Gönderen Konu: Vize işlemleri Yaptırmak  (Okunma sayısı 732 defa)

Çevrimdışı Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ********
  • İleti: 161.856
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
Vize işlemleri Yaptırmak
« : 15 Nisan 2011, 14:17:05 »
Site Adresi : vizem.gen.tr

İçerik : Vize İşlemleri

Site Kuruluş Tarihi : Şubat 2010

Site Tanıtımı : Vize nedir, Nasıl alınır ve Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?





Vize nedir?

Vize ülkeler arası geçişte kullanabileceğiniz pasaport ve diğer belge ve evraklarınıza verilen onaydır.  Üniversite öğrencilerinin dönem sonlarında girdikleri vize ile karıştırılmaması gerekir.

Vize nereden alınır ve vize başvurusu nereden yapılır?


Vizeler, seyahat edilecek ülkenin,

1) Büyükelçiliğinin Konsolosluk bölümünden;
2) Başkonsolosluğundan veya
3) Konsolosluğundan alınır.

Kaç çeşit vize türü vardır?


1 ) Ticari vize
2 ) Turistik vize
3 ) Emekli vizesi
4 ) Ev Hanımı vizesi
5 ) Öğrenci vizesi

gibi vize çeşitleri mevcuttur. Seyahat amacınız ve sizin durumunuza göre belgeler ve evrakları hazırlamanız istenir.

Schengen vizesi nedir ve Schengen vizesi nasıl alınır?

Şengen vizesi diye de bilinen orjinali Schengen vizesi'dir.

Schengen Vizesi nedir?

Schengen alanı, Schengen anlaşmasına imza koyan ülkelerin (Avusturya, Belçika, Fransa, Almanya, Yunanistan, İtalya, Lüksemburg, Hollanda, İspanya, Portekiz) oluşturduğu alandır. Schengen Anlaşmasının amacı, üye ülkelerin Schengen alanı içerisindeki serbest dolaşımını sağlamaktır, dolayısıyla Schengen ülkelerinden biri tarafından verilen vize diğer tüm üye ülkelerin topraklarında geçerlidir.


Schengen üyesi ülkelerden birinde hukuki oturma hakkı elde etmiş tüm yabancılar herhangi bir Schengen ülkesine kısa dönemli ziyaretleri vizesiz gerçekleştirebilir. Ancak bu durumda tüm Schengen ülkelerince tanınmış geçerli bir pasaport ve oturduğu ülkenin resmi makamlarınca çıkarılmış resmi oturma iznini yanında taşımak zorundadır.

Vize ve vize başvurusu hakkında Bilgiler

Vize alırken hangi belgeler istenir?

Vize başvurunuz sırasında sizden istenen belgeler, gidilecek olan ülkeye göre değişiklik göstermektedir. Genellikle Türkiyeden vize isteyen ülkeler kendi ekonomik konularıma göre belgeler istemekte, Türkiye'den turist çekmek, yatırım almak isteyen ülkeler bu tür belgelere ağırlık vermezken, teşvik edici özel uygulamalar hazırlayarak ülkelere daha rahat geçiş yapmanıza imkan tanımaktadırlar..

Ülkemiz vatandaşlarından vize istemeyen ülkeler mevcuttur. Bu ülkeler'in 2011 yılı itibariyle sayısı 70'e yaklaşmıştır. 16 nisan 2011 tarihinden itibaren'de Rusya Türkiye ile yaptığı anlaşmalar sonunda karşılıklı olarak Turist vizelerini kaldırmıştır.

Fakat vizelerin kalkmış olması, vize başvurusu yapmayacağınız anlamına gelmez. Çünkü vizelerin kalkmış olması sadece ülkelerin birbiri vatandaşlarına karşılıklı seyahatlerinde veyahut ticari çalışmalarında karşılıklı imtiyaz tanıması anlamına gelir. Örneğin rusya vizesi kalktı fakat hala vize başvurusu yapmanız ve bazı kurallara uymanız gerekir.
Bir başka örnek vermek gerekir ise, vizesiz tatil amacıyla gezi amacıyla turist olarak Rusyaya gitmek istiyorsanız 180 gün içinde toplamda 90 gün Rusyada kalabilirsiniz. Ve 1 seferden en fazla 30 güne kadar kalabilirsiniz. Yani 90 gün rusyadan hiç ayrılmadan ikamet edemezsiniz, aynı şekilde Rusya vatandaşları içinde Türkiye'de geçerli. 6 ay içerisinde 90 günlük hakkınız bulunmakta. Birinci vize başvurunuz sırasında 30 gün kalır, 2 ay sonra bir daha başvurur yine 30 günlük turist vizesine sahip olabilirsiniz.





Ülkemizden turist çekmeyi amaçlayan, aynı zamanda ticari ilişkileri arttırıp, ülke ekonomilerine katı sağlamayı amaçlayan Moldova (Moldovya), Ukrayna, Romanya gibi birçok Avrupa ülkeside Türkiye cumhuriyet vatandaşlarına çeşitli özel imtiyazlar uygulamakta. Turist vizesi ve Ticari vize başvurularında kolaylıklar sağlamaktadırlar. Moldova vizesi dışında sıkça aranan vizelerden biri olan Belarus vizesi hakkındaki tüm detayları site üzerinden öğrenebilirsiniz

Moldova vizesi alıp, Moldovyaya turist olarak gitmek isterseniz eğer, 2 Biyometrik resim ve pasaportunuzu vize acentasına göndermeniz yeterlidir. Fakat İtalya, Fransa gibi ülkeler vize işlemlerinde oldukça titiz davranıp çok daha çeşitli belgeler istemektedirler. Moldova Vizesi başvusuru yapmak istiyorsanız Moldova vizesi bağlantısına tıklayınız. Veya 0531 021 14 46 Nolu telefondan bizlere ulaşınız.



Vize işlemleri yaptırmak ve Vize başvurusunda bulunmak istiyorsanuz Vizem.gen.tr sitesini tercih edebilirsiniz.


Moldova vizesi
Romanya Vizesi
Ukrayna Vizesi
Rusya vizesi
Belarus (Beyaz Rusya) vizesi ve diğer tüm ülkeler için de vize almak, vize başvurusunda bulunmak istiyorsanız yine http://www.vizem.gen.tr sitesini tercih edebilirsiniz.

Çevrimdışı Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ********
  • İleti: 161.856
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
Vize Işlemleri
« Yanıtla #1 : 15 Nisan 2011, 18:29:57 »
Not :

Vize Başvurusu
Vize işlemleri
Vize işlemleri Yaptırmak
Vize Başvurusunda Bulunmak
Hızlı Vize başvurusu ve vize işlemleri

5 Ayrı konu başlığı 30'ar siteye paylaştırılacak

Çevrimdışı Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ********
  • İleti: 161.856
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
Vize Işlemleri
« Yanıtla #2 : 15 Nisan 2011, 18:39:28 »
Vize Çeşitleri nelerdir ve Gerekler Evrak ve belgeler nelerdir?

Transit vize

Schengen transit vizesi size, bir ülkeye giderken bir veya daha fazla Schengen üyesi ülkenin topraklarından geçmenizi sağlar . Başvurular, transit vize almanızı gerektiren ilk ülkenin Büyükelçiliğine veya Konsolosluğuna yapılmalıdır. Başvuruda istenilen belgeler şunlardır;

- Pasaport veya başvurulan vizeden en az 3 ay daha fazla geçerlilik süresine sahip ve vize pulunun yapıştırılması için boş bir beyaz sayfası olan resmi seyahat belgesi
- Başvuruyu yapan kişi tarafından (küçükler söz konusu olduğunda velisi tarafından) imzalanmış ve doldurulmuş başvuru formu ve ona yapıştırılmak üzere pasaport için kullanılan boyutlarda bir resim. Daha fazla başvuru formu ve fotoğraf istenebilir.
- Ulaşım belgeleri; örneğin bir tren bileti, teyit edilmiş bir gemi bileti, veya kendi arabanızla seyahat ediyorsanız kayıt belgeleriniz ve ruhsatınız vb. Gerekiyorsa, sigorta belgeleri.
- Gerekli görüldüğü takdirde daha sonra ziyaret edeceğiniz ülkelerin vizeleri.
- İşverenden alınan bir mektup veya son 3 maaş bordronuz. Kendi işinizle uğraşıyorsanız avukatınızdan, mali müşavirinizden, birlikte çalıştığınız bankanın genel müdüründen veya yerel Ticaret Odanızdan alacağınız bir mektup. Öğrenciyseniz, okulunuzdan/üniversitenizden alacağınız ve kayıtlı olduğunuzu gösterir yeni tarihli bir mektup. Au pair iseniz işvereninizin pasaportu ve işverenden alınacak bir mektup.
Kalmayı düşündüğünüz süre içindeki giderlerinizi karşılayabilecek kadar maddi gücünüz olduğunu ispat eden belgeler (son banka defterleriniz veya seyahat çekleriniz vb.).
- 18 yaşından küçüklerin vize için başvurması durumunda, ailelerinden veya hukuki vasilerinden Fransa'ya seyahat edebilmelerine izin veren ve kendisinden sorumlu olacak kişiyi tayin eden yazılı bir belge almaları gerekmektedir. Bu mektup, başvuru yapan ile aynı milliyete sahip bir avukat, noter veya Konsolosluk görevlisi tarafından onaylanmalıdır. Son olarak da aile büyüklerinden (anne-baba) birinin pasaportu başvuru formuna eklenmelidir.

Başvurular, teslim edilen belgeler doğrultusunda değerlendirilecektir. Sonucun belirlenmesi süresi milliyetinize, yaşadığınız yere vb. göre değişecektir.

Kısa dönemli vize almak?

Başvurulan vizeden en az 3 ay daha fazla geçerlilik süresine sahip ve vize pulunun yapıştırılması için boş bir beyaz sayfası olan resmi seyahat dokümanı
- Başvuruyu yapan kişi tarafından (küçükler söz konusu olduğunda velisi tarafından) imzalanmış ve doldurulmuş başvuru formu ve ona yapıştırılmak üzere pasaport için kullanılan boyutlarda bir resim. Daha fazla başvuru formu ve fotoğraf istenebilir
- Kalmayı düşündüğünüz süre içindeki giderlerinizi karşılayabilecek kadar maddi gücünüz olduğunu ispat eden belgeler (son banka defterleriniz veya seyahat çekleriniz vb.)
- Teyit edilmiş bir Fransa'ya
 dönüş bileti veya seyahat acentanızca yapılan teyit edilmiş bir rezervasyon.
Otel rezervasyonunuzun teyidi veya Fransa'da ziyaret edeceğiniz kişinin yerel Polis İstasyonundan ("Gendarmerie" or "Commissariat de Police") alacağı kira ve yerleşim sertifikası ("Attestation d'Accueil")
İşverenden alınan bir mektup veya son 3 maaş bordronuz. Kendi işinizle uğraşıyorsanız avukatınızdan, mali müşavirinizden, birlikte çalıştığınız bankanın genel müdüründen veya yerel Ticaret Odanızdan alacağınız bir mektup. Öğrenciyseniz, okulunuzdan/üniversitenizden alacağınız ve kayıtlı olduğunuzu gösterir yeni tarihli bir mektup. Au pair iseniz işvereninizin pasaportu ve işverenden alınacak bir mektup.
- Sağlık sigortanız olduğunun kanıtı. Bunun için şu belgeleri vermeniz gerekir; AB milli pasaportu taşıyan bir eşiniz varsa, postaneden temin edilebilecek ve eşiniz tarafından sizin ona bağımlı olduğunuzu belirten imzalı E111 formu veya kalacağınız süre için geçerli seyahat sigortası veya diğer özel sağlık sigortaları.
- Fransa'ya iş için gitmeniz durumunda, bir Fransız firmasından resmi bir iş daveti mektubunu başvurunuza eklemelisiniz.
18 yaşından küçüklerin vize için başvurması durumunda, ailelerinden veya hukuki vasilerinden Fransa'ya seyahat edebilmelerine izin veren ve kendisinden sorumlu olacak kişiyi tayin eden yazılı bir belge almaları gerekmektedir. Bu mektup, başvuru yapanla aynı milliyete sahip bir avukat, noter veya Konsolosluk görevlisi tarafından onaylanmalıdır. Son olarak da aile büyüklerinden (anne-baba) birinin pasaportu başvuru formuna eklenmelidir.

Bireysel şartlara bağlı sebeplerle, ilave belgeler istenebilir. Bu şartlara uymamak vize başvurunuzun geri çevrilmesine sebep olabilir.


Sirkülasyon (uzun dönem vize nasıl alınır vize danışmanlığı)

Sirkülasyon vizesi; ticari, akademik veya mesleki gerekçelerle bir yıl içerisinde defalarca yurtdışına çıkmak zorunda olan kişilere verilir. Başvuru sırasında gereken belgeler, kısa dönem vize için gerekli belgelerin aynısıdır. Ayrıca, ziyaretlerin sıklığını onaylayan resmi dokümanlar da gereklidir.

Bireysel şartlara bağlı sebeplerle, ilave belgeler istenebilir. Bu şartlara uymamak vize başvurunuzun geri çevrilmesine sebep olabilir.

Transit Vize Nedir? Transit vize başvurusu
Havaalanı Transit vizesi, kişinin Schengen üyesi ülkenin ulusal topraklarına geçmeden havaalanındaki uluslar arası transit bölgeden geçmesini sağlar. Şu ülkelerin vatandaşları Fransız Havaalanlarından geçerken transit vizeye ihtiyaç duyarlar; Afganistan, Arnavutluk, Bangladeş, Kongo, Eritre, Etiyopya, Gana, Haiti, İran, Irak, Liberya, Libya, Nijerya, Pakistan, sierra Leone, Somali, Sri Lanka, Zaire.

Havaalanı transit vizesine başvuruda sunmanız gereken dokümanlar:
- Pasaport veya başvurulan vizeden en az 3 ay daha fazla geçerlilik süresine sahip resmi seyahat belgesi
- Başvuruyu yapan kişi tarafından (küçükler söz konusu olduğunda velisi tarafından) imzalanmış ve doldurulmuş başvuru formu ve ona yapıştırılmak üzere pasaport için kullanılan boyutlarda bir resim. Daha fazla başvuru formu ve fotoğraf istenebilir.
- Teyit edilmiş havayolu bileti.
- Gerekli görüldüğü takdirde, daha sonra ziyaret edeceğiniz ülkeler için vize, örneğin,
18 yaşından küçüklerin vize için başvurması durumunda, ailelerinden veya hukuki vasilerinden Fransa'ya seyahat edebilmelerine izin veren ve kendisinden sorumlu olacak kişiyi tayin eden yazılı bir belge almaları gerekmektedir. Bu mektup, başvuru yapan ile aynı milliyete sahip bir avukat, noter veya Konsolosluk görevlisi tarafından onaylanmalıdır. Son olarak da aile büyüklerinden (anne-baba) birinin pasaportu veya ülkede değillerse fotokopisi başvuru formuna eklenmelidir.

Çevrimdışı Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ********
  • İleti: 161.856
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
Vize Işlemleri Yaptırmak
« Yanıtla #3 : 18 Nisan 2011, 21:40:48 »
Pazartesi çalışması