Gönderen Konu: "Zico büyük, ama futbolcu olarak"  (Okunma sayısı 730 defa)

Çevrimdışı YuRY

  • MODERATÖR
  • 1. SINIF ÜYE
  • ***
  • İleti: 17.264
  • Puan 1606
  • Cinsiyet: Bay
    • MSN Messenger - Tr_YuRY@hotmail.com
    • Profili Görüntüle
"Zico büyük, ama futbolcu olarak"
« : 10 Ocak 2007, 05:09:13 »
.Bahçe'nin UEFA Kupası'ndaki rakibi AZ Alkmaar'ın kampını Fanatik gazetesi ekibi ziyaret etti. Alkmaar teknik direktörü Van Gaal ve golcü futbolcu Şota maça  6 hafta kala rakiplerini değerlendirdi.
 
‘Kezman’ı herkes tanıyor’
Deneyimli çalıştırıcı Van Gaal Fenerbahçe’nin istatistiklere göre kilidinin Alex olduğunu belirtip, “Onu çözmem lazım” dedi. Van Gaal şöyle devam etti: “Fener ile çok kritik bir maça çıkacağız. Ancak şu aşamada ligi düşünüyorum. Henüz onlar için bir hazırlık yapmadım. Ancak rakip hakkında genel olarak bildiğim şeyler var tabii ki. Kezman’ın çok yönlü bir yıldız olduğunu sadece ben değil bütün dünya biliyor. İlk maçta cezalı olması büyük avantaj...”

‘Fenerbahçe’nin kalitesi belli’
“Aynı şekilde Rüştü de çok önemli bir isim, bize karşı olmama ihtimali beni sevindiriyor. Tuncay da yetenekli. Alex üzerine çok çalışmam ve nasıl bir oyuncu olduğunu çözmem lazım. İstatistiklere göre en tehlikeli oyuncu gibi duruyor. Ligdeki konumu Fenerbahçe’nin kalitesini gösteriyor. Statta oluşacak ambiansı tahmin edebiliyorum. Türkler’le oynarken hep fantastik bir atmosfer vardır. Bunu daha önce Ajax ile Beşiktaş ve Barça’nın başındayken de Galatasaray’a karşı yaşadım. Zico futbol dünyası için büyük bir isim ama sadece oyuncu olarak... Hocalık açısından kendini ispat etmesi gerekir.”

Şota Arveladze’den itiraf
Türk futbolunu yakından tanıyan ve Alkmaar’ın en önemli silahı olan Şota Arveladze de turun tecrübesi nedeniyle Fenerbahçe’ye daha yakın olduğunu itiraf etti. İşte Gürcü yıldızın açıklamaları: “Kuralar çekilirken bize torbadan çıkmasını istemediğimiz tek takım Fenerbahçe’ydi. Çok deneyimli ve kaliteli oyunculardan kurulu bir ekip. Çok zorlanacağız ama futbolda kolay zafer zaten yok. Fener’in kadrosu üst düzey bir Avrupa takımı ayarında. Deneyim olarak çok eksiğiz. Kadromuzda hala okula giden futbolcular var. Ama biz sahada savaşan bir takımız...”

‘Saracoğlu’nda oynamak zor’
“Fenerbahçe Stadı’nın yapısı sahadaki rakip oyuncuyu etkiliyor. Ben Trabzon’da oynarken de orada mücadele etmek zordu. Şimdi stat daha ürkütücü bir hal almış. Maça daha çok var ama arkadaşlarımla Fenerbahçe’yi zaman zaman konuşuyoruz. Onlara merak ettikleri şeyleri anlatıyorum. Rövanş maçının oynanacağı gün 34 yaşına gireceğim. Umarım arkadaşlarım bana en güzel doğum günü hediyesini kazanarak, verirler. Fenerbahçe’nin UEFA’yı alması zor ancak erişilmeyecek bir hedef değil. CSKA Moskova zamanında kazandı. Fener bunu başarabilecek her türlü imkana sahip.