği yapacaklarını ifade ederek, hazırlıkların tamamlandığını kaydetti.

Belediyenin öz kaynaklarıyla yapılan salonun uluslararası standartlara sahip olduğunu hatırlatan Esen, "Proje aşamasından itibaren uluslararası standartları gözönüne alarak bu salonu hayata geçirdik. Böylesine önemli bir organizasyon için Konya'nın tercih edilmesinde salonumuzun yüksek standartlara sahip olması etkili olmuştur" diye konuştu.

Esen, salonun fiziksel ve teknik altyapısının hazır olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:
"Organizasyonda en ufak bir aksaklığın yaşanmamasını istiyoruz. 3 bin 263 kişilik salonumuzda organizasyon süresince 30 belediye personeli görev alacak. Basketbol Federasyonu, kapasite artırmak için pota arkalarına ek koltuk yerleştiriyor. Salon kapasitemiz artırılarak 5 bine çıkarılacak. Uluslararası Basketbol Federasyonu'nun (FIBA) istediği tüm koşulları taşıyan salonumuzda, böyle bir organizasyona evsahipliği yapacak olmaktan Konya olarak gurur duyuyoruz."

17 Aralık 2007'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla hizmete giren salon, bugüne dek Türkiye Tekvando Birinciliği ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlen "Cumhuriyet Konserleri"ne evsahipliği yapmıştı.

Bu yıl 7'incisi düzenlenen Efes Pilsen World Cup'a Türkiye, Bosna-Hersek, İngiltere ve Portekiz katılacak.

Organizasyon, 28 Ağustos saat 16.45'te yapılacak Portekiz-Bosna Hersek karşılaşmasıyla başlayacak.

Aynı gün saat 19.00'da "12 Dev Adam", İngiltere ile karşılaşacak.

30 Ağustos'ta sona erecek Efes Pilsen World Cup-7'de maç programı ise şöyle:
28 Ağustos Perşembe:
16.45 Portekiz-Bosna Hersek
19.00 Türkiye-İngiltere

29 Ağustos Cuma:
16.45 İngiltere-Bosna Hersek
19.00 Türkiye-Portekiz

30 Ağustos Cumartesi:
14.45 Portekiz-İngiltere
17.00 Türkiye-Bosna Hersek

640
BASKETBOL / Efes'in transferleri kontrolden geçti!
« : 19 Ağustos 2008, 11:26:33 »
Gebze'deki Johns Hopkins Anadolu Sağlık Merkezi'nde, dahiliye, kardiyoloji, ortopedi, KBB ve efor testi bölümlerinde muayene olan oyuncular, daha sonra tıbbi tahlil analizine tabii tutuldular.

İtalya'nın Montepaschi Siena takımından transfer olan Boots Thornton, Efes Pilsen'e geldiği için mutlu olduğunu ifade etti.

Daha önce de lacivert-beyazlı takımda forma giyen Charles Smith ise eski takımına geri dönmekten dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, ''Avrupa'nın en büyük kulüplerinden birine tekrar geldiğim için çok memnunum'' dedi.

Michalis Kakiouzis de Efes Pilsen'in büyük hedefleri olan bir kulüp olduğunu ve başarılı olmak için çok çalışacağını söyledi.

Bu arada, ağustos ayı sonuna kadar kulüp tesislerinde çalışacak olan lacivert-beyazlılar, eylül ayının başından itibaren ikinci etap kamp çalışmaları için yurt dışına gidecek.

641
BASKETBOL / Kepez Bld. Serkan İnan ile anlaştı!
« : 19 Ağustos 2008, 11:26:14 »
Isparta kampında yeni sezonun hazırlıklarını sürdüren Antalya Kepez Belediyesi, daha önce anlaştığı, geçen sezon Alpella'da oynayan ve İsveç Milli Takımı'nın kadrosunda da yer alan Serkan İnan ile resmi sözleşmeyi bugün imzaladı.

İsveç Milli Takımı'nın kampında bulunduğu için yeni takımıyla antrenmanlara çıkamayan İnan, Antalya'ya gelerek kulüp tesislerinde, 1 yıllık resmi sözleşmeye imza attı. İmza töreninde kulüp başkanı Kadir Alkış da yer aldı.

Antalya Kepez Belediyesi'ne geldiği için mutlu olduğunu belirten İnan, bu yıl iyi bir sezon geçireceklerini söyledi. Genç ve yetenekli oyuncuların transferiyle çok iyi bir kadro kurulduğunu ifade eden İnan, ''Kepez Belediyesi'nin tesislerini çok beğendim. Transferimin gerçekleşmesinde emeği geçen Kadir Alkış'a ve genel menajer Engin Taşkıran'a teşekkür ederim'' dedi.

İsveç Milli Takımı'nın kampında bulunduğu için Antalya Kepez Belediyesi ile antrenmanlara çıkamadığını ifade eden İnan, 22 Eylül'de takımla birlikte çalışmalara başlayacağını bildirdi.

İsveç doğumlu Serkan İnan, geçen sezon Alpella'da, 27 maçta 5.3 sayı ortalamasıyla oynamıştı. Forvet pozisyonunda oynayan İnan, Fenerbahçe Ülker'in kadrosunda da yer almıştı.

642
BASKETBOL / F.Bahçe Ülker'de sağlık kontrolleri sürüyor!
« : 19 Ağustos 2008, 11:25:47 »
Daha önce sağlık kontrolünden geçmeyen yeni transfer Devin Smith ile Emir Preldzic ve Demir Kaan, Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımı idarecilerinden Cem Lakay gözetiminde bugün Kadıköy Acıbadem Hastanesi'nde, sezon öncesi sağlık kontrolünden geçti.

643
BASKETBOL / Galatasaray yenilerini tanıttı!
« : 19 Ağustos 2008, 11:25:17 »
Toplantıda bir konuşma yapan yönetim kurulu üyesi Ahmet Dedehayır, TFF Süper Kupa'yı kazanan futbol takımını kutlarken, Avrupa Şampiyonlar Ligi Kupası dışında müzelerinde bir eksik kalmadığını söyledi.

Basketbolda da çok iddialı bir takım oluşturduklarını ifade eden Dedehayır, "Galatasaray Basketbol Şubesi tarihinde bu kadar kaliteli yabancı oyuncunun bir araya geldiğini bilmiyorum. Umarım Galatasaray, hem Türkiye'de hem Avrupa'da camianın gurur duyacağı sonuçları alacaktır. Oyuncularımıza çok güveniyorum. Her konuda onların arkasındayım. Galatasaray'ı başarıdan başarıya koşturacaklarına inanıyorum" diye konuştu.

Daha sonra söz alan ABD'li oyuncular Marshall Strickland ile Antonio Graves, Galatasaray'da bulunmaktan onur duyduklarını belirterek, belirlenen hedefler için tüm gayreti göstereceklerini söylediler.

Sırp basketbolcular Milan Gurovic ve Dejan Milojevic ise, Galatasaray gibi köklü bir kulübe gelmekten çok mutlu olduklarını, Galatasaray'ın başarısı için her şeyi yapacaklarını söylediler.

Yeni transferler, daha sonra yeni sezonda giyecekleri formalarla basın mensuplarına poz verdiler.

644
BASKETBOL / Aşırı sıcaklar Erdemir'i de vurdu!
« : 19 Ağustos 2008, 11:24:58 »
Gökhan Taştimur, Erdemir Spor Salonu'nda sürdürdükleri hazırlık çalışmalarının ardından yaptığı açıklamada, daha önce anlaştıklarını duyurdukları James Lang'ı gönderdiklerini söyledi.

Takıma dahil ettikleri diğer yabancı oyuncular Russell Robinson ve Nate Funk ile yeni sözleşme imzaladıkları geçen sezon Kıbrıs Rum kesiminin AEL takımının 2.08 metrelik Hırvat oyuncusu Sasa Cuiç'in (25) de katılımıyla, tam kadro halinde çalışmalara başladıklarını ifade eden Taştimur, şöyle konuştu:
''Sabah ve akşam olmak üzere günde çift idman yapıyoruz. Ancak, aşırı sıcaklar antremanlarımızı olumsuz yönde etkiliyor. Bunun dışında herhangi bir sorunumuz yok. Lig için bazı proje ve organizasyonlarımız var. Bunlarda küçük rütuşlar yapabiliriz. Lige, iyi bir hazırlık dönemi geçirerek başlamak istiyoruz.''

Yabancı oyunculardan Robinson ise ilk günlerde evinden uzakta bir yere gelmenin zorluğunu yaşadığını belirterek, ''Ancak iyi bir takımda mücadele edeceğim. Ereğli çok güzel, halkı da misafirperver. Bundan dolayı çok mutluyum'' dedi.

Funk da, daha önce Türkiye'yi bilmediğini ifade ederek, şunları kaydetti: ''Gördüğüm kadarıyla iyi bir ortama geldim. Arkadaşlarımı tanıdıkça daha da iyi olacağını biliyorum ve memnunum. Bu salonu arenaya benzetiyorum. Ortaya koyacağımız iyi oyunun, bu salonu dolduracak taraftarlarımızca desteklenmesini istiyorum.''

645
BASKETBOL / Galatasaray'dan kombine açıklaması..
« : 19 Ağustos 2008, 11:24:34 »
Galatasaray Kulübü, daha önce futbol takımının iç saha maçları için 2008-2009 sezonu Ali Sami Yen Stadı VIP ve Numaralı Tribün kombine kartı alan taraftarlarına ve loca sahiplerine armağan edileceği duyurulan, Galatasaray Cafe Crown Erkek Basketbol Takımı'nın kombine kartlarının, 20-22 Ağustos tarihlerinde dağıtılacağını açıkladı.

Sarı-kırmızılı kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, ''22 Ağustos Cuma günü saat 17.30'a kadar Mecidiyeköy Kulüp Merkezi'mize ellerindeki futbol kombine kartlarıyla beraber başvuruda bulunan taraftarlarımız, ilerleyen zamanlarda resmi sitemizden açıklanacak tarihte kendileri için hazırlanacak basketbol kombine kartları teslim alabilirler'' denildi.

646
BASKETBOL / Mirsad baba oldu!
« : 19 Ağustos 2008, 11:24:15 »
Fenerbahçe Kulübü'nden yapılan açıklamaya göre, Mirsad Türkcan'ın eşi Dina, bugün Amerikan Hastanesinde bir kız çocuğu dünyaya getirdi. 3 kilo 200 gram ağırlığında doğan bebeğe Naba adı verildi.

Mirsad-Dina çiftinin Nusret adlı bir de erkek çocukları bulunuyor.

647
BASKETBOL / Fenerbahçe sezonu açtı!
« : 19 Ağustos 2008, 11:23:53 »
Asbaşkan Mahmut Uslu'nun da yer aldığı açılışa, antrenör Bogdan Tanjevic ve milli takımda bulunan sporcular katılmadı.

Asbaşkan Uslu, burada sporculara hitaben yaptığı konuşmada, özellikle genç oyuncuların, yeni sezonda daha fazla sorumluluk almaları gerektiğini söyledi.

Sarı-lacivertliler, daha sonra yardımcı antrenör Ertuğrul Erdoğan yönetiminde ilk antrenmanını gerçekleştirdi.

648
BASKETBOL / Giricek iddiası!
« : 19 Ağustos 2008, 11:23:30 »
NBA'de Free Agent durumunda bulunan ve Karataş'ın tarifine uygun tek oyuncunun Gordan Giricek olduğu iddia edildi. Daha önce de Rusya'nın Triumph Moskova takımı ile anlaşmak üzere olduğu belirtilen Giricek için Fenerbahçe'nin de devreye girdiği kaydedildi.

Solomon'un takımdan ayrılmasından sonra Fenerbahçe Ülker'in, bu oyuncunun eksikliğini Giricek ile giderebileceği belirtildi.

Giricek 1999 NBA Draftında 2. tur 40. sırada Dallas Mavericks takımı tarafından seçildi ancak Draft gecesi Leon Smith ile draft edilerek haklarını San Antonio Spurs'e geçmişti.

Seçilmesine rağmen Avrupa'da tecrÜbe edinmek için 2 sezon Cibona Zagrep'de bir sezon da CSKA Moskova'da oynayan Giricek NBA kariyerini 2002/2003 sezonunda Memphis Grizzlies ile başladı.

NBA'de ilk sezonunda başarılı bir sezon geçiren Giricek Mempshis kariyerinde 49 maçın 35 inde ilk beş başlayarak 24.2 dk ortalama ile 11.2 sayı ortalamaları tutturarak iyi bir başlangıç yaptı. Ancak sezon sonuna dogru Drew Gooden ile birlikte Mike Miller, Ryan Humphrey ve birinci ile ikinci tur draft haklarına karşılık Orlando Magic'e takas oldu.

Orlando'da sezon sonuna kadar 27 maç oynayıp kariyerinin en iyi rakamlara ulaşan Giricek sezonu 14.3 sayı 4.8 ribaund 2.5 asist ortalamaları ile tamamladı.

Ancak Gordon Giricek'i nasıl başlarsan öyle gidersin sözü gibi Draft da seçildiği gece de takas olması ile başlayan kendisi için takas serüveni yine devam etmiş ve Orlando 'da ikinci sezonu tamamlamadan DeShawn Stevenson karşılığında Utah Jazz'a takas edilmişti.

Utah Jazz'da geçen 3.5 sezonda hep takım içerisinde rolÜ tamamlayıcı skorer olan ve oyuna genellikle benchte başlayan ve oyun sıkıştığında takıma verim sağlaması beklenen Giricek bu rolu cok iyi benimseyerek 3.5 senelik Utah kariyerinde son sezonunda Charlotte Bobcats macında bir pozisyonda kötü pas verdiği için koç Jerry Sloan'ın gazabına uğrayan ve tartışan Giricek 1-2 haftaya kalmadan Krover karşılığında Philadelphia 76ers'a takas edildi ve NBA'de 4. takasını gercekleştirmiş oldu. Ancak Philadelphia'da da 12 maç sonunda takımdan gönderildiği açıklandı. NBA'de son demlerini de Phoneix Suns'da yaşayan Giricek, NBA'de 6 sezonda 5 ayrı takımda ortalama 9.6 sayı 2.5 ribaund ve 1.5 asist ortalamaları tutturdu.