İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - LeGeND-MæN

5833
İSPANYA LİGİ HABERLERİ / Eto'o krizi bitmiyor!
« : 18 Şubat 2007, 06:51:31 »
Eto'o krizi bitmiyor!
İspanya Birinci Futbol Ligi'nde (La Liga) son dönemlerde sürekli tartışma konularıyla gündeme gelen Barcelona'da Eto'o krizi bitmek bilmiyor.

Geçtiğimiz günlerde teknik direktör Frank Rijkaard'ın kendisini oyuna son dakikalarda almasına sinirlendiği ve maça girmediği iddia edilen ardından takım arkadaşı Ronaldinho'yu eleştiren Barcelona'nın Kamerunlu yıldızı Samuel Eto'o'nun, şimdi de takımının deplasmanda Valencia'yla yapacağı maçın kadrosundan kendi isteğiyle ayrıldığı bildirildi.

Konuyla ilgili açıklamayı yapan Hollandalı teknik adam Rijkaard, "Eto'o benimle konuştu ve kendisini hazır hissetmediğini söyledi. Çalışmalarına Barcelona'da devam edecek" dedi.

Eto'o, sakatlığı nedeniyle dört aya uzak kaldığı yeşil sahalara döndükten sonra takımının Racing Santander'le oynadığı lig maçında oyuna sonradan sokulmak istenince, Rijkaard'la tartışmış ve ardından da başka bir açıklamasında takım arkadaşı Ronaldinho'yu suçlamıştı.

Eto'o'nun hafta içinde Şampiyonlar Ligi'nde Çarşamba günü oynanacak olan Liverpool maçının kadrosunda yer alıp almayacağı ise şimdiden kafalarda soru işareti bıraktı.

Bu arada, Rijkaard, son günlerde hakkında sezon sonunda takımdan ayrılacağı yönünde çıkan haberlerle ilgili olarak, "Ben kesinlikle, kimseye, sezon sonunda ayrılacağımı söylemedim" diye konuştu

5834
ALMANYA LİGİ HABERLERİ / schalke tekledi: 2-2
« : 18 Şubat 2007, 06:50:59 »
chalke tekledi: 2-2
Almanya Bundesliga'da 22. hafta mücadelesinde temsilcilerimiz Hamit ve Halil Altıntop kardeşlerin formasını giydiği Schalke deplasmanda karşılaştığı Wolsburg'la 2-2 berabere kaldı.

Temsilcimiz Halil Altıntop'un ilk 11'de başladığı karşılaşmada Schalke'nin golleri 11. ve 29. dakikalarda Kevin Kuranyi'den gelirken Wolsburg'a bir puanı getiren goller 56. ve 89. dakikakalarda D. Klimowicz'den geldi.

Schalke bu maçtan sonra puanını 49'a çıkartırken, Wolsburg ise puanını 25'e yükselterek rahat bir nefes aldı.

Almanya Bundesliga'da günün diğer sonuçları ise şöyle:

Alemannia Aachen 1 - 0 Bayern Munich
Bayer Leverkusen 0 - 1 Hannover
Borussia Dortmund 1 - 0 Monchengladbach

Hertha BSC 1 - 2 Mainz
Werder Bremen 0 - 2 Hamburger SV
Wolfsburg 2 - 2 Schalke

5835
ALMANYA LİGİ HABERLERİ / Rost'la 2010'a kadar
« : 18 Şubat 2007, 06:50:28 »
Rost'la 2010'a kadar
Bundesliga temsilcilerinden FC Energie Cottbus, ortasaha oyuncuları Timo Rost'un sözleşmesini 2010 yılına kadar uzattı.

Cottbus'un teknik patronu Steffen Heidrich, Rost'u takımın omurgası olarak gördüğünü ve sözleşmesinin uzatılmasını istediğini ifade etti.

28 yaşındaki ortasaha oyuncusu bu sezon 19 karşılaşmada forma giyerken rakip fileleri de bir kez havalandırmıştı.

5836
FRANSA LİGİ HABERLERİ / Paris hayata döndü: 0-3
« : 18 Şubat 2007, 06:49:51 »
Paris hayata döndü: 0-3
Fransa Ligi'nde bu sezon istediğini bulamayan Paris Saint Germain deplasmanda Nancy'i 3-0 yenerek rahat bir nefes aldı.

Paris Saint Germain'e galibiyeti getiren goller 71.dakikada tecrübeli oyuncu Pedro Pauleta, 87. dakikada Frau ve 90. dakikada devre arası transfer döneminde Galatasaray'ında transfer listesinde olan Gallardo'dan geldi.

Ev sahibi takımda 77. dakikada Kimm kırmızı kart görererek takımını 10 kişi bıraktı.

Sezona Guy Lacombe'nin önderliğinde başlayan Paris alınan kötü sonuçlar neticesinde teknik direktörüyle yollarını ayırarak Lyon'da büyük başarılara imza atan Paul Le Guen'i takımın başına getirdi. Le Guen'n takımın başına geçmesiyle iyi sonuçlar almaya başlayan Paris Saint Germain bu kan değişikliğinin meyvelerini yavaş yavaş toplamaya başladı.

Hafta arası UEFA Kupası 1.tur ilk karşılaşmasında Yunanistan temsilcisi AEK'yi deplasmanda 2-0 yenerek büyük bir avantaj yakalayan Paris S.G bu galibiyetin moraliyle çıktığı Nancy deplasmanından üç puanla ayrılarak taraftarlarının yüzünü güldürdü.

Paris Saint Germain aldığı aldığı bu galibiyetin ardından puanını 28'e yükselttti.

Fransa Ligi'nde alınan günün diğer sonuçları ise şöyle.

Saint-Etienne  1 : 3  Rennes
Lorient  0 : 1  Toulouse
Sochaux  2 : 0  Le Mans
Troyes  1 : 0  Bordeaux
Valenciennes  0 : 1  Nice
Sedan  2 : 2  Auxerre

5837
İNGİLTERE LİGİ HABERLERİ / ManU turu deplasmana bıraktı
« : 18 Şubat 2007, 06:49:15 »
ManU turu deplasmana bıraktı
İngiltere'nin en prestijli mücadelesi Federasyon Kupası'nda (FA) 5. tur mücadelesinde Manchester United kendi sahasında Reading'le 1-1 berabere kalarak kendi sahasında oynamanın avantajını kullanamadı. ManU'yu öne geçiren gol 45. dakikada M. Carrick'den geldi ve ilk yarı ev sahibi ManU'nun 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarıya iyi başlayan konuk takım Reading 67. dakikada Gunnarsson'un attığı golle eşitliği yakaladı. Karşılaşmanın sonlarına doğru Luis Saha'yla bir çok gol pozisyonundan yararlanamayan ManU tur şansını deplasmana bıraktı.

5838
İNGİLTERE LİGİ HABERLERİ / Boulahrouz Porto'ya karşı yok
« : 18 Şubat 2007, 06:48:46 »
Boulahrouz Porto'ya karşı yok
FA Cup'ta 6 haftanın aradan sonra ilk kez Norwich City FC karşısında forma giyen Chelsea FC'nin Hollandalı oyuncusu Khalid Boulahrouz, omuzundan sakatlandı.

Cumartesi günü yapılan karşılaşmadan Chelsea FC, 4-0 galip ayrılırken, 25 yaşındaki defans oyuncusunun bir süre daha sahalardan uzak kalacağı belirtildi.

Çarşamba günü FC Porto ile Şampiyonlar Ligi mücadelesi yapacak olan Chelsea, Boulahrouz'dan yoksun mücadele edecek.

5839
DÜNYADAN FUTBOL / orto moral topladı: 4-0
« : 18 Şubat 2007, 06:48:20 »
orto moral topladı: 4-0
Geçtiğimiz haftayı 1-0'lık Amadora yenilgisi ile kapatan FC Porto, Cumartesi günü kendi sahasında konuk ettiği Naval 1 Maio'yu 4-0 yendi.

Karşılaşmada Lisandro López 2 gol kaydederken, Porto'nun diğer gollerinin Lucho González ve Adriano kaydetti.

Porto aldığı bu galibiyetle puanını 43'e yükselterek 6 puan ve maç fazlasıyla ikinci sıradaki Sporting'in önünde liderliğini sürdürdü.

Porto, Çarşamba günü Şampiyonlar Ligi'nde eski çalıştırıcısı Jose Mourinho'nun menajerliğini yaptığı Chelsea FC'yi kendi sahasında konuk edecek.

5840
İTALYA LİGİ HABERLERİ / Ronaldo gollerle başladı: 3-4
« : 18 Şubat 2007, 06:47:48 »
Ronaldo gollerle başladı: 3-4
AC Milan, Siena deplasmanındna 4-3'lük galibiyetle dönerken, 2 golü Real Madrid'ten transferi Ronaldo kaydetti.

Geçtiğimiz ay Real Madrid'ten 7.5 Milyon Avro'ya transfer olan Ronaldo, geçtiğimiz hafta AS Livorno Calcio karşılaşmasından oyuna sonradan girmişti. Bu hafta ilk 11'de çıktığı ilk karşılaşmada da fileleri 2 kez havalandırarak, "AC Milan'da nasıl oynayacak?" sorusuna da cevap vermiş oldu.

Gol düellosu olarak geçen karşılaşmada, AC Milan 3 puanı, Cristian Molinaro'nun topu kendi filelerine göndermesiyle aldı.

AC Milan, Sieana deplasmanında Ronaldo'nun 15. dakikadaki golüyle öne geçerken 4 dakika ardından Simone Vergassola eşitliği sağladı. 28. dakikada Ricardo Oliveira AC Milan'ı bir kez daha öne geçirirken, 2 dakika sonrasında Massimo Maccarone bir kez daha eşitliği sağladı.

Karşılaşmanın tamamlanmasına 10 dakika kala Ronaldo, AC Milan adına 2. kez topu ağlarla buluşturueken, normal sürenin tamamlanmasına 1 dakika kala Maccarone kendi adına 2. kez fileleri havalandırırken, Siena'ya 3. kez beraberliği getirdi ancak uzatma dakikalarında Molinaro'nun kendi kalesine golü, AC Milan'ı 3 puanın sahibi yaptı.

Serie A'da alınan diğer sonuçlar:

Empoli 1-0 AS Roma,
Inter 1-0 Cagliari

5841
İSPANYA LİGİ HABERLERİ / Beckham kızardı: 0-0
« : 18 Şubat 2007, 06:47:18 »
Beckham kızardı: 0-0
MLS takımlarından LA Galaxy'ye transfer olacağını açıklamasının ardından 2 ay kadar sahalardan uzak kalan David Beckham, ilk maçında Real Sociedad'a bir gol kaydederken, bu ayrılığın ardından ikinci maçında uzatma dakikalarında kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Real Madrid, Real Betis ile golsüz kaldığı karşılaşmada ilk 11'de başlayan Beckham, 150. kez Real Madrid formasını giyerken, karşılaşamdan kırmızı kart görerek ayrıldı.

Real Madrid forması altında 107'si La Liga'da olmak üzere, 150 karşılaşmada yer alan İngiliz yıldız, rakip fileleri 20 kez havalandırdı. 20 golün 13'ünü La Liga'da atan Beckham, bunların 12'sini serbest vuruşlardan kaydetmişti.

REAL MADRID: Casillas, Sergio Ramos (Marcelo 73'), Helguera, Cannavaro, Torres, Emerson, Gago (Raúl 46') Beckham, Guti, Robinho (Reyes 61'), Van Nistelrooy.
REAL BETIS: Toni, Melli, Miguel Ángel, Juande, Vega, Pancrate, Capi (Rivera 46'), Vega, Fernando, Sobis, Nano.

La Liga'da Cumartesi günü oynanan diğer karşılaşmada, Real Zaragoza, Villarreal'i 1-0 yendi.

5842
DÜNYADAN FUTBOL / PSV son 15 dakikada: 2-0
« : 18 Şubat 2007, 06:46:53 »
PSV son 15 dakikada: 2-0
Hollanda Eredivisie'de liderliğini sürdüren PSV, 25. Hafta'da deplasmanda karşılaştığı Heracles'i son 15 dakikada gelen 2 golle mağlup etti.

Jefferson Farfan 75. dakikada fileleri havalandırırken, uzatma dakikalarında Diego Tardelli'nin golü maçın skorunu belirledi. PSV Eindhoven puanını 60'a yükselterek liderliğini sürdürürken, maç eksiğiyle 6 puan gerisinde 2. sırada yer alan Ajax kendi sahasında pazar günü Excelsior'u konuk edecek.

Cumartesi günü oynanan diğer karşılaşmalarda, Vitesse kendi sahasında Roda ile golsüz berabere kalırken, NEC, 60. dakikada Barreto'nun golüyle, Waalwijk'i 1-0 yendi.

5843
BASKETBOL / F.Bahçe kasırga gibi!
« : 18 Şubat 2007, 06:35:59 »
F.Bahçe kasırga gibi!
Beko Basketbol Ligi'nde Fenerbahçe Ülker, Bandırma Banvitspor'u farklı skorla yendi: 94-76 Karşılaşmaya Bandırma Banvitspor daha hazlı başlarken Long ve Perr'nin basketleriyle konuk ekip 4. dakikayı 8-2 üstün geçti. Ancak kısa sürede oyunda dengeyi kuran Fenerbahçe Ülker, Mirsad, Solomon ve Oğuz ile bulduğu basketlerle 7. dakikada farkı 1'e indirmeyi başardı: 11-12

Son dakikası oldukça çekişmeli geçen ilk periyodu konuk ekip, 21-19 üstün kapatmayı başardı. İkinci periyotla birlikte rakibinin hatalarını iyi değerlendiren Fenerbahçe Ülker, 12. dakikada maçta ilk kez Oğuz'un basketiyle öne geçti: 24-23

Bu dakikadan sonra karşılıkla basketlerle geçen maçta Fenerbahçe Ülker'de Clark, Bandırma Banvitspor'da ise Ersin, Onur ve Radosevic etkili oldu. Ev sahibi ekibin son bölümde yaptığı baskılı savunma sonuç verirken, 17. dakika 36-32 Fenerbahçe Ülker'in üstünlüğü ile geçildi. Bandırma Banvitspor'un, oyunda konsantrasyonunu kaybettiği bu dakikaları iyi değerlendiren Fenerbahçe Ülker, devreyi 44-38 önde kapattı.

İlk yarıda Fenerbahçe Ülker, rakibinin ribauntlarda 16'ya 13 üstünlük sağlamasına rağmen 3 sayılık atışlarda 17'de 8'lik (Yüzde 47) başarısıyla devreyi önde kapatmayı bildi. İlk yarıda Fenerbahçe Ülker'de sayı yükünü Clark (14) ve Solomon (12) taşırken, Bandırma Banvitspor'un en skorer isimleri Perry (9) ve Long (8) oldular.

İkinci yarı karşılıklı basketlerle başlarken, Fenerbahçe Ülker oyunun kontrolünü elinde tuttu. Konuk ekip ribauntlarda üstünlük sağlaması rağmen, düşük şut yüzdesiyle oynayınca Fenerbahçe Ülker, 23. dakikada farkı 13 sayıya (53-40) çıkardı. Çok iyi savunma yapan ve Bandırma Banvitspor'a sayı imkanı tanımayan Fenerbahçe Ülker, Clark'ın güzel oyunuyla hücumda etkili oldu. Bandırma Banvitspor, Perry ve Long'un basketleriyle oyunda dengeyi kurmaya çalışsa da Fenerbahçe Ülker, 3. periyodu 60-51 önde kapattı.

Bandırma Banvitspor'da pota altının etkili ismi Long 4. faulüne ulaşıp kenara alınınca, Fenerbahçe Ülker oyunda daha da rahatlayarak farkı arttırmaya başladı. 34. dakikada farkı 23'e (79-56) çıkaran sarı-lacivertliler, Bandırma Banvitspor'u rahat mağlup etti: 94-76

Maçta Bandırma Banvitspor, ribauntlarda Fenerbahçe Ülker'e 34'e 26 üstünlük kurdu. Fenerbahçe Ülker 3 sayılık basketlerde yüzde 50 oran (26'da 13) yakalarken, konuk ekip 20 adet 3 sayılık atışın sadece 7'sini sayıya çevirebildi.

Fenerbahçe Ülker'de 26 sayı, 7 ribaunt, 2 asist ile oynayan Clark, galibiyette önemli rol oynadı.