İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - Force23

937
SERBEST BÖLGE / 9999+
« : 01 Eylül 2007, 13:40:31 »
999++-

938
YEREL HABERLER / Cumhurbaşkanına tebrik yağıyor
« : 01 Eylül 2007, 06:39:23 »
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Cumhurbaşkanı seçildikten sonra çok sayıda devlet başkanı ile telefon görüşmesi yaparak, tebriklerini kabul ettiği bildirildi.


Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, Gül'ün dün Cumhurbaşkanlığı görevini devralmasının ardından akşamüstü saatlerinden başlayarak Cumhurbaşkanlığını arayan çok sayıda devlet başkanı, başbakan ve dışişleri bakanının temsilcilerinin söz konusu devlet başkanı, başbakan ve dışişleri bakanlarının Gül'ü tebrik etmek üzere telefonla görüşme arzularını dile getirdikleri belirtildi.

Gül'ün bu çerçevede aynı gün ABD Başkanı George W. Bush ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile birer telefon görüşmesi gerçekleştirdiği kaydedildi.


Açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Gül, bugün de sırasıyla Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Perez, Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esad, Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai, Gürcistan Devlet Başkanı Mikheil Saakaşvili, Suudi Arabistan Kralı Abdullah Bin Abdulaziz Al-Saud, ABD Dışışleri Bakanı Condoleezza Rice, Pakistan Cumhurbaşkanı Pervez Müşerref, İKÖ Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu ile birer telefon görüşmesi yaparak, tebriklerini kabul etti.

939
YEREL HABERLER / CHP'den TMSF'ye tepki
« : 01 Eylül 2007, 06:39:02 »
CHP Isparta Milletvekili Mevlüt Coşkuner, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonunun (TMSF) işadamı Şevket Demirel'e ait şirketleri yeniden devralması kararıyla ilgili olarak, ''TMSF bu hareketiyle tamamen anayasal bir suç işlemektedir'' dedi.
     
CHP Isparta Milletvekili Coşkuner, yaptığı yazılı açıklamada, yaşanan süreçte Isparta ekonomisinin menfaatleri doğrultusunda TMSF'nin Şevket Demirel'e şirketleri devretmesi gerektiğini savundu. Coşkuner, şunları kaydetti:
     
''TMSF, hukuk tanımıyor. Danıştay 13. Dairesi, 19 Temmuz tarihinde nihai kararını vermişken, TMSF hukuku hiçe sayarak ve kendini hukukun da üzerinde görerek şirketlere tekrar el koyduğunu belirtmiştir. Türkiye bir sosyal hukuk devletidir. Yüce Türk adaletinin verdiği karar, tüm kişi ve kurumları bağlar. Ancak TMSF bu hareketiyle tamamen anayasal bir suç işlemektedir. TMSF yetkilileri hukukun birgün kendilerine de lazım olabileceğini göz ardı etmemelidirler. Bu tamamen (bize yar olmadı, başkasına da yar olmasın) anlayışıdır. Aslen ortaya konan bu uygulamayla hukuk kuralları çiğnemekte ve Isparta ekonomisi bitirilmektedir.''


940
YEREL HABERLER / 8 terörist ölü ele geçirildi
« : 01 Eylül 2007, 06:38:43 »
Siirt Valiliğinden yapılan açıklamada, bugün terör örgütü PKK'dan kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan bir teröristin ifadeleri ve mevcut istihbarat bilgilerinin değerlendirilmesi sonucunda, geçici köy korucularının da katılımıyla Pervari ilçesi kırsalında operasyon düzenlendiği belirtildi.

Operasyon esnasında PKK'lı teröristlerle sağlanan temasta, güvenlik güçlerinin "teslim ol" çağrılarına ateşle karşılık verilmesi üzerine çıkan çatışmada, 8 teröristin silahlarıyla birlikte ölü olarak ele geçirildiği kaydedildi.

Çatışmada 1 geçici köy korucusunun hafif şekilde yaralandığı belirtilen açıklamada, yaralı geçici köy korucusunun Siirt Asker Hastanesi'nde tedavi altına alındığı bildirildi.

Bölgede operasyonların devam ettiği kaydedildi.

941
YEREL HABERLER / Van'da hain saldırı
« : 01 Eylül 2007, 06:38:24 »
Van Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, önceki gün Başkale ilçesi Aydemir Jandarma Karakol Komutanlığı'na bir grup terörist
tarafından taciz ateşinde bulunulduğu, olayda can ve mal kaybının olmadığı bildirildi.

Jandarma birliklerinin çevre emniyet nöbeti görevini icra ettikleri sırada termal kameralarla terör örgütü mensuplarının görüntüsünün alındığı ve bölgeye asker sevk edildiği bildirilirken, teröristlerin karanlıktan faydalanarak kaçtıkları belirtildi.

942
YEREL HABERLER / Hainler öğrencileri hedef aldı
« : 01 Eylül 2007, 06:38:07 »
Elazığ'da terör örgütü üyesi olduğu iddiasıyla bir kadın yakalandı. Okullara ve karakollara baskın düzenlemek için Elazığ'a geldiği bildirilen kadın, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.


Elazığ Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, ekiplerin Hürriyet Caddesi Orduevi karşısında başında yöresel örtü bulunan ve kimliği olmayan bir kadını gözaltına aldı. Yapılan incelemede kadının Kovancılar ilçesi Gülaçtı köyü nüfusuna kayıtlı G.S (25) olduğu tespit edildi.
G.S, emniyette verdiği ifadesinde, Kovancılar ilçesinin Avlağı nüfusuna kayıtlı olduğunu ve Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde oturduğunu, eşinin kendisini sürekli dövmesi nedeniyle evden kaçtığını söyledi.

Daha önce dağda çobanlık yaptığı dönemlerden tanıdığı P.K. ve Z.K. isimli örgüt mensupları ile birlikte Diyarbakır'a oradan da eylem yapmak için Elazığ'a geldiklerini bildiren G.S, Elazığ'da okullara ve karakollara baskın düzenleyeceklerini, bunun için keşif çalışması yaptıklarını, kendisinin de P.K. ile Z.K'nin yanında olduğunu ifade etti.

Yakalandığı sırada yanında bulunan diğer örgüt mensupları P.K. ile Z.K'nin kaçtığını belirten G.S, çıkarıldığı adli mercilerce tutuklandı.

943
YEREL HABERLER / ÖSS baba katili yaptı
« : 01 Eylül 2007, 06:37:34 »
Hakan Akıncı, ÖSS’yi kazanamadığı için kendisinieleştiren babası 51 yaşındaki Süleyman Akıncı’yı tabancayla öldürdü.

ANTALYA’DA 19 yaşındaki Hakan Akıncı, ÖSS’yi kazanamadığı için kendisini sık sık eleştiren babası 51 yaşındaki Süleyman Akıncı’yı ve kendisini engellemek isteyen komşuları 24 yaşındaki Gökhan Kapsız’ı tabancayla öldürdü. Olay önceki gün Yeniemek Mahallesi’ndeki DSİ lojmanlarında meydana geldi.

Hakan Akıncı’ya babası süleyman Akıncı arasında yine üniversite sınavını kazanamama konusunda tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine alt katta oturan komşuları Gökhan Kapsız, sakinleştirmek için eve geldi.

Komşu ayırmak istedi ama

Süleyman Akıncı kapıyı açtığı sırada Hakan Akıncı, babasına ait beylik tabancasını yatak odasından alarak önce babasına, ardından da kendisine engel olmak isteyen Gökhan Kapsız’a ateş etti. Süleyman Akıncı olay yerinde ölürken, yaralı Gökhan Kapsız yolda yaşamını yitirdi.

Muayene kağıdı gelince...

Eve gelen polislere silahla birlikte teslim olan Hakan Akıncı gözaltına aldı. Süleyman Akıncı ve Gökhan Kapsız’ın cesedi, otopsi için Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Hakan Akıncı’nın bir süre önce askerlik için muayene kağıdının geldiği ve üniversiteyi kazanamadığı için babasının askere gitmesini istediği belirtildi.

944
YEREL HABERLER / İki korucu şehit oldu!
« : 01 Eylül 2007, 06:37:09 »
Siirt'te, güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada 8 terörist öldürüldü, 2 korucu şehit oldu, 2 korucu yaralandı.

PKK'dan kaçarak, güvenlik güçlerine teslim olan bir teröristin ifadeleri ve istihbarat bilgileri doğrultusunda harekat başlatan güvenlik güçleri Pervari ilçesi kırsalında operasyon düzenledi.

Güvenlik güçlerinin 'teslim ol' çağrılarına, teröristler silahla karşılık verince çatışma çıktı.

Çatışmada, teröristlerden 8'si öldürüldü. Mahmut Karadeniz adlı korucu şehit oldu, 2 korucu da yaralandı.

Çatışmada ayrıca 3 terörist de yakalanırken, bölgede operasyonlar sürüyor.


945
YEREL HABERLER / Asker Bülo'ya anlamlı davet
« : 01 Eylül 2007, 06:36:38 »
FENERBAHÇE'de forma giydiği dönemde attığı gollerden sonra verdiği asker selamı ile ‘Asker Bülo’ lakabı alan Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın daveti üzerine 30 Ağustos resepsiyonuna katılmak üzere Ankara'ya gitti.

Bir dönem Fenerbahçe'de gol kralı olan ve attığı gollerden sonra tribünde maçı izlemeyle gelen ve o dönemin ordu komutanlığı yapan Orgeneral Yaşar Büyükanıt'a asker selamı vermesiyle dikkatleri üzerinde toplayan Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, davet üzerine 30 Ağustos resepsiyonuna katılmak için Ankara'ya gitti.

Genelkurmay Başkanı Orgenerel Yaşar Büyükanıt'ın yakından tanıdığı ve sevdiği Uygun’a resepsiyon için özel davetiye gönderdiği belirtildi. Teknik Direktör Bülent Uygun, Fenerbahçe'de oynadığı dönemden bu yana Büyükanıt Paşa ile çok yakın bir diyaloğu olduğunu belirterek, “30 Ağustos resepsiyonu için beni de hatırlamış olmasından dolayı büyük mutluluk ve gurur duydum” diye konuştu.

946
YEREL HABERLER / Haftanın hakemleri açıklandı
« : 01 Eylül 2007, 06:36:18 »
Turkcell Süper Lig'in 4. hafta maçlarında görev yapacak hakemler belli oldu. Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu'ndan yapılan açıklamaya göre, ligde 4. haftada görev yapacak hakemler şöyle:

Yarın:
21.00 Bursaspor-Trabzonspor: İsmet Arzuman

1 Eylül Cumartesi:
20.00 Konyaspor-Denizlispor: Hakan Sivriservi
20.00 Ankaragücü-Gençlerbirliği: Hüseyin Göçek
20.00 Çaykur Rizespor-İstanbul Büyükşehir Belediyespor: Yunus Yıldırım
21.00 Beşiktaş-Kayserispor: Kuddusi Müftüoğlu

2 Eylül Pazar:
18.00 Gençlerbirliği OFTAŞ Spor-Fenerbahçe: Barış Şimşek
20.00 Sivasspor-Gaziantepspor: Cüneyt Çakır
20.00 Kasımpaşa-Ankaraspor: Aytekin Durmaz
21.00 Vestel Manisaspor-Galatasaray: Mustafa Kamil Abitoğlu


947
YEREL HABERLER / Büyükanıt Ecevit'i unutmadı
« : 01 Eylül 2007, 06:35:59 »
30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü nedeniyle Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, kuvvet komutanları ve askeri erkan Devlet Mezarlığı'nı ziyaret etti.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve Kuvvet Komutanları ile bazı generaller, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü nedeniyle Devlet Mezarlığı'nı ziyaret etti. TSK komuta heyeti, Kurtuluş Savaşı’nda görev alan komutanlar anısına yapılan anıta çelenk bıraktı ve saygı duruşunda bulundu.

Emanetinizin bekçisi Türk Silahlı Kuvvetleri, Atatürk ilke ve devrimlerinin aydınlığında Türk vatanının ve ulusunun ebedi varlığını, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğünü her türlü tehdide karşı koruyacak ve sonsuza kadar yaşatacaktır. Aziz hatıraları bizler tarafından saygıyla ve övgüyle anılacak olan Türk ulusunun kahraman evlatları, Ruhlarınız şadolsun.”

Daha sonra komuta heyetinin, Kurtuluş Savaşı’nda mücadele veren komutanların kabirlerine karanfil bırakmasının ardından, Orgeneral Büyükanıt eski Başbakan Bülent Ecevit'in kabrine karanfil koydu. Törenin ardından, Orgeneral Büyükanıt ve komutanlar, Devlet Mezarlığı’ndaki Anısal Duvar'ın önünde fotoğraf çektirdi.

948
YEREL HABERLER / Askere 2. tahrik bombası
« : 01 Eylül 2007, 06:35:38 »
DTP Genel Merkezi’nden yapılan açıklamada, “1 Eylül Dünya Barış Günü arifesinde ülkemizin bir bölümünde şiddetli imha operasyonları yapılmakta, barışın yolunu döşemek için geliştirdiğimiz tüm çabalarımız askeri operasyonlarla tahrip edilmektedir” denildi.

Açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Şırnak, Siirt ve Diyarbakır’da “imha operasyonları” düzenlediği ileri sürülerek, “İmha operasyonları göstermektedir ki Kürt sorununun demokratik çözüm yöntemleri tamamen ret edilmekte, sınırsız bir biçimde şiddet tırmandırılarak askeri yöntemlerle inkar ve imhada ısrar edilmektedir” denildi.

KİMYASAL SİLAH İDDİASI

DTP'nin açıklamasında şu görüşlere yer verildi:

"En son Şırnak’ın Uludere ilçesi kırsalında yapılan operasyonda 11 kişi yaşamını yitirmiş ve cenazeleri ailelerine verilmemiştir. Cenazelerin çeşitli bahaneler ileri sürülerek ailelerine verilmemesi operasyonda kimyasal silah kullanıldığı iddiasını güçlendirmektedir. Nitekim operasyon ardından bölgede hayvanlarını otlatan köylülerin 2 atı ve 8 koyunu olay yerinde yedikleri otlardan zehirlenerek telef olmuştur. Savcılar bu olay ve iddiaları araştırmak yerine cenazeleri ailelerine vermeme kararı alarak; sis perdesini kalınlaştırmakta ve kuşkuların artmasına neden olmaktadır. Cenazelerin ailelerine derhal teslim edilmesi insani ve dini vecibelerin yerine getirilmesi kamuoyu vicdanı açısından elzemdir.”

“OPERASYONLAR SÜRDÜKÇE ROLÜMÜZÜ OYNAYAMAYIZ”

TBMM çatısı altında bulunan bir parti olarak “Kürt sorununun” üniter yapı içinde çözümünün demokratik yöntemlerle gerçekleştirileceğine olan inancın ifade edildiği açıklama özetle şöyle devam etti:

“Operasyonların durdurulup demokratik çözüme fırsat verilmesi ve çözümü demokraside arayan tüm güçlerin elinin güçlendirilmesi için AKP hükümetine çağrı yapıyoruz, Operasyonları sürdürdükçe biz rolümüzü oynayamayız ve tüm Türkiye kamuoyunun bizden beklentilerine yanıt olamayız. Gelin 1 Eylül Dünya Barış günü vesilesiyle ülkemizde iç barışı tesis etmek için yepyeni bir hamle başlatalım. İyi niyet adımlarını operasyonları durdurarak gösterelim ve akan kanı bir an önce durduralım. Çözüm operasyonlarda, askeri yöntemlerde, inkar ve imhada değil ülke bütünlüğü içinde farklılıkların kabulünde ve demokrasidedir.

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın Türk ve Kürt halkının birlikte verdiği mücadelesiyle yaratıldığını unutmayalım ve Kürt halkının da bu bayramı da onurluca kutlayabilmesi için yeni bir sayfa açalım. Bayramları bayram yapan kardeşleşmeye vesile olması ve 30 ağustos'un kardeş halkın inkarı temelinde şöven duygularla değil özüne uygun kutlanacağı günler diliyoruz"

DTP'Lİ AHMET TÜRK:”KİMSE KENDİ ÜLKENİN TEK SAHİBİ OLARAK GÖRMESİN”

DTP Grup Başkanı Ahmet Türk, Genelkurmay Başkanlığı’nın kendilerine 30 Ağustos resepsiyonu için davetiye göndermemesiyle ilgili olarak yaptığı “bölücülük” suçlamasını sürdürerek, “Kimse kendini bu ülkenin tek sahibi olarak görmesin” dedi. Türk, kendilerine karşı “hasmane” bir tutum sergilendiğini savundu.

Ahmet Türk, DTP Genel Merkezi’nde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Türk, Genelkurmay Başkanlığı için kullandığı “bölücü” ifadelerinin hatırlatılmasına, “Kimse kendini bu ülkenin tek sahibi olarak görmesin” dedi. Türk, “Birileri bu ülkenin sahibi olarak kendini görüyor, bu doğru bir yaklaşım değildir. Biz bu ülkede barışı, demokrasiyi, kardeşleşmeyi sağlamaya çalışıyoruz. Bu tip tutumlar demokratik kurallara aykırıdır” diye konuştu. Ahmet Türk, “Bize ayrımcılık yapılması hasmane bir tavırdır. Parlamento’nun sorumluluğunu herkesin görmesi gerekir. Bize bunu hatırlatanlar Parlamento’nun iradesine saygı göstermeli ve sürece katkı sunmalıdır” dedi.

Toptan’ın DTP’ye yaptığı ziyarette kendisine 1 Ekim’de yapılacak TBMM açılış resepsiyonu için davetiye verip vermediğiyle ilgili bir soruya ise Türk, “Çağırırlarsa gideriz. Çağırmazlarsa eleştirimizi de yaparız” yanıtı verdi.