Gönderen Konu: Webinstall Nedir?  (Okunma sayısı 1270 defa)

Çevrimdışı Hamza

• Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • Puan 13008
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
Webinstall Nedir?
« : 10 Mayıs 2008, 23:27:06 »

Eskiden SMF kurmak için şu anda bulunduğumuz siteye bağlanır, kurulum paketini indirip açar ve dosyaları güzel güzel sunucumuza FTP ile yüklerdik.

Eski sistem:

Yeni sistem:

Resimden de anlaşıldığı gibi kurmak için webinstall.php dosyasını indirip sunucuda forumunuzu kurmak istediğiniz dizinde çalıştırmanız yeterlidir. Bu script bütün dosyaları direk sunucuya indirip yükleme işlemini başlatacaktır.

Notlar:
- Eğer SMF forumlarına üye iseniz ilk sayfada yukarıdan giriş yapabilirsiniz, bu şu anda pek bir işe yaramıyor :)
- Türkçe kurmak artık çok kolay! "Additional languages:" sekmesinden istediğiniz dilleri seçerek otomatik olarak kurulmalarını sağlayabilirsiniz.
- "File Permission" isimli bölümde çalıştırılacak php dosyalarının sunucunuzdaki izinlerini ayarlayabilirsiniz. Bazı sunucular 777 izinli php dosyalarının çalıştırılmasına izin vermediği için kurulum sırasında 500 hata kodunu alıyorsanız 755 gibi izinler deneyebilirsiniz.
- Önemli: lisansı kabul ettiğinize dair kutucuğu işaretlemeniz gerekmektedir. SMF kurduğunuz takdirde SMF lisansını da kabul etmiş oluyorsunuz!
-Önemli: Eğer 1.0.x sürümlerinden 1.1'e güncelleme yapmak istiyorsanız veya mod'lanmış bir SMF'i güncellemek istiyorsanız lütfen webinstall'u kullanmayın copyright ile ilgili problemlerle karşılaşabilirsiniz.

Düzenleme: Türkçe versiyonunu aşağıya ekledim, dileyenler Türkçe kullansınlar.(alperuzi)

Çevrimdışı Abdullah

• Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • Puan -1500
  • qwqwqw
    • Profili Görüntüle
    • Onehost.net
Ynt: Webinstall Nedir?
« Yanıtla #1 : 13 Mayıs 2008, 00:29:15 »
eyw saol hamza.

Ben Eski yontemi tavsiye ederim.

Ftpye atın dos yeter bana kalırsa. Ufak phplere gerek yok.

Çevrimdışı Nuri_Fb

• 5. SINIF UYE
  • *
  • Puan 0
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 16 Mayıs 2008, 09:43:34 »
Teşekkürler

Çevrimdışı Hamza

• Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • Puan 13008
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
« Yanıtla #3 : 16 Mayıs 2008, 16:41:15 »
eyw saol hamza.

Ben Eski yontemi tavsiye ederim.

Ftpye atın dos yeter bana kalırsa. Ufak phplere gerek yok.

bencede gerek yok buna