İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - Force23

1081
YEREL HABERLER / Yağmur İstanbullular'ı sevindirdi
« : 29 Ağustos 2007, 09:37:41 »
İSTANBUL (İHA) - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, bu hafta içinde yağan ve beklenen yağmurların İstanbul'a 5 ila 8 günlük su kazandırmasını beklediklerini açıkladı.

Saraçhane Belediye Sarayı'nda basın mensuplarının sorularını cevaplandıran İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, bu hafta içinde yağan ve beklenen yağmurların İstanbul'a 5 ile 8 günlük su kazandırmasını beklediklerini söyledi. Başkan Kadir Topbaş, "Yağışları gördük. Gayet güzel. İstanbullular olarak çok memnunuz. Bu hafta içinde devam edecek bu yağışlar İstanbul'a 5-6 hatta 7-8 günlük su sağlayacak diye düşünüyoruz. Bir de maalesef buharlaşma var. Havanın soğuması ve yağmurların başlaması her şeyden önce günlük 400 bin tonları bulan buharlaşmayı durduruyor. Bu İstanbul'a çok önemli bir soluk aldıracak. Zaten yağmuru görmek de moral açısından önemli. İnşallah yağışlar devam edecek. Yüzümüz gülüyor, daha da gülecek. Bu güzel sevinci paylaşıyoruz" diye konuştu.
İstanbul'da tasarrufunun gayet iyi noktalara doğru geldiğini vurgulayan Kadir Topbaş, "İstanbul'da günlük su kullanımı bugünlerde takriben 2 milyon 350 bin ton iken şu anda 1 milyon 800 bine kadar düştük. Ben tekrar İstanbullulara teşekkür ediyorum ve 'aman devam' diyorum. Çok yağış da alsak, barajlarımız dolup taşsa bile bir enerji harcayarak musluklarımıza su geldiği için, artık çevre kirliliği, mevsim değişikliği ve ekolojik kıyameti düşünerek bütün kaynakları kullanırken daha dikkatli olmamız
gerekiyor" şeklinde konuştu.

1082
YEREL HABERLER / KESK eylemcilerine Kübalılardan destek
« : 29 Ağustos 2007, 09:37:14 »
BURSA (İHA) - Toplu görüşmeleri terk eden ve eylem için İstanbul'dan Ankara'ya yürüyüş başlatan Kamu Emikçileri Sendikaları Konfederasyonu'nun (KESK) Kocaeli ve Yalova'dan sonra 3. durağı Bursa oldu. KESK üyelerinin yürüyüşüne Latin Amerikalı ve Kübalı komünist sanatçıların yabancı dilde attıkları sloganlarla destek vermesi ilginç görüntüler ortaya çıkarttı.

İstanbul'dan "İnsanca yaşam için toplu sözleşmeye yürüyoruz" sloganıyla Ankara'ya yürüyen KEKS üyeleri bugün öğle saatlerinde Bursa'ya geldi. Kocaeli ve Yalova'dan sonra 3. il olarak Bursa'ya gelen eylemcilere, şehirde bulunan Latin Amerikalı ve Kübalı sanatçıların da destek vermesi dikkat çekti. Komünist Küba'da eylem yapma imkanı bulamayan sanatçılar, Kendi dillerinde slogan atarak ilk defa ilginç bir eyleme imza attılar. Yöresel kıyafetleri ve kendi dillerinde yazdıkları pankartları açarak, grup içinde slogan atan yabancı göstericiler, memurların haklarının verilmesini istedi.

KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul başkanlığındaki sendikacılar, Atatürk Stadyumu önünden Osmangazi Metro İstasyonu önüne kadar yürüdü. Genel Başkan Tombul, "Dün İstanbul'dan yola çıktık. İnsanca yaşam istiyoruz. Biz bu ülkede yıllarca uygulanan IMF politikalarının mağdurlarıyız. Her hükümet döneminde uygulanan bu IMF programları sonucu milyonlarca insan işsiz, açlık sınırının altında geçinmek zorunda. Aynı işi yapan memurlar arasındaki ücret adaletsizliği giderilmelidir. Ücret dağılımı adil olmalıdır" dedi.

Toplu görüşmelerin Çarşamba günü yasa gereği bitmek zorunda olduğunu ifade eden Tombul, "Toplu görüşme talebimiz kabul edilmediği için görüşmelere katılmama kararı almıştık. İlerleyen günlerde (Zaman doldu tartışamıyoruz) diyecekler. Aynen ilk 5 yılda olduğu gibi. Geçen yıl masada itiraz eden, yaramazlık yapan KESK vardı. Bu yılki görüşmelerde masada KESK yok. Geçen görüşmelerde o masa orta oyununa dönüşmüştü. Biz de kalktık. Ama sizin göreviniz uslu çocuk olmak değil. İşvereninizle uzlaşmak değil. Kamu emekçilerinin hakları için mücadele etmek, itiraz etmektir. Yüreğiniz varsa buyurun birlikte mücadele edelim" diye konuştu.
"Key hesapları gerçek faiziyle ödenmelidir", "İnsanca bir yaşam istiyoruz", "Kadro hakkımız engellenemez", "Sadaka değil toplu sözleşme" yazılı pankartlar açan sendikacıların yürüyüşünde de polis, geniş güvenlik önlemleri aldı. Yürüyüş olaysız bir şekilde sona erdi.

1083
YEREL HABERLER / Liverpool'dan örnek davranış
« : 29 Ağustos 2007, 09:36:52 »
LONDRA (İHA) - İngiltere Premier Lig ekiplerinden Liverpool, İngiltere'de maganda kurşunuyla hayatını kaybeden 11 yaşındaki bir Everton taraftarının anısına, ezeli rakibi Everton'ın marşını Anfield Road Stadyumu'nda çalma kararı aldı.

Premier Lig ekiplerinden Liverpool, geçtiğimiz günlerde Liverpool şehrinden maganda kurşunuyla hayatını kaybeden Everton taraftarı 11 yaşındaki İngiliz Rhys Jones'un anısına, kendi stadyumunda bir ilk gerçekleştirerek ezeli rakibi Everton'ın marşını çalacak. Kırmızılar, Fransız ekibi Toulouse'la yapacakları Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçında, tribünlerde, geleneksel bir yerel halk şarkısı olan 'Johnny Todd'u çalacaklar. Rafael Benitez'in öğrencileri, yine bir ilk gerçekleştirerek,
kollarında siyah bantla sahaya çıkacaklar ve geleneksel olarak yapılan bir dakikalık saygı duruşunda toplu olarak alkış tutacaklar.

Everton marşının Anfield Road'da çalınması fikri ise Liverpool Echo adlı bir gazete tarafından ortaya atıldı ve geniş bir halk desteği buldu. Liverpool İcra Kurulu Başkanı Rick Parry de öneriyi, Jones'un ailesiyle değerlendirdi ve onayladı. Liverpool'un resmi İnternet sitesinde de doğrulanan haberde, Rhys Jones'un babası Stephen ve annesi Melaine'in de maçta yer alacakları belirtildi.

Anfield Road'da 'Johnny Todd' marşının yanı sıra, Liverpool'un 'You Will Never Walk Alone (Asla Yalnız Yürümeyeceksin)' adlı dünyaca ünlü unutulmaz marşının da çalınacağı aktarıldı.

1084
YEREL HABERLER / Başkent'te sağanak yağış
« : 29 Ağustos 2007, 09:36:29 »
ANKARA (İHA) - Yağmura hasret olan Başkent'te, öğle saatlerinde sağanak yağış başladı.

Ülke genelinde etkili olan yağışlı hava, kuraklık nedeniyle su kesintilerinin yaşandığı Ankara'da da kendini gösterdi. Ankara'da öğle saatlerinde başlayan sağanak yağış aralıklarla sürüyor. Yağış nedeniyle herhangi bir su baskını olayının yaşanmadığı öğrenildi.



1085
BİTLİS (İHA) - Bitlis'in Ahlat ilçesi Harabeşehir Mahallesi'nde geçtiğimiz yıl ortaya çıkarılan ve Anadolu'da bir ilk olarak bilinen Budist Mabedi'nde önümüzdeki günlerde temizlik çalışmalarına başlanacağı bildirildi.

Gazi Üniversitesi Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi Mühendislik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nakış Karamağaralı, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yıl Budist Mabedi'nde birtakım kazı çalışmaları yaptıklarını söyledi. Doç. Dr. Karamağaralı, farklı dönemlere ait olduğunu düşündükleri tandırlar, değirmen taşları ve birtakım duvar parçaları ile karşılaştıklarını anlatarak "Kazılarda künkler, su kanalları, bol miktarda seramik parçaları çıktı. Burasının 1990 yıllara kadar kullanıldığını bildiğimiz için ve
sürekli yerleşim gördüğü için hemen hemen her döneme ait buluntu çıkabiliyor. Bunların değerlendirilmesini daha sonra yapacağız. Budist Mabedi olduğu düşünülen bu alanda bu sene başlayacak olan en önemli çalışma içinin temizliği projesi olacaktır. Buranın içi tamamen isle kaplı. Yer yer 2 santimetreyi bulan is tabakaları var. Bu is tabakasının altından birtakım Budist tasvirler, freskler çıkma ihtimaline karşı burada çok hassas bir temizlik çalışması yapılacak. Bununla ilgili önce analizler yaptık. İsin
türü, nevi belirlendi. Özel birtakım solüsyonlar hazırlandı. Belki mekanik, belki kimyasal ancak sonuçta hassas ve uzun sürecek bir temizlik çalışmasına başlanacak. Çok titiz ve dikkatli bir çalışma yapılması gerekiyor" dedi.


1086
YEREL HABERLER / Öfkeli koca dehşet saçtı
« : 29 Ağustos 2007, 09:35:55 »
AYDIN (İHA) - Aydın'da, bir avukatın bürosundan çıkan iki bayan yüzlerce kişinin gözleri önünde bir kişi tarafından defalarca bıçaklandı. Ağır yaralanan iki bayan ambulansla Aydın Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Olay saat 13:15 sıralarında Aydın Adliyesi karşısında bulunan Avukatlar Caddesi'ndeki Portakal Pasajı önünde meydana geldi. Sevil B. ile dini nikahla evlenerek uzun süre birlikte yaşayan Ahmet Y.'nin arası bilinmeyen bir nedenle açıldı. Bir süredir araları açık olan ikiliden Sevil B. ise Ahmet Y. ile birlikteliğine son vermek için bugün halasının kızı Aynur E. ile birlikte bir avukatın bürosuna gelip hukuki konuları danıştı.

Dini nikahlı eşi Ahmet Y. ise Sevil B. ve Aynur E.'yi takip etti. Ahmet Y., hukuk bürosundan çıkan eşini ve eşinin halasının kızını defalarca bıçakladı.
Çevredeki vatandaşlar tarafından yaralanan bayanlara ilk müdahale yapılmaya çalışıldı. Olay yerine çağırılan ambulansla her iki kadın Aydın Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Servisi'ne kaldırıldı.

Bu sırada öğle yemeğinden dönen Aydın Valiliği'nde koruma görevlisi bir polis memuru olayı görerek zanlıyı elindeki bıçakla birlikte yakalayıp Efeler Polis Merkezi'ne teslim etti. Olay sırasında kullandığı bıçakla kendisi de elinden yaralanan Ahmet Y., polis nezaretinde Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Zanlının soğukkanlı tavırları dikkat çekti.

İddiaya göre Aydın'da boyacılık yapan Ahmet Y.'nin Sevil B ile dini nikahla yaşadıkları ve bir süre önce araları açıldığı için kavgalı oldukları öğrenildi.
Ahmet Y.'nin birlikte yaşadığı Sevil B ile aralarını bozduğu gerekçesiyle Aynur E.'yi bıçakladığı iddia edildi.

1087
YEREL HABERLER / Sezer davul zurna ile karşılandı
« : 29 Ağustos 2007, 09:35:32 »
Ankara (AA) - Türkiye'nin 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, görevi Çankaya Köşkü'nde 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e devrettikten sonra, eşi Semra Sezer ile birlikte Gölbaşı Hacılar Köyü'ndeki evine geldi.

Gölbaşı'ndaki evine saat 20.15'te gelen Cumhurbaşkanı Sezer ve eşi Semra Sezer'i, komşuları ve bazı vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları ve güllerle karşıladı. Sezer çiftinin gelişi sırasında davul-zurna çalındı.
 
Sezer, eve girerken, bir süre bekleyerek basın mensuplarına görüntü verdi. Komşuları gazetecilere, Sezer ile komşu olmaktan gurur duyduklarını belirterek, ''7 yıldır 24 aat bizim için nöbet tuttu, gururluyuz'' dediler.


1088
YEREL HABERLER / Sezer 7 yıl 3 ay 12 gün görevde kaldı
« : 29 Ağustos 2007, 09:35:13 »
Ankara - 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, 7 yıl 3 ay 12 gün görevde kaldı.

Sezer, 13 Eylül 1941'de Afyonkarahisar'da doğdu. 1958 yılında Afyon Lisesi'ni, 1962'de Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Aynı yıl Ankara Hakim adayı olarak göreve başladı. Askerliğini Kara Harp Okulu'nda Yedek Subay olarak yaptı. Sırasıyla, Dicle ve Yerköy hakimlikleri ve Yargıtay Tetkik Hakimliği görevlerinde bulundu. Medeni Hukuk alanında 1977-1978'de Ankara Hukuk Fakültesi'nde yüksek lisans öğrenimi yaptı. 7 Mart 1983'de Yargıtay üyeliğine seçildi. Yargıtay 2.
Hukuk Dairesi Üyesi iken Yargıtay Genel Kurulu'nca belirlenen üç aday arasından Cumhurbaşkanı'nca 27 Eylül 1988'de Anayasa Mahkemesi asıl üyeliğine, Anayasa Mahkemesi Kurulu'nca da 6 Ocak 1998'de Anayasa Mahkemesi Başkanlığı'na seçildi.

1964 yılında Semra Sezer ile evlenen Sezer, üç çocuk babası.

Sezer, Anayasa Mahkemesi Başkanı iken, dönemin TBMM'de temsil edilen partilerinin liderlerinin mutabakatıyla cumhurbaşkanı adayı gösterildi. Sezer, 5 Mayıs 2000'de TBMM'de yapılan 3. tur oylamada 330 oy alarak Türkiye Cumhuriyeti'nin 10. Cumhurbaşkanı seçildi. Sezer, 16 Mayıs 2000 tarihinde görevi 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'den devraldı. 7 yıllık görev süresi 16 Mayıs 2007 tarihinde dolan Sezer, TBMM'nin yeni cumhurbaşkanını seçememesi üzerine Anayasa gereği sürdürdüğü görevinde 3 ay 12 gün daha kaldı.
 
Cumhurbaşkanı Sezer, görev süresi boyunca, bin 120 yasanın bin 48'ini, 32 kanun hükmünde kararnamenin (KHK) 25'ini, atamalar dışındaki işlemlere ilişkin 11 bin 578 Bakanlar Kurulu kararının 11 bin 561'ini, atamalara ilişkin 208 Bakanlar Kurulu kararının 175'ini, 6 bin 379 müşterek kararnamenin 5 bin 532'sini onayladı. Sezer, 72 yasa, 7 KHK, 14 atamalar dışındaki işlere ilişkin Bakanlar Kurulu kararı, 769 müşterek kararname ve 30 atamalara ilişkin Bakanlar Kurulu kararını iade etti.

Tasarrufa büyük önem verdiği bilinen Sezer'in cumhurbaşkanlığı döneminde cumhurbaşkanlığı bütçesinde önemli tasarruflar sağlandı. 2001 yılı bütçesinden yaklaşık 4 milyon, 2002 yılı bütçesinden yaklaşık 4.5 milyon, 2003 yılı bütçesinden yaklaşık 6.5 milyon, 2004 yılı bütçesinden yaklaşık 10 milyon, 2005 yılı bütçesinden yaklaşık 7.5 milyon, 2006 yılı bütçesinden ise yaklaşık 7 milyon YTL tasarruf edildi. Yurtiçi ve yurtdışı seyahatlerine sınırlı sekreterya ve koruma polisi ile çıkan Sezer, çok az danışmanla çalıştı. Sezer, güvenlik, enerji ve basın danışmanıyla görev yaptı. 10. Cumhurbaşkanı Sezer, görev süresi boyunca hiç tatil yapmadı,

Cumhurbaşkanlığının Okluk Koyu'ndaki Devlet Konukevi'ni hiç kullanmadı. Basına da mesafeli olan Sezer, hiç mülakat vermedi, çok seyrek olarak programları sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in Köşk'e veda etmesiyle birlikte sekreteryasında bulunan bazı görevliler de görevlerini bırakacak.


1089
İSTANBUL (İHA) - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, bu hafta içinde yağan ve beklenen yağmurların İstanbul'a 5 ila 8 günlük su kazandırmasını beklediklerini açıkladı.

 
Saraçhane Belediye Sarayı'nda basın mensuplarının sorularını cevaplandıran İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, bu hafta içinde yağan ve beklenen yağmurların İstanbul'a 5 ile 8 günlük su kazandırmasını beklediklerini söyledi. Başkan Kadir Topbaş, "Yağışları gördük. Gayet güzel. İstanbullular olarak çok memnunuz. Bu hafta içinde devam edecek bu yağışlar İstanbul'a 5-6 hatta 7-8 günlük su sağlayacak diye düşünüyoruz. Bir de maalesef buharlaşma var. Havanın soğuması ve yağmurların başlaması her şeyden önce günlük 400 bin tonları bulan buharlaşmayı durduruyor. Bu İstanbul'a çok önemli bir soluk aldıracak. Zaten yağmuru görmek de moral açısından önemli. İnşallah yağışlar devam edecek. Yüzümüz gülüyor, daha da gülecek. Bu güzel sevinci paylaşıyoruz" diye konuştu.

 
İstanbul'da tasarrufunun gayet iyi noktalara doğru geldiğini vurgulayan Kadir Topbaş, "İstanbul'da günlük su kullanımı bugünlerde takriben 2 milyon 350 bin ton iken şu anda 1 milyon 800 bine kadar düştük. Ben tekrar İstanbullulara teşekkür ediyorum ve 'aman devam' diyorum. Çok yağış da alsak, barajlarımız dolup taşsa bile bir enerji harcayarak musluklarımıza su geldiği için, artık çevre kirliliği, mevsim değişikliği ve ekolojik kıyameti düşünerek bütün kaynakları kullanırken daha dikkatli olmamız
gerekiyor" şeklinde konuştu.

 
Melen Projesi çalışmalarının da hızla devam ettiğini hatırlatan Kadir Topbaş, "İnşallah 20 Ekim'de saat 16.59'da İstanbul bu suya kavuşacak, Ömerli Barajı'na Melen Çayı'nın suyu gelmesinin mutluluğunu hep birlikte yaşayacağız. Buna eşzamanlı olarak Avrupa yakasına su vermek için Boğaz geçişinin ihalesini de yaptık, çalışma başladı. Böylece Ömerli Barajı'na gelen suyun Avrupa yakasına geçişi eş zamanlı olarak sağlanmış olacak" dedi.


"ŞU ANA KADARKİ YAĞMUR 5 GÜNLÜK SU İHTİYACI KARŞILIYOR"
İSKİ Genel Müdürlüğü'nün yaptığı araştırmaya göre, yağışlar vatandaşların yaptığı tasarruflar, buharlaşmanın azalmasıyla birlikte İstanbul'un 5 günlük su ihtiyacını
karşılıyor. İstanbul'un barajlarındaki doluluk oranı yüzde 21.29 seviyesinde. Bu oran 183 milyon 914 bin metreküp suya tekabül ediyor.

 
Dün sabah saatlerinde itibaren etkili olan yağış nedeniyle itfaiye ve İSKİ'ye 113 su baskını ve arıza ihbarı yapıldı. Su baskınlarına anında müdahale edildi. 54 su baskını kendiliğinden çekildi, 59 su baskınına müdahale edildi ve sular motopomplarla çekildi. Meydana gelen arızalar İSKİ ekipleri tarafından giderildi.

 
Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü ekipleri İstanbul'un muhtelif caddelerinde 20 noktada su birikintisine müdahale edildi. Yağış nedeniyle meydana gelen hasarlı trafik kazaları bazı yollarda sıkışıklıklara neden oldu.

 
Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiler ve AKOM Meteoroloji biriminin tahminlerine göre, yağışların bugün akşam saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan ihbar üzerine AKOM alarm düzenine geçerek, olumsuzluklara karşı tedbirler aldı.

 
İtfaiye, Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü, İSKİ, İBB Trafik ve Beyaz Masa ekipleri olumsuzluklara karşı ekipleri yönlendirildi. Yol Bakım Müdürlüğü 608 personel 277 araç ile 24 saat esasına göre ana arterlerde su baskınlarına karşı görev yaptı. İtfaiye ekipleri yoğun yağış alan yerlerde gerek ihbarlar doğrultusunda gerekse devriye gezerek su birikintilerine müdahale etti. İstanbul'da metrekareye düşen ortalama yağmur miktarı ise 21.7 kilogram.

 
İstanbul'da metrekareye düşen yağış miktarları ise şöyle:"Ömerli 31.75 kg, Darlık 38.20 kg, Elmalı 33.00 kg, Terkos 4.40 kg, Alibey 25.50 kg, Büyükçekmece 5.40 kg, Pabuçdere 12.00 kg, Sazlıdere 5.40 kg, Terkos 47 kg, Çatalca 17.6 kg, İstinye 22.6 kg, Kamiloba 10 kg, Hadımköy 17 kg, Çavuşbaşı 37 kg ve AKOM 13 kg."


1090
YEREL HABERLER / Dakika dakika çankaya trafiği
« : 29 Ağustos 2007, 09:34:36 »
ANKARA (ANKA) - Abdullah Gül'ün Türkiye'nin 11.Cumhurbaşkanı olarak seçilmesi nedeniyle Başkent Ankara bugün hareketli günlerinden birini yaşadı. İşte dakika dakika Ankara'da 11. Cumhurbaşkanı trafiği:


-09.30: Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Anıtkabir'e gitti. Sezer'in tören sırasında oldukça duygulandığı ve gözyaşlarına hakim olmakta zorlandığı gözlendi.


-10.00: Sezer son defa Çankaya Köşkü'ne döndü.


-14.40: Gün boyu Dışişleri Konutu'nda hazırlıklarını sürdüren Cumhurbaşkanı adayı Abdullah Gül, TBMM'ye Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ardından giriş yaptı.Gül Meclis kapısında çok sayıda milletvekili tarafından “hoş geldiniz Cumhurbaşkanım” diye karşılandı.


-15.00: TBMM Başkanı Köksal Toptan, yeterli katılımın sağlandığının belirlenmesinin ardından Cumhurbaşkanı seçiminin üçüncü tur oylaması için birleşimi açtı.


-15.45: Gül, oyunu kullanmasının ardından TBMM'den ayrılarak Dışişleri Konutu'na geçti.


-16.30: Meclis'te oyların sayım işlemi tamamlandı. Abdullah Gül 399, Sabahattin Çakmakoğlu 70, Tayfun İçli 13 oy aldı. TBMM Başkanı Toptan, Abdullah Gül'ün böylece Türkiye'nin 11. Cumhurbaşkanı seçildiğini bildirdi.


-16.50: TBMM Başkanı Toptan, Gül'e Cumhurbaşkanlığı mazbatasını vermek üzere Dışişleri Konutu'na geldi. Toptan mazbatasını Gül'e verdi.

-17.50: Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, forsu kapalı Cumhurbaşkanlığı makam aracıyla Meclis'e geldi. Gül'ü en yaşlı başkanvekili sıfatıyla Başkanvekili Eyüp Cenap Gülpınar, askeri törenle karşıladı.


-18.00: TBMM Başkanı Toptan Genel Kurul Salonu'nda oturumu açtı. Gül, kürsüye gelerek Cumhurbaşkanı andını okudu. Gül daha sonra, teşekkür konuşmasını yaptı. Gül konuşmasında tüm vatandaşları kucaklayacağını, laiklikten ve Cumhuriyetin temel ilkelerinden örün vermeyeceğini, devlet kurumları arasında uyumlu çalışmayı sağlayacağını yineledi. Yemin törenine CHP milletvekilleri, askeri erkan ve bazı yargı organların başkanları katılmadı.


-18.40: Cumhurbaşkanı Gül, Meclis'ten ayrılarak Anıtkabir'e gitti.


-18.50: Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi Cumhurbaşkanı Gül'ün ilk programını basına geçti. Programda, Gül'ün saat 20.00'de Çankaya Köşkü'nde ilk kutlamaları kabul edeceği bildirildi.


-19.10: Gül, berberinde sivil devlet erkanı ile birlikte Anıtkabir'de Aslanlı Yol'a giriş yaptı. Gül, Atatürk'ün mozolesine çelenk koymasının ardından, Anıtkabir Özel Defterini imzalamasının ardından Anıtkabir'den ayrılarak Çankaya Köşkü'ne geçti.


-19.35: 11. Cumhurbaşkanı Gül, görevi 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'den devralmak üzere Çankaya Köşkü'ne geldi.


-Saat 19.40: Gül ve Sezer arasındaki devir teslim töreni Köşk'te basına kapalı olarak gerçekleşti.


-Saat 19.55: Yaklaşık 10 dakika süren devir teslimin ardından 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve eşi Semra Sezer, sivil plakalı araçla Çankaya Köşkü'nden ayrıldı. Gölbaşı'ndaki evlerine gitmek üzere hareket eden Sezer çiftinin aracı, “Türkiye sizinle gurur duyuyor” ve “Türkiye laiktir laik kalacak” sloganları atıldığı sırada Köşk'ün 5 numaralı kapısında durdu. Burada aracından inen Sezer çifti, güvenlik görevlileriyle ve basın mensuplarıyl vedalaşırken herhangi bir açıklama yapmayacağını söyledi.


-Saat 20.00: Cumhurbaşkanı Gül'e, ilk kutlamalar için Köşk'e gelen bakanlar ve milletvekilleri Büyük Kabul Salonu'ndaki yerlerini almaya başladı.


-Saat 20.10: Çankaya Köşkü'ne Meclis Başkanı Toptan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bakanlar, milletvekilleri, bürokratlar ve işadamlarının katıldığı kutlama programı başladı.

1091
YEREL HABERLER / Trabzonspor-Sivasspor maçı tekrarlanacak
« : 29 Ağustos 2007, 09:34:14 »
Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, Turkcell Süper Lig'in ilk haftasında yapılan ve uzatma dakikalarında sahaya seyircilerin girmesi üzerine hakem Bülent Demirlek tarafından tatil edilen Trabzonspor-Sivasspor maçının, tarafsız sahada ve seyircisiz olarak yeniden yapılması kararı aldı.

1092
SERBEST BÖLGE / California Yeah
« : 29 Ağustos 2007, 09:17:58 »
2