İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - black_tower91

Sayfa: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14 15 16 17 18
121
ADANA (İHA) - Adana'daki İncirlik Üssü'nde yıllardır Amerikan askerlerinin çocuklarına dadılık yapan Türk kadınları, sigortasız çalışamayacakları gerekçe gösterilerek işten çıkartıldı.

Merkez Yüreğir ilçesine bağlı İncirlik beldesinde bulunan İncirlik Üssü'nde Amerikan askerlerinin çocuklarına bakıcılık yapan yaklaşık 400 kadın, sigortasız çalışamayacakları gerekçesiyle işten çıkartıldı. İşten çıkartılan kadınlar, sorunlarını Vali İlhan Atış'a anlatmak üzere Adana Valiliği'ne geldi. Vali yardımcısıyla görüşen kadınlar, Valilik binası önünde bir süre olayı protesto etti.

40 yıldır İncirlik Üssü'nde Amerikan askerlerinin çocuklarına dadılık yaptığını ve iyi derecede İngilizce bildiğini belirten Menekşe Tecimen, "40 yıldır İncirlik Üssü'nde Amerikan askerlerinin çocuklarına dadılık yapıyorum. Bu zamana kadar sigortasız çalıştım. Amerikalılar görmedi, ama şimdi 'Denetim var' diye sigortasız çalıştığımız için bizi işten çıkardılar. Çok mağdur durumdayız. Başka işimiz yok. Evimizi dadılık yaparak geçindiriyoruz" dedi.

Tecimen, Amerikan askerlerinin, bundan sonra sigortasız çalışamayacaklarını ve bir temizlik şirketine katılarak işlerine devam edebileceklerini bildirdiğini ifade ederek, "Şirkete girdiğimizde maaşımızın yüzde 60'ını şirket alıyor. O zaman aldığımız para ancak yol parasına yetiyor" diye konuştu.

24 yıldır İncirlik Üssü'nde çalışan Müge Halat ise, işten çıkartıldıkları için çok zor durumda olduklarını belirterek, "Çocuklarımızı buradan doyuruyoruz. Sigortasız çalıştığımız için bizi dışarı atıyorlar. Valilikten, hükümetimizden bu konuda yardım istiyoruz" dedi. İşten çıkartılan diğer kadınlar da çok mağdur olduklarını, mahkemeye başvuracaklarını söyledi.


122
YEREL HABERLER / Yassıada'da fuhuş skandalı
« : 10 Haziran 2008, 10:49:31 »
Türk siyasi hayatında çok özel bir yeri olan Yassıada, kendi kaderine terkedilince fuhuş yuvası oldu.


Yassıada'nın dramını 'artık yaslı ada oldu' diye duyuran Star Haber kamerası adada yaşananları gözler önüne seren görüntüleri Türkiye'ye duyurdu. Bir zamanlar Menderes'lerin yargılandığı, tutuklu bulunduğu odalarda şimdi yerler prezervatifler, boş bira kutuları, kullanıldıktan sonra atılan yastıklar ve yorganlarla dolu. Duvarlarda ise Rusça yazılar ve telefon numaralarına rastlanıyor.

Kendi kaderine terkedildikten sonra harabeye dönen Yassıada'da rezaletin adı şimdi fuhuş. Teknelerle adaya getirilen Rus kadınlar burada müşterilerle buluşturuluyor. Çevre sakinleri de adada fuhuş yapıldığını doğruluyor. Daha çok Rusların adaya geldiğini anlatan sakinler, "üzülüyoruz ama önüne geçilemiyor" diyorlar.


123
EURO 2008 MİLLİ TAKIM ÖZEL / Ağır tahrik!
« : 10 Haziran 2008, 10:48:10 »
İsviçre basını oyuncularımızı kıştırtmaya yönelik kirli oyunlarına başladı. Blick Gazetesi, 'Türkler'i duman ederiz', 'Türkler'i, Türkler'le vuracağız' diye yazdı.

Volkan’a yüklendiler
2008 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda yarın karşılaşacağımız ev sahibi İsviçre’nin basını, Türkiye’ye yönelik çirkin eylemlerine de başladı... Ülkenin en çok satan bulvar gazetelerinden Blick, 2006 Dünya Kupası baraj eleme maçı öncesi yaptıklarının bir benzerine de dünkü sayısında yer verdi. O dönem kalecimiz Volkan’a ‘palyaço’ diyen Blick, birinci sayfasında milli file bekçisinin bir fotoğrafını koyarak ağır bir uslüpla ‘Türkler’i 11 Haziran’da duman ederiz’ ifadesini kullandı.

Kubilay’dan destek
Gazetenin 2. sayfasında ‘Türkler’i, Türkler’le; Eren Derdiyok, Gökhan İnler ve Hakan Yakın’la vuracağız’ yorumunu yaptı.. Ve İsviçre’nin Millilerimiz karşısında sahaya çıkacağı onbiri, karikatür şeklinde yayınladı. 3. sayfada ise eski Galatasaraylı futbolcu Kubilay Türkyılmaz’a yer verildi. Kubilay, Werner Lorant’ın, “Türkiye’de futbolcular Terim’i dinlemiyor” şeklindeki sözlerinin gerçeği yansıtmadığını ve Lorant’ın bu ülkeyi iyi tanımadığını söyledi.

'Tek amacımız maçı kazanmak'
İsviçre’nin teknik direktörü Jakob Kuhn’un, Türkiye’ye karşı 3 Türk asıllı oyuncusu Gökhan İnler, Hakan Yakın ve Eren Derdiyok’a onbirde şans vereceği belirtildi. Kuhn’un, Frei’nin yerine forvette Eren ve Marco Streller’i görevlendireceği öğrenildi. Orta sahada Behrami, Barnetta, Gökhan ve Hakan’ın sahaya çıkacağı ifade edildi. Savunmada ise Senderos, Magnin, Müller ve Lichtsteiner’in oynayacağı bildirildi. Kuhn, “Taktiğimiz hakkında konuşmak istemiyorum. Tek söyleyeceğim şey bu maçı mutlak kazanmamız gerektiği” açıklamasını yaptı.


124
YEREL HABERLER / İyice küstahlaştılar
« : 10 Haziran 2008, 10:47:09 »
İsviçre basını oyuncularımızı kıştırtmaya yönelik kirli oyunlarına başladı. Blick Gazetesi, 'Türkler'i duman ederiz', 'Türkler'i, Türkler'le vuracağız' diye yazdı.



125
YEREL HABERLER / Sürücü cezaları artıyor
« : 10 Haziran 2008, 10:46:22 »
Karayolları Trafik Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle sürücülere uygulanacak ceza puan cetveli yeniden belirlendi. 1 Ocak 2009'da yürürlüğe girecek cetvele göre, kırmızı ışık kuralına uymamak 20, alkollü araç kullanmak 20, hız sınırlarını yüzde 10'dan yüzde 30'a kadar aşmak 10 ceza puanı gerektirecek.
 
Karayolları Trafik Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlandı. Değişiklik ile M1 sınıfı otomobillerin, M1G ve N1G sınıfı arazi taşıtlarının, N1, N2, N3 sınıfı kamyonet, kamyon ve çekicilerin, M2 ve M3 sınıfı minibüs ve otobüslerin bütün koltuklarında ''Emniyet Kemeri''nin bulundurulması ve kullanılması


Çocukların taksilerde seyahatleri sırasında, çocuk bağlama sistemleri kullanmaları, yoksa arka koltukta oturmaları zorunlu olacak.
 
Çocuk bağlama sistemleri kullanma zorunluluğu, bu ve ilgili yönetmelikler gereği emniyet kemeri veya ''isofix sistemi'' bulundurma zorunluluğu olmayan araçlarda aranmayacak. Bu araçlarda çocuklar arka koltuklarda taşınacak.

Yönetmelikle sürücülere uygulanacak ceza puanı cetveli yeniden belirlendi. Buna göre, tescil edilen araçları trafik belgesi ve tescil plakası almadan karayoluna çıkarmak 10, servis freni, lastikleri, dış ışık donanımından yakını ve uzağı gösteren ışıklar ile park, fren ve dönüş ışıkları noksan, bozuk veya teknik şartlara aykırı olan araçları kullanmak 20, diğer eksiklik ve bozuklukları bulunan araçlarla, görüşü engelleyecek veya bir kaza halinde içindekiler için tehlikeli olabilecek süs, aksesuar, eşya ve çıkıntıları olan araçları kullanmak, karayolunu kullananlar için tehlike yaratacak şekilde olan veya görüşü engelleyecek ve çevredekileri rahatsız edecek derecede duman veya gürültü çıkaran araçları kullanmak 20 ceza puanı gerektirecek.

126
YEREL HABERLER / Karısının sevgilisini öldürdü
« : 10 Haziran 2008, 10:45:24 »
Eskişehir'de bir kişi bıçakla öldürüldü.

Olay, 71 Evler Mahallesi Ersoylar Sokak'ta meydana geldi. A.A. (26), A.A. (31) ile evli olduğu halde 3 aydır T.K. (27) ile arkadaşlık yapıyordu.
Kocasının durumunu öğrenmesiyle ayrı yaşamaya başlayan A.A.'nın, T.K.'yı da başka birisi ile aldattığı öne sürüldü.


T.K.'nın arkadaşının eski eşine telefonla olayı bildirmesi üzerine taraflar konuşmak için buluştu. Çıkan tartışma kavgaya dönüşünce, A.A., T.K'yı bıçakla yaraladı.
Bir okulda hademe olarak çalıştığı öğrenilen T.K., karaciğerine aldığı bıçak darbesinin etkisiyle hastaneye kaldırılırken yolda hayatını kaybetti.

127
GÜNCEL HABERLER / AIDS'le ilgili saklanan gerçek
« : 10 Haziran 2008, 10:44:11 »
Dünya Sağlık Örgütü itiraf etti: "Hastalık, heteroseksüeller arasında yayılmıyor"
Dünya Sağlık Örgütü bugüne kadar 25 milyon kişinin hayatını kaybettiği hastalığın heteroseksüeller arasında yayılmadığını açıkladı.
 
25 yıl önce ortaya çıkan ve şu ana kadar 25 milyon kişinin hayatına mal olduğu tahmin edilen AIDS hastalığının heteroseksüel çiftler arasında yayılma tehlikesi olmadığı açıklandı.

Dünya Sağlık Örgütü'nden gelen bu açıklama, AIDS'le mücadelede yanlış bir strateji izlendiği eleştirilerini de arttırdı.
 
NTVMSNBC'nin haberine göre Dünya Sağlık Örgütü HİV ve AIDS'le sorumlu programının başkanı Dr. Kevin de Cock, Afrika kıtası dışında heteroseksüel çiftler arasında AIDS'in yayılmasının beklenmediğini açıkladı.
 
Örgüt bu açıklamayla, risk olmayan bölgelere kaynak harcadığını da itiraf etmiş oldu. Veriler de AIDS'le mücadelede yanlış bir strateji izlendiğini ortaya koyuyor.
Risk olmayan bölgelerde insanların eğitimine büyük paralar harcanırken tehlikenin yüksek olduğu sahra altı afrika ülkelerinde riski düşüren sünnet ya da partner sayısını azaltma gibi temel önlemlerin teşvik edilmesinde başarı sağlanamadı.

Ayrıca AIDS'le mücadele eden kurumlar, insanları korunma yerine cinsel ilişkiden uzak durmaya yönledirdikleri ve düzgün çalışan bir sağlık sistemi inşa edemedikleri gerekçesiyle de eleştiriliyor.
 
Dünyada hala savaşlarda ölenlerden daha fazla sayıda insan AIDS'ten hayatını kaybediyor. 2007 verilerine göre dünyada 33 milyon kişi AIDS'e yol açan virüsü taşıyor, 2,1 milyon kişinin de AIDS nedeniyle hayatını kaybettiği belirtiliyor.
 
Şu ana kadar dünyada AIDS'ten ölenlerin toplam sayısı ise 25 milyon.

128
DÜNYADAN FUTBOL / Ribery'e Chelsea kancası
« : 10 Haziran 2008, 08:29:36 »
İngiltere Premier Lig'de ve Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde istediği sonuçları alamayan Chelsea, Bayern Münih'in Fransız yıldızı Frank Ribery ile kadrosunu güçlendirmek istiyor.
 
 

İngiltere Premier Lig'de sezonu ikinci sırada kapatan ve Şampiyonlar Ligi finalini Manchester United'a kaptıran Chelsea, transfer listesinin başında yer alan, Bayern Münih'in Fransız futbolcusu Franck Ribery'e rekor transfer ücreti ödemeye hazırlanıyor.

 

İngiltere'de yayımlanan Daily Mail gazetesinde yer alan habere göre, Alman takımı Bayern Münih yetkilileri, Ribery'i almak isteyen Chelsea'nin patronu Roman Abramovich'e, 40 milyon euro karşılığında yıldız futbolcuyu satabileceklerini söylediler.

 

İngiliz kulübünün icra kurulu başkanı Peter Kenyon'un, Ribery'nin Stamford Bridge'e transferine ilişkin görüşmelerde bulunduğu ifade edilirken, son kararın 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'ndan sonra verileceği belirtildi.

129
EURO 2008 MİLLİ TAKIM ÖZEL / Hollanda fırtına gibi: 3-0
« : 10 Haziran 2008, 08:28:42 »
EURO 2008'in şu ana kadarki en zevkli maçından en farklı sonuç çıktı. Hollanda
C Grubu mücadelesinde son dünya şampiyonu İtalya'yı 3-0 yenerek, rakibine karşı 30 yıllık galibiyet özlemine son verdi.
 

 

13. Avrupa Futbol Şampiyonası'na 3. gün maçlarıyla devam edildi. A ve B gruplarının ardından C Grubu'nda da ilk maçlar tamamlandı.

EURO 2008'in 'ölüm grubu' olarak adlandırılan C Grubu'nun ikinci maçında turnuvanın iddialı takımlarından Hollanda ile İtalya karşı karşıya geldi. Son dünya şampiyonu rakibini 1978 Dünya Kupası finalinden bu yana yenemeyen Hollanda, galibiyet özlemini 3-0'lık sonuçla dindirdi.

İsviçre'nin başkenti Bern'de yer alan Wankdorf Stadı'nda oynanan maç şu ana kadar turnuvanın en zevkli mücadelesine sahne oldu. Başlama düdüğüyle birlikte topa hakim olan ve oyun üstünlüğünü ele geçiren Hollanda, 18. dakikada Van Nistelrooy ile kaçırdığı net fırsatın ardından, 26. dakikada ofsayt tartışmalarına neden olan pozisyonda Real Madridli golcünün vuruşuyla skor üstünlüğünü de yakaladı.

Tempolu mücadelenin 31. dakikasında İtalya'nın kullandığı köşe vuruşunda yaşanan tehlikeyi kale çizgisinden savuşturan 'Portakallar', kontratakta Wesley Sneijder'in golüyle soyunma odasına 2 farklı önde girdi.

İkinci yarıya Grosso ve Del Piero gibi kozlarını sahaya sürerek başlayan İtalyanlar, Zambrotta, Toni ve Del Piero ile rakip kaleyi yokladı. Oyunu karşı alana yıkmayı başaran 'Gök mavililer', 76. dakikada Luca Toni ve 78. dakikada Grosso ile maçın en net 2 pozisyonunu değerlendiremezken, 79'da gelişen kontratakta golü bulan taraf Van Bronckhorst'un kafa vuruşu ile Hollanda oldu ve fark 3'e çıktı.

Kalan bölümde psikolojik motivasyonunu kaybeden rakibi karşısında rahat bir oyun sergileyen Hollanda, EURO 2008'e çok iyi bir başlangıç yaparak ilk maçlar sonundan en zorlu grupta liderlik koltuğuna oturdu.

1970 Dünya Kupası finalinde Brezilya'ya karşı alınan 4-1'lik mağlubiyetten sonra tarihinin en ağır yenilgisini alan son Dünya Kupası sahibi İtalya ise C Grubu'nda son sıraya yerleşti.
 

HOLLANDA: 3 - İTALYA: 0
Stat: Stade De Suisse
Hakemler: Peter Fröjdfeldt, Stefan Wittberg, Henrik Andren
Hollanda: Van Der Sar, Ooijer, Boulahrouz (Dk. 77 Heitinga), Mathijsen, Van Bronckhorst, De Jong, Engelaar, Kuyt (Dk. 81 Afellay), Van Der Vaart, Sneijder, Van Nistelrooy (Dk. 70 Van Persie)
İtalya: Buffon, Panucci, Barzagli, Materazzi (Dk. 54 Grosso), Zambrotta, Ambrosini, Pirlo, Gattuso, Camoranesi (Dk. 75 Cassano), Toni, Di Natale (Dk. 64 Del Piero)
Goller: Dk. 26 Van Nistelrooy, Dk. 31 Sneijder, Dk. 79 Van Bronckhorst (Hollanda)
Sarı kartlar: Dk. 59 De Jong (Hollanda), Dk. 27 Toni, Dk. 35 Zambrotta, Dk. 51 Gattuso (İtalya)

 HOLLANDA İSTATİSTİKLER İTALYA 
  18 Toplam şut 16   
9 Kaleyi bulan şut 5
19 Yaptığı faul 9
4 Ofsayt 3
3 Korner 5
51 Topla oynama (%) 49


VAN BASTEN: ÇOK İYİYDİK
Hollanda Milli Takımı Teknik Direktörü Marco Van Basten, maç sonrası yaptığı açıklamada tarihi bir sonuç aldıklarını belirterek, "Karşımızdaki dünya şampiyonu İtalya'ydı. Bütün oyuncularım görevini yaptı. Takımda kötü oynayan tek bir isim bile yoktu" dedi.

 

Hollanda'nın gollerinden birine imzasını atan Wesley Sneijder, İtalya'ya tarihinin en ağır yenilgilerinden birini tattırmanın kendilerini çok iyi hissettirdiğini ve bu sonuçtan gurur duyduklarını söyledi. "İlk maçlar her zaman önemlidir. İtalya gibi bir takıma karşı böyle bir galibiyet almak kendimize olan güveni artıracak. Ama işin başında olduğumuzu da unutmamamız gerek" diye konuştu.

 

İtalya Milli Takımı'nın teknik direktörü Roberto Donadoni ise bu mağlubiyeti kabullenip sonraki iki maça konsantre olmaları gerektiğini söyledi.

 

Turnuvaların güzel yanının da telafi imkanının olması olduğunu belirten donadoni, "Romanya ile oynayacağız. Onurumuzu korumak için bu maçı kazanmalıyız. Sahaya kazanacağımıza inanarak çıkmalıyız" dedi.

130
MODERATÖRLÜK BAŞVURU YERİ / YÖNETİCİLİK
« : 09 Haziran 2008, 23:51:40 »
ben   1 ay öncesine kadar private admindim.YAzılılarım dolayısıyla Rütbemi kendim teslim etmiştim.

Sitede rütbelerin resetlendiğini biliyorum.

Bende Yöneticilik rütbesini istiyorum.

black_tower

131
FAN CLUB / David Villa Fun Club
« : 08 Haziran 2008, 01:02:08 »
David Vİlla Fun Club


Bu Fun Clubın farklı bi özelliği vardır.Ben hariç kimseyi kabul etmiyorum.İlk ve tek üyesi benim.

Üye ;

black_tower



 

 

132
DÜNYADAN FUTBOL / Giovani Tottenham Hotspur'da
« : 07 Haziran 2008, 20:32:24 »
İngiltere Premier Lig takımlarından Tottenham Hotspur, Barcelona'nın Meksikalı oyuncusu Giovani dos Santos'u renklerine bağladı.



Tottenham Hotspur, 6 milyon euro karşılığında Barcelona'nın 19 yaşındaki oyuncusu Giovani dos Santos ile 5 yıllık sözleşme imzalayacak.

 

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, genç oyuncunun önümüzdeki 2 sezon içinde başka bir kulübe transfer olması durumunda transfer haklarının yüzde 20'sinin katalan ekibinde kalacağı belirtilirken, oyuncunun 2 yıldan daha uzun bir süreden sonra transfer olması halinde bu oranın yüzde 10'a düşeceği ifade edildi.

 

Genellikle kanatlarda oynayan Giovani, geçtiğimiz sezon Frank Rijkaard yönetimindeki birinci takıma kadar yükselmeyi başardı ve 10 maça ilk 11'de başlarken 3 kez rakip fileleri havalandırdı.

Sayfa: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14 15 16 17 18