İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - black_tower91

Sayfa: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 [17] 18
193
BASKETBOL / NBA yıldızları İstanbul'da buluşacak
« : 08 Mayıs 2008, 16:38:18 »
Sınır Tanımayan Basketbol Avrupa kampı, 4-7 Haziran'da İstanbul'da yapılacak. Organizasyona Mehmet Okur ve Hidayet Türkoğlu yanı sıra NBA'de forma giyen oyuncular da katılacak.


Sınır Tanımayan Basketbol (Basketball Without Borders) Avrupa Kampı, 5 yıl aradan sonra bir kez daha İstanbul'da gerçekleştirilecek.

 

Üst düzey basketbol eğitiminin yanı sıra kapsamlı sosyal yardım projelerini içeren Sınır Tanımayan Basketbol Avrupa Kampı, 4-7 Haziran tarihlerinde Türkiye Basketbol Federasyonu'nun ev sahipliğinde bir kez daha İstanbul'da yapılacak.

 

Uluslararası Basketbol Federasyonları Birliği (FIBA), Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi (NBA) ile Türkiye Basketbol Federasyonu'nun ortaklaşa organize edeceği kamp, Darüşşafaka Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek.

 

Şu ana kadar, Sınır Tanımayan Basketbol'da toplam 250 aktif ve emekli NBA oyuncusu, antrenörü ve takım personeli, 30 farklı takımdan kamp antrenörü ve danışmanı olmak üzere, 5 kıtada 100'ün üzerinde ülkeden toplam bin 200'den fazla genç oyuncuya eğitim verdi. Organizasyon geçen yıl Çin'in Şanghay, Brezilya'nın Sao Paulo, Fransa'nın Paris ve Güney Afrika'nın Johannesburg kentlerinde düzenlendi.

 

MEHMET OKUR VE HİDAYET TÜRKOĞLU DA KAMPTA

NBA'de başarılı bir sezon geçiren Türk oyuncular Mehmet Okur ile Hidayet Türkoğlu da kampta yer alacak.

 

Mehmet Okur ve Hidayet Türkoğlu, Sınır Tanımayan Basketbol Kampı'nda, aralarında San Antonio Spurs'dan Bruce Bowen, Minnesota Timberwolves'dan Randy Foye, New York Knicks'den David Lee ve Golden State Warriors'dan Mickael Pietrus'un kamp antrenörü ve danışmanı olarak bulunduğu, bir grup NBA oyuncusu ve davetlisine ev sahipliği yapacaklar. Ancak kampta yer alacak NBA oyuncularının play-off maçlarına göre netlik kazanacağı bildirildi.

 

Bu arada FIBA'nın Avrupa, Asya ve Afrika uzmanı, 25 yıllık antrenörlük tecrübesine sahip Marin Sedlacek de sekizinci kez kamp direktörlüğü görevini üstlenecek.

 

IRK, DİN VE MİLLİYET AYRIMI GÖZETİLMEDEN BASKETBOL EĞİTİMİ

NBA, FIBA ve Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından seçilen 19 yaş ve altındaki basketbolcular İstanbul'da basketbol eğitimi için bir araya gelerek performanslarını gösterecekler. Arkadaşlık ve kültürel farklılığı yüceltmek amacıyla, kamp oyuncuları, ırk, din ve milliyet ayrımı gözetilmeden basketbol eğitimi alacaklar.

 

Kampta görev alacak danışman oyuncu ve antrenörler, dört gün boyunca basketbol çalışmalarının yanı sıra eğitim, liderlik, karakter gelişimi ve sağlık konularını içeren ''Hayat becerisi seminerleri''ni yönetecekler. Kamp içeriğindeki kapsamlı sosyal yardım aktivitelerinden en önemlisi de İstanbul'da çocukların basketbol öğrenebileceği ve oynayabileceği bir alanın kullanıma hazır hale getirilmesi olacak. NBA Ligi'nin, üst düzey genç basketbolcularını bir araya getirerek sporu yücelten, eğitim ve sağlık alanlarında pozitif sosyal değişimi teşvik eden küresel basketbol gelişimi ve sosyal yardım programının Avrupa ayağına Türkiye'den ortak olarak Türk Telekom destek verecek. Sınır Tanımayan Basketbol 2008'in pazarlama ortakları Nike, Türk Telekom ve Spalding olacak.

 

DEMİREL: BU ETKİNLİK BASKETBOLUN ÖTESİNE GEÇECEK

Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, bu etkinliğin basketbolun ötesine geçeceğini söyledi.

 

Demirel, 2010 yılında ev sahipliği yapacakları FIBA Dünya Basketbol Şampiyonası'nı en üst düzeyde gerçekleştirebilmek için çalışmalara yoğun olarak devam ettiklerini belirterek, ''Türk basketbolu kulüpler ve milli takımlar seviyelerinde çok yol kat etti. Biz, gençlik gelişim projelerinin büyük önem taşıdığına inanıyoruz. NBA ve FIBA ile birlikte Sınır Tanımayan Basketbol Kampı'nı ikinci kez düzenleyeceğiz ve çeşitli Avrupa ülkelerinden gelen genç oyuncuları, yıldız basketbolcular ve üst düzey antrenörlerle birlikte, ülkemizde bir kez daha ağırlamaktan gurur duyacağız. Kültürler arası arkadaşlığın yaratılması ve sosyal sorumluluğa verilen önem hiç şüphesiz bu etkinliği basketbolun ötesine taşıyacak'' diye konuştu.

 

NBA Başkanı David Stern ise NBA ve oyuncularının, basketbol sayesinde oluşturulan bu platformda oyunun değerlerini vurgulayarak sosyal değişimi etkileyebilecekleri benzersiz bir fırsata sahip olacaklarını kaydetti.

 

Stern, Sınır Tanımayan Basketbol kamplarının her birinin, farklı gruplardan insanları, sağlıklı yaşam, eğitim, HIV-AIDS gibi konularda birleştirerek, küresel bir diyalog başlattığını vurguladı.

 

FIBA Dünya Genel Sekreteri ve Uluslararası Olimpiyat Komitesi Üyesi Patrick Baumann da projenin genç oyuncular için paha biçilemez bir değerde olduğunu ifade ederek, ''FIBA, NBA ile yaptığı uzun süreli ortaklıktan oldukça memnun. Sınır Tanımayan Basketbol'un bu paha biçilemez eğitimsel, sosyal ve sağlık bilinçliliği işlevi sayesinde genç basketbolcular dünyaca ünlü antrenör ve oyuncuların tecrübelerinden faydalanırken basketbol yeteneklerini de gösterme şansını bulacaklar. Bunun yanı sıra basketbola ilginin giderek arttığı Türkiye'de, Sınır Tanımayan Basketbol'u ikinci kez İstanbul'da organize etmekten büyük bir mutluluk duyacağız'' şeklinde konuştu.
 

194
BASKETBOL / Karşıyaka'ya Pastal'dan kötü haber
« : 08 Mayıs 2008, 16:37:32 »
BEKO Basketbol Ligi play-off çeyrek finalinde Efes Pilsen ile mücadele eden Pınar Karşıyaka'da, Valentin Pastal'ın sezonu kapattığı açıklandı.


Pınar Karşıyakalı oyuncu Valentin Pastal, bağırsak sıkışması ve düğümlenmesi nedeni ile İstanbul'da ameliyat oldu.

 

Acıbadem Hastanesi'nde gerçekleştirilen ameliyat sonrası yoğun bakıma alınan genç oyuncunun durumunun iyi olduğu ve hafta sonu taburcu olmasının beklendiği belirtildi.

 

BEKO Basketbol Ligi play-off çeyrek final serisinde Efes Pilsen ile tur mücadelesi veren Pınar Karşıyaka'nın başarılı oyuncusu Valentin Pastal'ın, salonlara dönüşünün 3 ayı bulacağı bu yüzden sezonun kalan maçlarında forma giyemeyeceği açıklandı.

195
BASKETBOL / Messina CSKA'da kaldı
« : 08 Mayıs 2008, 16:37:07 »
Rusya'nın CSKA Moskova takımını Euroleague şampiyonluğuna taşıyan Ettore Messina, takımıyla sözleşme yeniledi.

İtalyan antrenör Ettore Messina, en az 1 yıl daha CSKA Moskova'nın başında kalacak.

 

CSKA Moskova'nın 2008 Euroleague finalinde Maccabi Tel Aviv'i mağlup ederek şampiyonluğa ulaştığı maçtan önce yapılan açıklamayla, tecrübeli antrenörün en az bir yıl daha takımı çalıştırmaya devam edeceği açıklanmıştı. Ayrıca, İtalyan antrenörün sözleşmesine 2009-10 sezonu için opsiyon eklendiği de belirtildi.

 

CSKA Moskova'daki üçüncü sezonunu tamamlayan Messina, takımın başında bulunduğu üç sezon da Euroleague'de final oynadı. 2006 yılında Euroleague'de şampiyonluğa ulaşan Rus temsilcisi, geçtiğimiz sezon finalde Panathinaikos'a yenilmekten kurtulamadı.

 

1998 ve 2001 yılında Virtius Bologna ile Euroleague şampiyonluğu yaşayan İtalyan antrenör, 2003 yılında Benetton Treviso'yu final-four'a taşımıştı. Tecrübeli isim ayrıca, İtalyan milli takımını da çalıştırmıştı.

196
BASKETBOL / Fenerbahçe hedefe doğru: 81-76
« : 08 Mayıs 2008, 16:36:44 »
Fenerbahçe Ülker play-off 1. tur ikinci maçında Antalya Büyükşehir Belediyesi'ni 81-76 yenerek seriyi 2-0'a getirdi

Fenerbahçe Ülker Beko Basketbol Ligi'nde yarı finale çok yakın. İlk turdaki rakibi Antalya Büyükşehir Belediyesi karşısında ikinci maçtan 81-76 galip ayrılan sarı-lacivertliler, seride 2-0'lık üstünlüğü yakaladı.

İstanbul Abdi İpekçi Spor Salonu'nda karşılaşma ilk maçta olduğu gibi çekişmeli geçti. İlk çeyreği 16-15 önde geçen ev sahibi Fenerbahçe, devreyi de 37-30 önde kapadı.

İkinci yarıda White ve Ömer'in hızlı hücumlarıyla etkili olan sarı-lacivertli ekip, son periyoda da 60-49 önde girdi. Son çeyrekte farkı bir ara 15 sayıya kadar çıkaran Fenerbahçe karşısında konuk ekip oyundan kopmadı ve son dakikada farkı 5 sayıya kadar indirdi. Ancak taktik faullerde serbest atış çizgisinden başarılı ayrılan Fenerbahçe Ülker, karşılaşmadan 81-76 galip ayrıldı.

İlk maçı da 78-73 kazanan Fenerbahçe, bu sonucun ardından play-off 1. turunda 2-0 öne geçti ve 9 Mayıs Cuma günü Antalya'da yapılacak 3. maç öncesi önemli bir avantaj yakaladı.

Ev sahibi takımda 5 oyuncu çift hanelere ulaşırken, James White 15 sayı-3 asist, Ömer Aşık 14 sayı-9 ribaunt, Mirsad Türkcan da 12 sayı-4 ribaunt-5 asistle önemli rol oynadılar. Antalya temsilcisinde ise Ricardo Marsh 17 sayı-11 ribaunt ve Nedim Yücel 10 sayı-11 ribauntla 'double-double' yaparlarken, Can Akın'ın 16 sayı-4 asistlik çabası yeterli olmadı.


197
BASKETBOL / Efes bu kez farklı: 78-56
« : 08 Mayıs 2008, 16:35:28 »
Efes Pilsen ilk maçta yenildiği Karşıyaka'yı 78-56 mağlup ederek play-off serisinde durumu 1-1'e getirdi.


Beko Basketbol Ligi play-off 1. tur ikinci maçında Efes Pilsen, sahasında Pınar Karşıyaka'yı farklı geçti. Yine İstanbul'da oynanan ilk maçta rakibine 79-73'lük skorla boyun eğen lacivert-beyazlılar ikinci maçta üstün bir oyun sergileyerek 78-56'lık skorla kazanan taraf oldu.

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmanin ilk periyodu başabaş geçerken, çeyrek sonunda 14-13 konuk ekibin üstünlüğü vardı. İkinci çeyrekten itibaren Kerem ve Spencer ile hakimiyetini artıran Efes, devre sonunda 38-25 öne geçti. Üstünlüğünü ikinci yarıda da sürdüren ev sahibi takım, üçüncü periyodunu 58-40 önde geçtiği maçı 78-56'lık skorla kazanmayı başardı.

İlk tur serisinde durumu 1-1'e getiren Efes Pilsen'de Kerem Gönlüm 15 sayı-9 ribaunt, Dewarick Spencer 15 sayı-2 ribaunt, Andre Hutson da 13 sayı-9 ribauntla öne çıkan isimler oldu.

Bundan sonraki iki maçı İzmir'de oynayacak olan Pınar Karşıyaka'da ise Quinton Hosley'in 16 sayı-12 ribaunt ve Sean Marshall'ın 12 sayı-3 ribauntluk performansları farklı mağlubiyeti engelleyemedi.

Seride 3. maç, 10 Mayıs Cumartesi günü İzmir'de, Karşıyaka Spor Salonu'nda yapılacak.

» BBL PLAY-OFF TABLOSU

EFES PİLSEN: 78 - PINAR KARŞIYAKA: 56
Salon: Abdi İpekçi
Hakemler: Rüştü Nuran xx, Halil Baldemir xx, Ali Şakacı xx
Efes Pilsen: Serkan xx 7, Penn xx, Gregory xx 9, Ermal xx 6, Hutson xx 13, Ender xx 5, Bradshaw xx 2, Mustafa xx 6, Spencer xxx 15, Kerem xxx 15, Barış x, Bora x
Pınar Karşıyaka: Gökper x 2, Marshall xx 12, Emre x 7, Hosley xx 16, Asım xx 7, Erhan x, Carlisle xx 8, Can x 4, Volkan x
1. Periyot: 13-14
İlk yarı: 38-25 (Efes Pilsen lehine)
3. Periyot: 58-40
5 faul alan: Serkan 39.20 (Efes Pilsen)

PERİYOTLAR
Maça iki takım da tutuk başlarken, Pınar Karşıyaka'dan Emre ve Asım'ın basketlerine Gregory ve Hutson'ın sayılarıyla karşılık veren Efes Pilsen, 5. dakikayı 7-6 önde geçti. İki ekip de adam adama savunma uygularken, karşılıklı atılan basketler sonunda Pınar Karşıyaka, ilk  periyotu 14-13 üstün tamamladı.

2. periyotta da dengeli bir görüntü sergileyen iki takımdan Pınar Karşıyaka, Hosley ile sayılar bulup öne geçse de Efes Pilsen, Kerem ve Spencer'ın üstüste basketleriyle 13. dakikada 19-19'la eşitliği sağladı. Pınar Karşıyaka'nın üstüste hücumlardan boş dönmesini iyi değerlendiren evsahibi ekip, 15. dakikada 6 sayılık fark (26-20) yakaladı. Bundan sonra hücumda rahat basketler bulan Efes Pilsen, 19. dakikada farkı 13 sayıya (35-22) çıkardı ve ilk yarıyı da 38-25 önde tamamladı.

İkinci yarıya iyi başlayan konuk ekip, Efes Pilsen'in hücumda yaptığı hataları iyi değerlendirip, Marshall ve Carlisle'nin basketleriyle farkı 23. dakikada 7 sayıya (41-34) düşürdü. Kısa sürede toparlanan Efes Pilsen, iyi savunma uygulayıp, hücumda da organize olarak 27. dakikada farkı 16 sayıya (54-38) çıkardı ve 3. periyotu 58-40 önde geçti.

Son periyotun başında Spencer'ın 3 sayılık basketiyle farkı 21 sayıya (61-40) çıkaran Efes Pilsen, tamamıyla rahatladı. Maçtan kopan Pınar Karşıyaka karşısında potaaltında Ermal ve Kerem ile basketler bulan evsahibi ekip, 33. dakikada farkı 27 sayıya (71-44) çıkardı. Kalan dakikalarda rahat bir oyun sergileyen Efes Pilsen, rakibini 78-56 yenerek, seride 1-1'lik eşitliği sağladı.

198
BASKETBOL / Avantaj Fenerbahçe'de: 73-74
« : 08 Mayıs 2008, 16:34:58 »
Fenerbahçe, Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi play-off final serisinin 3. maçında, Galatasaray'ı deplasmanda 74-73 yenerek seride durumu 2-1 öne geçti.


Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi'nde şampiyonu belirleyecek final serisinin üçüncü maçında, Fenerbahçe Galatasaray'ı deplasmanda mağlup etti.

 

Baştan sona çekişme içinde geçen mücadelenin normal süresi 67-67 biterken, uzatmada bölümünde kazanılan serbest atışlarda rakibine göre daha başarılı olan sarı-lacivertliler, mücadeleden 74-73 galip ayrıldı.

 

Kendi sahasında oynadığı iki maçta 1 galibiyet, bir mağlubiyet alan Fenerbahçe, rakibini deplasmanda yenerek hem 2-1 öne geçti hem de saha avantajını geri aldı.

 

Serinin 4. maçı, cumartesi günü yine Galatasaray'ın sahası Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda yapılacak. Bu maçı Fenerbahçe kazanırsa seride 3-1 öne geçecek ve şampiyonluğunu ilan edecek. Eğer Galatasaray kazanırsa şampiyon serinin 5. ve son maçında belli olacak. Bu maç ise 14 Mayıs Çarşamba günü Fenerbahçe'nin sahası Caferağa Spor Salonu'nda oynanacak.

 

GALATASARAY: 73 - FENERBAHÇE: 74

Salon: Ayhan Şahenk

Hakemler: Erşan Kartal xx, Can Atsüren xx

Galatasaray: Işıl xx 13, Esra xxx 16, Johnson xx 16, Young xxx 17, Ojhelyi x 4, Sariye x, Didem x 7     Fenerbahçe: Birsel xx 7, Pondexter xxx 26, Volyana x 5, Nevriye xx 8, Sutton-Brown xxx 12, Esmeral xxx 11, Branzova x, Hoffman x 5, Melike x, Begüm x

1. periyot: 19-19

İlk yarı: 30-36

3. periyot: 51-52

Normal süre: 67-67

5 faul alanlar: Dk. 39.19 Nevriye (Fenerbahçe), Dk. 41.41 Young (Galatasaray)

 

PERİYOTLAR

Karşılıklı basketlerle başlayan maçta 5. dakika 9-7 Galatasaray'ın üstünlüğüyle geçildi. Sarı-kırmızılı takım hızlı hücumlarda Esra ile sayı bularak 7. dakikada skoru 16-7 yaptı, ancak Fenerbahçe, rakibinin savunmada yaptığı hataları iyi değerlendirerek pota altında basketler buldu. İlk periyot 19-19 berabere sona erdi.

 

İyi oyununu ikinci periyotta da sürdüren Fenerbahe, 12. dakikada 24-23 öne geçti. Rakibinin top kayıpları ve savunmadaki zaaflarını iyi değerlendiren sarı-lacivertliler, Pondexter'ın etkili performansıyla ilk yarıyı 36-30 önde tamamladı.

 

İkinci yarıya da iyi başlayan Fenerbahçe, pota altında Sutton-Brown ve Pondexter ile sayılar bularak 26. dakikada skoru 48-40 yaptı. Galatasaray, dış atışlardan skor üreterek 9-0'lık bir seri yakaladı ve 29. dakikada Esra'nın 3 sayılık basketiyle 49-48 öne geçti. Konuk takım, periyottaki son hücumlarını iyi değerlendirerek son periyoda 52-51 üstün girdi.


Büyük çekişmeye sahne olan 4. periyotta iki taraf da hızlı hücumlarla basketler bulurken, 36. dakika 63-63 berabere geçildi. İki takım da sert savunma yaparak kontrollü oyununu sürdürürken, son dakikaya 67-67 berabere girildi. Bu dakikada iki takım da hücumlardan sonuç alamayınca normal süre 67-67 sona erdi ve karşılaşma uzatmaya gitti.

 

Uzatma dakikalarında Galatasaray, Young ve Johnson ile sayı bulurken, Fenerbahçe rakibine Pondexter ile karşılık verdi. Son dakikaya 73-72 Galatasaray'ın üstünlüğüyle girildi, ancak bitime 30 saniye kala Fenerbahçe, Sutton-Brown ile faul atışlarını değerlendirerek 74-73 öne geçti. Galatasaray son hücumdan sonuç alamayınca Fenerbahçe, çekişmeli geçen maçtan 74-73 galip ayrıldı.

199
BASKETBOL / Galatasaray başladı Telekom bitirdi: 73-68
« : 08 Mayıs 2008, 16:33:43 »
Türk Telekom, son 5 dakikasına 64-56 geride girdiği maçta, Galatasaray Cafe Crown'ı 73-68 yenerek, play-off 1. tur serisinde 2-0 öne geçti.


Türk Telekom, BEKO Basketbol Ligi play-off 1. tur serisi ikinci maçında Galatasaray Cafe Crown'ı sahasında 73-68 mağlup ederek 2-0 öne geçti.

 

Atatürk Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısında Dee Brown, Cenk Akyol ve Owens ile etkili olan Galatasaray devreyi 40-33 üstün geçti. Üçüncü çeyrekte Hite'ın basketleriyle skor avantajını koruyan sarı-kırmızılılar final periyoduna 60-56 önde girdi.

 

4. çeyreğin ilk dakikalarında iki takım da skor üetmekte zorlanırken Galatasaray, Cenk ve Hite'ın basketleriyle son 5 dakikaya 64-56 üstün girdi. Bu dakikadan sonra iyi savunma yapan ve rakibine sadece 4 sayı şansı tanıyan Telekom, hücumda da Barış, Tutku, Dudley ve El-Amin'in skorer oyunuyla üstünlüğü ele aldı ve mücadeleden 73-68 galip ayrıldı.

 

2-0 öne geçerek yarı final yolunda büyük avantaj yakalayan Ankara ekibinde Tutku Açık 18 sayı - 6 ribaunt - 5 asistle, Erwin Dudley 15 sayı - 11 ribauntla ve Khalid El-Amin 14 sayı- 6 asistle galibiyette önemli rol oynadılar.

 

Galatasaray'da ise, Cenk Akyol 15 sayıyla, Dee Brown 14 sayı - 5 ribaunt - 4 asistle ve Robert Hite 12 sayıyla mücadele ettiler.

 

Serinin 3. maçı pazar günü İstanbul'da oynanacak. Ankara ekibi bu karşılaşmadan galip ayrılırsa play-off'ta yarı finale yükselecek.

» BBL PLAY-OFF TABLOSU

 

TÜRK TELEKOM: 73 - GALATASARAY CAFE CROWN: 68

Salon: Atatürk     

Hakemler: Rüştü Nuran xx, Fatih Arslanoğlu xx, Kaan Büyükçil xx

Türk Telekom: Mutlu x, Tutku xxx 18, El-Amin xxx 14, Williams xx 5, Dudley xxx 15, Bekir xx 7, Lang xx 5, Haluk Yıldırım xx 5, Muratcan x, Jurkovic x, Barış xx 4

Galatasaray Cafe Crown: Gaines x 5, Owens xx 10, Murat Kaya x, Dee Brown xxx 14, Cenk xxx 15, Hite xxx 12, Hüseyin xx 7, Cüneyt xx 2, Johnsen xx 3

1. periyot: 17-18

Devre: 33-40 (Galatasaray Cafe Crown lehine)

3. periyot: 56-60

5 faul alan: 25.48 Gaines, 38.54 Hüseyin, 39.37 Owens (Galatasaray Cafe Crown)

 

PERİYOTLAR

Türk Telekom, karşılaşmaya pota altından Lang, dışardan da El-Amin'in ürettiği basketlerle başlarken, Galatasaray Cafe Crown maçtaki ilk sayılarına Owens'ın basketleriyle ulaştı. İki takım da üst üste hücumlardan boş dönerek 2 dakikalık sürede skor bulamazken, Ankara temsilcisi Williams ve El-Amin ile suskunluğunu bozdu ve 4. dakikayı 10-4 üstün geçti. Cenk'in 3 sayılık basketinin ardından yine aynı oyuncu ile boyalı alandan bir basket daha bulan sarı-kırmızılılar, Gaines ile serbest atış çizgisinden de 1 sayı kazanarak 6-0'lık bir seri yakaladı ve 6. dakikada skorda 10-10 eşitliği yakaladı. Galatasaray Cafe Crown, maçın ilk periyodunu 17-18 üstün tamamladı.

 

İkinci periyoda iki takım da tutuk başladı ve 2 dakika boyunca skor üretemedi. Hite ve Owens ile etkili olan İstanbul ekibi, 13. dakikada farkı 5 sayıya çıkarttı: 24-19. Dudley-Williams ikilisi ile farkın daha fazla açılmasına engel olmaya çalışan Türk Telekom, Hüseyin ve Hite'yi durdurmakta zorlandı. El-Amin'in sayılarına da Brown ile karşılık veren Galatasaray Cafe Crown, Cenk'in 3 sayılık basketiyle 28. dakikada skoru 37-29'a taşıdı. İlk yarıyı Türk Telekom, 40-33 geride kapattı.

 

İkinci yarıya sarı-kırmızılı takım Brown'un, Türk Telekom ise Bekir'in 3 sayılık basketleriyle başladı. Ankara temsilcisi, Tutku'nun arka arkaya bulduğu 3 sayılık basketlerle 22. dakikanın içerisinde 9-2'lik bir seri yakalayarak skorda tekrar dengeyi kurdu: 42-42. Gaines-Hüseyin ikilisi ile pota altını iyi kullanan konuk takım, Cenk'in bulduğu 3 sayılık basketle rakibinin hücumlardan boş dönmesini iyi değerlendirdi ve farkı 24. dakikanın içinde 7 sayıya çıkarttı: 49-42. Maçın 26. dakikasına girilirken Gaines'in 5 faulle oyun dışında kalmasının ardından Tutku ile serbest atış çizgisinden skor bulan Türk Telekom, Cüneyt ve Brown'un basketlerine engel olamadı. Hite'ın arka arkaya bulduğu 5 sayı ile Galatasaray Cafe Crown üstünlüğünü korurken, Haluk ile 3 sayılık bir basket bulan Türk Telekom farkın açılmasına izin vermedi. Konuk takım, son periyoda 60-56 önde girdi.

 

Son periyoda Türk Telekom üst üste 7 hücumdan boş dönerek başlarken, İstanbul temsilcisi, Hite-Cenk ikilisi ile basketler buldu. Bu periyotta 5.5 dakika boyunca skor üretemeyen ev sahibi takım karşısında farkı arttırma şansını iyi kullanamayan Galatasaray Cafe Crown, 35. dakikayı 64-56 üstün geçti. Dudley ile uzun süren suskunluğunu bozan Türk Telekom, El-Amin'in basket faulden kazandırdığı 3 sayı ile farkı 36. dakikada 3 sayıya indirdi: 64-61. Dudley'in serbest atışlardan bulduğu sayılarla maçın son dakikasına 69-67 önde giren Türk Telekom, karşılaşmayı da 73-68 kazanarak seride durumu 2-0 yaptı.

200
BASKETBOL / Kandemir: Avantaj bizim elimizde
« : 08 Mayıs 2008, 16:33:06 »
Beko Basketbol Ligi play-off 1. tur serisinde Efes Pilsen ile mücadele eden Pınar Karşıyaka'nın antrenörü Ahmet Kandemir, avantajın kendilerinde olduğunu söyledi.


Pınar Karşıyaka'nın başarılı antrenörü Ahmet Kandemir, Efes Pilsen karşısında yakaladıkları şansı değerlendirmek istediklerini ifade etti.

 

İstanbul'da aldıkları galibiyetin kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayan Kandemir, ''Avantaj tamamen bizim elimizde. Bizim en büyük amacımız saha avantajını elde etmekti. Bunu da başardık" dedi.

 

Evlerinde oynayacakları maçlarda seyirci desteğinin kendilerini bir üst seviyeye taşıyacağını belirten başarılı çalıştırıcı, "Takımdaki eksiklikleri seyirci baskısıyla gidereceğimize inanıyorum. Muhteşem seyircimiz savunma gücümüzü arttıracaktır. Önümüze gelen bu şansı değerlendirmek istiyoruz. Sezon içindeki mücadelemizle bunu hak ettiğimizi düşünüyorum. Oyuncularım psikolojik ve fiziksel olarak buna hazır durumda'' şekline konuştu.

201
BASKETBOL / Hakyemez tura inanıyor
« : 08 Mayıs 2008, 16:32:33 »
Antalya Büyükşehir Belediyespor Genel Direktörü Doğan Hakyemez, play-off 1. tur serisinde Fenerbahçe Ülker karşısında 2-0 geriye düşmelerine rağmen kolay pes etmeyeceklerini belirtti.

Bu sezon sergilediği başarılı performansla play-off'a kalmayı başaran Antalya Büyükşehir Belediyespor, Cumartesi günü Antalya'da Fenerbahçe Ülker ile oynayacakları maçı kazanarak seriyi 2-1'e getirmenin hesaplarını yapıyor.

 

Maç öncesinde açıklama yapan Antalya temsilcisinin genel direktörü Doğan Hakyemez, play-off'un ilk turunda Fenerbahçe ile İstanbul'da oynadıkları iki maçı da tecrübesizlik nedeniyle kaybettiklerinin altını çizdi.

 

Geçtiğimiz yıl Beko Basketbol Ligi'ne çıktıklarını ve çok yeni bir takım olmalarına rağmen sezonu 6. sırada tamamlayarak play-off'larda mücadele etmeye hak kazandıklarını hatırlatan Hakyemez, "Play-off maçları tecrübe ve kenardan gelen oyuncuların katkı vermesini  gerektiren karşılaşmalardır” dedi.

 

İlk iki maçta yaptıkları basit hataları tekrarlamayacaklarının altını çizen tecrübeli yönetici,"Cumartesi günü evimizde oynayacağımız  karşılaşmada, İstanbul'da son ana kadar çekiştiğimiz sarı-lacivertliler karşısında kritik anlarda yaptığımız top kayıplarını ve hataları  yapmayarak, seyirci avantajımızla bu seriyi  uzatacağımıza inanıyorum. Orhun Ene ve Altar Tunçkol'un başında  bulunduğu teknik heyetimiz ve oyuncularımızın Fenerbahçe Ülker'i iki kez  yeneceğine inanıyor ve tüm Antalyalılar'ı maça bekliyorum" şeklinde konuştu.

202
MİLLİ TAKİM / Genç Milliler tek golle: 1-0
« : 08 Mayıs 2008, 16:27:38 »
Türkiye, Antalya'da düzenlenen Avrupa 17 Yaş Altı Futbol Şampiyonası'ndaki ikinci maçında İskoçya'yı 1-0 mağlup etti.


Antalya'nın ev sahipliğini yaptığı Avrupa 17 Yaş Altı Futbol Şampiyonası'nda ikinci maçlar başladı.

 

Kundu'daki Mardan Spor Kompleksi ile WOW Futbol Merkezi'nde yapılan ikinci gün karşılaşmalarında A Grubu'nda yer alan Türkiye, ikinci maçında İskoçya'yı 1-0 mağlup etti.

 

Baştan sona üstün götürdüğü maçta birçok pozisyondan yararlanamayan Genç Milliler, galibiyete 13. dakikada savunma oyuncusu Emrah Yollu'nun golüyle ulaştı.

 

İlk maçında Hollanda'yı 3-0 ile geçen milliler, ikinci maçını da kazanarak yarı finale yükselmek için önemli bir avantaj yakaladı. Türkiye gruptaki son karşılaşmasını Sırbistan ile yapacak.

 

A Grubu'ndaki diğer maçta Hollanda, Sırbistan'ı Castillion'un golüyle 1-0 mağlup ederek yarı final iddiasını sürdürdü.

 

B Grubu'nda ikinci gün oynanan maçların ilkinde, İsviçre İrlanda Cumhuriyeti'ni 1-0 yendi. İsviçre rakibini 49. dakikada Gunning'in kendi kalesinde attığı golle mağlup ederek yarı final şansını sürdürdü.

Grubun diğer maçında ise Fransa ile İspanya 3-3 berabere kaldı. Fransa'nın golleri Tafer, Grenier ve Remy'den gelirken, son şampiyon İspanya'nın sayılarını Thiago (2) ve Pulido kaydetti.

 

8 takımın katıldığı turnuvada, gruplarında ilk iki sırayı alan ülkeler yarı finale yükselek.

 

USTAÖMER: FİNAL OYNAMAK İSTİYORUZ

17 Yaş Altı Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Ustaömer, şampiyonada final oynamak istediklerini bildirdi.

 

İskoçya maçının ardından basın toplantısı düzenleyen Şenol Ustaömer, şampiyonada çıktıkları iki maçı da kazandıkları için mutlu olduğunu söyledi.

 

Ustaömer, ''Rakibimiz ilk karşılaşmasını kaybettiği için bize karşı direnecekti. Buna rağmen rakip karşısında iyi bir savunma ortaya koyarak maçı kazanmasını bildik. Sırbistan karşısında da mutlak galibiyet için oynayacağız. Şampiyonada final oynamak istiyoruz'' dedi.

 

İskoçya 17 Yaş Altı Milli Takım Teknik Direktörü Mathie Ross ise yaptığı değerlendirmede, oyuncularının Türkiye karşısında çok iyi mücadele ortaya koyduğunu, ancak yakaladıkları pozisyonları gole çeviremediklerini söyledi.

 

Ross, ''Yakaladığımız gol pozisyonlarını iyi değerlendiremedik. Son maçımızda Hollanda karşısında galibiyet için oynayacağız'' diye konuştu.

 

TÜRKİYE: 1 - İSKOÇYA: 0

Stat: Mardan Spor Kompleksi

Hakemler: Tero Neminen xxx, Robertino Dujela xxx, Gyorgy Ring xxx

Türkiye: Metin xxx, Erhan xx, Özgür xx, Sertaç xx, Emrah xxx, Abdulkadir xxx (Dk. 72 Barış x), Öztürk xx (Dk. 46 Eren xx), Soner xxx, Batuhan x, Gökhan xxx, Sefer xxx (Dk. 57 Emre x)

İskoçya: Grant xx, Stephen x, Durie Scott xx, Liam xx, Jamie xx, Paul xx (Dk. 46 Michael xx), Gordon xx, Archie xx, John xx, Alex x, James xx (Dk. 64 Robinson Scott x)

Gol: Dk. 13 Emrah (Türkiye)

Sarı Kart: Dk. 48 Abdulkadir, Dk. 63 Emre (Türkiye), Dk. 52 John (İskoçya)

 

PUAN DURUMU

 A GRUBU
   O    G    B    M    AV.    P         

 B GRUBU
   O    G    B    M    AV.    P
Türkiye    2    2    -    -    +4    6         İspanya    2    1    1    -    +2    4
Hollanda    2    1    -    1    -2    3         Fransa    2    1    1    -    +1    4
Sırbistan    2    1    -    1    +1    3         İsviçre    2    1    -    1    -1    3
İskoçya    2    -    -    2    -3    0         İrlanda Cum.    2    -    -    2    -2    0

203
MİLLİ TAKİM / Türkiye düşüşte
« : 08 Mayıs 2008, 16:26:44 »
Mayıs ayı FIFA dünya sıralamasında, Türkiye 2 basamak gerileyerek 25. sıraya indi. Arjantin geçen ay olduğu gibi birinci sırada yer aldı.


Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), mayıs ayı dünya sıralamasını açıkladı.

 

Arjantin'in 8. ay sonunda da zirvedeki yerini koruduğu sıralamada, Brezilya'nın ikinci, İtalya'nın da üçüncülükteki yerleri değişmedi.

 

İlk 15 ülkenin konumunun değişmediği sıralamada, geçen ay 23. sırada bulunan Türkiye, 2 basamak gerileyerek 25. sırada yer aldı. A Milli Takım Nisan ayı dünya sıralamasında da 5 basamak birden gerilemişti.

 

Türkiye'nin 2008 Avrupa Şampiyonası finalleri A Grubu'ndaki rakiplerinden Çek Cumhuriyeti 6, Portekiz 9, İsviçre ise 48. sırada bulunuyor.

SIRALAMA

Sıra    Ülke    Puan
1.    Arjantin (1)    1.520
2.    Brezilya (2)    1.518
3.    İtalya (3)    1.396
4.    İspanya (4)    1.323
5.    Almanya (5)    1.264
6.    Çek Cumhuriyeti (6)    1.244
7.    Fransa (7)    1.205
8.    Yunanistan (8)    1.196
9.    Portekiz (9)    1.131
10.    Hollanda (10)    1.123
11.    İngiltere (11)    1.098
12.    Romanya (12)    1.082
13.    Hırvatistan (13)    1.044
14.    Gana (14)    1.010
15.    İskoçya (15)    1.007
16.    Kamerun (17)    1.005
17.    Meksika (16)    998
18.    Bulgaristan (18)    948
19.    Kolombiya (19)    909
20.    İsrail (20)    905
21.    ABD (21)    889
22.    Fildişi Sahilleri (22)    870
23.    İsveç (24)    862
24.    Paraguay (26)    857
25.    Türkiye (23)    856
25.    Rusya (25)    856

Not: Parantez içindeki değerler, ülkelerin bir önceki sıralamadaki yerlerini gösteriyor.

204
ANADOLU TAKIMLARI / Kafkas: Oyuncularımı kutluyorum
« : 08 Mayıs 2008, 16:25:55 »
Kayserispor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, Gençlerbirliği'ni penaltılarla yendikleri kupa finalinde istekli ve arzulu mücadele eden futbolcularını kutladı.


Kayserispor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, Fortis Türkiye Kupası finalinde Gençlerbirliği'ni penaltı atışları sonucu 11-10 yenerek kupayı kazandıkları için çok mutlu olduklarını belirterek, ''İstekli ve arzulu mücadele eden oyuncularımı kutluyorum'' dedi.

 

Kafkas, maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, maçın son bölümlerinde sakatlanan Cangele'nin çapraz bağlarının koptuğu haberini aldıktan sonra kupa kazanmanın sevincini buruk yaşadığını söyledi.

 

Kupa sevincini ilk önce eşiyle paylaştığını belirten Kafkas, ''Ben kupayı hak ettiğimizi düşünüyorum. Yalnız, rakibimiz Gençlerbirliği de kupayı kazanmayı hak etti. Güzel bir maç oldu. Bu kupa Kayserispor camiasına hayırlı olsun'' dedi.

 

''GEREKLİ TAKVİYELERİ YAPIYORUZ''

Kafkas, Kayserispor'un ilk kupasını kazandığını dile getirerek, ''Doğrusu oyuncularım maç öncesi kupayı kazanacaklarına inanmıştı. İstekli ve arzulu mücadele eden oyuncularımı kutluyorum. Bizim için anlamlı bir an. Gelecek sezon Türkiye'yi UEFA Kupası'nda temsil edeceğiz. Avrupa'da da başarılı olacak bir kadro kurmak için çalışmalara başladık. Gerekli takviyeleri yapıyoruz'' diye konuştu.

 

Bir gazetecinin, ''Sezon başında hedefleriniz arasında Türkiye Kupası'nı kazanma ve ligi 5. sırada bitirme vardı. Bu hedeflere ulaştınız. Neler diyeceksiniz?'' sorusuna Kafkas, ''Doğrusu iyi bir kadro devralmıştım. Buradan Ertuğrul Sağlam hocama bana iyi bir kadro bıraktığı için bir kez daha teşekkür ediyorum. Biz de iyi yapılan şeylere, yenilerini ekledik'' yanıtını verdi.

 

Kafkas, ''Sizce ligde bir 5. şampiyon çıkar mı?'' sorusunu ise, ''Türkiye'de Anadolu takımlarının gelirleri başarılarıyla doğru orantılı artmıyor. Şampiyon olabilmek için ciddi bir maddi güce de ihtiyaç var. Bu nedenle ben Anadolu'dan şampiyon bir takım çıkacağına inanmıyorum'' diye cevapladı.

 

Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın ısrarla transfer teklifi yaptığı Gökhan Ünal ve Mehmet Topuz ile ilgili soru üzerine de Kafkas, ''Kayserispor, geçen sezon önemli bir fedakarlık göstererek astronomik rakamlar teklif edilse de bu iki oyuncuyu satmadı. Ben teknik adam olarak iki oyuncunun takımda kalmasını isterim. Ancak oyuncuların da bunu istemesi gerekiyor. Gökhan Ünal ile sorunlar yaşanıyor. Ne olacağını göreceğiz. Avrupa'dan iki oyuncu aldık. Eğer kadromuzu korursak, gelecek sezon daha başarılı oluruz'' şeklinde konuştu.

 

GENÇLERBİRLİĞİ CEPHESİ

Gençlerbirlği Teknik Direktörü Mesut Bakkal da kupayı penaltı atışları sonucu kaçırdıkları için üzgün olduklarını söyledi.

 

Kayserispor'u kutlayan Bakkal, ''Her iki takım da iyi oynadı. Kupayı kazanmaya çok yaklaştık ama olmadı. Yakaladığın pozisyonları kaçırırsan kupayı penaltı atışları sonucu da kazanamazsın. Bu kupa Kayserispor camiasına hayırlı olsun. Kupayı alamadık ama maçın en değerli oyuncusu olarak takımımdan Mehmet Nas'ın seçilmesi sevindirici'' diye konuştu.

Sayfa: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 [17] 18