İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - Force23

1201
GİRESUN (İHA) - Giresun'un Şebinkarahisar ilçesinde askerler taşıyan minibüsün devrilmesi sonucu ilk belirlemelere göre 8 asker yaralandı.

 
Edinilen bilgiye göre, Şebinkarahisar Jandarma Karakolu'na gitmekte olan askerlerin bulunduğu minibüs, Şebinkarahisar'ın Eğribel Geçidi Asarcık köyü yakınlarında devrildi. Kazada ilk belirlemelere göre 8 asker yaralandı.



1202
YEREL HABERLER / Hatay'da 25 kaçak göçmen yakalandı
« : 22 Ağustos 2007, 21:35:18 »
HATAY (İHA) - Suriye'den kaçak yollarla Türkiye'ye giren 25 kaçak göçmen, Hatay'ın Yayladağı ilçesinde yakalandı.

 
Edinilen bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren jandarma ekipleri, Yayladağı ilçesine bağlı Görentaş köyü mevkiine düzenledikleri operasyonda, Türkiye'ye kaçak yollardan girdikleri belirlenen 10'u Filistin, 4'ü Irak ve 11'i Somali uyruklu toplam 25 kişiyi gizlendikleri mağara ve arazide yakaladı. Yayladağı İlçe Jandarma Karakolu'nda gözaltına alınan kaçak göçmenler, adliyeye sevk edildi. Yapılan soruşturmanın ardından hakim karşısına çıkan kaçak göçmenlerin, işlemlerinin tamamlanmasının ardından sınır dışı edilecekleri öğrenildi.



1203
YEREL HABERLER / Sokak ortasında bıçaklı gasp
« : 22 Ağustos 2007, 21:35:07 »
TEKİRDAĞ (İHA) - Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde gündüz vakti sokak ortasında 3 kişinin bıçaklı saldırısına uğradığını öne süren bir kişi, 160 YTL'sinin gasp edildiğini iddia ederek Çorlu Cumhuriyet Polis Merkezi'ne başvurdu.

 
Çorlu'da Kapalı Spor Salonu bahçesinden geçmek istediği sırada 3 kişinin yolunu kestiğini ve ellerindeki bıçaklarla tehdit ederek 160 YTL'sini gasp ettiğini öne süren K.C., polise başvurdu. K.C.'nin verdiği eşkaller doğrultusunda bölgede bir süre arama yapan polis ekipleri, herhangi bir sonuca ulaşamadı. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor

1204
YEREL HABERLER / "Ergene" firarisi tutuklandı
« : 22 Ağustos 2007, 21:34:55 »
TEKİRDAĞ (İHA) - Tekirdağ'ın Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Büro Amirliği ekiplerince 9 ay önce düzenlenen ''Ergene'' adlı operasyon kapsamında aranan 1 kişi, yakalandıktan sonra çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

 
Edinilen bilgilere göre, Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin 2006 yılının Kasım ayında ilçe merkezinde düzenlediği operasyon sırasında firar eden M.A., 9 ay süren takibin ardından yine Çorlu'da yakalandı. Adliyeye sevk edilen M.A., çıkarıldığı mahkemede ''çete kurmak ve suç işlemek için teşekkül oluşturmak'' suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine konuldu.

 
"Ergene" kod adı verilen planlı operasyonda, aralarında Çorlu Adliyesi'nde mübaşir olarak çalışan bir kişinin de bulunduğu 10 kişi tutuklanmıştı. M.A.'nın tutuklanması ile cezaevine konulan kişi sayısı 11'e yükseldi

1205
YEREL HABERLER / Bodrum'da terör örgütü operasyonu
« : 22 Ağustos 2007, 21:34:44 »
MUĞLA (İHA) - Muğla'nın Bodrum ilçesinde, terör örgütü PKK ile ilişkisi olduğu iddiasıyla gözaltına alınan 22 kişiden 13'ü serbest kalırken, 9 zanlı tutuklandı.

 
Geçen hafta cuma günü Muğla Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Bodrum Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile eş zamanlı Gümüşlük, Konacık, Turgutreis, Yalıkavak ve Bodrum'da bazı ev ve iş yerlerine operasyon düzenlemişti. Operasyon, İstanbul'da yakalanan ve PKK terör örgütü sempatizanı ve bombacısı olduğu ileri sürülen zanlının sorgulamasının ardından verdiği ifadeler sonrasında gerçekleştirilmişti. Operasyonda 18 kişi gözaltına alındı. Şahısların ev ve iş yerlerinde yasa dışı kitap, dergi ve gazetelere el konuldu. Aralarında kapatılan HADEP'in eski yöneticilerinin de bulunduğu 18 kişi gözaltına alındıktan sonra operasyonun devam eden bölümünce 4 kişi daha gözaltına alınarak Muğla Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Zanlıların sorgusunun ardından 13'ü serbest bırakıldı, 9'u ise Bodrum Adliyesine getirildi.

 
Zanlılar adliyenin alt giriş katından içeriye girdi. Savcılıkça dosya incelenerek gerekli işlemleri tamamlanan zanlılar tutuklama talebiyle sevk edildikleri nöbetçi mahkemece tutuklandı.

 
Zanlıların avukatları adliye çıkışında dosyada gizlilik kararı olduğu gerekçesiyle açıklama yapmadı. Midibüse bindirilirken zafer işareti yapan zanlıların yakınları da ıslık çalarak "Sizinle gurur duyuyoruz" dedi. Bu arada "Faşizme karşı omuz omuza" sloganı atıldı.


1206
YEREL HABERLER / Van'da bebek cesedi bulundu
« : 22 Ağustos 2007, 21:34:29 »
VAN (İHA) - Van'ın Erciş ilçesinde kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından boş bir alana atılmış bebek cesedi bulundu.

 
Alınan bilgiye göre, Erciş ilçesi Kışla Mahallesi'nde ikamet eden T.K. isimli şahıs, sokaktan geçtiği esnada bahçe içerisinde beze sarılı bir ceset görünce durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, L.K. ve A.K.'nin ikametlerinin ortak bahçesi içerisinde yüzü yere doğru yatar vaziyette kordon bağı düzensiz kesili kız bebeğine ait cesetle karşılaştı. Olayla ilgili tahkikat devam ediyor.



1207
YEREL HABERLER / Koyun otlatırken yıldırım çarptı
« : 22 Ağustos 2007, 21:34:18 »
BİTLİS (İHA) - Bitlis'in Hizan ilçesinde bir çocuk, koyun otlatırken yıldırımın çarpması sonucu hayatını kaybetti.

 
Alınan bilgiye göre, Ballı köyünde merada koyun otlatan Cennet Yıldız'a (9) yıldırım çarptı. Olay yerinde hayatını kaybeden Yıldız'ın cesedi, otopsi yapıldıktan sonra ailesine teslim edildi. Olayda ayrıca 7 koyunun da telef olduğu öğrenildi.


1208
İSTANBUL (İHA) - Kokain ticareti yaptıkları iddia edilen biri manken 11 kişinin yargılanmasına başlandı. İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmaya 5 tutuklu sanığın yanı sıra manken Tülay Yıldırım ve eski manken Serra Kasapoğlu'nun da aralarında bulunduğu 5 tutuksuz sanık katıldı.

 
Duruşmada söz alan sanıklardan Abdülkahhar Tekin, daha önce uyuşturucu suçundan cezaevine girdiğini, cezaevinden çıktıktan sonra da Ramazan ve Hüseyin Gündüz'ün kendisine "uyuşturucuya bulaştın artık" diyerek satması için 250 gram toz kokain verdiğini, bakmak zorunda olduğu 5 çocuğu olduğu için kokaini kabul ettiğini söyledi.

 
Sanıklardan Barış Kalkavan ise, ekonomik durumunun iyi olduğunu söyleyerek, "Ayda yaklaşık 20 bin dolar para kokain için harcıyordum. Kokaine para yetiştiremeyince satışına başladım. Kendi masraflarımı karşılamaya çalışıyordum. Birkaç kez tedavi olmak için hastaneye yattım ama başarılı olamadım" dedi.

 
İfadesinde mankenlik yaptığını söyleyen Tülay Yıldırım da, 1 yıl önce kokain içmeye başladığını, satıcılık yapmadığını, uyuşturucu satması için de kimseyi yönlendirmediğini ifade ederek beraatını talep etti.

 
Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

 
Öte yandan manken Tülay Yıldırım'ın avukatı kameraların görüntü almaması için elindeki dosya ile basın mensuplarına engel olmaya çalıştı.

 
Savcı Nazmi Okumuş tarafından hazırlanan iddianamede, 11 sanığın uyuşturucu ticareti yapmak ve kullanmak suçlarından 12 ila 39 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırılmaları isteniyor.


1209
YEREL HABERLER / Elazığ'da trafik kazası: 1 ölü, 7 yaralı
« : 22 Ağustos 2007, 21:32:56 »
ELAZIĞ (İHA) - Elazığ'da meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi de yaralandı.

 
Edinilen bilgiye göre kaza, Elazığ- Malatya karayolunun 34. kilometresinde akşam saat 18.00 sıralarında meydana geldi. Sürücüsü henüz belirlenemeyen özel bir otomobil, Elazığ istikametinden Malatya'ya doğru seyir halinde iken aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu Yalındamlar köyü mevkiinde uçuruma yuvarlandı. Kazada araçta bulunan Buket Sili hayatını kaybederken, Uğur Arslan, Sevda Sili, Yolcu Sili, Merve Sili, Hacı Sili, Gülay Sili ve Bübra Sili yaralandı. Yaralılar Elazığ Devlet Hastanesi ve Harput Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

 
Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

1210
YEREL HABERLER / Kolonya ile evini yakmak istedi
« : 22 Ağustos 2007, 21:32:42 »
ZONGULDAK (İHA) - Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Yalnızçam köyünde bunalıma giren bir kişi, kolonya dökerek evini yakmak istedi.

 
Alınan bilgiye göre, Yalnızçam köyünde oturan ve bir süredir ailevi sorunlar yaşadığı öğrenilen H.U. (35), girdiği bunalım sonrasında evinin ikinci katında bulunan odasını kolonya dökerek ateşe verdi. Çıkan yangın vatandaşlar tarafından söndürülürken, şahıs ise jandarma tarafından gözaltına alındı.



1211
İSTANBUL (İHA) - İzmir-İstanbul seferini yapan feribotun Sarayburnu iskelesine yanaşmak isterken halatının kopması sonucu meydana kazada hayatını kaybeden güvenlik görevlisi Zekeriya Timur son yolculuğuna uğurlandı. Timur'un tabutunun üzerini Türk bayrağıyla örten meslektaşları ve babası birbirlerine sarılarak gözyaşı döktü.

Timur için Küçükyalı Yusuf Ziya Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Zekeriya Timur'un eşi Ayşegül ve küçük kızı Elif törene katılmazken, baba Bekir Timur, ağabey Musa Timur, meslektaşları ve yakınları katıldı. Acılı baba Bekir Timur, oğlunun tabutu başında gözyaşlarına boğuldu. Ağıtlar yakan baba Bekir Timur'u komşuları güçlükle sakinleştirdi. Gözü yaşlı ağabeyi Musa Timur, kardeşinin tabutunun başından bir an olsun ayrılmadı. Törene katılan Zekeriya Timur'un meslektaşları arkadaşlarının arkasından uzun süre gözyaşı döktü. Bir süre sonra babası Bekir Timur ve meslektaşları Timur'un tabutunun üzerini Türk bayrağıyla örttü. Birbirlerine sarılan acılı baba ve oğlunun meslektaşları birbirlerine sarılarak gözyaşı döktü. İTO Başkanı Murat Yalçıntaş ve Güvenlikçiler Federasyonu Derneği'nin ayrı ayrı çelenk gönderdiği törenin ardından Timur ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazından sonra Maltepe Başıbüyük Mezarlığı'nda toprağa verildi.


1212
YEREL HABERLER / Kazadan 15 dakika önce mola vermişler
« : 22 Ağustos 2007, 21:30:42 »
ESKİŞEHİR (İHA) - Marmaris'ten akrabalarının düzenleyeceği düğün merasimine katılmak üzere minibüsle memleketleri Eskişehir'e gelirken, 9 kilometre kala aracın mıcırlı yolda takla atıp şarampole devrilmesi neticesinde hayatını kaybeden 3 kişi, gözyaşları arasında toprağa verildi. Kazadan yaralı kurtulan bir kişi ile ölen şahısların, kazadan 15 dakika önce mola verdikleri ortaya çıktı.

 
Edinilen bilgiye göre, Eskişehir-Seyitgazi karayolunun 9. kilometresinde meydana gelen trafik kazasında, Necmettin Öztaş (43) idaresindeki 26 HE 055 plakalı minibüs, mıcırlı yolda kontrolden çıkarak takla atıp şarampole devrildi. Kazada, minibüs sürücüsü Necmettin Öztaş ile eşi Müzeyyen Öztaş (38), olay yerinde hayatını kaybetti. Minibüste yolcu olarak bulunan ve ağır yaralanan Hatice Kaykı (48) ise, kaldırıldığı Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde can verdi. Hatice Kaykı'nın eşi Hamdi Kaykı'nın (54) aynı hastanede tedavisi sürerken, 3 kişinin cenazeleri yakınlarına teslim edildi. Necmettin Öztaş, eşi Müzeyyen Öztaş, baldızı Hatice Kaykı, Eskişehir'in Hacılar Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Asri Mezarlık'ta defnedildi.

Bu arada, ölen 3 kişi ve kazadan yaralı kurtulan şahsın, Marmaris'te ikamet ettikleri, teyzelerinin oğlunun sünnet düğünü için Eskişehir'e geldikleri ve kazadan 15 dakika önce mola verdikleri öğrenildi. Ölenlerin akrabası İbrahim Çeviren, yoldaki mıcırın kazada çok büyük etkisi olduğunu ileri sürerek, "Marmaris'ten Eskişehir'e kadar geliyorlar. 15 dakika önce mola veriyorlar. Moladan sonra Eskişehir'e 9 kilometre kala, arabayı mıcıra kaptırıyorlar ve kaza meydana geliyor. Bizim olay yerine gidip
gördüğümüz, kazada mıcırın çok büyük etkisi var. Eskişehir-Seyitgazi yolunda tedbir olacak hiç bir işaret, uyarıcı levha yok. Şuanda çok acılıyız. Tabii ki bir takım şeyler düşüneceğiz, ailece bir takım kararlar alacağız. Ama ne olursa olsun, başka bir insanın canının yanmaması ön plandadır. Hukuki süreçten ziyade önce yapılması gereken neyse, bir an önce yapılmalı. Bugün bizim ailemiz acılı, bu kadar yakınımız ağıt yakıyor. Diğer ailelerin canlarının yanmaması için Karayolları'ndan tek ricamız budur" dedi.

Çeviren, 2 ailenin Marmaris'ten düğün için geldiklerini belirterek, "Hafta sonunda sünnet düğününü yapacaktık. Yine yapacağız, ama eğlenceli bir şekilde değil, acımız sebebiyle dualı olacak" diye konuştu.