İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - YuRY

16261
FIFA 2007 / Ynt: FİFA 07 TEK LİNKKKKK
« : 21 Ekim 2006, 08:37:15 »
tek link olduğu için birauzun süre beklersiniz ama beklentinize değğer

16262
kardeş sen indirdin mi

16263
FULL OYUNLAR / Ynt: EA 2007 Serisi
« : 21 Ekim 2006, 08:34:40 »
çok saol paylaşım için kardeş

16264
TRABZONSPOR / Maçın ardından
« : 21 Ekim 2006, 08:33:35 »
Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mesut Bakkal, 3-0 sona eren Trabzonspor maçının ardından yaptığı açıklamada, rakipleri karşısında ortaya koydukları iyi futbolla güzel bir skor elde ettiklerini söyledi

Bakkal, Denizlispor maçından sonra performanslarının arttığını belirterek, şunları söyledi: ''Beşiktaş maçında iyi oynamamıza rağmen puan alamadık. Ama bunun getirisinin olacağını biliyorduk. Trabzonspor maçının devre arasında hiçbir oyuncum yerinde oturamadı. İkinci yarının bir an önce başlaması için sabırsızlanıyordu. Benim istediğim Gençlerbirliği buydu. Sahanın her yerine basan bir takımız.'' Erken gol bulmalarının maçın gidişatını etkilediğini ifade eden Bakkal, ''Rakibimizin baskısına savunmamız iyi cevap verdi. Isaac, Mehmet Nas, Mehmet Çakır ve Okan ikinci yarıda oyuna ağırlığını koydu. Kazandığımız için mutluyuz'' dedi. Kulüp başkanı İlhan Cavcav da Trabzonspor gibi güçlü bir ekibi 3-0'lık net bir skorla geçtikleri için mutlu olduklarını dile getirerek, bu galibiyeti taraftarlarına bayram hediyesi olarak armağan ettiklerini kaydetti. Öte yandan karşılaşmanın 89. dakikasında teknik direktör Mesut Bakkal ile kaleci antrenörü Fikret Yılmaz arasında yaşanan tartışmanın ardından, antrenör Fikret Yılmaz kulübeyi terk ederek, stattan ayrıldı.
TRABZONSPOR CEPHESİ

Trabzonspor Teknik Direktörü Ziya Doğan, Ankara'ya galibiyet için geldiklerini, ancak erken yedikleri golün tüm planlarını alt üst ettiğini söyledi. Gençlerbirliği'nin fizik gücünün farkında olduklarını vurgulayan Doğan, ''İkinci golden önce risk almaya başladık. Ancak 2. golü de yiyince tüm dengemiz tamamen bozuldu. Takım savunmasında ciddi eksiklerimiz var. Hatalar yapıyoruz. Bunları en kısa sürede düzeltmek zorundayız'' ifadesini kullandı. Kulüp başkanı Nuri Albayrak da Gençlerbirliği'nin kendilerinden çok daha iyi oynadığını ve galibiyeti hak ettiğini kaydetti. Albayrak, yabancı transferlerle ilgili bir soruya da ''Tüm basında en iyi transferleri Trabzonspor'un yaptığı yazıldı. Yabancı futbolcularımızdan memnunuz'' yanıtını verdi.

16265
MİLLİ TAKİM / Kral’dan U dönüşü
« : 21 Ekim 2006, 08:33:05 »
Moldova maçından önce Tümer’e, “Golümü atar, milli takımı bırakırım” diyen, yıldızlaştığı 90 dakikanın ardından ayrılık sinyalleri veren Şükür, dün bir anda çark etti.

Formayı hak ediyorum’

2008 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde Moldova’ya tam 4 gol birden atan Hakan Şükür, ‘milli formaya devam’ kararı verdi. Karşılaşmadan önce Tümer’le yaptığı konuşmada, “Eleştirilerden bıktım. Bu gece golümü atar milli takım defterini kapatırım” diyen Şükür, dün bu sözlerine rağmen geri adım attı. “Başkaları istiyor diye, futbolu ya da milli takımı bırakmam” ifadesini kullanan Kral, “Bırakacağım zamanı kendim tayin ederim. Formayı hak ettiğime inanıyorum” açıklamasını yaptı.

‘Bana ihtiyaç var’

Tecrübeli golcünün bu ifadeleri şaşkınlık yaratırken, Şükür sözlerini şöyle tamamladı: “Her milli takım dönüşünde benimle ilgili olumsuz haberler yapılıyor. Şimdi de oturmuşlar futbolu bırakacağım yönünde dedikodu yapıyorlar. Başkalarının telkiniyle ilgilenmiyorum. Büyüklerimle de konuştum. Milli takım ve Galatasaray’ın bana ihtiyacı var. Elbette kimse vazgeçilmez değildir ama gücüm tükenene kadar oynamaya devam edeceğim. Nokta koyacağım zamanı ben bilirim.”

‘Yaşayan efsane’ Hakan Şükür

Moldova karşısında attığı 4 golle milli forma altındaki gol sayısını 50’ye çıkaran Hakan Şükür, Avrupa’da da müthiş bir dereceye ulaştı. Avrupa’da gelmiş geçmiş en iyi 10 skorer ismin arasında 7’nci sıraya yükselen tecrübeli oyuncu, gurur kaynağımız oldu. Hakan’ın yer aldığı listedeki tek aktif futbolcu olması ise bu başarıya daha büyük bir anlam katıyor. Listenin 1 numarasında 84 golle Macar futbolunun unutulmazları arasında bulunan Ferenc Puskas var.

İsim Ülkesi Gol 1. Ferenc Puskas Macaristan 84

2. Sandor Kocsis Macaristan 75

3. Gerd Müller Almanya 68

4. Imre Schlosser Macaristan 60

5. Joachim Streich Almanya 55

6. Poul Nielsen Danimarka 52

7. HAKAN ŞÜKÜR* Türkiye 50

8. Bobby Charlton İngiltere 49

9.Sven Rydell İsveç 49

10.Lajos Tichy Macaristan 49


Beyda Şükür’ün gözyaşları

Hakan Şükür’ün eşi Beyda Hanım, tecrübeli golcünün futbolu bırakmasını istiyor. “Ailemiz, çevremiz ve çocuklarımız da yıprandı” diyerek ağlayan Şükür’ü, Kral teselli etmeye çalıştı. Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy ise, A’dan Z’ye her şeyi Hakan Şükür’le konuşacağını ifade edip, “O, bu vatanın evladı ve teknik heyet ile kendisi hazır gördüğü takdirde bizimle birlikte olacaktır. Her zaman Hakan’ın arkasındayım” yorumunda bulundu.

16266
MİLLİ TAKİM / Ve son söz Fatih Terim'in
« : 21 Ekim 2006, 08:32:39 »
Böyle devam

Macaristan ve Malta galibiyetlerinin ardından rahat bir nefes alan teknik direktör Fatih Terim iddialı konuştu: Bu sadece başlangıç. İleride daha iyi oynayacağız.

'Kredimiz elimizde’

2008 Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu’nda oynadığı üç maçtan da zaferle ayrılan A Milli Takımımız’ın teknik direktörü Fatih Terim çok mutlu... Malta, Macaristan ve Moldova galibiyetlerinin sadece başlangıç olduğunu söyleyen Terim, “Çok farklı bir kimlikle oynuyoruz. Dikkat ederseniz rakiplere pozisyon bile vermiyoruz. Şimdi kredimiz elimizde. Mart ayına kadar uzun bir hazırlık dönemi bizi bekliyor. Yapacağımız hazırlık maçları ve kamplarda kadro daha da genişleyecek. Hep birlikte daha iyi futbol oynayacağız” dedi.

‘Hepimizin takımı’

Türkiye’nin hiçbir maça berabere kalmak için çıkmayacağını söyleyen tecrübeli çalıştırıcı, “İtalya, Fransa ve Brezilya gibi takımlarla hazırlık karşılaşmaları oynayacağız. Eğer beraberlik için çıkarsak amacımıza ulaşamayız. Milli formalı bu çocukları herkes bağrına basmalı. Böylesine kritik ve gergin bir ortamda aslanlar gibi mücadele ettiler. Düşüncemiz aynı disiplin içinde kalan maçlarımızı kazanarak, başarabilirsek gol yemeden bitirebilmek. Yardımlaşma ve coşku sürmeli. Milli takım hepimizin takımı” ifadesini kullandı.

16267
MİLLİ TAKİM / Gönülleri zengin
« : 21 Ekim 2006, 08:32:20 »
Milli Takım'ın iki kaptanı Hakan Şükür ile Rüştü, grup elemelerinde hak ettikleri ve edecekleri primleri kadroya giren girmeyen herkesin paylaşması için yönetime başvurdu.

Avrupa Şampiyonası grup elemelerine Malta, Macaristan ve Moldova galibiyetleriyle başlayıp 9 puan toplayan Milli Takım'da, kaptanlardan prim jesti... Ay-yıldızlı ekipte 3 galibiyet için hak kazanılan prim miktarı toplam 45'er bin dolara ulaştı. Millilerin iki kaptanı Hakan Şükür ile Rüştü Reçber de kafa kafaya verip, primlerin aday kadroda yer alan her futbolcuya eşit olarak paylaştırılmasının doğru olacağına karar verdi. Bu, takımdaki diğer futbolcuların da onayına sunuldu.
TAKIM RUHU İÇİN

Diğer futbolcular da kaptanlarına gönülden destek verdiler. Bunun üzerine iki tecrübeli yıldız, yönetim kuruluna sunulmak üzere Federasyon Başkanı Haluk Ulusoy'a şu teklifi ilettiler: "Vereceğiniz primleri, sahaya çıksın çıkmasın, 18 kişilik kadroya girsin girmesin, çağırılan bütün arkadaşlarımıza eşit olarak paylaştırmanızı istiyoruz. Bu şekilde belki adam başı alınan para miktarı düşer ama bu zorlu maratonda tam bir takım olarak yolumuza devam ederiz. Amacımız, takım ruhunu korumak ve birliği artırmak."

ULUSOY ÇOK MEMNUN

İki kaptan önderliğinde Milli Takım'daki futbolcuların bu düşüncesi Haluk Ulusoy'u çok sevindirdi. Bu uygulamanın, Avrupa Şampiyonası elemelerindeki kalan maçlarda çok faydalı olacağını düşünen Ulusoy'un, bu iyi niyetlerinden ötürü yine bir jestle karşılık verip ekstra prim konusunu gündemine aldığı öğrenildi. Kısacası Milli Takım Euro 2008 hedefine gerçek bir takım olarak yürüyor.


16268
MİLLİ TAKİM / Seni verene Şükür Hakan
« : 21 Ekim 2006, 08:31:55 »
Azerbaycan basını, Moldova’ya 4 gol birden atarak patlama yapan Hakan Şükür’e övgüler yağdırdı.

Ülkenin en çok okunan gazetesi konumunda bulunan Yeni Müsavat’ta çıkan haberde, “Seni verene Şükür, Hakan” başlığı kullanılırken, tecrübeli futbolcunun son milli maçtaki performansı değerlendirildi.
Hakan’ın Galatasaray’da sezona kötü başlamasından dolayı Türk basını tarafından çok eleştirildiği vurgulandı. Yazıda, “Futboldan anlayanlar da anlamayanlar da Hakan’a gol atmayı öğretiyorlardı. Hakan dayandı dayandı, sonunda hepsine birden cevap verdi. Hem de 1 değil, 2 değil, tam 4 golle” ifadesi kullanıldı. Haberin sonunda Azeri lehçesi ile yazılan cümleler ise şöyleydi: “Hakan’a karşı kimse insafsızlık eyleyebilemez. Vallah. Allah bunu götüremez!”


16269
MİLLİ TAKİM / Millilerimiz İtalya ile karşılaşacak
« : 21 Ekim 2006, 08:31:37 »
A) Milli Futbol Takımı, 15 Kasımda dünya şampiyonu İtalya ile bir hazırlık maçı yapacak.

Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, (A) Milliler, yılın son hazırlık maçını İtalya ile 15 Kasımda, deplasmanda oynayacak. İki takım arasında Bergamo'daki maç, geçen ay ölen İtalya'nın eski ünlü futbolcularından Giacinto Fachetti anısına oynanacak.


16270
MİLLİ TAKİM / Para eşit paylaştırılsın
« : 21 Ekim 2006, 08:31:20 »
Yeni sistem iç sahaya 20, deplasmana 40’ar bin $ primi öngörüyor. Malta, Macaristan ve Moldova maçında oynayan Rüştü, Hakan, Hamit, G.Zan ile Aurelio 80’er bin $ alacak

Futbol Federasyonu, A Milli Futbol Takımına dağıtacağı prim miktarını netleştirdi. Hafta başındaki 10 saatlik toplantıda gündeme gelen öneriye göre, federasyon içerideki galibiyetlere 20, deplasmanlardaki galibiyetlere ise 40’ar bin dolar karşılığı YTL vermeyi kararlaştırdı. Buna göre, millilere arka arkaya kazandıkları Malta, Macaristan ve Moldova maçları için toplam 1 milyon dolar bir defada ödenecek. Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim tam prim alırken, 4 yardımcısına yarım prim verilecek. Teknik heyetin üç maç için alacağı toplam prim tutarı ise 240 bin dolar. Primde aslan payı 3 maçta da 11’de yer alan Rüştü, Hakan Şükür, Hamit Altıntop, Gökhan Zan ve Aurelio’nun olacak. Bu beş futbolcu 80’er bin dolar pirime hak kazandı. 2 maça 11’de çıkan ve bir maçta da sonradan oyuna giren Arda’ya 70, biri deplasman olmak üzere 2 maçta 11 soyunan Tuncay, İ.Üzülmez, Sabri, Gökdeniz ve Servet’e ise 60’ar bin dolar prim verilecek. M.Topuz ile Can 40’ar, Tümer 30, Yıldıray, Hüseyin, F.Tekke, Ergün ve Nihat 20’şer bin dolar alacak. Halil Altıntop ile Nuri 10’ar bin dolarla en az primi hak etti
‘PARA EŞİT PAYLAŞTIRILSIN’

Bu arada, prim miktarlarının belli olmasının ardından Milli Takım kaptanları Rüştü ile Hakan Şükür, Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy’a “Toplam pirim oynasın oynamasın 22 kişilik kadroda yer alan futbolculara eşit paylaştırılsın” önerisinde bulundu. Bu öneri Ulusoy tarafından da sıcak karşılandı

16271
MİLLİ TAKİM / Millilerimiz yükselişte
« : 21 Ekim 2006, 08:31:02 »
Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği'nin (FIFA) ekim ayı dünya klasmanı açıklandı.

Klasmanda geçen aydan bu yana 63 puan toplayan Türkiye, 7 basamak birden yükselerek 21. sıraya yerleşti. Avrupa Şampiyonası eleme grubunda, son 1 ay içinde yaptığı her iki maçtan da galibiyetle ayrılan (A) Milli Takım, 63 puan toplayarak yükselişe geçti. (A) Milli Takım, elemelerde (C) Grubundaki 2. maçında 7 Ekim Cumartesi günü Budapeşte'de Macaristan'ı 1-0 yendi. (A) Milliler, 11 Ekim Çarşamba günü, cezası nedeniyle Almanya'nın Frankfurt kentinde seyircisiz oynadığı gruptaki 3. maçında da 5-0 mağlup etti. (A) Milli Takım, bu 2 galibiyet sonunda 63 puan toplayarak sıralamada 7 basamak birden yükseldi. Klasmanda ilk sırayı, son 1 ayda 16 puan kaybetmesine rağmen yine Brezilya aldı. Geçen ay 5. sırada yer alan İtalya, bu ay 66 puan alarak 3 basamak birden yükseldi ve ikincilik koltuğuna yerleşti. İtalya'nın bu çıkışından sonra, 51 puan kaybı yaşayan geçen ayın 2.si Fransa, 3. sıraya geriledi. Geçen ayın 3'üncüsü Arjantin ise 46 puan kaybıyla 4. sıraya geriledi. İlk 10 içinde yer alan ülkelerden en fazla puan kaybını İngiltere yaşadı. Geçen ay 4. sırada olan İngiltere, 1 ay içinde 107 puan birden kaybetti ve bu ay 5'incilikle yetindi. FIFA dünya klasmanının ekim ayı listesinde ilk 20 sırada şu isimler yer aldı: 1.Brezilya 1560 puan 2.İtalya 1540 3.Fransa 1483 4.Arjantin 1446 5.İngiltere 1370 6.Almanya 1339 7.Hollanda 1313 8.Çek Cumhuriyeti 1253 9.Portekiz 1224 10.İspanya 1198 11.Nijerya 1139 12.Kamerun 1110 13.Ukrayna 1054 14.Yunanistan 979 15.İsviçre 978 16.İsveç 975 17.Uruguay 903 18.Fildişi Sahili 893 19.Meksika 882 19.Hırvatistan 882

16272
MİLLİ TAKİM / Terim gündemi yorumladı
« : 21 Ekim 2006, 08:30:40 »
Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Türkiye'nin İtalya ile 15 Kasım'da yapacağı hazırlık maçının kendisi için önemli olduğunu söyledi.

Digitürk Lig TV'de konuk olduğu bir programda konuşan Fatih Terim, İtalyan futbolunun önemli isimlerinden Facchetti'nin anısına yapılacak maçla ilgili olarak, ''Biz hep önemli takımlarla oynamak istedik. İtalya sağolsun kabul etti. Dünya şampiyonu olmasına rağmen önemli bir şey'' dedi. İtalya ile deplasmanda oynayacaklarını vurgulayan Terim, ''Şehir olarak Bergamo düşünüldü. Facchetti'nin doğum yeri olduğu için jest yapılması istendi. İtalya'da, bıraktıktan sonra ilk maçım olacak. Çok hoş bir gece olacak diye düşünüyorum. İtalyanlar her zamanki gibi bize misafirperverliğini gösterecektir'' diye konuştu. Terim, istifa eden Ümit Milli Takım Teknik Direktörü Reha Kapsal'ın yerinin en yakın zamanda doldurulacağını belirterek, şöyle devam etti: ''Diğer taraflarda da boşluklar var, giden arkadaşların yerine alınacaklar var. Bayram sonrasını hedeflemiştik, maçlarımız vardı. Ümit Milli Takım'ın çalışmalarına Tolunay hoca devam ediyor. Bize önemli bir hizmet yapmış bir hocadan sonra da kolay değil, oranın yerine daha dikkatli davranıyoruz.''
''GALATASARAY BUNLARI ATLATACAK GÜÇTEDİR''

Fatih Terim, Galatasaray'ın PSV Eindhoven maçından sonra yaşadığı olayları atlatacağını ifade ederek, ''Galatasaray bu tip tatsız günleri yaşamıştır, bunları atlatacak güçtedir. Şampiyonlar Ligi olmazsa UEFA Kupası'na devam eder, UEFA olmazsa Türkiye'de devam eder. Galatasaray ve Galatasaray gibi takımlar bunu aşacak durumdadır'' dedi. Tecrübeli teknik adam, ''Terim istifa, Zico istifa, şimdi Gerets istifa. Bu bir teknik direktörü, güçlü bir teknik direktörü nasıl etkiler?'' şeklindeki soruyu ise şöyle yanıtladı: ''Yapılan tüm branşlarda baskı altındaki insanların normal performans vermesi beklenemez. Futbolcu olarak, teknik adam olarak, kameraman olarak, herkes için. Vereceğiniz normal bir performans var, bir de baskı altında vereceğiniz performans var. Bende az fark eder, diğerinde daha fazla fark eder ama fark eder. Baskı altına alınan insanlar, otomatikman negatif düşüncelere yönelecektir. Negatif düşünceler de en azında pozitif düşüncenin yerini alacağı için o rahat ortamda olamazsınız. O yüzden baskı altında o işi yapmak hiç kolay değildir. Türkiye'de teknik direktöre tanınan sürenin uzaması konusunda umutsuzum'' Atatürk Olimpiyat Stadı'nda futbol oynamanın kolay olmadığını da belirten Terim, ''Atatürk Olimpiyat Stadı'nı yapandan Allah razı olsun. Çok güzel, ama bu kadar rüzgarı, soğuğu alan, yolu rahat gidilemeyen, seyircinin bu kadar diyalog kuramadığı, oyuncunun bu atmosferden 'Saha biter mi?' psikolojisini taşığıdı bir ortam da kolay değil futbol oynamak'' şeklinde konuştu.

''HAKAN, BIRAKMA KONUSUNDA BANA BİR ŞEY SÖYLEMEDİ''

Fatih Terim, Hakan Şükür'ün milli takımı bırakma konusunda kendisine bir şey söylemediğini söyledi. Terim, ''Hakan'ın milli takımı bırakması gündeme geldi, basın toplantısında bir soru işaretiyle gitti. Size bu konuda danıştı mı? 'Ben milli takımı bırakmak istiyorum' şeklinde gelseydi cevabınız ne olurdu?'' şeklindeki soruya karşılık, ''Ben böyle bir şey duymadım, bana hiç böyle bir şey ile gelmedi. Ne maçtan sonra, ne de geçen süre içerisinde. Benim haberim yok. 'Ben bırakmak istiyorum' şeklinde bir şey duymadım. Maçtan sonra ben de okuyorum 'bıraktı' diye yazan bile var. Ona soruyorsunuz hiç böyle bir şey yok'' dedi.