Gönderen Konu: AZ Alkmaar'ı etüt etmemiş  (Okunma sayısı 752 defa)

Çevrimdışı YuRY

  • MODERATÖR
  • 1. SINIF ÜYE
  • ***
  • İleti: 17.264
  • Puan 1606
  • Cinsiyet: Bay
    • MSN Messenger - Tr_YuRY@hotmail.com
    • Profili Görüntüle
AZ Alkmaar'ı etüt etmemiş
« : 20 Şubat 2007, 13:41:32 »
Turkcell Süper Lig’de Sakarya galibiyetiyle hem moral bulan, hem de takipçisi G.Saray ile arasındaki puan farkını yeniden 7’ye çıkaran F.Bahçe’de oynanan futbol ve yaşanan sakatlıklar Alkmaar karşılaşması öncesi herkesi kara kara düşündürüyor. İlk maçta 3-1’den 3-3’lük skoru yakalama şansını bulan ve Hollanda’da oynayacağı karşılaşmada kalesinde gol görmeden atacağı tek golle turu geçme şansı bulunan F.Bahçe’de, teknik direktör Zico’nun İstanbul’daki ilk ayakta rakibi tam anlamıyla etüt etmediği ortaya çıktı. İşte Alkmaar’la oynanan ilk maç öncesinde yaşananlar:

AZ Alkmaar’la 14 Şubat’ta oynanan maçtan önce F.Bahçe teknik kurmayları Hollanda ekibinin iki maçını izledi. Raporlar hazırlayan teknik heyet, rakibin orta sahasının güçlü olduğunu, defansta ise eksiklerinin hayli fazla olduğunu belirtmişti. Rakibin orta sahada durdurulması halinde kontrataklarla gol bulunacağı da rapora eklenmişti ancak Zico’nun bu raporları hiç incelemediği ve gerekli önlemleri almak adına hiçbir çaba sarfetmediği ortaya çıktı. Zico’nun teknik kurmaylara “Elimizdeki kadro zaten eksik. 11 neredeyse belli. Biz kendimiz gibi oynayacağız. Rakip çok da önemli değil” diyerek bu raporları geçiştirdiği, kendisine verilen analizleri derinlemesine incelemediği ortaya çıktı

TAKIM MAÇLARI İZLEMEDİ
Futbulcularına tüm idmanlarda Alkmaar maçının öneminden bahseden ancak bu takım ile ilgili bilgileri ve teknik yorumları oyuncularına anlatmadığı öğrenilen Zico’nun rakip Alkmaar’ın bir tek maç kasedini bile izletmeden takımını sahaya sürdüğü futbolcular tarafından da doğrulandı. Oyuncuların bazıları “Alkmaar’ın teknik yönünü hep medyadan takip ettik. Toplu olarak maç izlemedik. Bize ne rakibin güçlü tarafları anlatıldı, ne de yumuşak karnı” dediler.

YÖNETİCİLER DE DUYDU
İstanbul'daki Alkmaar sınavı öncesinde yapılan çalışmalarda Zico’nun rakibin maç kasetlerini futbolculara izlettirmediği haberi yönetimin de kulağına gitti. Sakarya maçı öncesi futbolcularla yapılan motivasyon toplantısında bu durumdan haberdar olan yöneticiler Brezilyalı hocaya Hollanda’da perşembe günü oynanacak olan maç için işi daha sıkı tutması gerektiğini ilettiler. Takıma olan desteğini sürdürecek olan yönetim, Sakarya maçı sonrası ekibi 3 puandan dolayı tebrik ederken Alkmaar maçı öncesi de sürekli olarak oyuncularla birlikte olacak ve futbolculara moral verip yakın temas kurarak destek verecekler.