İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - LeGeND-MæN

5485
FENERBAHCE / “Fenerbahçe Senfonisi” ve Fazıl Say
« : 13 Mart 2007, 20:58:55 »
“Fenerbahçe Senfonisi” ve Fazıl Say
13 Mart 2007 Salı

Dünyaca ünlü piyanistimiz  Fazıl Say, Fenerbahçe Spor Kulübü'nün 100. yıl kutlamaları nedeniyle bestelediği "Fenerbahçe Senfonisi" nin prömiyerini, bu akşam  Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenecek bir davet ile gerçekleştirilecek. "Fenerbahçe Senfonisi"nde Fazıl Say'a, Şef İbrahim Yazıcı yönetimindeki 190 kişilik Bilkent Senfoni Orkestrası ve T.C. Kültür Bakanlığı Devlet Çoksesli Korosu eşlik edecek. Sanat, spor ve iş dünyasından çok sayıda ismin katılacağı gecede Fazıl Say ayrıca, Beethoven'ın "Korolu Fantezi" isimli eserini de icra edecek.

Fazıl Say, "Fenerbahçe Senfonisi"ni Türkiye'nin dört bir yanındaki müzikseverlerle buluşturmak üzere bir turneye çıkacak. Say turne kapsamında;  Haziran ayında Ankara'da, Ağustos ayında ise Bodrum'da sahne alarak müzikseverlerle buluşacak.

 

Fazıl Say kimdir?

1970 yılında Ankara'da doğan Fazıl Say, 4 yaşında piyanoya başlamış, Ankara Devlet Konservatuvarı'nda "Üstün Yetenekli Çocuklar İçin Özel Statü" de öğrenim görerek  piyano ve kompozisyon bölümlerini 1987'de bitirmiştir. Çalışmalarını Düsseldorf Müzik Akademisi'nde sürdüren piyanist ve besteci, 1991'de piyanoda Almanya'nın en yüksek derecesi olan "Konçerto Solistliği" diplomasını almış, Berlin'e yerleşerek Tasarım Sanatları ve Müzik Akademisi'nde piyano ve oda müziği dersleri vermiştir. 1994'te Genç Konser Solistleri Avrupa Yarışması'nda birincilik kazanan Say, 1995'te New York'ta yapılan kıtalararası yarışmada dünya birinciliğini almış, kariyerinde bir sıçrama gerçekleştirerek dünyanın bütün ülkelerinde konserler vermeye başlamış ve uluslararası festivallere katılmıştır. Besteci yönüyle de başarı kazanan Fazıl Say, piyano ve orkestra için konçertolar; "Nazım" ve "Metin Altıok" gibi solo şancılar, koro ve orkestra için büyük formlarda eserle, şan ve piyano için şarkılar, piyano parçaları yazmıştır. New York Filarmoni, Detroit Senfoni, Berlin Senfoni, Çek Filarmoni, Amsterdam Concertgebouw, İsrail Filarmoni, St. Petersburg Filarmoni, Orchestre National de France, Tokyo Senfoni gibi dünyanın önde gelen orkestraları ve ünlü şefler eşliğinde konserler veren, birçok ülkede kendi eserlerini yorumlayan besteci, konserleri ve kaydettiği CD'lerle yurtdışında ve Türkiye'de müzikseverlerin geniş ilgisini kazanmış ve sanatçı, çok sayıda uluslararası ödülle onurlandırılmıştır.

5486
ANKETLER / EN İYİ STAD
« : 13 Mart 2007, 20:28:22 »
evet beyler en iyi stad hangisi

5487
FRANSA LİGİ HABERLERİ / Juninho'dan sert çıkış!
« : 13 Mart 2007, 19:29:07 »
Juninho'dan sert çıkış!
Fransa Birinci Futbol Ligi'nde (Ligue 1) Olimpik Lyon forması giyen Brezilyalı yıldız Juninho, sözleşmesinin iki yıl daha uzatılmaması halinde takımdan ayrılabileceğini söyledi.

Lyon'la 2008 yılı sonuna kadar sözleşmesi bulunan Juninho, sözleşmesinin uzatılmaması halinde kulüpten ayrılma tehdidinde bulundu. Serbest vuruşlardan kaydettiği gollerle hafızalara kazınan Juninho, yaptığı açıklamada, "32 yaşındayım ve kulüple bir tarihim var. 3 yıl önce kulübe ayrılmak istediğimi söyledim ve bu sezon sonunda ise kalmak istediğimi ve sözleşmemin uzatılmasını istiyorum. 2010 yılına kadar kalmak istiyorum. Ancak henüz uzatılmadı ve ben yalnızca bir yıl uzatılmasını istemiyorum" dedi. Brezilya Milli Takımı forması da giyen ancak Sambacıların 2006 Dünya Kupası Finalleri'ne çeyrek finalde veda etmesinin ardından milli takımı bıraktığını açıklayan Juninho, şöyle konuştu: "Daha rahat olmak için milli takımdan ayrıldım. Ancak Lyon'daki geleceğim yalnızca benim kararım değil. Eğer sözleşmemi uzatmazlarsa ayrılabilirim."

Brezilyalı yıldız Juninho, kulübün başkanı Jean-Michel Aulas'ın da Şampiyonlar Ligi'ni kazanacak bir kadro oluşturmak için kendisini takımda tutmak istediğini savundu ve, "Başkan benim durumumu anlıyor. O, 2010 yılına kadar Şampiyonlar Ligi'ni kazanabilecek bir takım oluşturmak istiyor. Şu an sezonu iyi bitirmek zorundayım sonra neler olacağını göreceğim" diye konuştu.

Juninho, 2001 yılından beri Fransız takımının formasını giyiyor.

5488
FRANSA LİGİ HABERLERİ / Marsilya galibiyete hasret
« : 13 Mart 2007, 19:28:51 »
Marsilya galibiyete hasret
En son 24 Ocak'ta Auxerre'e karşı üstünlük kuran Marsilya, Lyon deplasmanından 1-1'lik beraberlikle dönerek, bir maçta daha galibiyete ulaşamadı.

Maçın büyük bir bölümünü 1-0 geride götüren Marsilya, 88. dakikada Mamadou Niang ile 1 puanın sahibi olurken, ev sahibi ekip 20. dakikada Milan Baros'un golüyle öne geçmişti.

Ligue 1'de alınan sonuçlar:

Lyon 1 - 1 Marsilya
Lens 1 - 1 Sedan
Paris SG 0 - 1 Auxerre
Nantes 2 - 1 Nancy
Troyes 1 - 3 Valenciennes
Nice 1 - 1 Rennes
Lorient 0 - 0 Lille
Bordeaux 2 - 0 Sochaux
Le Mans 2 - 1 Saint Etienne
Toulouse 1 - 1 Monaco

5489
FRANSA LİGİ HABERLERİ / PSG kümeye!
« : 13 Mart 2007, 19:28:35 »
PSG kümeye!
Fransa Ligue 1'in 28. haftasının önemli maçında Parc des Princes'de PSG'le Auxerre karşı karşıya geldi. Konuk takım Auxerre maçı 1-0 kazanarak rakibini ligin dibine attı.

28 puanla haftaya giren PSG, 35 puanlı rakibi önünde fazla bir varlık gösteremedi ve bu sezonki 12. mağlubiyetini aldı.

Maçın tek golünü 41. dakikada Kaboul kaydetti.

Auxerre aldığı bu galibiyetle puanını 38'e çıkardı. PSG ise bu mağlubiyetle 28 puanda kaldı ve 20 takımlı Fransa 1. Ligi'nde 19. sıraya düştü.

5490
FRANSA LİGİ HABERLERİ / Bordeaux yükselişte: 2-0
« : 13 Mart 2007, 19:28:15 »
Bordeaux yükselişte: 2-0
Fransa Ligue 1'in 28. haftasında Bordeaux, kendi sahasında Sochaux'yu 2-0 yenerek puanını 43 yükseltti.

Parc Lescure Stadı'nda oynanan maçın gollerini 45. dakikada Johan Micoud ve 90. dakikada Cavenaghi kaydetti.

Bordeaux aldığı bu galibiyetle aynı puandaki rakibini geçti ve 5. sıraya yükseldi.

Fransa 1. Ligi'nde bu gece alınan diğer sonuçlar şöyle;

Nantes 2 - 1 Nancy
Le Mans 2 - 1 Saint Etienne
Troyes 1 - 3 Valenciennes
Lorient 0 - 0 Lille
Toulouse 1 - 1 Monaco

5491
FRANSA LİGİ HABERLERİ / Marsilya'da inanılmaz skandal!
« : 13 Mart 2007, 19:27:57 »
Marsilya'da inanılmaz skandal!
Fransa Birinci Ligi (Ligue 1) ekiplerinden Marsilya'nın 1993 yılında kazandığı Avrupa Kupası'nın kulübün Stade Velodrome Stadyumu'ndan çalındığı ortaya çıktı.

Marsilya'nın 1993 yılında Milan'ı 1-0 yenerek kazandığı kupanın kulübe verilen kopyasının çalınmasının ardından Fransız makamları derhal soruşturma başlattı. Soruşturma kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Marsilya Kulübü yetkililerinin Salı sabahı kulübe geldiklerinde kulüp kapısının zorla açıldığını gördükleri ve yaptıkları araştırmada kupanın çalındığının ortaya çıktığı belirlendi.

Konuyla ilgili basına konuşmaktan kaçınan Marsilya Kulübü yetkilileri, kupanın Pazartesi'yi Salı'ya bağlayan gece çalındığını doğruladı.

5492
FRANSA LİGİ HABERLERİ / Lens takibini sürdürdü
« : 13 Mart 2007, 19:27:36 »
Lens takibini sürdürdü
Ligue 1'de Lyon, cumartesi günü yapılan karşılaşmada galip gelerek liderliğini sürdürürken, ikinci sıradaki Lens, üst sıraları zorlayan Marsilya'yı, deplasmanda 1-0 mağlup etti.

Karşılaşmanın tek golü 59. dakikada Aruna Dindane'den geldi.

Alınan bu galibiyetin ardından Lens, lider Lyon'un 13 puan gerisinde ikinci sıradaki yerini korurken, Marsilya 8. sıraya geriledi.

Ligue 1'de alınan sonuçlar:

Marseille      0 - 1      Lens
Sochaux     1 - 2     Nantes
Lorient     0 - 0     Nice
Valenciennes     0 - 0     Toulouse
Auxerre     1 - 0     Rennes
Sedan     2 - 0     Paris SG
Monaco     0 - 0     Bordeaux
Lille     4 - 0     Troyes
Nancy     1 - 1     Le Mans
Saint Etienne     1 - 3     Lyon

5493
FRANSA LİGİ HABERLERİ / Nantes altın buldu: 2-1
« : 13 Mart 2007, 19:27:14 »
Nantes altın buldu: 2-1
Fransa Ligue 1'in 27. haftasında, ligin son sırasında bulunan Nantes, ligin flaş ekiplerinden Sochaux'yu deplasmanda 2-1 yenerek altın değerinde bir üç puan aldı.

Haftaya 23 puanla son sırada giren Nantes, bu sezon Şampiyonlar Ligi hedefi olan 40 puanlı Sochaux'yu deplasmanda yendi ve bu sezon deplasmanlardaki 2. galibiyetini almış oldu.

Konuk ekip 22. dakikada Payet'in golüyle öne geçti. Ev sahibi Sochaux 34. dakikada Alvaro ile eşitliği yakaladı ve ilk yarı 1-1 sona erdi. İkinci yarıya da golle başlayan Nantes 50. dakikada Keseru'nun attığı golle 2-1'lik üstünlüğü yakaladı ve bu üstünlüğünü de 90 dakikanın bitimine kadar korudu.

Maç bitiminde büyük sevinç yaşayan Nantes takımı oyuncuları aldıkları bu galibiyetle puanlarını 26'ya çıkararak 19. sıraya yükseldiler ancak düşme potasından kurtulamadılar.

Sochaux ise 40 puanda kaldı ve 5.liğe düştü.

5494
FRANSA LİGİ HABERLERİ / PSG'yi Le Guen de kurtaramadı
« : 13 Mart 2007, 19:26:58 »
PSG'yi Le Guen de kurtaramadı
Fransa Ligue 1'de 26.hafta karşılaşmasında ligin son sırasındaki Sedan, Paris Saint Germain'i 2-0 yendi.

Fransa Ligi'nde kötü bir sezon geçiren Paris Saint Germain sezonun ikinci yarısına Lyon'la büyük başarılara imza atan Paul Le Guen'i takımın başına getirerek başladı ancak Le Guen'de Paris'in ilacı olamadı. UEFA Kupası'nda iyi sonuçlar alan Paris UEFA Kupası'ndaki başarısını lige yansıtamadı ve son sıraya demir attı.

Karşılaşmaya iyi başlayan Sedan 7. dakikada Gregory Pujol'un golüyle 1-0 öne geçti. Golden sonra oyunda dengeyi kuran Paris Portekizli yıldız oyuncu Pauleta'nın yokluğunda forma şansı bulan Pierre-Alain Frau'yla girdiği net pozisyonlardan yararlanamadı ve ilk yarı ev sahibi Sedan'ın 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarıda oyuna ağırlığını koyan konuk takım Paris Saint Germain'in eşitliği yakalama çabaları sonuç vermedi ve Paris'i yıkan gol 73. dakikada Mansour Boutabout'dan geldi. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Sedan bu kritik karşılaşmadan 2-0 galip ayrılarak kümede kalma yolunda önemli bir adım attı. Paris Saint Germain için tehlike çanları çalmaya devam ediyor..

Fransa Ligue 1'de alınan diğer sonuçlar:

Saint-Etienne 1 - 3 Lyon
Auxerre 1 - 0 Rennes
Lille 4 - 0 Troyes
Lorient 0 - 0 Nice
Monaco 0 - 0 Bordeaux
Nancy 1 - 1 Le Mans
Valenciennes 0 - 0 Toulouse

5495
FRANSA LİGİ HABERLERİ / Bombalı derbide Lyon galip!
« : 13 Mart 2007, 19:26:43 »
Bombalı derbide Lyon galip!
Fransa Ligue 1'de 27. hafta mücadelesinde O. Lyon ezeli rakibi Saint-Etienne'i 3-1 mağlup etti. Büyük olayların çıktığı ve ikinci yarıda oyun yaklaşık 25 dakika durdu. İkinci yarının başında fanatik Saint-Etienne taraftarları sahaya ses bombası ve gözyaşartıcı bir bomba attı. Futbolcuların oldukça etkilendiği olaydan sonra maç güçlükle devam edebildi...

Lyon'a galibiyeti getiren goller Kim Kallström, Tiago ve Fred'den gelirken, Saint-Etienne'in tek golü Gomes'den geldi. Saint-Etienne Eski Galatasaraylı Marek Heinz oyuna sonradan girdi fakat etkisizdi...

5496
FRANSA LİGİ HABERLERİ / PSG'nin başka şansı yok..
« : 13 Mart 2007, 19:26:22 »
PSG'nin başka şansı yok..
Fransa Birinci Futbol Ligi'nde (Ligue 1) sezona 27. hafta karşılaşmalarıyla devam edilecek.

Ligue 1'de sıkıntılı günler yaşayan Paris Saint Germain (PSG), Cumartesi günü deplasmanda lig sonuncusu Sedan'a konuk olacak. Fransa Kupası'nda Sochaux'ya elenerek büyük şok yaşayan PSG, Sedan karşısında kazanmaktan başka bir şey düşünmüyor.

Çünkü, Paul Le Guen'in ekibi, 20 takımlı Fransa Ligi'nde 28 puanla 17. sırada bulunuyor ve düşme hattındaki son takım olan Valenciennes'le aynı puana sahip. Arka arkaya kazandığı maçlarla bir anda ümitlenen PSG, geçtiğimiz hafta Şampiyonlar Ligi mücadelesi veren St. Etienne karşısında 2-0 mağlup olunca düşme korkusunu yeniden hissetmeye başlamıştı.

Başkent ekibinin Sedan karşısında alacağı olası bir mağlubiyet ve Valenciennes'in kendi sahasında ağırlayacağı Toulouse'dan bir puan çıkarması, PSG'yi bir anda son 3 takım arasına gönderebilir.

PSG'yle karşılaşacak olan 22 puanlı Sedan ve Pazar günü Sochaux deplasmanına çıkacak olan 23 puanlı Nantes olası puan kayıplarında ikinci lige biraz daha yaklaşacaklar.

PSG ve Valenciennes gibi Nice, Troyes, Auxerre ve Monaco da bir an önce tehlike bölgesinden uzaklaşmanın hesabını yapıyorlar.

Lyon çok rahat

Fransa Ligi'nde en rahat takımların başında Olimpik Lyon geliyor. 58 puanla en yakın rakibi Lens'in 13 puan önünde lider durumda bulunan Lyon, 27. haftanın açılış maçında St. Etienne'e konuk olacak. Ligin ikinci yarısıyla birlikte puan dağıtmakta oldukça bonkör davranan Lyon için olası bir puan kaybı büyük bir tehlike arz etmezken, Şampiyonlar Ligi'ni hedefleyen eski Galatasaraylı Marek Heinze'ın da formasını giydiği St. Etienne için durum biraz farklı.

Geçtiğimiz hafta PSG'yi yenerek bir anda lig beşinciliğine tırmanan St. Etienne'in üçüncü sıradaki Toulouse'la arasında yalnızca iki puan fark var. Fransa Ligi'nde ilk üç sırayı alan takımlar Şampiyonlar Ligi biletini kapıyor.

Ligde üçüncü sırada bulunan Toulouse ise ligin en formda ekibi olarak gösteriliyor. Son üç maçını da kazanarak çıkışa geçen Toulouse, 27. haftada Valenciennes deplasmanına çıkacak.

Üst üste aldığı kötü sonuçlarla bir anda altıncı sıraya gerileyen Lille, Manchester United'la deplasmanda yapacağı kritik Şampiyonlar Ligi maçı öncesi Troyes'u ağırlayacak.

Fransa Ligi'nin kapanış maçında ise Pazar günü Frank Ribery'nin takımı Marsilya lig ikincisi Lens'i ağırlayacak.

Dördüncü sıradaki Sochaux'nın rakibi ise Fabian Barthez'in kalesini koruduğu Nantes olacak. Bu maçın en dikkat çekici noktası ise iki takımın da hafta için Fransa Kupası'nda rakiplerini yenerek yar finale yükselmiş olmaları.

Fransa Birinci Ligi'nde 27. haftanın maç takvimi şöyle:

"Cumartesi: AS Nancy - Le Mans, Auxerre - Rennes, Lille - Troyes, Lorient - Nice, Monaco - Bordeaux, Sedan - PSG, St Etienne - Lyon, Valenciennes - Toulouse
Pazar: Marseille - Lens, Sochaux - Nantes"