İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - DeViL

217
Sinoplu açtığın konu sayısı : 1031 olmuş. 1000 Tane daha mesaj atarsan Turnuva Yetkilisi olabilirsin ;)

218
izmirli2:2
sinoplu:0 ilk maçta galibiyet aldım  :)
tbrkler izmirli ;)
saol devil akrdeşim


izmirli2:2
kartal emre:0
tkrar tbrkler izmirli 2'şer 2'şer gidiyosn :)

219
TEŞEKÜRLER HAMZA GÜZEL ANLATMIŞSIN

220
OYUNCULARIN SOHBET YERİ / LİVERPOOL : 8 - 0 : BEŞİKTAŞ
« : 08 Kasım 2007, 14:09:58 »
YA TMM BJK TARIHE DE GECMIS OLDU HEM BIRAZDA IYI YANLARINDAN BAKIN OLAYA   :P
CEMAL DOĞRU DİYO. BAŞKA TÜRLÜ TARİHE FLN GEÇEMEYECEKTİK. HİÇ OLMAZSA ARTIK ŞAMPİYONLAR LİGİ SAYFALARINDA BEŞİKTAŞ'IN ADI DA VAR. (SEKİZTAŞ ;d)

221
YEREL HABERLER / MEB'den 'internet ihbar hattı'
« : 08 Kasım 2007, 14:08:34 »
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğrencilerin zararlı sitelere girmelerinin önlenmesi amacıyla ''internet ihbar hattı'' kurdu.

Alınan bilgiye göre, MEB Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü'nce yürütülen ''İnternetin bilinçli kullanımı ve İnternet Güvenliği Projesi'' kapsamında ''http://ihbarhatti.meb.gov.tr'' adresli bir İnternet İhbar Hattı oluşturuldu.

İnternet ihbar hattı, internette yer alan her türlü zararlı içeriğe ilişkin şikayetin alınacağı, değerlendirileceği bir birim olarak faaliyet gösterecek. İhbar hattı öğrencilere, öğretmenlere, tüm kuruluşlara ve vatandaşlara açık olacak.

İnternet ihbar hattı, internet ortamında yer alan zararlı içeriğin ihbar edilmesini sağlamak amacıyla kurulduğu için, internet içeriğiyle ilgisi olmayan bildirimler dikkate alınmayacak.

İnternette özellikle ''cinsellik, şiddet, kumar, ideolojik propaganda, bomba yapımı gibi konularda sohbet etmek isteyenlerin, çevrimiçi olunan bir sitede yer alan zararlı içeriğe sahip web sayfalarının'' ihbar edilmesi isteniyor.

-''TELEKOM FİLTRELİYOR''-

Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Nizami Aktürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu projeyle öğrencilerin özellikle okullardaki bilgisayarlardan zararlı sitelere girmelerini önlemeyi amaçladıklarını söyledi.

Öğretmenlerin okullardaki bilgisayarlardan öğrencilerin hangi zararlı sitelere girdiklerini kendilerine haber verdiklerini, kendilerinin de filtrelenmesi için Telekom'a ilettiklerini kaydeden Aktürk, İnternet İhbar Hattı uygulamasıyla bu sistemin hem daha kolay hem de daha düzenli işleyeceğini anlattı.

Okullardaki bilgisayarlarda zaten filtre bulunduğunu ancak filtrelenen sitelerin dışında zararlı sitelere giriliyorsa bunların tespit edilmesinin amaçlandığını belirten Aktürk, filtreleme konusunda Telekom ile anlaşmalarının bulunduğunu ifade etti. Aktürk, şunları kaydetti:

''Eğer okullardaki bilgisayarlardan giriliyorsa zaten yaşlarına uygun olmayan zararlı içerikli siteleri Telekom filtreliyor. Ancak içerik denetimini biz yapıyoruz. Telekomu'u sürekli uyarıyoruz, 'şu sitelerde zararlı şeyler var' diye. Bu siteler selamografik olabilir, irticai olabilir, bölücü olabilir, benzer diğer amaçlarla olabilir. İnternet ihbar hattı aracılığıyla zararlı siteler konusundaki bilgilendirme işi daha düzenli ve organize hale gelecek.''

İnternet ihbar hattında yer alan form doldurularak zararlı sitelerin bildirilebileceğini kaydeden Aktürk, ihbar hattının vatandaşlara da açık olacağını söyledi. Aktürk, ''Eğer veli, çocuğunun evdeki bilgisayardan zararlı sitelere girdiğini tespit ederse bu siteleri İnternet İhbar Hattı aracılığıyla bize iletebilecek. Biz de Telekom'u bilgilendireceğiz'' diye konuştu.

222
YEREL HABERLER / Gaziantep'te kanlı kaza
« : 08 Kasım 2007, 14:07:53 »
AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Gaziantep Adıyaman kara yolu Yavuzeli ilçesi Karadağ geçidinde, Adem Ozan yönetimindeki 63 TA 985 plakalı otomobil karşı yönden gelen Mahmut Çelik idaresindeki 27 F 5508 otomobille çarpıştı.

Kazada Güllü Ozan, Şükran Durmaz (57), Mahmut Çelik (41) ve Mustafa Çelik (42) olay yerinde hayatını kaybetti.

Kazada ağır yaralanan, sürücü Adem Ozan, Bekir Sucu (62) Lütfiye Çelik (46), Nazife Özbek (57), Mesude Ozan (37), Ayşe Ozan ve Halil Durmaz Gaziantep Cengiz Gökçek ve 25 Aralık Devlet hastanelerinde tedavi altına alındı.

Mahmut Çelik'in araban ilçesinde yaşayan akrabalarına taziye ziyaretine gittiği öğrenildi

223
YEREL HABERLER / Kaçak teknesi alabora oldu
« : 08 Kasım 2007, 14:07:29 »
Çanakkale'nin Ezine ilçesi Yeniköy sahilinde, yasa dışı olarak yurt dışına kaçmayı planladıkları iddia edilen çoğunluğu Afganistan vatandaşı 25 dolayında kişiyi taşıyan tekne alabora oldu. Yüzerek kurtulan 10 kişiden 4'ü hastaneye kaldırıldı, 6'sı ise gözaltında tutuluyor.

Edinilen bilgiye göre, İstanbul'dan deniz yoluyla bölgeye gelen, çoğunluğu Afganistan vatandaşı olduğu belirtilen kaçakların bulunduğu tekne, Yeniköy açıklarında alabora oldu.

Teknede yaklaşık 25 kaçağın olduğu ileri sürüldü. Yüzerek kurtulan 10 kaçaktan 4'ünün Ezine Devlet Hastanesinde tedavi altına alındığı, diğer 6 kişinin ise jandarma karakolunda gözaltında tutulduğu belirtildi.

Yetkililer, kaçakların ilk ifadelerinde, bölgeye deniz yoluyla geldiklerini, teknede toplam kaç kişi olduklarını bilmediklerini söylediklerini belirttiler.

Teknenin alabora olmasının ardından kaybolan diğer kaçakların denizde ve karada arandığı kaydedildi.

224
YEREL HABERLER / Leyla Zana: Suç işlemedim
« : 08 Kasım 2007, 14:07:03 »
Nevruz etkinliğinde yaptığı konuşmadan yargılanıyor.

Diyarbakır'da Nevruz kutlamaları sırasında terör örgütünün propagandasını yaptığı iddiasıyla hakkında dava açılan kapatılan DEP'in eski milletvekili Leyla Zana'nın yargılanmasına devam edildi.

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, tutuksuz yargılanan Zana, hazır bulundu.

Zana, duruşmada yaptığı savunmasında, Cumhuriyet Savcısına verdiği ifadesini tekrarladı.

Nevruz etkinliğinde yaptığı konuşmada, bazı tespitlerde bulunduğunu savunan Leyla Zana, ''Bunların suç olmadığını düşünüyorum. Suç işlediğime inanmıyorum. Konuyla ilgili olarak gazetelerde çıkan haberler, söylediklerimi tam olarak yansıtmamıştır'' dedi.

Yaptığı konuşmanın CD çözümlerinin yeniden bağımsız bir bilirkişi tarafından yapılmasını talep eden Leyla Zana, mahkeme heyetinden savunma yapmak için süre istedi.

Mahkeme heyeti, Zana'nın yaptığı konuşmanın yer aldığı CD'nin 3 kişilik bilirkişi heyeti tarafından çözümünün yeniden yapılmasına karar vererek, duruşmayı erteledi.

Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Zana'nın, terör örgütünün propagandasını yaptığı iddiasıyla Terörle Mücadele Kanunu'nun 7/2. maddesi uyarınca 5 yıla kadar hapsi isteniyor.

225
YEREL HABERLER / Çıldır'da kuduz karantinası
« : 08 Kasım 2007, 14:06:44 »
Ardahan Çıldır ilçesine bağlı Gölebakan köyünde 6 büyükbaş hayvanın kuduz nedeniyle öldüğü belirlenince, köy 6 ay süresince karantinaya alındı.

Ardahan Tarım İl Müdürü Fevzi Karakoç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gülebakan köyüne ait mezrada 6 büyükbaş hayvanın kuduzdan telef olduğunun belirlendiği söyledi.

Kuduz vakası nedeniyle köyün 6 ay süresince karantinaya alındığını kaydeden Karakoç, köyde aşılama çalışmalarına başladıklarını bildirdi.

Kuduz nedeniyle üç büyükbaş hayvanı telef olan Mahmut Arpaçay ise devlet desteği beklediklerini söyledi.

226
YEREL HABERLER / Mezarlık bile rant kurbanı!
« : 08 Kasım 2007, 14:06:26 »
 Mezarlık yeriydi 'benzin istasyonu' oldu!

MAHMUT ÖVÜR - SABAH

Terör ve Kuzey Irak'a operasyon gündeme damgasını vurunca, diğer toplumsal olaylar neredeyse gölgede kaldı. Ne siyaset kulislerine kimse dönüp bakıyor, ne de yerel yönetimlerde neler olup bittiğine...

Oysa bu ülkenin "uyanıkları" icraatlarına hiç ara vermiyor. Hep bir şeyleri kovalıyor...
Alın İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu'nda olanları...

İstanbul'u "imar etsinler" diye emanet ettiğimiz insanlar, bu şehri yaşanmaz kılmak için ellerinden gelen her şeyi yaptı. Son örnek bu kadarı da olmaz dedirtecek cinsten.

İstanbul Yenibosna'da havaalanı yolu üzerinde bir "mezarlık" yeri "Benzin İstasyonu"na çevrildi.
Şaka değil, kayıtlarda aynen böyle yazıyor. Önce bir durum özeti yapalım.

Konu: İstanbul Bahçelievler Yenibosna, 1 pafta 29 parselde bir arsa...

Talep: Arsa sahibi buraya "Akaryakıt, LPG Satış Ve Servis İstasyonu" yapmak istiyor.

Olabilir tabii...

Mevcut Durum: Aslında arsa üzerinde şu anda benzin istasyonu var. Ama "kaçak" olarak...
Peki, arsanın planlardaki durumu ne?
İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporlarından aynen alıyorum:
"Söz konusu arsa 1981 planlarında 'Batı Yakası Mezarlığı' alanında kalmaktadır. Bu parselin de içinde bulunduğu Ayamama Deresi ve Çevresine ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı çalışması devam etmektedir."

Planlarda böyle görünen arsada benzin istasyonu kurulması için 2006'da İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne başvurulur..
Sonra ne olur?

İSKİ, Ulaşım Planlama Müdürlüğü, BEDAŞ, Afet İşleri ile Mezarlıklar Müdürlüğü gibi bir çok kurumdan görüş istendi.

Mezarlıklar Müdürlüğü dahil bir çoğu "olumlu görüş" verdi.

Düşünsenize bu şehirde ciddi bir "mezarlık yeri" sıkıntısı bilindiği halde, benzin istasyonuna yeşil ışık yakılıyor; ilginç değil mi?

Bu konuda İstanbul Büyükşehir Belediyesi Planlama Müdürlüğü farklı bir gerçeğe dikkat çekiyor:
O arsaya benzin istasyonu yapılmasını, mezarlık alanı donatısını kaldırdığı, yapı ve trafik yoğunluğu artırıcı ve emsal teşkil edici olduğu için, 3194 sayılı kanuna aykırı buldu. Karayolları yönetmeliğine göre de bir yapılaşma olmaması gerektiğini söyledi.
Burada ikinci önemli nokta, Sivil Havacılık Kurumu 2006 yılında "olumlu" görüş verirken, 2007 yılında tam tersine "olumsuz" görüş verdi. Yani benzin istasyonu yapılmasını doğru bulmadı.
Bu karşı çıkışlara rağmen İmar Komisyonu'nun 7 üyesi bu kararı onayladı. Sadece CHP'nin iki üyesi itiraz etti.

Şimdi gelelim can alıcı soruya...
Peki, bu kadar gönülden desteklenen, önü açılan bu arsanın sahibi kim?

Yaşar Alkan...

İlk bakışta tanınmasa da Alkan, aslında kamuoyunun iyi tanıdığı bir isim. Refah Partili eski bir belde belediye başkanı.

Ayrıca İstanbul'dan Samsun'a, Giresun'dan Gaziantep'e birçok belediyenin temizlik işi ihalesini alan şirketin de sahibi.

Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanı da olan CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin şöyle diyor:

"Bu kentte son 3 yılda inanılmaz bir yapı ve benzin istasyonu ruhsatı veriliyor. Onlarca okul, hatta cami yeri bile imara açıldı. Sonunda mezarlık yerlerine bile göz diktiler. O dosyada açıkça suç işlendi..."

Ve birkaç soru:
Bu arsa üzerine kaçak benzin istasyonu kurulmasına neden göz yumuldu?

Sözü edilen arsada belediyenin hakkı var mı?
Arsa mezarlık alanından çıkartılırken kamuya terk yapıldı mı?

227
YEREL HABERLER / Nevşehir'de şüpheli ölüm
« : 08 Kasım 2007, 14:06:05 »
Nevşehir'in Kozaklı ilçesinde bir kişinin, evinde ölü bulunduğu bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, Çayiçi köyünde yalnız yaşayan A.Ş'den haber alamayan komşuları, durumu jandarmaya bildirdi.

Durumdan şüphelenerek eve giren jandarma ekipleri, A.Ş'yi evinde ölü buldu. A.Ş'nin kesin ölüm nedeninin, yapılacak otopsi sonrası belirleneceği kaydedildi.

228
YEREL HABERLER / PKK'dan ABD'ye Kandil uyarısı
« : 08 Kasım 2007, 14:05:46 »
Terör örgütü PKK, Kandil Dağı'ndaki kamplarının üzerinde uçaklarını dolaştıran ABD'ye mektup yazdı. Terör örgütü üyeleri, "Uçaklarınızı bölgeden çekin" ifadesini kullandı.

Fırat Haber Ajansı'nın haberine göre, ABD uçaklarının 4 günden bu yana Kandil Dağları'nda keşif uçuşu yaptığı bildirildi.

Alınan bilgilere göre ABD uçaklarının keşif yaptığı yerlerin ise genellikle PKK'nin sözde üst düzey yetkililerinin bulunduğu alanlar olduğu belirtildi.

Aynı haberde, terör ögrütü PKK'nın bulunduğu alanlara yönelik ambargo uygulamalarına yerel hükümet tarafından hız verildiği de dile getirildi.

Terör örgütü PKK'nın yöneticilerinin bu durumu anlatan bir mektubu ABD'li yöneticilere teslim ettiğini belirten ajans, örgütün "Uçakları çekin" talebinde bulunduğunu aktardı. Haberde, ABD'nin PKK'ya yönelik bir operasyona, yerel hükümetin sessiz kalacağı da vurgulandı.