İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - YuRY

1585
FFC 38 / 1. TUR EŞLEŞMELERİ VE MAÇ SONUÇLARI
« : 13 Ocak 2007, 18:47:37 »
OYUNSİTENİZ 38.  FİFA 07 FAST FUTBOL CUP BİRİNCİ TUR EŞLEŞMELERİ AŞAĞİDAKİ GİBİDİR . KARŞILAŞMALAR RÖVANŞSİZ OYNANİP , MAÇ SONUÇLARI BU TOPİC ALTINA YAZİLACAKTİR . TÜM KATİLİMCİLARİMİZA GÖNÜLDEN BAŞARİLAR DİLERİM .


                     
HAMZA 1 - 4 SCARY

APPİAH_4 4 - 2 BEŞİKTAŞLI EMRE

SONY_HARUN 5 - 6(pen.) REAPER

RESPECTMARE 6 - 2 ERGİN67

BİG_SEXYKN 3 - 1 ENDYY

BEHRAM 6 - 0 HAMİT

FURKAN 6 - 3 BATU_GS

CAPSLOCK 3 - 6 EKO
         
 
           


1586
FFC 36 / FİNAL
« : 13 Ocak 2007, 12:34:07 »
FFC 36 FİNAL



HALOO - SONY_HARUN

1588
FENERBAHCE / F.Bahçe finalde: 4-1
« : 13 Ocak 2007, 07:29:12 »
Bu yıl ilk kez düzenlenen Antalya Cup'ta Fenerbahçe Hollanda temsilcisi ADO Den Haag'ı 4-1 yenerek adını finale yazdırdı. 

Maça hızlı başlayan sarı-lacivertli ekip karşılaşmanın 10. dakikasında Uğur Boral'ın ceza alanı içinde yerde kaldığı pozisyonda penaltı vuruşu kazandı. Mücadelenin 11. dakikasında penaltı vuruşundan yararlanamayan Tümer taraftarlarını hayal kırıklığına uğrattı. Bundan tam 5 dakika sonra 16. dakikada ADO takımından Bunjevcevic'in kafa vuruşu ağlarla buluştu ve Hollanda temsilcisi 1-0 öne geçti.

Bu dakikadan itibaren oyunun kontrolünü ele geçiren Fenerbahçe 16. dakikada Tümer, 33. ve 37. dakikalarda Edu'nun attığı gollerle bir anda skoru 3-1'e taşıdı.

Maçın ikinci yarısında da iyi bir oyun ortaya koyan Zico'nun talebeleri 87. dakikada oyuna sonradan giren Semih'in attığı golle maçı 4-1 kazandı. Karşılaşmanın 69. dakikasında ADO'dan Devries gördüğü kırmızı kartla takımını 10 kişi bıraktı.

Alınan bu sonuçla Fenerbahçe Antalya Cup'ın ilk maçında Dinamo Minsk'i 3-1 yenen Alman temsilcisi E.Cottbus ile Pazar günü saat 20:00'de final maçına çıkacak. ADO Den Haag ile Dinamo Minsk ise Cumartesi (yarın) saat 17:00'de üçüncülük maçına çıkacak.

MAÇTAN DAKİKALAR
11. dakikada sol kanattan ceza sahasına giren Uğur Boral, Vreven'in arkadan formasını çekmesiyle yerde kaldı. Maçın hakemi penaltı noktasını gösterdi. Penaltı vuruşunu kullanan Tümer'in vuruşunda yan direğe çarpan top auta çıktı.
14. dakikada ceza sahası sağ çarprazda topla buluşan Deivid'in sert şutunda top direğe çarpıp auta çıktı.
16. dakikada sol kanattan kullanılan kornerde arka direkte Bunjevcevic'in kafa vuruşu ağlarla buluştu. 0-1
20. dakikada defansın arkasına atılan derinlemesine pasla ceza sahasında kaleci ile karşı karşıya kalan Tuncay, topu topuk pasıyla Tümer'e çıkardı. Tümer, topu boş ağlara gönderdi ve skorda dengeyi sağladı. 1-1
25. dakikada güzel çalımlarla ceza sahasına sokulan Tuncay, ceza sahası sol çarprazda müsait durumdaki Aurelio'yu gördü. Aurelio'nun içeriye ortasında kale önünde Deivid'in vuruşunda top üst direkten döndü. Devam eden atakta Appiah'ın ceza sahası dışından vuruşunda top kalecide kaldı.
33. dakikada Tümer'in sağdan kullandığı kornerde iyi yükselen Edu'nun göğsüne çarpan top, bu oyuncunun önünde kaldı. Edu, düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve takımını öne geçirdi. 2-1
36. dakikada kazanılan serbest vuruşu kullanan iyi yükselen Can'ın kafa vuruşunda top üst direkten döndü. Dönen topta Deivid'in volesi bir kez daha üst direkten döndü. Devam eden tehlikede Tuncay, ceza sahasında topa vuramadı. Defans bir türlü tehlikeyi uzaklaştıramazken, Serkan'ın ceza sahası dışından yerden vuruşunda kaleci son anda topu köşeden kornere çeldi.
38. dakikada sağ kanatta güzel bir hareketle rakibinden sıyrılarak ceza sahasına giren Tümer, müsait durumdaki Edu'ya çıkardı. Sert ve düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderen Edu, kendisinin 2., takımının 3. golünü kaydetti. 3-1
45+1'de kaleyi karşıdan gören bir noktadan Ado Den Haag serbest vuruş kazandı. Serbest vuruşu kullanan Bodde'nin yerden sert şutunda kaleci Volkan topu kontrol etti.
51. dakikada Deniz'in pasıyla ceza sahasında Tuncay, kaleci ile karşı karşıya kaldı. Vreven, son anda topa müdahale ederek, büyük bir tehlikeyi önledi.
52. dakikada Mols'un ceza sahası dışından sert şutunda meşin yuvarlak üst direkten oyun alanına döndü.
69. dakikada De Vries, hakeme itiraz edince sarı kart gördü. Maçın hakemi Erol Kabadayı, itirazlarını sürdüren De Vries'e ikinci sarı karttan kırmızı kart gösterdi.
87. dakikada sağ çarprazdan ceza sahasına giren Mehmet Yozgatlı, içeriye ortaladı. Altıpas içerisinde Semih, meşin yuvarlağı boş ağlara göndererek, maçın skorunu belirledi. 4-1
90+1'de Olcan'ın ceza sahası sol çarprazdan yerden vuruşunda kaleci Zwinkels, topu ayaklarıyla çeldi. Dönen topu önünde bulan Ümit Özat, uygun durumda çok kötü vurdu. Top farklı bir şekilde yandan auta gitti.

STAT: Antalya Atatürk
HAKEMLER: Erol Kabadayı, Arif Çelik, Kemal Altınpınar
ADO DEN HAAG: Zwinkels, Vreven, Saavedra (Schwiebbe dk. 46 ), Bodde (Hakansson dk. 46 ), Delorge, Tininho, Mols (De Vries dk. 54 ?), Kolk (Bakkati dk. 66 ), Bunjevcevic, Elia (Coster dk. 72 ), Rankoviç
YEDEKLER: Wagenaar, Rijaard, Bakkati, Schoenmaker
TEKNİK DİREKTÖR: Le Schoenmaker
FENERBAHÇE: Volkan, Uğur Boral (Ümit Özat dk. 67 ), Can, Edu (Semih dk. 72 ), Serkan, Appiah (Mehmet Yozgatlı dk. 67 ), Deniz, Aurelio, Tümer (Kemal dk. 81 ), Tuncay (Olcan dk. 82 ), Deivid
YEDEKLER: Serdar, Umut, Uğur Arslan, Kutay, Kürşat, Alper
TEKNİK DİREKTÖR: Arthur Zico
KIRMIZI KART: De Vries (dk. 69) (Ado Den Haag)
GOLLER: Bunjevcevic (dk. 16), (Ado Den Haag), (Tümer dk. 20), Edu (dk. 33 ve 38), Semih (dk. 87) (Fenerbahçe)
SARI KARTLAR: Vreven, Mols (Ado Den Haag), Can (Fenerbahçe)

1589
UEFA Disiplini Komitesi, Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde deplasmanda Fransa'nın Bordeaux takımıyla yaptığı maçta rakibine kafa atarak kırmızı kart gören sarı kırmızılı futbolcu Arda Turan'a 3 maç ceza verdi.


1590
ŞAMPİYONLAR LİGİ HABERLERİ / Platini'den sınırlama
« : 13 Ocak 2007, 07:27:40 »
26 Ocak'ta yapılacak olan seçimlerde UEFA Başkanlığı'na adaylığını açıklayan Michel Platini, başkan olursa Şampiyonlar Ligi'nde bazı sınırlamalara gideceğini söyledi.

İngiliz Premier Ligi, Serie A ve La Liga'dan Şampiyonlar Ligi'ne sadece üçer takımın katılması gerektiğini savunan ve başkan olursa bunu hayata geçireceğini ifade eden Platini, diğer ülke takımlarına daha fazla şans verilmesini sağlayacağını belirtti.

1990'dan beri başkanlığını sürdüren Johansson'un karşısında aday olan Platini, Avrupa'nın güçlü ekiplerinin desteğini alamazken, Barcelona FC, AC Milan, Chelsea, Bayern Münih ve Lyon'un yer aldığı G14 ekipleri, Johansson'u destekleyeceklerini açıklamıştı

1591
Şampiyonlar Ligi'nde grup maçlarının tamamlanmasının ardından cuma günü eşleşmeler belirlenecek.

Şampiyonlar Ligi'nde D Grubun'da 10 puan toplayarak grubu ikinci tamamlayan AS Roma'da Francesco Totti, Manchester United ile eşleşmek istediğini belirtti.

Geriye kalan 16 takımın da eşit güce sahip olduğunu belirten İtalyan oyuncu, Old Trafford'ta daha önce hiç oynamadığını ve seçme şansı olsa Manchester United'ı seçeceğini belirtti.

1592
ŞAMPİYONLAR LİGİ HABERLERİ / Yine üzdüler...
« : 13 Ocak 2007, 07:27:01 »
Şampiyonlar Ligi'nde gurup maçları tamamlanıp ikinci tura yükselen takımlar belli oldu. Türkiye'yi temsil eden tek takım olan Galatasaray da gurubunda sonuncu olarak Avrupa kupalarına veda etti.

Şampiyonlar Ligi'nin başladığı 1993-1994 sezonundan beri Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin ülkemizi temsil ettiği ligde takımlarımız toplam 116 maça çıkarken, bu maçların 30'unda galibiyet, 23'ünde beraberlik aldı. 63 maçtan ise mağlubiyetle ayrıldık.

Galatasaray 74 kez devler liginde boy gösterirken, Fenerbahçe 24, Beşiktaş ise 18 kez mücadele etti. Ancak, bu sayılara rağmen Türk takımları 13 yıllık Şampiyonlar Ligi maceraları boyunca sadece iki kez üst turlara çıkma başarısı gösterebildi.

Galatasaray oynadığı 74 maçta 19 galibiyet, 19 beraberlik ve 36 yenilgi alırken, bir kez çeyrek finale yükseldi, bir kez de ikinci tura çıktı.

Fenerbahçe ise 4 kez boy gösterdiği Devler Ligi'nde oynadığı 24 maçta 6 galibiyet, 2 beraberlik ve 16 mağlubiyet alırken, ikinci tura yükselme başarısı gösteremedi.

Beşiktaş ise üç kez katıldığı ligde, 5 galibiyet aldı, 2 kez berabere kaldı, 11 kez de mağlubiyet elde etti, Fenerbahçe gibi ikinci tura yükselemedi.

Fenerbahçe'nin 3. ön eleme turunda Ukrayna temsilcisi Dinamo Kiev'e elenerek kapısından döndüğü Şampiyonlar Ligi'nin 2006/2007 sezonunda Türkiye'yi temsilen Galatatasaray yer aldı.

C Gurubu'nda, 2005 yılı Şampiyonlar Ligi Şampiyonu Liverpool, Hollanda Şampiyonu PSV Eindhoven ve Fransa temsilcisi Bordeaux'yla eşleşen sarı-kırmızılılar, oynadıkları altı maç sonunda 4 puan toplayarak sonuncu oldular, Avrupa defterini kapadılar. Gurubunda oynadığı maçlarda Bordeuax ile İstanbul'da golsüz berabere kalan Galatasaray, ardından Liverpool'a deplasmanda 3-2 mağlup oldu. Üçüncü maçında İstanbul'da PSV'ye 2-1 yenilen temsilcimiz, rövanş maçında da Hollanda'da rakibine 2-0 mağlup oldu.

Gurubunda UEFA Kupası'na kalabilmesi için mutlak puan çıkarması gereken Bordeaux karşısında deplasmanda 3-1 mağlup olan Galatasaray böylece Avrupa defterini kapamış oldu. Sarı-kırmızılılar, prestij için çıktığı son maçında ise Liverpool'u İstanbul'da 3-2 devirdi ancak bu sonuç güzel bir vedadan öteye gitmedi.

Erken veda

1 galibiyet, 1 beraberlik ve 4 mağlubiyet alan Galatasaray C Gurubu'nda oynadığı maçlarda 7 gol atarken, kalesinde 12 gol gördü. C Gurubu'nu zirvede tamamlayan Liverpool ve gurup ikincisi PSV ikinci tura yükselen takımlar olurken, Bordeaux ise UEFA biletini kaptı.

Şampiyonlar Ligi'nde en fazla yer alan takımlardan biri olan Galatasaray, 1993-1994 sezonundan beri 10. kez katıldığı Şampiyonlar Ligi'ne yine erken veda etti. İlk kez Rainer Hollman yönetiminde 1993-1994 sezonunda guruplara kalan Sarı-kırmızılılar, oynadığı 6 maçta sadece 2 beraberlik elde ederek 2 puanla ilk tura veda etti.

Daha sonra bir sonraki sezon bu kez Reinhard Saftig yönetiminde çıktığı devler arenasında bu kez 4 puan toplarken, 1 galibiyet ve 1 beraberlik elde etti. 1997-1998 sezonunda Fatih Terim'li yıllarla Şampiyonlar Ligi'ne dönen Cim-bom, yine 1 galibiyet, 1 beraberlikle yoluna kendi liginde devam ediyordu. Bir sonraki sezon Terim yönetiminde 2 galibiyet, 2 beraberlik alan Galatasaray sekiz puan toplamasına rağmen ikinci turun kapısından döndü. 1999-2000 sezonunda ise 2 galibiyet, 1 beraberlikle 7 puanda kaldı.

Lucescu dönemi

Yoluna UEFA Kupası'nda devam eden Galatasaray, tarihinin en başarılı dönemini yaşayarak rakiplerini bir bir geride bırakıp 2000 yılı Mayıs ayında UEFA Kupası'nı Türkiye'ye getirdi. Ardından UEFA Süper Kupası'nda Real Madrid'i deviren Sarı-kırmızılar, 2000-2001 sezonunda ise Rumen teknik adam Mircea Lucescu döneminde tarihinin en başarılı Şampiyonlar Ligi sezonunu gerçekleştirmiş oldu. Birinci ve ikinci turu geçen Galatasaray, çeyrek finalde İspanyol devi Real Madrid'e 3-2'nin rövanşında 0-3 yenilince kupaya veda etmişti.

Lucescu yönetiminde, Şampiyonlar Ligi'nde o sezon 14 maç oynayan Sarı-kırmızılılar, 6 galibiyet alırken, 3 beraberlik, 5'de mağlubiyet elde etti. Yine bir sonraki sezon Lucescu önderliğinde ilk turu geçen Galatasaray, bu kez çeyrek finale çıkamadı. Cim-bom, 3 galibiyet, 6 beraberlik, 3 mağlubiyet aldığı 2001-2002 sezonunutamamlarken, bu, Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde ikinci tura katıldığı son sezon oldu.

2002-2003 sezonunda Fatih Terim'in tekrar takımın başına geçmesiyle yeni bir hava yakalayan Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nden yine hüsranla dönüyordu. İlk tur gurup maçlarında 1 galibiyet, 1 beraberlik alan Terim'in öğrencileri, 4 puanla Avrupa'ya veda ettiler. 2003-2004 sezonuna da iddialı giren Fatim Terim yönetimindeki Galatasaray açısından bu kez değişen ilk tur gurup maçlarında 2 galibiyetle 7 puan toplaması oluyordu. Sonraki iki sezon boyunca Avrupa arenasından uzak kalan UEFA Şampiyonu Galatasaray, bir de Norveç Ligi'nin zayıf takımlarından Tromsö'ye elenerek Avrupa defterini kapattı.

Belçikalı teknik adam Eric Gerets'le Turkcell Süper Ligi'nde şampiyonluğa ulaşan Galatasaray, ön eleme turuna Çek rakibi Mlada Boleslav'ı rahat eleyerek Şampiyonlar Ligi'nde guruplara kalmasına rağmen gurupta umduğunu bulamayınca Avrupa defterini yeni yıldan önce kapattı.

Fenerbahçe 'sıfır' çekti

Türkiye'yi Avrupa kupalarında temsil eden diğer takımlardan Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi'nde Sebastiao Lazaroni, Christoph Daum ve Mustafa Denizli gibi teknik adamlarla bugüne kadar 24 maça çıktı. Fenerbahçe, bu maçlarda 6 galibiyet alırken, 2 kez berabere kaldı, 16 maçtan da mağlubiyetle ayrıldı. Fenerbahçe, 4 kez katıldığı Devler Ligi'nde ikinci tur vizesi alma başarısı gösteremedi. En başarılı dönemini Christoph Daum'la yaşayan Fenerbahçe, en başarısız sezonunu ise '0' puan çektiği Mustafa Denizli yönetiminde yaşadı.

Kartal'dan 5 galibiyet

Şampiyonlar Ligi'nde boy gösteren bir başka Türk takımı ise Beşiktaş oldu. Siyah-beyazlılar, John Benjamin Toshack, Nevio Scala ve Mircea Lucescu yönetimlerinde katıldığı Şampiyonlar Ligi maceralarında 5 galibiyet, 2 beraberlik ve 11 mağlubiyet aldı, Fenerbahçe gibi ikinci tura yükselme başarısı gösteremedi. Mircea Lucescu döneminde 7 puan toplayan Beşiktaş, Toshack döneminde 6, Scala döneminde ise 4 puan toplayabildi.

Türk takımlarının Şampiyonlar Ligi karneleri şöyle: cnadığı 6 ma(O: Oynadıkları maç sayısı, G: Galibiyet, M: Mağlubiyet, A: Attığı gol, Y: Yediği gol, P: Puan)

"Sezon O G M A Y P Teknik Direktör Takım Başarı
1993-94 6 0 2 4 1 10 2 Reiner Hollmann (Galatasaray) birinci tur

1994-95 6 1 1 4 3 9 3 Reinhard Saftig (Galatasaray) birinci tur

1996-97 6 2 1 3 3 6 7 Sebastiao Lazaroni (Fenerbahçe) birinci tur

1997-98 6 1 1 4 4 11 4 Fatih Terim (Galatasaray) birinci tur

1997-98 6 2 0 4 6 9 -3 6 John Benjamin Toschak (Beşiktaş) birinci tur

1998-99 6 2 2 2 8 8 8 Fatih Terim (Galatasaray) birinci tur

1999-00 6 2 1 3 10 13 7 Fatih Terim (Galatasaray) birinci tur

2000-01 14 6 3 5 19 24 21 Mircea Lucescu (Galatasaray) çeyrek final

2000-01 6 1 1 4 4 17 4 Nevio Scala (Beşiktaş) birinci tur

2001-02 12 3 6 3 10 10 15 Mircea Lucescu (Galatasaray) ikinci tur

2001-02 6 0 0 6 3 12 0 Mustafa Denizli (Fenerbahçe) birinci tur

2002-03 6 1 1 4 5 10 4 Fatih Terim (Galatasaray) birinci tur

2003-04 6 2 1 3 6 8 7 Fatih Terim (Galatasaray) birinci tur

2003-04 6 2 1 3 5 7 7 Mircea Lucescu (Beşiktaş) birinci tur

2004-05 6 3 0 3 10 13 9 Christoph Daum (Fenerbahçe) birinci tur

2005-06 6 1 1 4 7 14 4 Christoph Daum (Fenerbahçe) birinci tur

2006-07 6 0 1 4 7 12 4 Eric Gerets (Galatasaray) birinci tur."


1593
ŞAMPİYONLAR LİGİ HABERLERİ / Devler Ligi'nin özeti...
« : 13 Ocak 2007, 07:26:39 »
Şampiyonlar Ligi'nde ilk tur gurup maçları, Salı ve Çarşamba günü sekiz gurupta oynanan 16 karşılaşmayla tamamlandı. Guruplarında bir üst tura yükselen, UEFA Kupası'na kalan ve Avrupa defterini kapatan takımlar belli oldu.

Şampiyonlar Ligi gurup maçlarında dikkat çeken önemli bir nokta ise İngiliz takımlarının başarısı oldu. Ülkelerini temsil eden Manchester United, Chelsea, Arsenal ve Liverpool, guruplarında ilk sırayı alarak ikinci tura adlarını yazdırdı.

PORTO ARSENAL EL ELE
Barcelona'nın bulunduğu A Gurubu'nda altı maçta 13 puan toplayan Chelsea, Galatasaray'ın da bulunduğu C Gurubu'ndan yine 13 puanla ilk sırada çıkan Liverpool, F Gurubu'nda 12 çıkaran Manchester United ve G Gurubu'nda son maça kadar şans kovalayan ve son maçta Porto'yla golsüz berabere kalarak 11 puanla zirvede yer alan Arsenal, Şampiyonlar Ligi'nin en başarılı takımları arasında yer aldılar. İngiliz ekiplerine bir başka ada takımı Celtic'de dahil edildiğinde toplam 5 Britanya takımı ikinci tura yükselen 16 takım arasında yer almış oldu.

GIGGS'TEN BİR REKOR
Manchester United'ın yıldızı Ryan Giggs ise, takımının Benfica'yı 3-1 yendiği maçta bu sezon ilk Avrupa Kupası golünü atarak Şampiyonlar Ligi tarihinde arka arkaya 12 sezonda da gol atma başarısı gösteren ilk futbolcu oldu.

İNGİLİZ DAMGASI
Liverpool, Şampiyonlar Ligi'nin kazanan son Britanya takımı oldu. İngiliz ekibi, 2005 yılında AC Milan'ı İstanbul'da unutulmaz bir maçın ardından saf dışı bırakarak tarihinde beşinci kez kupaya uzanmıştı. Celtic ise, 1967 yılında Avrupa şampiyonu olarak bu alanda en büyük başarıyı gösteren ilk ada takımı olmuştu. Arsenal ve Chelsea ise müzelerinde Avrupa'nın en büyük kupası bulunmazken, Manchester United ise bu sevinci iki kez yaşadı.

5 Britanya takımının kupada ikinci tura yükselmesini değerlendiren Manchester United Teknik Direktörü Alex Ferguson, duygularını, "Son 16 takımın hepsi çok kaliteli. Aralarında beş Britanya takımı olması kesinlikle büyüleyici. Birisinin kupayı kazanacağını ümit ediyorum" dedi.

İSPANYOL ÜÇLÜSÜ
İngiliz ekipleri dışında 9 kere Avrupa'da kupa kaldıran İspanyol ekibi Real Madrid, iki kez bu sevinci yaşayan bir başka İspanyol temsilcisi Barcelona ve altı kez şampiyonluk sevinci yaşayan İtalyan ekibi AC Milan'da 15 Aralık'taki kura çekiminde listeye adlarını yazdıran diğer önemli takımlar oldu.  3 İspanyol ekibi, Şampiyonlar Ligi'nde adlarını ikinci tura yazdırarak İngilizleri takip ettiler.

Son Şampiyonlar Ligi Şampiyonu ve 1992'nin kupa sahibi Barcelona, son maçında Werder Bremen'i 2-0 yenerek ikinci tur biletini kaptı. 9 kez kupanın sahibi olan Real Madrid ise, Dinamo Kiev deplasmanında Ronaldo'nun attığı 2 golle 2-2'lik beraberliği sağladı ve ilk tur maçlarını Lyon'un ardından ikinci tamamladı. 2004 yılının UEFA Kupası Şampiyonu Valencia ise, D Gurubu'nda altı maçta dört galibiyet alarak bir üst tura yükseldi.

ROMA TARİHİNİ YENİDEN YAZDI
Şüphesiz Şampiyonlar Ligi İtalyanlar olmadan düşünülemez. 2006 Dünya Kupası'nı kazanan İtalya Milli Takımı'nın ardından ülkede yaşanan şike ve bahis skandallarına rağmen İtalyan ekipleri Şampiyonlar Ligi'nde yollarına kayıpsız devam etti.

AC Milan, son maçında kendi sahasında Fransız temsilcisi Lille'e 2-0 yenilmesine rağmen son 16'ya adını yazdırdı. İki kere Avrupa şampiyonu olan Inter ise B Gurubu'nda Bundesliga devi Bayern Münih'in ardından ikinci tura yükseldi. Bir başka İtalyan ekibi AS Roma ise, D Gurubu'ndaki son maçında Valencia'yı 1-0 yenerek tarihinde ilk defa son 16 takım arasına kaldı.

Şampiyonlar Ligi'nde ülkelerini başarıyla temsil eden takımlar arasında Fransızlar da ön sıralarda yer alıyor. Fransa Ligi'nde son 5 sezonda şampiyon olan Olimpik Lyon, Real Madrid'in bulunduğu E Gurubu'nu zirvede tamamlayarak üst tura çıktı. Milan'ı deplasmanda 2-0 yenen Lille'de tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi'nde son 16 takım arasına adını yazdırdı.

Galatasaray'ın gurubunda çıkan Hollanda temsilcisi PSV Eindhoven 1988 yılının şampiyonu ünvanıyla ikinci turda ülkesini temsil etti. 4 kez kupayı müzesine götüren Bundesliga devi Bayern Münih'le, iki kez şampiyonluk sevinci yaşayan Portekiz temsilcisi FC Porto'da ikinci tur vizesi alan diğer takımlar oldu.

Şampiyonlar Ligi'nde guruplarında ilk iki sırayı alarak bir üst tura yükselen takımlar ve üçüncü sırayı alarak UEFA Kupası'nda son 32 takım arasına kalan takımlar şöyle:

A Gurubu: Chelsea (İngiltere), Barcelona (İspanya)
B Gurubu: Bayern Münih (Almanya), Inter Milan (İtalya)
C Gurubu: Liverpool (İngiltere), PSV Eindhoven (Hollanda)
D Gurubu: Valencia (İspanya), AS Roma (İtalya)
E Gurubu: Lyon (Fransa), Real Madrid (İspanya)
F Gurubu: Manchester United (İngiltere), Celtic (İskoçya)
G Gurubu: Arsenal (İngiltere), FC Porto (Portekiz)
H Gurubu: AC Milan (İtalya), Lille (Fransa)

UEFA Kupası'nda A Gurubu: Werder Bremen (Almanya)
B Gurubu: Spartak Moskova (Rusya)
C Gurubu: Bordeaux (Fransa)
D Gurubu: Shakhtar Donetsk (Ukrayna)
E Gurubu: Steaua Bucharest (Romanya)
F Gurubu: Benfica (Portekiz)
G Gurubu: CSKA Moscow (Rusya)
H Gurubu: AEK Athens (Yunanistan)



1594
ŞAMPİYONLAR LİGİ HABERLERİ / En başarılısı O. Lyon
« : 13 Ocak 2007, 07:26:19 »
Avrupa'da futbolun kalbi Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde atarken, dün akşam gruplarda yapılan son maçlarla bir üst tura çıkan takımlar kesinleşti.
Şamiyonlar Ligi'nde Liverpool, PSV Eindhoven, Bordeaux ile birlikte C Grubu'nda mücadele eden ve aldığı 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 4 yenilgiyle grubu sonuncu sırada tamamlayan Galatasaray, 32 takım arasında en fazla gol yiyen 4. takım oldu.

Ligde yaptığı 6 maçta kalesinde toplam 12 gol gören sarı kırmızılıları, bu alanda 17 gol yiyen Bulgar temsilcisi Levski Sofya, 16 gol yiyen Ukrayna takımı Dinamo Kiev ve kalesinde 15 gol gören Almanya'dan Hamburg geçti.

Galatasaray, bulunduğu C Grubu'nda Liverpool FC'den sonra 7 golle en fazla gol atan takım özelliği de kazanırken, 7 golün 5'ini grup lideri Liverpool'a atması da dikkat çeken bir diğer noktaydı. Rakip fileleri 7 kez havalandıran Galatasaray, en çok gol atan takımlar sıralamasında ise 32 takım arasında 14. sırada yer aldı. 14 gol atan Real Madrid bu alanda ilk sırayı alırken, Olimpique Lyon, Valencia ve Barcelona 12'şer golle, rakip takım defanslarının korkulu rüyası oldu.


-EN BAŞARILI TAKIM OLİMPİQUE LYON-


Şampiyonlar Ligi'nde son 16 takım arasına genelde favori takımlar girerken, Olimpique Lyon ve Bayern Münih, 6 karşılaşmada yenilgi yüzü görmedi. Lyon ve Münih takımları yedikleri 3'er golle İngiliz temsilcisi Arsenal ile birlikte en az gol yiyen takımlardı.

Fransız takımı Lyon, ligde aldığı 4 galibiyet ve 2 beraberlikle 32 takım arasında en iyi istatistiğe sahip takım olurken, rakip kaleye attığı 12 gole karşın kendi kalesinde 3 gol gördü.


-EN BAŞARISIZ TAKIM LEVSKİ SOFYA-


Avrupanın önde gelen takımlarının mücadele ettiği Şampiyonlar Ligi'nde grup elemelerinin en başarısız takımı ise Levski Sofya oldu. Bulgar takımı, yaptığı 6 maçtan da sahadan boynu bükük ayrılırken, attığı 1 gole karşılık kalesinde tam 17 gol gördü ve ligin en çok gol yiyen takımı unvanını aldı.

Levski Sofya'nın yanı sıra Olimpiacos, Ukrayna takımı Dinamo Kiev ve Belçika temsilcisi Anderlecht de galibiyet alamadan gruplardan elenen diğer takımlardı.

Gruplarda yapılan 6 maç sonunda da Lyon takımı 14 puanla en çok puan toplayan takım özelliği kazanırken, onu 13'er puanla C Grubu lideri Liverpool, A Grubu'nu ilk sırada tamamlayan Chelsea ve D Grubu lideri Valencia izledi.

07.12.2006   

Kaynak : AA

1595
ŞAMPİYONLAR LİGİ HABERLERİ / "Kral döndü
« : 13 Ocak 2007, 07:26:00 »
İspanya Birinci Futbol Ligi'nde forma giyen yıldız futbolcular arasında uzun süredir en fazla eleştirilen isim olan Real Madridli Ronaldo, Dinamo Kiev maçında 2 gol atınca göklere çıkarıldı.
El Mundo ve spor gazetelerinden AS, manşetinde ''Kral döndü'' ifadesini kullanırken, Marca gazetesi de 2 yıl sonra Şampiyonlar Ligi'nde gol atmayı başaran Ronaldo'nun 2-0 yenik durumdayken son 5 dakikada attığı 2 golle takımına 300 bin Avro (UEFA'nın Şampiyonlar Ligi'ndeki beraberlik primi) kazandırdığını yazdı.

Üç hafta önce ''Şişman. Daha yeni futbolcuya benzemeye başladı'' şeklinde konuşan teknik direktör Fabio Capello, maç sonrası açıklamasında, ''Tüm dünya Ronaldo'yu tanıyor büyük bir golcü ve yavaş yavaş iyiye gidiyor. Ronaldo için güvenini kazanma açısından çok önemli bir maç oldu, olağanüstü bir futbolcu'' dedi.

Ronaldo ise ''Her zamanki gibi bir futbolcu olduğumu göstermek zorundayım'' şeklinde konuştu.


1596
ŞAMPİYONLAR LİGİ HABERLERİ / İşte tur atlayanlar!..
« : 13 Ocak 2007, 07:25:37 »
Şampiyonlar Ligi'nde Grup Maçları çarşamba gecesi yapılan 8 karşılaşmanın ardından tamamlandı.

Salı ve Çarşamba akşamları yapılan maçların ardından, Chelsea, Bayern Münih, Liverpool Valencia, Lyon, Manchester United, Arsenal ve AC Milan grup lideri olarak bir üst tura çıkarken, FC Barcelona, İnter, PSV, AS Roma, Real Madrid, Celtic, Porto ve Lille gruplarını ikinci sırada tamamlayarak üst tur çıkan diğer 8 takım oldu.

Şampiyonlar Ligi'nde yapılan Grup Maçları'nın ardından bulundukları gruplarda 3. sırada yer alan ekipler UEFA Kupası'na katılmaya hak kazandı, UEFA Kupası'nda mücadele edecek takımlar ise şunlar: Werder Bremen, Spartak Moskova, Bordeaux, Shakhtar Donetsk, Steaua Bükreş, Benfica, CSKA Moskova ve AEK.

Şampiyonlar Ligi'nde Salı ve Çarşamba gecesi alınan toplu sonuçlar;

5 Aralık:
A: Chelsea 2-0 Levski
A: Barcelona 2-0 Bremen
B: Sporting 1-3 Spartak Moskova
B: Bayern 1-1 İnter
C: Galatasaray 3-2 Liverpool
C: PSV 1-3 Bordeaux
D: Olympiacos 1-1 Shakhtar
D: AS Roma 1-0 Valencia

6 Aralık:
E: Dinamo Kiev 2-2 Real Madrid
E: Lyon 1-1 Steaua
F: Man. United 3-1 Benfica
F: FC Kopenhag 3-1 Celtic
G: Porto 0-0 Arsenal
G: Hamburg 3-2 CSKA Moskova
H: Anderlecht 2-2 AEK
H: Milan 0-2 Lille