İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - YuRY

16273
DÜNYADAN FUTBOL / Almanlar Yıldıray' ı övdü
« : 21 Ekim 2006, 08:30:08 »
Almanya'nın başkenti Berlin'de yayımlanan gazeteler, Birinci Lig takımlarından (Bundesliga) Hertha BSC Berlin'de oynayan milli futbolcu Yıldıray Baştürk'ün sakatlığından sonra antrenmanlara yeniden başlamasına, kendisine övgüler yağdıran ha

''Berliner Kurier'' gazetesi, ''Yıldıray'sız olmuyor'' başlığıyla verdiği haberde, Hertha BSC Berlin takımının Bayern Münih'e karşı hafta sonu 4-2 yenildiği maçta Yıldıray'ın eksikliğinin sahanın her yerinde hissedildiğini, gelecek hafta Borussia Mönchengladbach'a karşı ise oynayacağını belirtti.

Yıldıray'ın Hertha BSC Berlin için çok önemli bir oyuncu olduğuna vurgu yapılan haberde, Yıldıray'ın oyunun temposunu belirleyebildiği, mükemmel çalım ve paslar attığı ifade edildi.

Yıldıray ile ilgili olarak verilen istatistiklerde de Türk futbolcunun oynadığı 56 karşılaşmada, Hertha BSC Berlin'in 23 galibiyet, 18 beraberlik ve 12 yenilgi aldığı, Yıldıray'ın oynamadığı karşılaşmalarda ise 19 maçta 3 galibiyet, 11 beraberlik ve 5 yenilgi aldığı kaydedildi.

Yıldıray'ın takım arkadaşı Joe Simunic de ''Yıldıray'ın yeniden oynayacak olmasından dolayı hepimiz çok mutluyuz'' dedi.

''B.Z'' gazetesi de ''Belli ki onsuz olmuyor'' başlığıyla verdiği haberde, Yıldıray'ın eksikliğinin Bayern Münih karşılaşmasında açık bir şekilde belli olduğu görüşüne yer verildi.

Teknik direktör Falko Götz, Yıldıray'ın yarın antrenmanlara başlayacağını ve Borussia Mönchengladbach karşılaşmasında oynaması durumunda da rahatlayacağını söyledi.

Yıldıray'da büyük bir kazanma hırsı olduğunu ve bunun diğer oyunculara yansıdığını belirten Götz, Yıldıray oynadığı zaman genç oyuncuların üzerinde de daha az baskı olduğunu kaydetti.

Bild gazetesi de, ''... ve umudumuz antrenmanlarda'' başlığıyla verdiği haberde, Bayern Münih yenilgisinden sonra Hertha BSC Berlin'de bir panik havasının yaşandığını, ancak ''kurtuluşun yakın olduğunu'', çünkü ''patron'' Yıldıray'ın Borussia Mönchengladbach karşılaşmasında forma giyeceğini yazdı.

Haberde ayrıca, Hertha BSC Berlin'in 2 yıldan bu yana Yıldıray'ın oynamadığı deplasman karşılaşmalarında kazanamadığına dikkat çekildi.

Hertha BSC Berlin'in menajeri Dieter Hoeness de, Yıldıray'ın Bundesliga'nın en iyi oyuncularından biri olduğunu, Yıldıray'a ihtiyaç duyduklarını söyledi.

16274
DÜNYADAN FUTBOL / Manchester'den Rooney'e servet
« : 21 Ekim 2006, 08:29:49 »
Manchester United ve İngiltere milli takımının 21 yaşındaki yıldızı Wayne Rooney Manchester ile 6 yıllığına 40 milyon pound karşılığında sözleşme imzalamaya hazırlanıyor.

2004 yılında 20 milyon pounda Everton'tan alınan genç yıldız haftalık 50.000 pound alıyordu. Rooney ile yeni bir anlaşma yapılırsa haftalık maaşına da zam yapılmış olacak. Alex Ferguson, Bu sezon hem Manchester'de hem de milli takım adına bekleneni veremeyen genç yıldızı bu yolla tekrar kazanmanın planlarını yapıyor. Son günlerde formsuzluğundan dolayı sürekli eleştirilen gen yıldıza hocası sahip çıktı. Ferguson ; Rooney Almanya 2006 öncesi yaşadığı talihsiz kazayı hala unutamadı, psikolojik olarak hala hazır değil ama böyle bir yıldızın tekrar formuna kavuşması için her şeyi yapacağız açıklamasını yaptı. WENGER: "HENRY TAÇLANDIRILMALI" Bu arada Arsenal teknik direktörü Arsene Wenger Fransa milli takımının ve Arsenal'in başarılı forveti Thierry Henry'in bu sezon yılın futbolcusu seçileceğini iddia etti. Henry'in kabiliyetleriyle alakalı konuşmaya gerek olmadığını belirten Fransız hoca onu tüm dünya futbolu kabul etmiş durumda bu yıl formunu devam ettirirse FİFA tarafından seçilen yılın futbolcusu sıralamasında ilk sırayı alacağını umuyorum ifadesini kullandı. Kendisi için hep bir numara olduğunu belirten ünlü teknik adam; öyle hissediyorum ki bu yıl kendisini tüm futbol otoriteleri kabul edecek ifadesini kullandı. Henry'in farklı bir oyuncu olduğunu belirten Wenger; geçen sezon hem ligde hem de Şampiyonlar liginde bütüne yakın maçta oynadığını ,bu yılda Dünya kupası sonrası kaldığı yerden başlayarak genç yıldızlar için örnek teşkil ettiğini ifade etti. JULIO BAPTİSTA: "PREMİER LİG'DE OYNAMAKTAN ZEVK ALIYORUM" Sezon öncesi Yıldızlar topluluğu Real Madrid'ten kiralanan Brazilya milli takımının başarılı orta saha oyuncusu Baptista İngiltere premier liginde oynamaktan zevk aldığını belirtti. Sezon sonu sözleşmesi bitecek olan yıldız futbolcu, gelecek sezon içinde burada kalmak isteğini belirtti.Güney Amerikalı yıldız; "Şayet Real ile Arsenal anlaşırsa burada kalmak isterim" dedi. İki haftadır sakatlığından dolayı sahadaki yerini alamadığını belirten yıldız; "İyileştikten sonra tekrar sahadaki yerimi alıp Arsenal'in başarısı için mücade edeceğim" diye konuştu. Gilberto Silva'nın kendisine çok yardımcı olduğunu söyleyen genç yıldız onun burada olmasından dolayı uyum sorunu yaşamadığını belirterek, buraya adapte olmak için İngilizce derslerine de başladığını belirtti. MANCHESTER CİTY FORVETİNİ GÜÇLENDİRMEK İSTİYOR İngiltere Premier liginde orta sıralarda mücade eden Manchester City son haftalarda gol yollarında çektiği sıkıntıyı Güney Kıbrıslı Michalis Konstantinou ile çözmek için kolları sıvadı. Teknik Direktör Stuart Pearce ocak ayı transfer sezonunun açılmasıyla birlikte Konstantinou'ya imzayı attıracaklarını söyledi. ileride Samaras'ın yalnız kaldığını belirten Pearce;alacağımız forvet oyuncusuyla Samaras'tan daha fazla faydalanma imkanına sahip olacaklarını belirtti. Konstantinou Rum Kesiminin İrlanda'yı 5-2 yendiği maçta attığı iki golle galibiyetin mimarı olmuştu

16275
DÜNYADAN FUTBOL / Avrupa'da yılın futbolcusu kim?
« : 21 Ekim 2006, 08:29:24 »
France Football dergisi tarafından her yıl düzenlenen Avrupa'da Yılın Futbolcusu ''Altın Top'' ödülü adayları açıklandı.

Bu yıl aday gösterilen 50 isim arasında Thierry Henry, Samuel Eto'o ve ödülün geçen yılki sahibi Ronaldinho gibi yıldız futbolcular bulunuyor.

''Altın Top'' ödülünü alacak futbolcu, her yıl olduğu gibi bu yıl da, tüm dünyadan 52 gazetecinin vereceği puanlarla belirlenecek.

Zinedine Zidane ve Henry gibi 11 Fransız'ın yer aldığı aday listede, son Dünya Kupası şampiyonu İtalya'dan da 7 futbolcu dikkat çekiyor. İtalya Milli Takımından kaleci Gianluigi Buffon ve Fabio Cannavaro ödüle aday gösterilirken, Dünya Kupası final maçında Zidane'a vurduğu kafa ile çok konuşulan Marco Materazzi listede yer almadı.

Ödülün geçen yılki sahibi Ronaldinho, bu yıl en zorlu rakiplerinin Arsenal'den Henry ve Barcelona'dan takım arkadaşları Eto'o ve Deco olacağını söyledi. Ronaldinho, 1988-1989 sezonundan bu yana ödülü 2 kez üst üste kazanan ilk futbolcu olmak istediğini belirterek, ''Çok çekişmeli geçecek. Eto'o da çok iyi oyuncu. Seçim gerçekten zor olacak. Henry biri Dünya Kupası finali olmak üzere, iki final maçında oynadı. En iyi orta saha oyuncusu olan Deco da, ben de iki şampiyonluk yaşadık'' diye konuştu.

''Altın Top'' ödülünü Ronaldinho'nun aldığı geçen yılki oylamada, Chelsea'den Frank Lampard ikinci, Liverpool'dan Steven Gerard ise üçüncü olmuştu.


16276
DÜNYADAN FUTBOL / Pierre vedaya hazırlanıyor
« : 21 Ekim 2006, 08:29:02 »
Fenerbahçe'nin eski yıldızlarından Hollandalı golcü Pierre Van Hooijdonk, sezon sonunda futbol kariyerine son vereceğini açıkladı.

Hollanda'nın Feyenoord takımında forma giyen 37 yaşındaki Hooijdonk, kulübünün resmi dergisinde yer alan açıklamasında, ''her zaman bir zevk olduğu duygusuyla'' futbolu bırakmak isteğini belirtti.

Bugüne kadar, 14'ü Hollanda milli takımında olmak üzere toplam 46 uluslararası golü bulunan Hollandalı yıldız, Feyenoord'dan önce Roosendaal, Nac Breda, Nottingham Forest, Celtic Glasgow, Arnhem Speed ve Fenerbahçe'de forma giymişti.

16277
DÜNYADAN FUTBOL / Drogba'dan şok sözler
« : 21 Ekim 2006, 08:28:44 »
Didier Drogba, Petr Cech'in kafatasının çatlamasına neden olan pozisyonda Reading'li Stephen Hunt'ın kasıtlı olduğunu iddia etti ve 'Petr çıkarken o gülüyordu' dedi.

Chelsea'nin golcü oyuncusu Didier Drogba, Petr Cech'in kafatasının çatlamasına neden olan Reading'li Stephen Hunt'ı suçladı. Fildişi Sahilli futbolcu, Haber34.net'te yayınlanan haberde, "Bu bir kaza değildi. Petr'e çarpacağını gördü ama kendini durdurmadı. Ama en kötüsü Petr'i saha dışına çıkarırlarken gülmesi ve küstah bir tavır sergilemesiydi. Kalecimizin hayati tehlikesi olduğunu iyi ki o an öğrenmemişim. Yoksa çok aptalca bir hareket yapabilirdim" ifadelerini kullandı. Drogba, bu akşamki Barcelona maçını sakatlanan iki kalecileri için kazanacaklarını vurgularken "Paranoyak olmak istemem ama herkes Chelsea'ye karşı çok sert oynuyor" dedi.
ARSENAL'LİLERDEN DESTEK

Reading Kulübü ve Hunt olayda kasıt bulunmadığını açıklaya dursun Arsenal kalecisi Jens Lehmann da sert konuştu. Alman kaleci, Mark Schwarzer ve Shay Given'ın da bu tip gereksiz müdahaleler nedeniyle ciddi sakatlıklar yaşadığını savunurken şunları söyledi: "Bunun bir erkek oyunu olduğuna katılıyorum, fakat şunu göz ardı etmemeliyiz ki bu erkeklerin çocukları, eşleri var. Herhalde çocuklar babalarının ömür boyu tekerlekli sandalyede oturmasını istemezler." Lehmann'ın menajeri Arsene Wenger de kalecileri koruyacak kuralların çıkmaması durumunda ölümle sonuçlanacak bir olayın endişesini taşıdığını söyledi. Önceki gün başarılı bir ameliyat geçiren Cech'in sağlık durumunun iyiye gittiği açıklandı. Çek eldivenin babası Vaclav, "En az altı ay deniliyor ama oğlum bir yıl futboldan uzak kalacak. İlk başta olayın ne olduğunu anlayamadım. Ancak durumun ciddiyetini açıkladıklarında bacaklarım titredi" diye konuştu. Chelsea menajeri Jose Mourinho, maçtan sonra "Petr hayatta kaldığı için çok şanslı" demişti.


16278
DÜNYADAN FUTBOL / Hertha'da Yıldıray endişesi
« : 21 Ekim 2006, 08:28:22 »
Yıldıray Baştürk'ün bir ay aradan sonra Hertha BSC Berlin'le çıktığı idmanda dizinde ağrılar olması endişelere neden oldu.

Milli futbolcunun, Borussia Mönchengladbach maçında kadroya girmesinin kesin olmadığı belirtildi. Berlin'de yayımlanan B.Z gazetesi, Yıldıray'ın dizinde ortaya çıkan ağrılar nedeniyle bu hafta Borussia Mönchengladbach karşılaşmasında kadroya girmesinin kesin olmadığını yazdı. Yıldıray önceki gün tek başına yaptığı idman sonrasında, Borussia Mönchengladbach'a karşı forma giyeceğini söylemişti. Bild gazetesinde yer alan haberde de, Yıldıray Baştürk'ünBorussia Mönchengladbach'a karşı forma giymesinin belirsiz olduğu belirtilerek, “Hertha BSC Berlin Yıldıray'sız kazanamıyor. Şimdi Yıldıray'ın Cumartesi günü oynaması da şüpheli” ifadesine yer verildi. "Berliner Morgenpost” gazetesi ise, takımıyla idmanlara çıkan Yıldıray'ın takımı canlandırdığı, takım arkadaşlarının da kendisi hakkında övgüyle söz ettikleri belirtildi.

16279
DÜNYADAN FUTBOL / Nihat'ın tek sorunu sakatlık
« : 21 Ekim 2006, 08:28:06 »
Birinci Futbol Ligi (La Liga) takımlarından Villarreal'de forma giyen milli futbolcu Nihat Kahveci, ''Sakatlıktan hızlı bir şekilde çıkacağım'' dedi.

Gelecek hafta sahalara dönebileceğini belirten ve 1 haftadır tedavi gören milli futbolcu, ''Kendimi çok daha iyi hissediyorum ve dizime uygulanan rehabilitasyon ile her geçen gün daha iyiye gidiyorum. Bu hafta oynamam zor ama büyük olasılıkla gelecek haftadan itibaren oynayacak durumda olurum'' diye konuştu. Türk futbolcu, yaklaşık 4 haftadır oynamadığını kaydederek, fizik kondisyonununu güçlendirmek zorunda olduğunu vurguladı. La Liga'da geride kalan 6 hafta sonunda 8 puanla 10. sırada bulunan Villarreal'in durumunu değerlendiren Nihat, ''18 puan üzerinden sadece 8 puan almak Villarreal için az. Hepimizin daha iyi olması gerektiğine inanıyorum. Çünkü zaman hızlı geçiyor ve daha fazla fırsat kaçıramayız'' yorumunu yaptı

16280
DÜNYADAN FUTBOL / Zidane futbol yorumcusu oldu
« : 21 Ekim 2006, 08:27:49 »
Fransa Milli Takımı'nın eski futbolcusu Zinedine Zidane, bundan böyle bir televizyon kanalında futbol yorumlayacak.

Dünya kupası finallerinin ardından yeşil sahalara veda eden ünlü futbolcu, Fransa'nın ''Canal +'' televizyonunda yayınlanan spor programında futbol yorumlamak için uzun süreli bir sözleşme imzaladı. Zidane, ''Canal +''ya verdiği röportajda, artık futbola dönmeyeceğini belirterek, ''Futbolu hiç aramıyorum. Ara sıra tenis oynuyorum. Futbola dönmem artık. Belki ileride bir kulüp satın alabilirim'' dedi. Yeşil sahalara dönmeye hiç ihtiyaç duymadığını ifade eden Zidane, şöyle konuştu: ''Ancak ileride bir çok profesyonel sporcu gibi özlem duyabilirim. Futbola dönmeyi düşünmüyorum ama belki amatör lisansım için yeniden başvurabilirim. Kardeşim amatör ligde bir kulübün başkanı. Veteran takımı da vardı ama onu kapattı. Bu takımı yeniden kurması için girişimde bulunacağım. Belki ara sıra arkadaşlarla biraraya gelip futbol oynayabilirim. Antrenörlük düşünmüyorum ama 10 sene sonra Michael Jordan gibi bir kulüp satın alabilirim. Şu an (Canal +) ile uzun süreli bir sözleşme imzaladım. Biraz tecrübesizim bu konuda. Çok ve çabuk konuşan biri değilim ama Christophe Dugarry'yi örnek alarak, ben de onun gibi iyi bir tv yorumcusu olmayı düşünüyorum. Kendisi Dünya Kupasında çok iyi yorumlar yaptı. Onu örnek almaya hazırım.''
''MATERAZZI OLAYINA GÜLÜP GEÇMEMİZ GEREKİYOR'' Zinedine Zindane, Dünya Kupası final maçında İtalyan oyuncu Materazzi'ye kafa atmasıyla ilgili olarak da, ''Bu güzel bir olay değildi, ama sonunda komik bir olaya dönüştürüldü. Konuyla ilgili yapılan şarkı (Coup de boule) çok komikti. Bu şarkıyla bu olaya gülüp geçmemiz gerekiyor'' diye konuştu. Materazzi'nin olayla ilgili kitap yazdığını ve kendisine de bir tane göndereceğini öğrendiğini kaydeden Zidane, ''Gönderse bile okumayacağım'' dedi.



16281
TRABZONSPOR / Fatih Akyel iddialı konuştu
« : 21 Ekim 2006, 08:26:59 »
Süper Lig'de yarın deplasmanda Gençlerbirliği ile karşılaşacak olan Trabzonspor, Ankara'ya gitti.

THY'ye ait tarifeli uçakla Ankara'ya giden bordo-mavili takımın 23 kişilik kadrosunda, ameliyat olan Yattara ve sakatlığı süren Tolga Zengin yer almıyor.

Takım kaptanlarından Fatih Akyel, ligde Gençlerbirliği ve kupada da Vestel Manisaspor maçı olmak üzere arka arkaya 2 zorlu maç yapacaklarını belirterek, ''İkisi de iyi takım. Elimizden geleni yapıp, bu iki maçtan iyi sonuçla çıkmak amacındayız. Gençlerbirliği maçını kazanıp Vestel Manisaspor maçını düşünmek istiyoruz, ancak iki maçın da çok zorlu geçeceğini biliyoruz'' dedi.

Mustafa Keçeli ise Gençlerbirliği maçına iyi hazırlandıklarını ifade ederek, ''Çıkışımızı devam ettirmek istiyoruz. Daha sonrada kupa maçı var. İnşallah iki maçtan istediğimiz sonuçla ayrılacağız'' diye konuştu.

Savunma oyuncularından Çağdaş Atan ise ''Şampiyon olmak istiyorsak böyle maçlardan 3 puanla dönmeliyiz. Gençlerbirliği iyi takım, çok koşuyor ve iyi bir hocaları var. Gençlerbirliği'ni yenip üst sıralarda yerimizi sağlamlaştırmak istiyoruz. Ondan sonra kupa maçı var. Gençlerbirliği'ni yenersek ondan sonraki maç için problem yaşayacağımızı düşünmüyorum'' dedi.

Gençlerbirliği maçının ardından Trabzon'a dönmeyecek olan bordo-mavili takım, Vestel Manisaspor ile yapacağı maça hazırlanmak için İzmir'e geçecek.

Karadeniz ekibinin yarınki maça şu muhtemel 11 ile çıkması bekleniyor:

Jefferson, Musa, Fatih Akyel, Stepanov, Mustafa Keçeli, Hüseyin, Hasan, Szymkowiak, Marcelinho, Gökdeniz ve Ersen Martin.

16282
GALATASARAY / Kral yine sessiz
« : 21 Ekim 2006, 08:26:31 »
Galatasaray Teknik Direktörü Erik Gerets, Ankaragücü beraberliğinin ardından Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde çıkılan PSV Eindhoven maçında iki değişik yaptı.

Ankaragücü maçında sakatlanan Hasan Şaş'ın yerine oyuna giren genç futbolcu Aydın, gösterdiği iyi performansla PSV Eindhoven maçında kendisine ilk 11'de yer buldu. Gerets, Moldova maçında dört gol attıktan sonra Ankaragücü maçında suskun kalan Hakan Şükür'ü 70 dakika kulübede oturttu. Son 20 dakikada oyuna giren Hakan, A.Gücü'nden sonra PSV maçını da golsüz geçti.
INAMOTO SÜRPRİZİ

SARI-Kırmızılı takımda, sakatlığı nedeniyle 1 ayı aşkın süredir forma giyemeyen Necati, yedekler arasında yer buldu. Galatasaray'a transfer olduğu günden beri performansı tartışılan Inamoto da Bordeaux ile yapılan karşılaşmadan sonra ikinci kez bir Şampiyonlar Ligi mücalelesine ilk 11'de çıktı. PSV Eindhoven'da ise Kluivert sakatlığı, Lamey de cezası nedeniyle forma giyemedi.

G.Saraylı taraftar kazada öldü

Balıkesir'in Susurluk İlçesi yakınlarında meydana gelen trafik kazasında, bir üniversite öğrencisi öldü, 2 kişi yaralandı. Celal Bayar Üniversitesi Kimya Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Gürkan Ersoy'un (23) kullandığı otomobil, Yalçın Yılmaz yönetimindeki kamyonla çarpıştı. Kazada Ersoy öldü, arkadaşları Suat Salar ve Hakan Korkmaz yaralandı. Kazada ölen Ersoy'un, Galatarasay taraftarlarınca kurulan 'Utraslan-Uni' grubu üyesi olduğu, arkadaşlarıyla birlikte Sarı-Kırmızılı ekibin PSV Eindhoven ile yaptığı Şampiyonlar Ligi maçı için İstanbul'a gitmek üzere İzmir'den yola çıktıkları öğrenildi.

Liverpool, tek golle Bordeaux'yu vurdu

GALATASARAY''ın Şampiyonlar Ligi'nde yer aldığı (C) Grubu'nda bir maç daha oynandı. İngiliz ekibi Liverpool, deplasmanda Fransa temsilcisi Bordeaux ile karşılaştı. Mücadelenin 22. dakikasında Jurietti, 26. dakikasında Zenden ve 42'de Rame sarı kart gördü. Liverpool'un daha etkili başladığı mücadelenin ilk yarısı 0-0 sona erdi.Mücadelenin ikinci yarısında gol yollarına daha yakın oynayan ekip yine konuk takım Liverpool oldu. 58. dakikada Bordeaux filelerini havalandıran Crouch, takımını 1-0 öne geçirdi. Fransız ekibi, taraftarının desteğine rağmen maçta beraberliği bir türlü yakalayamadı. Mücadelenin 86. dakikasında Kuijt de sarı kart gören futbolculardan oldu. Liverpool bu sonuçla puanını 7'ye çıkardı ve grup liderliğini sürdürdü. (Akşam)


16283
GALATASARAY / Kral'ın mutlu günü
« : 21 Ekim 2006, 08:26:11 »
Galatasaray'ın milli futbolcusu Hakan Şükür, 3. kez baba oldu.

HAKAN ŞÜKÜR 3. KEZ BABA OLDU

Hakan Şükür'ün eşi Beyda, bu sabah İstanbul Memorial Hastanesi'nde bir erkek çocuk dünyaya getirdi.

Daha önce 2 kız çocukları olan Hakan-Beyda Şükür çifti, erkek çocuklarına Burhan adını verdi.

16284
GALATASARAY / Hakan Şükür'den inciler
« : 21 Ekim 2006, 08:25:50 »
Galatasaraylı futbolcu Hakan Şükür, yaşanılan sıkıntıların her zaman gelecekteki olumlu şeylerin başlangıcı olduğunu söyledi.

Memorial Hastanesi'nde, üçüncü kez baba olması sonrası basın mensuplarının karşısına çıkan Hakan Şükür, takımla ilgili yöneltilen soruları da yanıtladı.

Avrupa Şampiyonlar Ligi (C) Grubu'nda, iddialarını sürdürebilmeleri acısından büyük önem taşıyan PSV Eindhoven karşılaşmasının ilk yarısında iyi oynayarak öne geçtikerini, ancak skoru koruma psikolojisi içinde geri çekilmeleriyle talihsiz goller yiyerek 2-1 mağlup olduklarını belirten Hakan Şükür, şunları söyledi:

''Neticede herkesin başına gelebilecek bir şanssızlık yaşanıyor. Büyük sıkıntıların arkasından, önemli zaferler ve güzellikler olur. Biz de böyle sıkıntılı bir dönem yaşıyoruz. Geçmişimde hep bunları yaşadım. Henüz 4 yıl üst üste şampiyon olmadığımız ve UEFA Kupası'nı kazanmadığımız dönemde de sıkıntıları çok yaşardık. Ardından böyle başarılar kazandık. Sabırlı olmak, iyi çalışmak ve mücadele etmek gereken bir dönemde olduğumuzu biliyorum. Bir güvensizlik oluşmuştu son zamanda. Tabii bunu aşabilmek kolay değil psikolojik olarak. Futbol olarak iyi oynuyoruz ama sonucu elde edemiyoruz. İnşallah sonuçlar da gelecek.''

''BELKİ MUCİZE AMA TELAFİ ETMEYE ÇALIŞACAĞIZ''

Hakan Şükür, PSV Eindhoven mağlubiyeti sonrası grupta iddialarını büyük ölçüde azalttıklarına dikkat çekerken, ''Belki mucize ama bu yenilgiyi telafi etmeye çalışacağız'' dedi.

Galatasaray takımının Avrupa kupalarında her zaman farklı bir konsantrasyon içinde olduğunu söyleyen yıldız futbolcu, ''PSV Eindhoven maçında ilk gol yendiğinde ben daha oyuna girmemiştim. Saha kenarından herkesin içinde bulunduğu durumu görebiliyorsunuz. Maç 1-1 bitseydi yine felaket tablosu çıkarılacaktı, ancak kaybetmemeyi düşünmek belki de en iyisiydi. Mutlaka galip geleceğiz duygu ve düşüncesine sahiptik, bu nedenle bir korner atışında 8-9 kişiyle hücume gitmemiz, bir kontratak golü yememize neden oldu. Maç öncesinde beyanatların biraz daha farklı olması lazım. Çünkü rakibinizle hemen arkasından bir maç daha oynayacaksınız. Neticesinde üzücü bir maç geçirdik. Çok mucizevi bir şey belki ama, bundan sonraki maçlarımızda bunu telafi etmeye çalışacağız'' diye konuştu.

GERETS'E TEPKİLER

Sarı-kırmızılı futbolcu, PSV Eindhoven maçında taraftarların teknik direktör Erik Gerets'e yönelik tepkilerinin hatırlatılması üzerine ise, ''Bundan yakın zaman önce Ankaraspor maçı sonrası aldığı tepkilere karşı Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico'nun açıklamasını da dinlemiştim. Çok doğaldır. Büyük takımlarda, beklentilerin çok büyük olduğu yerlerde, yaşanan şanssızlıklardan da olsa bu tip sonuçların arkasından baş aktör olarak antrenöre tepki gösterilir. Doğal karşılamak lazım. Seyirci, oraya çok farklı ortamlarda, farklı duygularla gelen insanlar topluluğu. Tepki anlık yaşanan bir şey. Sonrası ne olur bilmiyorum'' ifadelerini kullandı.