İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - LeGeND-MæN

5641
SUPER LİG ÖZEL / Konyaspor'a izin yok!
« : 02 Mart 2007, 17:06:39 »
Konyaspor'a izin yok!
Konyaspor, Turkcell Süper Liginin 25. haftasında oynayacağı Galatasaray maçına kadar izin yapmayacak.

Konyaspor Teknik Direktörü Nurullah Sağlam, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, oynayacakları kritik maçlara daha iyi hazırlanmak için izin yapmadan çalışacaklarını belirterek, "Ligde 5 haftalık zorlu bir seri içindeyiz. Beşiktaş ve Sivasspor maçlarından sahadan 3 puanla ayrıldık. Önümüzde Trabzonspor, Fenerbahçe ve Galatasaray maçları var. Bu maçların bizim açımızdan çok zor geçeceğini biliyoruz. Dolayısıyla bu maçlar ligdeki kaderimizi belirleyecek çok önemli maçlar. Bu zor maçlara daha iyi motive olmak ve daha iyi hazırlanmak için ara vermeden çalışacağız. Milli Takım Mentorü Turgay Biçer buradaydı ve takımımızla görüşerek onlara moral verdi. Ligdeki sıralamada yukarılarda tutunabilmemiz için bu kritik maçlara en iyi şekilde hazırlanmak ve en az kayıpla atlatmak istiyoruz" dedi.

5642
SUPER LİG ÖZEL / Ankaraspor'dan hediye dopingi!
« : 02 Mart 2007, 17:06:24 »
Ankaraspor'dan hediye dopingi!
Turkcell Süper Lig'deki maçlarını Yenikent ASAŞ Stadı'nda oynamaya başlayan Ankaraspor, kendisini desteklemek için tribünleri dolduran taraftarlarına bu hafta televizyon hediye edecek.

Futbol Federasyonu ile girdiği uzun mücadelenin ardından Nisan ayına kadar stadı ışıklandırma sözü veren ve ligin 21. haftasındaki Gençlerbirliği karşılaşması ile birlikte maçlarını Yenikent ASAŞ Stadı'nda oynamaya başlayan Ankaraspor, bu hafta kendisine destek vermeye gelen taraftarlarına 37 ekran televizyon dağıtacak.

Sahasında Pazar günü Sakaryaspor'u ağırlayacak başkent ekibi, GİMSA şirketinin sponsorluğunda tribünleri dolduran taraftarlardan 50'sine maç öncesinde yapılacak çekilişle 37 ekran televizyon hediye edecek.

5643
SUPER LİG ÖZEL / Erciyesspor seri peşinde..
« : 02 Mart 2007, 17:06:00 »
Erciyesspor seri peşinde..
FORTİS Türkiye Kupası`nda Galatasaray`ı eleyerek moral bulan Erciyesspor, pazar günü oynayacağı Gaziantepspor maçının hazırlıklarını tamamlayarak puan umuduyla bugün deplasmana gitti.

Takımının iyi bir hava yakaladığını belirten Basın Sözcüsü Yüksel Şahin, `` Deplasmandan da 3 puan alarak galibiyet serisi başlatmak istiyoruz`` dedi. Lig ve kupada aldıkları iyi sonuçlarla oyuncularının özgüvenlerini yenedin kazandıklarını vurgulayan Yüksel Şahin, şöyle devam etti:

``Gaziantepspor deplasmanında kontrollü oynayacağız. Yenemiyorsan da yenilme, parolasıyla oynayacağız. Kayseri`ye 3, olmazsa 1 puanla dönmek istiyoruz. Ligin boyu kısalıyor. Bizim de içerdeki tüm maçları kazanırken, deplasmandan da puan çıkartmamız gerekiyor. Ligde kalmak istiyorsak, tüm maçlara kazanmak için çıkmak zorundayız. Teknik kadromuz da futbolcularımızı, maçlara bu bilinçle hazırlıyor. Deplasmanından puan ya da puanlarla döneceğimize inanıyoruz.``

Cezası sona eren Djalovic, kadroya dahil edilirken sakatlıkları bulunan Kürşat ve Gökhan`ın durumunun ise maç saatinde belli olacağı bildirildi. Mavi siyahnlı takımda kart cezalısı Cenk İşler ve sakatlığı devam eden İlkem ise Gaziantep`e götürülmedi.

Erciyesspor`un yarın yapacağı hafif ter idmanının ardından maç saatini bekleyeceği, yönetim kurulu üyelerinin de yarın Gaziantep`e gideceği açıklandı.

5644
SUPER LİG ÖZEL / İlk gol Beşiktaş'tan...
« : 02 Mart 2007, 17:05:43 »
İlk gol Beşiktaş'tan...
Beşiktaş ile Galatasaray futbol takımları arasında 317 maçın sığdığı 83 yıllık rekabette ilk golü Beşiktaşlı Refik Osman Top attı.

Ezeli rakiplerin ilk randevusu olan 22 Ağustos 1924 tarihinde Taksim Stadı'nda yapılan İstanbul Ligi maçını Beşiktaş 2-0 kazandı.

Siyah-beyazlı takım adına ilk golü atan Refik Osman Top, derbi tarihine geçti. Galatasaray adına ezeli rekabette ilk golü ise 31 Temmuz 1925'de Taksim Stadı'nda yapılan ve sarı-kırmızılı takımın 6-2 kazandığı rekabetin 2. maçında Mehmet Leblebi kaydetti.

Beşiktaş ile Galatasaray arasında son golü ise bu sezon devre arasında Antalya'da yapılan ve normal süresi 1-1 biten Efes Pilsen Cup turnuvasında Beşiktaşlı Mert Nobre attı.

-EZELİ REKABETİN GOLCÜLERİ-

İki takım arasındaki 83 yıllık rekabette, Beşiktaş'ın efsane kaptanı ''Baba'' lakaplı Hakkı Yeten, 61 maçta 29 golle en golcü futbolcu unvanını elinde bulundururken, yine Beşiktaşlı Şeref Görkey, 63 maçta 26 golle 2. sırada yer alıyor. ''Kara Kartallar''da ayrıca Feyyaz Uçar'ın 18 golü bulunuyor.

Galatasaray'da ise Gündüz Kılıç, 31 maçta 21 golle Beşiktaş'a en fazla gol atan sarı-kırmızılı futbolcu. ''Cim Bom''da ayrıca Metin Oktay'ın 40 maçta 15 golü bulunuyor.

-BİR MAÇTA EN ÇOK GOL ATANLAR-

Galatasaray-Beşiktaş rekabetinde geride kalan 317 randevuda, bir maçta en çok gol atan futbolcu, sarı-kırmızılıların efsanevi futbolcu Gündüz Kılıç.

Galatasaraylı futbolcu, 30 Haziran 1940'da Şeref Stadı'nda yapılan ve Galatasaray'ın 9-2 kazandığı tarihi maçta 5 gol birden atarak, rekabetin bir maçta en çok gol atan ismi unvanını yıllardır kimseye bırakmadı.

Ayrıca Beşiktaşlı Hakkı Yeten, Şükrü Gülesin, Recep Adanır ve Feyyaz Uçar ile, Galatasaraylı Mehmet Leblebi, Gündüz Kılıç, Eşref Aykaç, Süleyman Tekil, Saffet Sancaklı ve 3 sezon önce Beşiktaş forması da giyen Adrian İlie, bir maçta 3'er gol atma başarısını gösterdi.

-EN FARKLI SKORLU GALİBİYETLER-

Beşiktaş ile Galatasaray arasındaki en farklı skor, 30 Haziran 1940 tarihinde yapılan Milli Küme maçında elde edildi. Bu karşılaşmada Galatasaray, Beşiktaş'ı 9-2 yenme başarısını gösterdi.

Sarı-kırmızılılar ayrıca, 18 Temmuz 1997'de TSYD Kupası'nda 6-0, 31 Temmuz 1925'te 6-2, 10 Kasım 1943 ve 6 Ağustos 1975'te aynı sonuçlarla 5-1, 10 Ağustos 1977'de 4-0'lık skorlarla sahadan galip ayrıldı.

Beşiktaş ise ezeli rakibi karşısındaki en farklı skorlu galibiyetlerini 18 Mart 1933 ve 29 Aralık 1940'da 5-0'lık skorlarla elde etti.

Siyah-beyazlılar ayrıca, 14 Kasım 1945'te ve 28 Mart 1948'de de aynı skorlarla 5-1 galip geldi.

Lig maçlarında ise en farklı skorlu galibiyetleri Beşiktaş 4-1, Galatasaray ise 3-0'lık sonuçlarla aldı.

-EN ÇOK OYNAYANLAR-

Beşiktaş ile Galatasaray arasındaki ezeli rekabette en çok forma giyen oyuncuların başında Beşiktaşlı Şeref Görkey geliyor.

Şeref Görkey, siyah-beyazlı forma altında 63 kez Galatasaray'a karşı forma giyerken, 2. sırayı 61 maçla yine Beşiktaşlı Hakkı Yeten alıyor.

Faal futbolcular içinde ise Galatasaray'ın kaptanı Hakan Şükür, derbi heyecanını en çok yaşayan futbolcu.

-EN GOLLÜ MAÇLAR-

Ezeli rakipler arasında şimdiye dek yapılan en gollü maçta sporseverler toplam 11 gol izledi.

Galatasaray'ın 30 Haziran 1940'da 9-2 kazandığı maçta filelere giden toplam 11 gol, geride kalan 317 maç içinde, penaltılar dışında bir maçta filelere giden en çok gol olarak tarihe geçti.

Ezeli rakipler arasında ayrıca, 30 Nisan 1949'daki Basın Kupası maçını 5-4 Galatasaray, 6 Kasım 1955'deki İstanbul Ligi maçını da 5-4 Beşiktaş kazanırken, filelere toplam 9'ar gol gitti.

-4-4'LÜK MAÇLAR-

Ezeli rakipler arasındaki en gollü beraberlikler 4-4'lük skorlarla alındı.

İki takım arasında 4 Ocak 1935'te Şeref Stadı'nda yapılan özel maç, 21 Kasım 1937'de Fenerbahçe Stadı'ndaki İstanbul Ligi maçı, 11 Mayıs 1940'da Taksim Stadı'nda yapılan Bahar Kupası maçı, 16 Haziran 1940'da Şeref Stadı'ndaki milli küme maçı, 26 Mayıs 1968'de Ali Sami Yen Stadı'nda yapılan Birinci Lig maçı 4-4 berabere sonuçlandı.

-GALİBİYET HASRETİ ÇEKİLEN YILLAR-

Ezeli rakipler, 317 maçın sığdığı 83 yıllık rekabette bazı dönemlerde birbirlerine karşı üstünlük kurmakta zorlandı.

Beşiktaş, 30 Mart 1975 ile 16 Eylül 1979 tarihleri arasında Galatasaray ile yaptığı üst üste 17 maçta da galibiyet yüzü göremedi.

Galatasaray ise 20 Kasım 1931 ile 21 Haziran 1936 arasında geçen 15 maçta da ezeli rakibini yenemedi.

-İKİ TAKIMDA DA OYNAYANLAR-

Ezeli rekabetin geçmişinde birçok futbolcu her iki takım formasını da giydi.

Son dönemde hem Beşiktaş, hem de Galatasaray'da forma giyen oyuncular arasında Ali Çoban, Mirsad Kovaçeviç (Mirsad Güneş), Saffet Sancaklı, Sergen Yalçın, Ahmet Yıldırım, Mehmet Aksu, Ayhan Akman, Emre Aşık, Adrian İlie, Berkant Göktan ve Okan Buruk bulunuyor.

5645
SUPER LİG ÖZEL / denizlispor'un galibiyet özlemi!
« : 02 Mart 2007, 17:05:25 »
enizlispor'un galibiyet özlemi!
Denizlispor, Turkcell Süper Ligi'nin 23. haftasında yarın kendi sahasında karşılaşacağı Ankaragücü'nü yenerek, 4 ay süren galibiyet hasretine son vermek istiyor.

Yeşil-siyahlı ekip, Haluk Ulusoy Tesisleri'nde yaptığı antrenmanla Ankaragücü maçı hazırlıklarını tamamlayarak kampa girdi. Yeşil-siyahlı ekipte sakatlığı bulunan İbrahim Çelik ve Selahattin ile cezalı olan Bülent Ertuğrul forma giyemeyecek.

2006-2007 sezonunda en son galibiyeti 4 Kasım 2006 tarihinde deplasmanda Sivasspor'u 2-0 yenerek alan ve tam 4 aydır 3 puana hasret olan Denizlispor, Ankaragücü maçında galibiyet hasretine son vererek, çıkışa geçmeyi hedefliyor.

Teknik Direktör Güvenç Kurtar, yarın oynanacak maçta taraftarların desteğiyle galip geleceklerini söyledi. Kısıtlı kadrolarına rağmen son haftalarda iyi mücadele ettiklerini belirten Kurtar, "Galatasaray maçında oynadığımız futbol ve aldığımız bir puanla gücümüzü gösterdik.

Ankaragücü maçı bizim için mutlak kazanılması gereken bir maç. Beşiktaş, Trabzonspor ve Galatasaray'dan oluşan zorlu periyodu bitirdik. Bundan sonra ligde bizim rakibimiz konumundaki takımlarla oynayacağız. Özellikle kendi sahamızdaki maçlarda puan kaybetme gibi bir lüksümüz olamaz. Ankaragücü maçına iyi hazırlandık ve taraftarlarımızın desteğiyle bu maçı kazanacağız" diye konuştu.

Bu arada Denizlispor-Ankaragücü maçı bilet fiyatları kale arkası 3 YTL, maraton tribün 5 YTL, kapalı tribün de 15 YTL olarak açıklanırken, biletlerin yarın sabah satışa çıkarılacağı belirtildi. Denizlispor Yönetim Kurulu, galibiyet primini ise 3 bin YTL olarak belirledi.

Öte yandan Denizlispor'un Ankaragücü maçına Souleymanou, Ahmet Çağıran, Kratochvil, Erman, Murat Karakoç (Fatih Egedik), Tomas, İbrahim Ege, Serhat, Julio Cesar, Yusuf, Adriano onbiriyle çıkması bekleniyor.

5646
SUPER LİG ÖZEL / Derbide sarı kart alarmı!
« : 02 Mart 2007, 17:05:04 »
Derbide sarı kart alarmı!
Turkcell Süper Lig'de Beşiktaş ile Galatasaray arasında yarın yapılacak derbi öncesi Galatasaray'da 5, Beşiktaş'ta ise 1 oyuncu sarı kart cezası sınırında bulunuyor.

Galatasaray'da, sezon başından bu yana 3'er sarı kartı bulunan Ümit Karan, Junichi Inamoto, Cihan Haspolatlı, Stjepan Tomas ve Okan Buruk, derbide de sarı kart görmeleri halinde Trabzonspor ile bir sonraki hafta oynayacak maçta cezalı duruma düşecek.

Beşiktaş'ta ise 3 sarı kartı olan Koray Avcı, derbide kart görmesi durumunda, Ankaragücü ile gelecek hafta yapılacak maçta forma giyemeyecek.

5647
SUPER LİG ÖZEL / Derbide 318. randevu
« : 02 Mart 2007, 17:04:39 »
Derbide 318. randevu
Ezeli rakipler Beşiktaş ile Galatasaray, yarın yapacakları Turkcell Süper Lig maçıyla birlikte 318. kez karşı karşıya gelecek.

Taksim Stadı'nda 22 Ağustos 1924 tarihinde Beşiktaş'ın 2-0 galibiyetiyle başlayan 83 yıllık rekabette, bugüne kadar yapılan 317 maçın 110'unu Galatasaray, 100'ünü Beşiktaş kazanırken, 107 karşılaşma da beraberlikle sonuçlandı.
Sarı-kırmızılıların toplam 443 golüne, siyah-beyazlılar 420 golle karşılık verdi.

-LİGDE DE GALATASARAY ÖNDE-

Galatasaray ile Beşiktaş arasında ligde yapılan 95 karşılaşmada ise genel toplamda olduğu gibi sarı-kırmızılı takımın üstünlüğü bulunuyor.

Ezeli rakipler ligde şimdiye dek 95 kez karşı karşıya gelirken, Galatasaray 33, Beşiktaş ise 25 kez sahadan galip ayrıldı. Taraflar 37 maçta da eşitliği bozamazken, ''Cim Bom''un 110 golüne, ''Kara Kartallar'' 97 golle karşılık verdi.

-BEŞİKTAŞ LİGDE SON 4 MAÇI DA KAYBETTİ-

Beşiktaş, Galatasaray karşısında ligde yaptığı son 4 maçı da yitirdi.

Ezeli rakibini lig maçlarında en son, 2003-2004 sezonunda, 4 Nisan 2004 tarihinde Atatürk Olimpiyat Stadı'nda 2-1 yenen siyah-beyazlılar, daha sonra yaptıkları 5 lig maçından 4'ünü yitirdi, 1'inde berabere kaldı.

-BU SEZON 4. KEZ KARŞILAŞACAKLAR-

Beşiktaş ile Galatasaray, bu sezon 4. kez karşı karşıya gelecek.

Ezeli rakipler sezon başında Almanya'da oynanan Süper Kupa maçında karşılaşmış ve gülen taraf 1-0'lık skorla Beşiktaş olmuştu.

Ligde ise ilk yarıda Ali Sami Yen Stadı'nda oynanan maçı Galatasaray 1-0 önde tamamlamıştı. Devre arasında Antalya'da düzenlenen Efes Pilsen Cup turnuvasında ise normal süre 1-1 biterken, penaltı atışları sonucu Beşiktaş 7-6 galip gelmişti.

5648
SUPER LİG ÖZEL / Derbiye 2 bin 634 polis!
« : 02 Mart 2007, 17:04:22 »
Derbiye 2 bin 634 polis!
Beşiktaş ile Galatasaray futbol takımları arasında yarın yapılacak Turkcell Süper Lig'de 2007'nin ilk derbi maçı için geniş güvenlik önlemleri alınacak.

BJK İnönü Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak dev maçın öncesi, sırası ve sonrasında toplam 2 bin 634 emniyet mensubu görev yapacak. Ayrıca, ev sahibi Beşiktaş Kulübü de 300 özel güvenlik elemanını görevlendirecek.

Galatasaray seyircisine 32 bin 145 kapasiteli BJK İnönü Stadı'nda eski açık tribünde 1607 kişilik yer ayrılırken, sarı-kırmızılı taraftarlar, stada toplu organizasyonlarla gelemeyecek.

Bileti olmayan taraftarlar stat çevresinde oluşturulan dış arama noktasından içeri alınmayacak, stat dışında karaborsa veya elden bilet satışına da güvenlik kuvvetleri tarafından izin verilmeyecek.

Öte yandan dev maç için tüm tedbirler saat 13.00 itibariyle alınacak, stat kapıları saat 15.00'ten itibaren açılacak.

Diğer yandan, derbi maçta 84 kamerayla tespit yapılacak.

5649
SUPER LİG ÖZEL / V.Manisa'da keyifler yerinde!..
« : 02 Mart 2007, 17:04:05 »
V.Manisa'da keyifler yerinde!..
Vestel Manisaspor İdari Menajeri Mustafa Turgat, Beşiktaş maçı ile 'üzerlerindeki ölü toprağını attıklarını' bildirdi.

Turgat, Gençlerbirliği maçı öncesi, Tarık Almış Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, asbaşkan ve basın sözcüsü Kenan Yaralı'nın yurt dışında bulunması nedeniyle toplantıyı kendisinin yaptığını belirtti.

Gençlerbirliği maçının çok önemli olduğunu kaydeden Turgat, şunları söyledi:

''Avrupa kupalarında mücadele etmek istiyoruz. O nedenle bu maçtan puan veya puanlar bekliyoruz. Ligdeki çıkışımızı Beşiktaş maçıyla yakalamıştık. İkinci yarıda yine kendi evimizde oynadığımız kupa maçında Beşiktaş'tan aldığımız galibiyet bizi mutlu etti. 2-0'dan daha önemli olan takım ruhunu yeniden kazanmamızdır. Kaliteli ve ne yapması gerektiğini bilen bir takımız.

Üzerimizdeki ölü toprağını attık. Sezon sonunda Avrupa kupalarında oynayacak bir takım olacağız. Hatta önümüzdeki sezon sonunda hedefimiz, şampiyonlar liginde oynamaktır. Reinaldo ve Kalabane isabetli transferlerdir. Bunlar için biraz daha zamana ihtiyacımız var.''

Turkcell Süper Ligi'nin birinci devresinin sonlarına doğru birçok sakat futbolcuları olduğunu anlatan Mustafa Turgat, bunların büyük bir kısmının defans oyunculuğu yapmasının, takımı etkilediğini öne sürdü. Sakat futbolcuların yavaş yavaş iyileştiğini ifade eden Turgat, ''Şu anda sadece Rafael ve Borbiconi sakat. Borbiconi Rize maçı sonrasında oynayacak, Rafael'in de iki hafta sonra yeniden sahada olacağına inanıyorum'' dedi.

Bir gazetecinin ''Teknik direktör Ersun Yanal ağır antrenman yaptırıyor. Yenilgiler bu nedenle mi alınıyor?'' sorusuna Turgat, şöyle cevap verdi:

''Ersun hoca ligin başında nasıl antrenman sistemi uyguluyor ise şimdi de aynı sistemi uyguluyor. Bizim antrenmanlarımız bilimsel çalışma programları ile yapıyor. Türkiye'de hiç bir kulüp bizim uyguladığımız bilimsel antrenman programını uygulamıyor. Benim futbol oynadığım dönemlerde eğer Ersun Yanal gibi teknik direktörümüz olsaydı, ben o zaman İspanya ligi takımların top oynuyor olabilirdim.''

Öte yandan Vestel Manisasporlu futbolcular, teknik direktör Ersun Yanal yönetiminde, Gençlerbirliği maçının son çalışmasını yaptı.

Antrenman sırasında futbolcuların çok hırslı ve istekli oldukları gözlendi.
Gençlerbirliği maçında, Beşiktaş maçında kırmızı kart gören Uğur ve sakatlıkları süren Rafael ve Borbiconi'nin forma giyemeyecekleri belirtildi.

Vestel Manisaspor'un yarın öğle saatlerinde Gençlerbirliği maçı için Büyük Saruhan Oteli'nde kampa gireceği bildirildi.

5650
SUPER LİG ÖZEL / Derbinin muhtemel 11'leri!
« : 02 Mart 2007, 17:01:43 »
Derbinin muhtemel 11'leri!
Türk futbolunun kalbi yarın Dolmabahçe'de atacak. Turkcell Süper Lig'de 2007'nin ilk derbi maçında ezeli rakipler Beşiktaş ile Galatasaray, yarın karşı karşıya gelecek.

BJK İnönü Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak ve Lig TV'den naklen yayınlanacak maçı FIFA kokartlı hakem Fırat Aydınus yönetecek. Derbi maçta Fırat Aydınus'un yardımcılıklarını Serkan Ok ve Alpaslan Dedeş yapacak. Dev maçın 4. hakemi ise Kuddusi Müftüoğlu.

Öte yandan derbide federasyon temsilciliklerini Recep Arı ve Hasan Mazlum, hakem gözlemciliklerini ise Doğan Şen ile M.Serdar Tatlı yapacak.

Ezeli rakipler, maçın hazırlıklarını bu akşam basına kapalı yapacakları idmanlarla tamamlayacak ve kendi tesislerinde kampa girerek, maç saatini beklemeye başlayacaklar.

-ZİRVEDE ''TAMAM MI, DEVAM MI'' MAÇI-

Beşiktaş-Galatasaray derbisi öncesi her iki takım da sıkıntı günler geçiriyor.

Lider Fenerbahçe'nin sürpriz puan kayıplarına rağmen, 22. haftanın sonunda Galatasaray 6, Beşiktaş ise 8 puan geriden zirveyi takip ediyor.

Beşiktaş, 2'si lig, 1'i de kupa olmak üzere deplasmanda üst üste yaptığı son 3 resmi maçı da yitirdi.

Galatasaray ise 2'si Turkcell Süper Lig, 1'i de Fortis Türkiye Kupası olmak üzere son 3 resmi maçını kazanamadı. Ligde bu süre içinde toplam 5 puan yitiren sarı-kırmızılı ekip, kupaya ise çeyrek final rövanş maçında Kayseri Erciyesspor ile kendi evinde 1-1 berabere kalarak, sürpriz biçimde veda etti.

-BEŞİKTAŞ İÇERDE İYİ, GALATASARAY DEPLASMANDA KAYIP-

Dolmabahçe'deki derbi öncesi Beşiktaş, iç sahada oynadığı maçlarda genelde başarılı sonuçlar alırken, Galatasaray ise rakip sahalarda galip gelmekte zorlanıyor.

Siyah-beyazlılar, kendi evinde yaptığı son 8 resmi maçı da kazanırken, Galatasaray ise bu sezon ligde dış sahalarda oynadığı 10 maçın sadece 2'sinde galibiyet alabildi, rakip sahadaki son 3 lig maçında ise galip gelemedi.

-BEŞİKTAŞ CEPHESİ-

Derbinin ev sahibi Beşiktaş'ta, Galatasaray maçında sakatlıkları bulunan Gökhan Zan ve Kleberson forma giyemeyecek.

Son lig maçında omzundan sakatlanan ve hafta içinde kupa maçında oynayamayan Baki'nin yarınki derbide forma giyebileceği, kupa maçında sakatlanan Nobre'nin ise bu akşamki son idmanda deneneceği ve durumuna göre karar verileceği açıklandı.

Ancak Brezilyalı futbolcunun büyük olasılıkla derbide forma giyeceği öğrenildi.

-GALATASARAY CEPHESİ-

Galatasaray'da ise derbi maçta sakatlığı nedeniyle Orhan forma giyemeyecek, bir diğer sakat oyuncu Cihan'ın da oynama olasılığının çok az olduğu açıklandı.

Sarı-kırmızılı takımda ayrıca Hasan Şaş ile Inamoto'nun durumlarının bu akşamki idman öncesi yapılacak kontrolde belli olacağı bildirildi.

Diğer yandan, sarı kart cezası ve hastalığı nedeniyle takımını son 2 resmi maçta yalnız bırakan Song ise derbi maçla birlikte sahalara dönecek.

-MUHTEMEL 11'LER-

Derbi maça ezeli rakiplerin şu 11'lerle çıkması bekleniyor:

Beşiktaş: Runje, Ali Tandoğan, İbrahim Toraman, Baki, İbrahim Üzülmez, Delgado (Burak), Serdar, Koray, Ricardinho, Bobo, Nobre.

Galatasaray: Mondragon, Sabri, Tomas, Song, Ferhat, Hasan Şaş (Okan), Inamoto (Ayhan), Iliç, Arda, Ümit, Hakan.

5651
DÜNYADAN FUTBOL / İstiklal Tahran'ın umutları tükendi!
« : 01 Mart 2007, 19:22:28 »
İstiklal Tahran'ın umutları tükendi!
Asya Futbol Konfederasyonu (AFC), Asya Şampiyonlar Ligi'nden ihraç edilen İran takımı İstiklal Tahran'ın temyiz başvurusunu da reddetti.

Futbolcu ön kayıt formlarını zamanında kuruma göndermediği için Asya Futbol Federasyonu tarafından Şampiyonlar Ligi'nden ihraç edilen İstiklal Tahran, temyiz başvurusunun da reddedilmesiyle yeni bir şok daha yaşadı. AFC İcra Kurulu'nun Pazartesi günü yaptığı toplantının ardından federasyonun resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, kuralların gayet açık olduğu ve temyiz başvurusunun görüşülmesinde gerek olmadığı ifade edildi. Federasyon aynı gerekçelerle geçtiğimiz yıl iki Tayland ve iki Endonezya Kulübü'nü Şampiyonlar Ligi'nden ihraç etmişti.

İstiklal, Asya Şampiyonlar Ligi'nde Özbekistan'dan Pakhtakor, Kuveyt'ten Sport Club ve Suudi Arabistan'dan Al Hilal takımlarıyla B Gurubu'nda mücadele edecekti. Ancak, İran ekibinin ihracından sonra yeni bir takımın yükseltilmeyeceği ve gurup maçlarının 3 takımla sürdürülmesi kararlaştırıldı.

AFC Başkanı Muhammed bin Hammam, Asya futbolunda profesyonelliği hedeflediklerini belirterek bu tür amatör olaylara asla müsamaha göstermeyeceklerini duyurmuş ve İran takımı sert bir dille eleştirmişti.
Asya Şampiyonlar Ligi'nde mücadeleler 7 Mart'ta başlayacak.

5652
DÜNYADAN FUTBOL / Zenit transfere doymuyor
« : 01 Mart 2007, 19:22:12 »
Zenit transfere doymuyor
Milli futbolcu Fatih Tekke'nin de forma giydiği Rusya Birinci Lig takımlarından Zenit St Petersburg, Shakhtar Donetsk'ten Anatoly Timoshchyuk'u 20 milyon dolara transfer ederek, Rusya'da transfer rekoru kırdı.

Zenit St Petersburg Kulübü'nden yapılan açıklamada, Ukrayna Milli Takımı'nın kaptanı Timoshchyuk ile 4 yıllık sözleşme imzalandığı belirtildi.

Shakhtar Donetsk'in resmi internet sitesinde konuyla ilgili yer alan yazıda ise 27 yaşındaki milli futbolcu için ödenen rakamın, eski Sovyetler Birliği ülkeleri içinde ulaşılan en yüksek rakam olduğu kaydedildi.

Mircae Lucescu'nun çalıştırdığı Ukrayna takımının sitesinde ayrıca, ''Timoshchyuk gibi çok profesyonel bir oyuncunun Rus futbolunda çok etkili olacağından hiç şüphemiz yok'' ifadesi yer aldı.

Çok büyük ekonomik kaynaklara sahip Rus gaz şirketi Gazprom tarafından desteklenen Zenit, sezon başında sadece Trabzonspor'dan Fatih Tekke'yi kadrosuna katmakla kalmamış, Rubin Kazan'dan Arjantinli golcü Alejandro Dominguez'i de 7 milyon dolara takıma transfer ederek, Rus futbol tarihinin en büyük iç transferine imza atmıştı.