İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - volkandemirel

Sayfa: [1]
1
FENERBAHCE / Küfür 3 Puan 6ötürecek
« : 03 Ağustos 2006, 13:24:37 »
Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, maçlarda yaşanan çeşitli olaylara ağır yaptırımlar getirdi. Federasyonun Beylerbeyi'ndeki tesislerinde 5 saat süren toplantıda futbol disiplin talimatında değişikliğe gidildi. Federasyon, "Çirkin, kötü tezahürat ve davranışlar" ile "Müsabaka sonucunu etkileme" maddelerini sert yaptırımlar getirerek yeniden oluşturdu.

Buna göre maçlarda çirkin ve kötü tezahürat yapılması ve davranışlarda bulunulması halinde, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, kulübe ilk ihlal için 10 ila 250 bin YTL, ihlalin bir başka maçta tekrarı halinde 25 ila 500 bin YTL arasında para cezası verecek. İhlal üçüncü kez tekrarlanırsa kulübün 3 puanı silinecek. Sonraki her ihlalde puan indirimi sürecek. Maçlarda ırkçı hareketler yaşanması halinde ilk ihlalde 3, ikincisinde 6 puan silinecek. Üçüncü ihlalde kulüp küme düşürülecek.

ZAMAN AŞIMI DA KALDIRILDI
Halen yürürlükteki Disiplin Talimatı'nın "Hileli ve danışıklı futbol müsabakası" başlıklı 35. maddesi ile "Sair hallerde menfaat" başlıklı 36. maddesi tek bir başlık altında toplandı. "Müsabaka sonucunu etkileme" başlıklı madde, her türlü şikeyi yapan, yaptıran, bunlara aracı olan ya da bu tür eylemlere teşebbüs eden kişi ve kurumlar ile teşvik primine karışanları eşit ve ağır bir şekilde cezalandırmayı öngörüyor. Halen yürürlükte olan 2 yıllık soruşturma zaman aşımı süresi de kaldırıldı. Madde gereğince ihlal yapan kişiler 6 aydan 2 yıla müsabakalardan men cezası alacak. Kulüpler ise bir alt lige düşürülecek.
KAYNAK: İNTERNETHABER
__________________

Sayfa: [1]