Gönderen Konu: Rijkaard sahada, Lincoln yok!  (Okunma sayısı 674 defa)

Çevrimdışı By_Sewim

  • 5. SINIF UYE
  • *
  • İleti: 758
  • Puan 610
  • Cinsiyet: Bay
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
Rijkaard sahada, Lincoln yok!
« : 22 Haziran 2009, 17:05:22 »
Galatasaray, 2009 - 2010 futbol sezonunu açtı! Sarı kırmızılı taraftarlara açık olan idmanda en büyük ilgiyi yeni teknik direktör Frank Rijkaard gördü.. Lincoln her sezon başında olduğu gibi yine Florya'da yoktu, yönetim ise yaptırım uygulanacağı açıklamasını yaptı!


Galatasaray, 2009 - 2010 futbol sezonu hazırlıklarına başladı.

Saat 10.30'da başlayan ve basın ile taraftara açık olan idmanı izlemek için yüzlerce sarı kırmızılı taraftar Florya Metin Oktay Tesisleri'ne gelirken, teknik direktör Frank Rijkaard'a büyük ilgi gösterildi.

Sezonun ilk çalışmasını izlemek için tesislere gelen kalabalık bir grup taraftar, yeni teknik direktör Rijkaard ve futbolculara tezahüratta bulundu.

Rıjkaard, antrenör Johan Neeskens, kondisyoner Albert Roca saat 10:30'da futbolcularla bir tanışma toplantısı gerçekleştirdi. Ünlü teknik adam daha sonra taraftarın tezahüratlarına alkışla karşılık verdi ve idmanın startını verdi.

Takımın Galatasaray Dergisi için toplu fotoğraf çekimi yaptığı çalışma, saat 11:00'de oyuncuların gruplar halinde sıçrama ve laktat testlerine katılması ile başladı.
Öte yandan, futbolcuların formalarının göğüs bölümünde kulübün yeni sponsorlarından Türk Telekom'un reklamı yer aldı.

-SAĞLIK KONTROLLERİ-
Sabah 09:00'da Acıbadem Hastanesi’nden gelen ekip oyunculardan kan alımı yaparak sağlık testlerinin ilk aşamasına başlatırken, öğle yemeğinin ardından saat 14:00'te de sağlık testlerine Acıbadem Hastanesi'nde devam edileceği belirtildi.

Teknik direktör Rjikaard ve yardımcısı Neeskens, sağlık kontrollerinden geçmek için hastaneye giderken, futbolcular, İstanbul Üniversitesi Spor Hekimliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bülent Bayraktar ve kondisyoner Albert Roca yönetiminde gruplar halinde laktat testine tabi tutuldu.

Laktat testinde sürekli artan bir tempoda koşan oyunculardan 3 dakikada bir kan örneği alınırken, örneklerde futbolcuların laktat seviyelerini ölçen sağlık ekibi, bu doğrultuda yapılacak antrenman planlaması için teknik heyeti bilgilendirecek.

-LINCOLN YOK, CEZA KAPIDA-
Bu arada sezonun ilk idmanında, genelde sezon açılışlarını her zaman kaçıran Lincoln yine yoktu. Yönetimden izin almadığı öğrenilen Brezilyalı futbolcunun ülkesinde olduğu belirtilirken, sarı kırmızılı yönetimden ağır bir ceza alması bekleniyor.

Sarı kırmızılı takımın resmi internet sitesinde de konu hakkında açıklama yapılırken; "Bu sabah yapılan çalışmada hazır bulunmayan Cassio Lincoln için Yönetim Kurulunun alacağı karar doğrultusunda yaptırım uygulanacak." denildi.

Daha önce de bir çok kez sezon ve devre arası açılışlarına katılmayan, tatillerden geç dönen Brezilyalı futbolcu için yönetimin nasıl bir karar alınacağı merak konusu oldu.

-BAŞKA KİMLER YOK-
Sabah yapılan çalışmaya Tobias Linderoth, Barış Özbek, Shabani Nonda, Emre Aşık, Yaser Yıldız, Aykut Erçetin, Aydın Yılmaz, Orkun Usak, Volkan Yaman, Mehmet Güven, Mustafa Sarp, Emre Güngör, Uğur Uçar, Serkan Kurtuluş, Semih Kaya, Ferdi Elmas, Alpaslan Erdem, Serkan Çalık, Murat Akça, Özgürcan Özcan, Fırat Kocaoğlu, Emirhan Ergün, Emrah Yollu, Emre Çolak, Cem Sultan, Serdar Eyilik, Caner Öztel, Erhan Şentürk katıldı.

Sarı-kırmızılı takımın sezonun startını verdiği bugünkü çalışmaya milli takımlarda bulundukları için izin verilen Arda Turan, Ayhan Akman, Sabri Sarıoğlu, Hakan Balta, Milan Baros ile Harry Kewell katılmadı.

Arda, Ayhan, Sabri, Hakan ve Baros'un 25 Haziran Perşembe günü, Kewell'ın da 1 Temmuz'da çalışmalara katılacağı bildirildi.

Antrenmana ayrıca, sınavı bulanan Servet Çetin ile henüz ülkesinden dönmediği ifade edilen Cassio Lincoln da katılmadı.

Galatasaray ile sözleşmesi sona eren Hasan Şaş ile sözleşmesi bulunmasına rağmen kadroda düşünülmeyen Ümit Karan da çalışmada yer almadı.

TEKNİK DİREKTÖR RIJKAARD, SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇTİ
Galatasaray, yeni sezon hazırlıklarına bugün başlarken, teknik direktör Frank Rijkaard da sağlık kontrolünden geçti.

Florya Metin Oktay Tesisleri'nde yapılan ilk antrenmanın bir bölümüne katılan Rijkaard, daha sonra yardımcısı Johan Neeskens ile Bakırköy Acıbadem Hastanesi'ne gitti. Rijkaard ve Neeskens'e, Acıbadem Hastanesi'nde çeşitli testler uygulandı. Galatasaray, yeni sezon hazırlıklarını yarın yapacağı antrenmanla sürdürecek.