İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - YuRY

16609
DÜNYADAN FUTBOL / Brezilya Ekvator'u 2. yarıda geçti
« : 11 Ekim 2006, 18:44:48 »
Dünya Kupası'nda yaşadığı hayal kırıklığının ardından hazırlık maçlarına çıkan Brezilya, Almanya'da başarılı bir performans sergileyen Ekvador'u zor geçti.
 
 

İsveç'te oynanan özel karşılaşmada Ekvador'la karşılaşan Brezilya, oldukça zorlandığı karşılaşmayı Kaka'nın ve Fred'in golleriyle kazandı.

Stokholm'deki Raasunda Stadyumu'nda Ekvador'la hazırlık maçı yapan Brezilya, 10 kişi kalan rakibini 2-1 yendi.

Karşılaşmanın 23. dakikasında Ekvador Borja'nın attığı golle 1-0 öne geçerken, bu golden altı dakika sonra, yaşanan gerginlikler üzerine maçın İsveçli hakemi Stefan Johannesson tam dört kez kartını kullandı ve bunlardan birisinin rengi de kırmızı oldu. Ekvador'dan Antonio Valencia, karşılaşmanın hakemi tarafından rakibine dirsek attığı için oyun dışına gönderildi.

Rakibinin 10 kişi kalmasından sonra oyundaki ağırlığını iyice arttıran Brezilya devrenin tamamlanmasına bir dakika kala Lyon'da forma giyen Brezilyalı yıldız Fred takımına beraberliği getiren golü attı.

Maçın ikinci yarısında Ronaldinho'nun oyuna ağırlığını koymasıyla daha etkili ataklar geliştiren Brezilya aradığı gole ise, 74 dakikada ulaştı. AC Milan forması giyen Kaka'nın attığı gol takımını galibiyete taşıdı.

Karşılaşmanın en ilginç yanlarından biri ise, mücadele boyunca 3 kez Barcelona taraftarlarının sahaya girmesi oldu. Bir defasında ise sahaya atlayan bir taraftar uzun süre saha içinde koştuktan sonra ise, Ronaldinho'nun yanına gitti ve yıldız futbolcunun boynuna sarıldı ancak kısa süre içerisinde güvenlik görevlileri tarafından saha dışına çıkartıldı.

Olaylarla ilgili olarak maçtan sonra bir açıklama yağan Brezilya Teknik Direktörü Dunga'nın önerisi ise oldukça ilginçti. Dunga, açıklamasında, "Saha içerisine giren taraftarlara 1 ay hapis cezası verilebilir" dedi.


Brezilya: Gomez, Maicon (Daniel, 69), Lucio, Juan, Dudu Caerense (Ronaldinho, 45), Adriano, Elano (Mineiro, 90), Gilberto Silva, Fred (Rafael Sobis, 78), Kaka, Robinho.

Ekvador: Cristian Mora, Ivan Hurtado, Ulises de la Cruz, Edison Mendez (Patricio Urrutia, 77), Felix Borja (Edmundo Zura, 63), Felipe Caicedo (Luis Saritama, 45), Paul Ambrossi, Segundo Castillo, Antonio Valencia, Giovanni Espinoza, Edvin Tenorio

16610
DÜNYADAN FUTBOL / Barça ile R.Madrid'in Gago savaşı
« : 11 Ekim 2006, 18:44:24 »
Arjantin'in ünlü takımlarından Boca Juniors'ta forma giyen Gago'yu transfer etmek için İspanya'nın iki futbol devi Barcelona ve Real Madrid kıyasıya mücadele ediyorlar.
 
 

İspanya'da uzun süredir spor basınını meşgul eden ve Real Madrid'le Barcelona'nın transfer etmek için kıyasıya mücadele verdiği Gago transferinde yeni gelişmeler yaşanıyor.

Arjantin'in ünlü takımlarından Boca Juniors'ta forma giyen Gago'yu transfer etmek için İspanya'nın iki futbol devi Barcelona ve Real Madrid kıyasıya mücadele ediyorlar.

İspanyol basınında her gün çelişkili haberler çıkması üzerine ilk kez konuşan Gago'nun menajeri Marcelo Lombillo, "Gago'ya her iki İspanyol Kulübü'nden de transfer teklifleri geldiği doğru. Ancak şunu diyebilirim ki; tarafların anlaşması durumunda Gago'nun ilk tercihi Real Madrid olacaktır. Her iki kulüpte Gago'nun transferini gerçekleştirmek istiyor. Açıkçası her şeyden önce böylesine dünya çapında büyük kulüplerden transfer teklifi almak bile Gago'nun kalitesini ortaya koymaya yeterli" dedi. Marcelo Lombillo, genç orta saha yıldızının, Avrupa'da futbol oynamak için oldukça istekli olduğunu ve bunun için kendisini hazır hissettiğini de vurguladı.

Lombillo, sözlerinin sonunda ise, Barcelona taraftarlarını kızdıracak bir açıklama yaparak, "Real Madrid, çok daha büyük bir kulüp. Onun formasını giymek, orada futbol oynamak her futbolcunun hayalidir" diye konuştu.

16611
DÜNYADAN FUTBOL / West Ham'a bir yeni talip çıktı
« : 11 Ekim 2006, 18:43:49 »
İzlanda Futbol Federasyonu Başkanı Eggert Magnusson, İngiltere Premier Lig ekiplerinden West Ham United'ı satın almak istediklerini doğruladı. 
 
 

Federasyon başkanlığı yapan ve aynı zamanda iş adamı olan 59 yaşındaki İzlandalı Eggert Magnusson'un, West Ham'ı satın almam için kulübe resmi başvuruda bulunduğu ifade edildi. Magnusson konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "West Ham'la ilgilendiğimizi gösteriyoruz ancak bazı konuları net görmemiz gerekiyor. West Ham çok büyük bir kulüp ve büyüleyici bir taraftar kitlesi var. Ben bir futbol adamıyım ve bu nedenle de West Ham'ı istiyorum" dedi. Magnusson'un, başvuruyu yapmadan önce, geçtiğimiz haftalarda bir başka Premier Lig ekibi Aston Villa'yı satın alan Randy Lerner'den fikir aldığı ifade ediliyor.

West Ham United'ı satın almak için İngiliz işadamlarından Kia Joorabchian'da girişimlerde bulunmuş ancak geçtiğimiz yıl sunduğu öneri kulüp tarafından reddedilmişti. Joorabchian, West Ham United'ın Carlos Tevez ve Javier 

16612
DÜNYADAN FUTBOL / Vahid Halilhodzic'i şok eden karar
« : 11 Ekim 2006, 18:43:28 »
Bir dönem Trabzonspor teknik direktörlüğü de yapan Boşnak asıllı Fransız teknik adam Vahid Halilhodzic için bir Fransız mahkemesi, şok eden kararını verdi...
 
 

Trabzonspor'un eski teknik direktörlerinden Vahid Halilhodzic'e Fransız mahkemesinden şok edici bir karar çıktı.

Bir dönem Trabzonspor teknik direktörlüğü de yapan Boşnak asıllı Fransız teknik adam Vahid Halilhodzic için bir Fransız mahkemesi, eski kulübü Paris Saint Germain'in kendisine 3 milyon 500 bin euro tazminat ödemesi kararını bozdu. Mahkeme bu kararın yanı sıra Halildhodzic'in kulübe 80 bin euro ödemesini kararlaştırdı.

Boşnak teknik adam karar büyük tepki göstererek, "Bu kötü bir sürpriz ve tamamen saçmalık. Hayatımda asla istifa ettiğimi söylemedim ya da düşünmedim. 8 Şubat 2005 tarihinde dönemin PSG Başkanı Francis Graille beni çağırdı ve sezon sonuna kadar takımda kalacağımı söyledi. Bende ona teşekkür ettim" diye konuştu. Halilhodzic, PSG için iyi şeyler yaptığını da iddia ederek, "Hayatım boyunca bu acıyı yaşayacağım. Halbuki ben, mükemmel geçen ilk yılımın ardından PSG'de iyi bir şeyler yapmak istemiştim" şeklinde konuştu.

53 yaşındaki Vahid Halilhodzic, PSG'nin başında 2,5 yıl kaldıktan sonra takımın kötü gidişatı üzerine görevine son verilmişti. Ardından, sözleşmesi olduğu halde gönderildiğini iddia eden Boşnak teknik adam 3 milyon 500 bin euro tazminat kazanmıştı.

Vahid Halilhodzic, Trabzsonpor'un başında da isteneni verememiş ve Suudi Arabistan'ın Al-İttihad Takımı'nın başına geçmişti

16613
DÜNYADAN FUTBOL / Irkçılar Almanya'da ortaya çıktı
« : 11 Ekim 2006, 18:43:05 »
Almanya Futbol Federasyonu (DFB), Avrupa 21 Yaş Altı Şampiyonası play-off maçında 2 İngiliz oyuncuya ırkçı saldırıda bulunan Alman futbolcuları arıyor.
 
 


Federasyon basın sözcüsü Harald Stenger, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Leverkusen'de yapılan play-off karşılaşmasında, Anton Ferdinand ile Micah
Richards'ın sözlü ırkçı saldırıya maruz kaldıklarının öğrenildiğini ve konunun
ciddi bir şekilde araştırıldığını kaydetti. Konuyu öğrenir öğrenmez, Almanya 21 Yaş Altı Milli Takımı Kaptanı Stefan Kiessling ile bağlantı kurduklarını ifade eden Stenger, ''Ancak Kiessling ile konuşmalarımızdan bir sonuç alamadık. Oyuncuların tümüne ulaşamıyoruz. Şimdi teknik direktör Dieter Eilts, ulaşabildiği oyuncuları sorguya çekecek. Bu saatler sürebilir'' dedi.

2-0 İngiltere'nin üstünlüğüyle sona eren karşılaşmanın ardından Almanya, hem Avrupa Şampiyonası'ndan hem de 2008 Pekin Olimpiyatları'ndan elendi.

FA, UEFA'YA BAŞVURDU
Bu arada, İngiltere Futbol Federasyonu'nun (FA), konuyla ilgili Avrupa
Futbol Federasyonları Birliği'ne (UEFA) başvurduğu kaydedildi. Federasyondan yapılan açıklamada, ''İki oyuncumuzun, Alman oyuncular tarafından ırkçı saldırıya maruz kaldığı haberini aldık. Konuyla ilgili UEFA ile bağlantı kurduk. Bir kaç gün içinde de resmi yazışmaları yapacağız'' denildi.

UEFA RAPORLARI BEKLİYOR
Öte yandan, konudan haberdar edilen UEFA'da, basın sözcüsü William Gaillard, 'Şu an yapabileceğimiz tek şey, hakem ve delegelerin raporunu beklemek. Daha sonra bulduğumuz kanıtları bir araya getirerek bir sonuca varmaya çalışacağız'' dedi.

Almanya'da geçen ay da, Gana doğumlu futbolcu Gerald Asamoah, takımı Schalke 04 ile Hansa Rostock arasında yapılan karşılaşmada, Rostock taraftarları tarafından ırkçı saldırıya uğramış ve olay sonunda Rostock, DFB tarafından 20 bin Avro para cezasına çarptırılmıştı.
 

16614
DÜNYADAN FUTBOL / Ynt: Futbolcular ilkokula başladı!
« : 11 Ekim 2006, 18:41:54 »
paylaşım için çok saol kardeş
 

16615
BEŞİKTAŞ / Beşiktaş'a müjdeli haber
« : 11 Ekim 2006, 18:41:02 »
Beşiktaş Kulübü, BJK Fulya Süleyman Seba Projesi'nin inşaat ruhsatının alındığı açıklandı.

Beşiktaş Kulübü'nün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, BJK Fulya Süleyman Seba Projesi'nin inşaat ruhsatının alındığı belirtilirken, 25 Temmuz 2005'de yıkım ruhsatı alınan projenin, 21 Kasım 2005 tarihinde kazı ve iksa ruhsatının alındığı ve 30 Mart 2006 tarihinde ise Avan Projesi'nin onaylandığı hatırlatıldı. 11 Ekim 2006 tarihi itibariyle de inşaat ruhsatları tamamlanan BJK Fulya Süleyman Seba Projesi'nin, inşaat çalışmalarına hızla devam edileceği kaydedildi.

16616
BEŞİKTAŞ / Forvet Nobre ve Gökhan'ın
« : 11 Ekim 2006, 18:40:38 »
 ;DBeşiktaş, hafta sonunda Gençlerbirliği ile oynayacağı Süper Lig maçının hazırlıklarını, bu akşam yaptığı antrenmanla sürdürdü.

Siyah-beyazlılar, ilk yarım saati basına açık olan antrenmanda, tam sahada 45'er dakikalık çift kale maç oynadı. BJK Nevzat Demir Tesisleri'ndeki maça PAF takımdan bazı oyuncular da katılırken, teknik direktör Jean Tigana, as takımda forvette Nobre ve Gökhan Güleç ikilisini oynattı. Bu futbolcuların arkasında Delgado ile Ricardinho birlikte oynadı. Futbolcuların antrenman maçında son derece istekli ve hırslı oldukları gözlendi.

Antrenmana sakatlıkları bulunan Koray, Kleberson ve Bobo katılmazken, İbrahim Akın takımdan ayrı koşu yaptı. İbrahim Akın'ın yarın takımla birlikte çalışacağı, sağ dizinde ağrıları olan Bobo'nun durumunun ise yarın yapılacak kontrollerden sonra netlik kazanacağı bildirildi.

Siyah-beyazlılar, yarın yapacakları tek antrenmanla Gençlerbirliği maçının hazırlıklarını sürdürecek.

16617
GALATASARAY / Cimbom gol çalıştı
« : 11 Ekim 2006, 18:40:01 »
Galatasaray, Süper Lig'de Ankaragücü ile hafta sonunda yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü.

Sarı-kırmızılılar, teknik direktör Erik Gerets yönetiminde, Florya Metin Oktay Tesisleri'nde çalıştı. Basına kapalı gerçekleştirilen ve 1,5 saat sürdüğü bildirilen antrenmanda, iki grup halinde şut ve ortalardan gol vuruşu yapan futbolcuların, pas çalışmasıyla idmanı tamamladığı kaydedildi. Bu arada, sakatlıkları bulunan Oğuz ve Özgürcan'ın tedavilerine tesislerde devam edildiği, Oğuz'un, daha sonra sahada fizyoterapist gözetiminde koşu yaptığı bildirildi. Galatasaray, akşam yapacağı antrenmanla Ankaragücü maçının hazırlıklarına devam edecek.

16618
GALATASARAY / Gökdeniz Cimbom'la anlaşmış
« : 11 Ekim 2006, 18:39:37 »
TS'nın yıldızı Gökdeniz'in sezon başında GS'a imza atması an meselesiydi. Canaydın'ın izniyle Albayrak'a giden Gürsoy anlaştığı ancak Polat'ın engellediği iddia ediliyor...

Ergun Gürsoy anlaştı fakat Adnan Polat transferi durdurdu. Canaydın’ın izniyle Albayrak’a giden Gürsoy, 3 milyon dolara işi bitirdi. Gökdeniz de ’Evet’ dedi. Fakat bu transferi Polat engelledi
G.Saray’da transferlerin yeterliliği tartışılırken, sarı-kırmızılı kulübün yaz aylarında büyük bir balık kaçırdığı ortaya çıktı. Geçtiğimiz yönetimde Özhan Canaydın’ın ikinci başkanlığını yapan Ergun Gürsoy, Trabzonspor camiasına yakınlığını kullanarak, Gökdeniz’in bordo-mavililer tarafından satılabileceğini öğrendi. Bunun üzerine Canaydın’ın kapısını çalarak, büyük bir transfer gerçekleştirebileceklerini ve istenirse Trabzon ile aracılık yapabileceğini söyledi. Canaydın’ın da yetki vermesiyle Gürsoy, Trabzonspor Başkanı Nuri Albayrak ile masaya oturdu

‘BEN ANLAŞTIM, TOP ARTIK BİZİM YÖNETİMDE’

NuriAlbayrak, Gökdeniz’i satabileceklerini ve bu transferin 4 milyon dolara biteceğini Gürsoy’a iletti. Pazarlıklar sonucu 3 milyon dolar artı bir futbolcu için iki taraf el sıkıştı. Ama Gürsoy’un İstanbul’a dönüşüyle birlikte G.Saray’daki görünmez iç çekişme baş gösterdi. Tecrübeli yönetici başkana ve yönetime Gökdeniz transferinin G.Saray’ın iki dudağının arasında olduğunu söyleyerek “Ben futbolcuyla da konuştum. O da gelmek istiyor. Trabzonspor 3 milyon dolar artı bir futbolcuya bu işi bitirecek. Artık top sizde” şeklinde son durumu anlattı.

‘BU BÖLGEDE GENÇLERİ OYNATACAĞIZ!’

Başkan Özhan Canaydın, bu transfere sıcak bakarken, Futbol Şube Sorumlusu Asbaşkan Adnan Polat, “Bizim bu bölgede çok futbolcumuz var. Gençler bu sezon iyi bir çıkış yapacaklar. Gökdeniz’i transfer edersek, onların önü kapanır. Bu bu işi yapmayalım” diyerek sezonun en büyük bombasının patlamasını durdurdu. G.Saray böylece bu sezon büyük çıkış yakalayan Gökdeniz’i elinden kaçırmış olurken, iki kulüp arasında kalan Ergun Gürsoy bu durumdan çok rahatsız oldu ve sarı-kırmızılı kulüple olan tüm ilişkilerini askıya aldı. Bütün bunlara rağmen söz verdiği gibi Burhan Felek’teki havuzu tamamlayan ve G.Saray’a veren Ergün Gürsoy köşesine çekildi. Yönetime yakın kaynaklar ise bu transferin gerçekleşmemesini “Polat, Gürsoy’un böyle büyük bir transferi yapmasını istemedi” şeklinde yorumluyorlar

16619
FENERBAHCE / Alex taraftara söz verdi
« : 11 Ekim 2006, 18:38:41 »
Fenerbahçe’nin Brezilyalı futbolcusu Alex UEFA kupasındaki rakiplerini değerlendirdi.

Alex kendi internet sitesinde yaptığı açıklamada : ''Bu takımlar, İtalyan, İngiliz, İspanyol ve Alman ekolü gibi dört farklı ekolün çok iyi dört temsilcisi. İstanbul’da oynayacağımız maçlar dahil her maç çok zor olacak. Bu gruptaki beş takım gibi biz de bir üst tura çıkabilecek güce sahibiz. Bu gruptaki her takım çok güçlü''ifadesini kullandı. Taraftarın kendisinden çok şey beklediğinede değinerek Alex ''Benim bu maçlardaki performansımla ilgili büyük beklentiler var ve sanırım her maçta bu beklentilere cevap vereceğim. Benim için yeni bir durum bu. Bu yıl Avrupa futbolunda ki üçüncü yılım, iki defa Şampiyonlar liginde ve bir de UEFA kupasında Zaragoza karşısında zorlu bir mücadeleye çıktım. Fakat bundan sonra işi başından sıkı tutalım ve bize güvenenlere güzel futbol izletelim. Ölüm grubunda olabiliriz ama yola devam edecek imkanlara sahibiz'' dedi.

Brezilya Şampiyonası

Alex, ülkesinde şampiyonluğun favarosi olarak Sao Paulo’yu gördü.
Alex Brezilya şampiyonası için ''Sao paulo önemli bir avantaj yakalayıp arayı açtı ancak hala şampiyon değil. Santos iyileşti ve büyüdü ve görebildiğim kadarıyla bu yıl ligi en azından ikinci sırada bitirecek. Ama Sao paulo’nun avantajı küçük görülecek bir avantaj değil. Kaybederse sadece kendisi kaybeder'' dedi. Mehmet Ali BAŞKUT/SAO PAULO


16620
FIFA 2007 / Ynt: FİFA 07 RESİM GALERİSİ
« : 11 Ekim 2006, 18:36:58 »
hmm... ok